ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Συναυλία στη Χίο

27 posts in this topic

Γι αυτό δικαιούσαι μία πρώτη οπτική γεύση :D:razz:

Αφίσα

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...10/IMG_2253.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2115.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2118.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2119.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2123.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2125.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2129.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2143.jpg

Με τη Μελίνα Ασλανίδου

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2148.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2148.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2155.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2158.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2163.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2163.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2172.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2173.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2177.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2183.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2186.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2187.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2192.jpg

Με τον εκπρόσωπο του Ναυτικού Ομίλου Χίου

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2196.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2201.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2203.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2204.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2211.jpg

Με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Μιχάλη Τζουγανάκη στο τέλος της συναυλίας

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2212.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2213.jpg

http://i947.photobucket.com/albums/ad312/d...09/IMG_2214.jpg

Οι φωτογραφίες οφείλονται στην φωτογράφο μου

:razz::razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συγχαρητήρια στη φωτογράφο,λοιπόν! Ευχαριστούμε! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ακριβώς, αν και νομίζω ότι δεν είναι ο πρόεδρος αυτοπροσώπως. Την χορεύει, γιατί όπως είπε και ο Γ. Νταλάρας, οι ναυτικοί ξέρουν να χορεύουν.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kαι τα δικα μου συγχαρητηρια στην σεφ....sorry στην φωτογραφο ηθελα να πω! :razz::razz:

Ευχαριστουμε Σοφια! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αχ βρε Σοφία σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!!! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εντυπώσεις για όσους αντέχουν με αυτή τη ζέστη να τις διαβάσουν

Μιά ωραία συναυλία σε θερμό κλίμα και πολύ κόσμο πού ήρθε από νωρίς και διαπληκτιζόταν, ως συνήθως, για το ποιός θα καθήσει πιο μπροστά. Κέφι υπήρχε και από τις δύο πλευρές, ο κόσμος συμμετείχε τραγουδώντας, αλλά και φωνάζοντας διάφορα τραγούδια (πάντως όχι τη Φαντασία), γεγονός που έκανε και τον Γ. Νταλάρα να απευθύνεται συχνά προς τον κόσμο είτε παραχωρώντας ένα ρεφρέν και επιδοκιμάζοντας τις επιδόσεις του, είτε σχολιάζοντας.

Μετά το Πεπρωμένο ρώτησε «τα λαϊκά τραγούδια σας εξακολουθούν να μας αρέσουν, έτσι δεν είναι;» και ο κόσμος άρχισε να φωνάζει «πάντα, διαχονικά» κλπ. Στη συνέχεια μετά το Παραπονεμένα λόγια είπε «Αντέχετε ανατροπές; Θα σας τώρα πω κάποια τραγούδια που δεν περιμένετε», ενώ κάτω από τις επιδοκιμασίες και τις φωνές «αντέχουμε» άρχισε το Ανεμολόγιο, για να ξαναρωτήσει μετά το τέλος «αντέχετε ένα ακόμη;» και πρόσθεσε το Την πόρτα ανοίγω. Στο τέλος είπε ότι «ο Μίκης είχε τα γενέθλιά του πριν από λίγες μέρες και έτσι τον θυμήθηκα τώρα το λιγότερο, το ελάχιστο που μπορούμε να του κάνουμε είναι να του ευχηθούμε να ζήσει όσα πολλά χρόνια κι όσα αντέχει ή όσα μας αντέχει μάλλον».

Μετά το Καλή τύχη και το χειροκρότημα κάτω από τις επευφημίες του κόσμου και τις φωνές «κι άλλο, κι άλλο», ανέβηκε στη σκηνή ένας εκπρόσωπος του Ναυτικού Ομίλου Χίου που ευχαρίστησε τον Γ. Νταλάρα. Όταν τελείωσε και πήγε να κατεβεί, ο Γ. Νταλάρας του ζήτησε να μείνει και λέγοντας «οι ναυτικοί είναι και καλοί χορευτές, οπότε δεν έχεις να κάνεις τίποτε άλλο παρά αυτό» και άρχισε να παίζει την Ευδοκία, κάτω από τις επευφημίες όλων. Το χειροκρότημα ήταν πολύ ζεστό και παρατεταμένο.

