thes

The Kavafis Project

196 posts in this topic

Στις 26 Νοεμβρίου 2011 θα παρουσιασθεί στο Konzerthaus της Βιέννης σε παγκόσμια πρεμιέρα μελοποιημένη ποίηση του Κ. Καβάφη (The Kavafis project) από τον Αλέξανδρο Καρόζα!

http://georgedalaras.eu/

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία! :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eυχαριστούμε! Τοσο εγκαιρα που το μαθαίνουμε ουτε αεροπορικά δεν μπορουμε να κρατησουμε!! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eυχαριστούμε! Τοσο εγκαιρα που το μαθαίνουμε ουτε αεροπορικά δεν μπορουμε να κρατησουμε!!  :lol:

Δίκαιο έχεις, ούτε εισιτήρια, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να ρυθμίσουμε τις υπόλοιπες υποχρεώσεις για να μην συμπέσουν. Ημέρα Σάββατο, ωραία ημέρα :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ πάντως για να πω την αλήθεια ο Καβάφης ποτέ δεν μου άρεσε,με την φωνή του Νταλάρα όμως...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραία αφίσσα! Ευχαριστούμε,Θάνο!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Can we buy tickets already? Where from?

:D of course you can!

Its a bit tricky:

http://konzerthaus.at/events/

go to calendar 2011-2012!!!!

go to November

then youll find the concert at26th of November, with all details and the possibility to book online

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εχω καταενθουσιαστει!!!! ο καβαφης για μενα αποτελει τον πιο σημαντικο ποιητη. τα λογια του αγγιζουν την καρδια μου η φωνη του γιωργου την ψυχη μου. εχω να ακουσω κατι τοσο υπεροχο χρονια...δεν μπορει ομως θα παιχτει και στην ελλαδα........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ειδα το βιντεο και ελιωσα... αν πραγματικα ειναι τοσο ωραιο οσο φαινεται τοτε μιλαμε για μια απο τις σημαντικοτερες συναυλιες!! εχω παει στη βιεννη, οντως ειναι η πολη με τεραστια ιστορια μουσικης αλλα αν δεν παιχτει στην ελλαδα νομιζω θα χαθει το μισο νοημα.. ειδικα στους δυσκολους καιρους που ζουμε χρειαζομαστε μια τονωτικη ενεση ελληνισμου.. επιτελους ο νταλαρας που αγαπησα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σχετικά με την προετοιμασία της εμφάνισης στη Βιέννη με την μελοποίηση του Κ.Καβάφη από τον Αλ.Καρόζα.

http://www.greece-on-tour.eu/dalarasproben.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και βέβαια το εισιτήριο της παράστασης.

imag0063lo.th.jpg

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ελπίζω πάντως οι δημιουργίες του κ.Καρόζα στο "Καβάφης project" να μην έχουν παρόμοια(κλεμμένη)έμπνευση...

Share this post


Link to post
Share on other sites

O Γιώργος Νταλάρας γράφει για τον Κ.Π. Καβάφη…

Με αφορμή την παρουσία του στο έργο «Καβάφης» του συνθέτη Αλέξανδρου Καρόζα με την Ορχήστρα «Wiener KammerOrchester» και τη Χορωδία «Wiener Singakademie» στο Konzerthaus της Βιέννης σε παγκόσμια πρώτη πρεμιέρα στις 26 Νοεμβρίου, ο Γιώργος Νταλάρας επισημαίνει:

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1368&Itemid=25

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://entertainment.in.gr/html/ent/237/ent.116237.asp

The Kavafis Project

Δημοσίευση: 10 Νοεμβρίου 2011

O Aλέξανδρος Καρόζας μελοποιεί Καβάφη, ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει και ο Bruno Ganz απαγγέλει. Παγκόσμια πρεμιέρα, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στη Βιέννη.

dalaras_m.jpg

"Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.

Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου."

Ο Γιώργος Νταλάρας, ο σημαντικότερος μουσικός πρεσβευτής και ερμηνευτής της Ελλάδας, αποδέχτηκε την πρόταση του συνθέτη Αλέξανδρου Καρόζα και ερμηνεύει το έργο «Καβάφης» με την Ορχήστρα «Wiener KammerOrchester» και τη Χορωδία «Wiener Singakademie» στο Konzerthaus της Βιέννης σε παγκόσμια πρώτη πρεμιέρα στις 26 Νοεμβρίου.

Ο Bruno Ganz, ένας από τους πιο σημαντικούς γερμανόφωνους ηθοποιούς, θα απαγγείλει τα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Ο Αλέξανδρος Καρόζας λαμβάνει με ιδιαίτερη προσήλωση, θέση απέναντι σ’ αυτές τις επιθυμίες και ο Κωνσταντίνος Καβάφης του δίνει υπέροχα εφαλτήρια.

Ο Καβάφης σε διαρκή αναζήτηση της ανθρώπινης υπόστασης ένοιωθε τις αντιφατικότητές της. Ανέπτυξε ένα ιδιότυπο δοκιμιακό λόγο αναδεικνύοντας την παρακμή των αστικών αντιλήψεων περί ηθικής και το αμφίβολο του επικρατούντος τρόπου γραψίματος της ιστορίας. Άφησε έτσι ανεξίτηλο στίγμα κριτικής αλλά και φως πορείας. Λυπηρό, το ότι το επιβλητικό του έργο εκτιμήθηκε μόνο μετά το θάνατο του - πράγμα που υπογραμμίζει τη διαχρονική σημασία του έργου του.

Η Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης «Wiener KammerOrchester» ιδρύθηκε το 1946, έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