Οι μουσικοί ήταν εξαιρετικοί, όπως πάντα. Ο Γ. Νταλάρας πολύ χαλαρός και άνετος, μας χάρισε ωραίες ερμηνείες. Ξεχωρίζω το τελείωμα στα Καρδιά μου έγινες πουλί, Όταν το μήλο πέφτει στο χώμα και το Ανεμολόγιο.

Η Μελίνα Ασλανίδου μου άρεσε που την ξανάκουσα, τραγούδησε ωραία και είχε πολύ ζεστή επαφή και με τον κόσμο και με τους μουσικούς. Μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι χαιρετίζοντας τον κόσμο στην αρχή ευχαρίστησε και τον Γ. Νταλάρα (που δεν ήταν εκείνη τη στιγμή στη σκηνή) για την πρόσκληση να τραγουδήσει μαζί του, λέγοντας πως είναι τιμή γι᾽αυτήν να τραγουδά δίπλα του, φράση που χειροκροτήθηκε θερμά.

Τα τραγούδια

Ορχηστρικό

Όταν πέφτει το βράδυ

’στρα μη με μαλλώνετε

Μια βραδυά στο Λεβερκούζεν

Για μένα ο δρόμος είναι δρόμος

Πάμε γι᾽αλλού

Αν υπάρχει λόγος

Το παλτό

Ο παλιός στρατιώτης

Θα περιμένω εδώ

Τα βεγγαλικά σου μάτια

Καρδιά μου έγινες πουλί

Ήτανε μια φορά

Κι αν σε θέλω

Καράβια βγήκαν στη στεριά

Το πεπρωμένο

Κάποιος χτύπησε την πόρτα

Με ένα παράπονο

Κληρώθηκα

Όταν το μήλο πέσει στο χώμα

Οι ελεύθεροι κι ωραίοι

Παραπονεμένα λόγια

Ανεμολόγιο

Την πόρτα ανοίγω το βράδυ

Σαν τον μετανάστη

Σε στησαν σε μια γωνιά

Ξένος για σένα

Καλή τύχη

Ευδοκία

Μπαχτσέ τσιφλίκι

Μη μου θυμώνεις

:blink: :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστούμε και για την μεταφορά των εντυπώσεων. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα σας!

Είμαι από τη Χίο και παρακολούθησα τη συναυλία του Γ.Νταλάρα πριν μερικές μέρες στο νησί μου... Ήμουν μαθήτρια ακόμα την προηγούμενη φορά που είχε επισκεφτεί τη Χίο-δε θυμάμαι ημερομηνία-ήταν όμως με την Ε. Τσαλιγοπούλου και τον Μ. Φραγκούλη και από τότε μπορώ να πω γεννήθηκε ο θαυμασμός μου για τη φωνή και τα τραγούδια του Νταλάρα. Οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω τη συναυλία αυτή φέτος.

Βρήκα τη σελίδα σας ψάχνοντας σχόλια και εντυπώσεις για τη βραδιά αυτή...γιατί οι απόψεις ήταν μοιρασμένες.Ήμουν από αυτούς που ενθουσιάστηκαν με τη συναυλία και που σίγουρα τη θεωρούν το καλλιτεχνικό γεγονός του καλοκαιριού για το νησί αν και ομολογουμένως οι προσδοκίες των διοργανωτών δεν επαληθεύτηκαν όσον αφορά τη προσέλευση του κόσμου. Με λυπεί το γεγονός οτι ενώ πολύ φίλοι μου θεωρούν τον Νταλάρα εξαιρετικό τραγουδιστή δεν παρακολούθησαν τη συναυλία γιατί τον αντιπαθούν και τους προκαλέι λενε έναν εκνευρισμό... Ποιός φταίει για την εικόνα αυτή που έχει βγει προς τα έξω;...Τί είναι αλήθεια;... Όπως και να έχει κανείς δεν τον αμφισβητεί ως καλλιτέχνη και αυτό είναι που έχει αξία! Εγώ πάντως πέρασα πολύ καλά και θαύμασα την επικοινωνία του Γ.Νταλάρα με τον κόσμο. Ήταν όντως πολύ "ζεστή" συναυλία!

Όσο για τους τσακωμούς στην συναυλία...είναι δικαιολογημένος ο εκνευρισμός όταν χρειάζεται να κόψεις τα διπλάσια όπως γράφτηκε εισιτήρια για να μη "μπεις μέσα" οικονομικά....μη ξεχνάτε οι καιροί είναι δύσκολοι! :razz:

Ευχαριστώ και γω για τις φωτό... γιατί πάλι οι δικές μου βγήκαν κουνημένες!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλώς όρισες, αγαπητή φίλη! :razz:

Δυστυχώς υπάρχει άνα δυσάρεστο παρασκήνιο γύρω από τον Γ.Νταλάρα. Οι περισσότεροι λένε πως τους εκνευρίζει χωρίς να ξέρουν γιατί. Είναι οι φήμες που -κατά καιρούς- έχουν διαδοθεί από πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους καθώς και η ενασχόλησή του με την Κύπρο που δημιούργησε αντιπάθειες. Σε φήμες και σε λόγια καλό είναι να μην πιστεύουν ούτε οι φίλοι σου ούτε κανένας μας. Όπως είπε και ο ίδιος ο Νταλάρας ''η φήμη είναι αρρώστια''. Τα δημόσια πρόσωπα -πολλές φορές- κατατρέχονται από την φήμη ή τις φήμες. Καλό είναι να διαχωρίζεται ο καλλιτέχνης από τον άνθρωπο. Αν και στην περίπτωση Νταλάρα νομίζω πως δημιουργήθηκε και εδραιώθηκε μία παρεξήγηση γύρω από το όνομά του. Γιατί ούτε εκνευριστικός είναι ούτε αρνητικά στοιχεία μπορεί να του φορτώσει κάποιος όταν τον ξέρει έστω και λίγο. Είναι πολλά τα χρόνια (42 χρόνια συνεχούς και σπουδαίας καριέρας) κι έχουν σωρευθεί φθόνος,αντιπάθειες κι απορίες. Εκείνος δεν βγαίνει προς τα έξω να εξηγεί και μάλλον καλά κάνει οπότε... Όταν την σεμνότητα την λένε σνομπισμό τι περιμένει κανείς; Όταν την διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο την λένε πονηριά τι περιμένει κανείς; Όταν δεν μπορούν να φτάσουν κάποιον προσπαθούν να τον ''κοντύνουν''.Είναι κρίμα όμως γιατί πρόκειται για τον τελευταίο των μεγάλων ερμηνευτών αλλά αυτή είναι η μία πλευρά των συμπατριωτών μας, η αχάριστη και φθονερή.

Εύχομαι να σου δοθεί πιο σύντομα η ευκαιρία να τον ξαναδείς.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση στα σχόλια μου.

Μπορεί να μην τον έχω παρακολουθήσει πολλές φορές ζωντανά,αν και είχα την δυνατότητα κατά την διάρκεια των σπουδών μου, παρ'όλα αυτά παρακολουθώ την δισκογραφία του όλα αυτά τα χρόνια και τον θαυμάζω πολύ.

'Οσο για το σχόλιο μου για τα εισιτήρια της συναυλίας...είναι κρίμα σε μια σπουδαία εμφάνιση ενός καλλιτέχνη του βεληνεκούς του Νταλάρα να κόβονται περί τα 1500 εισιτήρια και στη συναυλία του Ρουβά 3 μέρες μετά 5.500... ’λλο κοινό θα μου πείτε...αλλά η μουσική παιδεία δεν είναι θέμα ηλικίας. Μπορεί να κάνω λάθος.

Κ πάλι ευχαριστώ. :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σημεία των καιρών. O Sakis δεν έχει ανοίξει μέτωπα με κανέναν, τα έχει καλά με όλους (μην ανοίξω το στόμα μου), δείχνει ευγενικός, τα μέσα ασχολούνται μαζί του με υπερβολή, οι δημόσιες σχέσεις οργιάζουν. Όλα καλά. Γιατί να μην έχει κόσμο;

Από την άλλη ο ''αντιπαθητικός'' Νταλάρας τολμά κι έχει άποψη, παίρνει πρωτοβουλίες, δεν λέει για όλους καλά λόγια (αν δεν το αξίζουν) και είναι καλλιτέχνης που δεν χαρίζεται ούτε στον εαυτό του. Πολύ πιο δύσκολος αυτός ο δρόμος από αυτόν του -όντως- συμπαθούς Ρουβά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα πιαστώ απο την φράση της Ελίνας,που ισχύει μονάχα για τους μεγάλους και σημαντικούς,βεβαίως και για τον Γιώργο Νταλάρα

"Όταν δεν μπορούν να σε φτάσουν προσπαθούν να σε κοντύνουν."

Δεν έχουν καταφέρει όχι μόνο να τον αγγίξουν αλλά ούτε καν το σημαντικότερο,να αποκτήσουν οι ίδιοι την πολυπόθητη και αναγκαία διάρκεια σε αυτό που κάνουν.

Απλά μπαίνει και το άλλο απλό ρητό,"Όποιος σκάβει λάκκους άλλων πέφτει ο ίδιος μέσα"

Ο Νταλάρας έκανε και κάνει αυτό που λέει η καρδούλα του,με τραγούδια ψυχής αλλά και διασκέδασης,όχι χαβαλέ,όχι ότι κάτσει.

Είναι αυτόνομη και υπεύθυνη προσωπικότητα αν αυτό είναι επιβαρυντικό στοιχείο για κάποιους ατάλαντους,τεμπέληδες και τηλεμαϊμουδιάρηδες.

Αγαπητή φίλη admirer καλώς όρισες στην παρέα μας!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλώς όρισες και από μένα!

Σωστά όσα γράφτηκαν για τα περισσότερα εισιτήρια του Σ. Ρουβά και τα όσα λέγονται (εναντίον) του Γ. Νταλάρα. Νομίζω όμως ότι ένα μέρος των νέων παιδιών που πήγε στον Σ. Ρουβά και όχι στον Γ. Νταλάρα δεν σκέφτηκε και τόσο σοβαρά το θέμα. Απλώς η μία είναι πραγματική συναυλία και η άλλη είναι ενός είδους διασκέδαση (χωρίς να τον υποτιμώ, μου είναι άλλωστε ως πρόσωπο συμπαθής ο Σ. Ρουβάς) σαν αυτή που απολαμβάνουν τα νεαρά παιδιά κάθε βράδυ. Τώρα το τι λένε οι μεγαλύτεροι, αυτό είναι θέμα ζήλειας.

Ακολουθώ την Ελίνα και σου εύχομαι και εγώ σύντομα να σου δοθεί η ευκαιρία να τον ξαναδείς από κοντά!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διευκρινίζω οτι δεν έχω τίποτα εναντίον του Σ.Ρουβά...άλλωστε την συναυλία του ή μάλλον το show του καλύτερα, το παρακολούθησα και εγώ, όχι μέσα από το στάδιο αλλά στο μπαλκόνι διπλανής πολυκατοικίας. Και ένα σχόλιο-παρατήρηση...το μπαλκόνι αυτό βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την σκηνή που στήνεται για την εκάστοτε συναυλία. Μου έκανε εντύπωση λοιπόν οτι ολόκληρη η πολυκατοικία σείονταν από την ένταση της μουσικής ενώ όπως μου μετέφεραν η συναυλία του Γ.Νταλάρα ακουγόνταν πολύ χαμηλά και σχεδόν καθόλου όταν μιλούσε... Πάντως εγώ που βρισκόμουν μέσα μπορώ να πω οτι "αντιλαλούσε ο κόσμος"... :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...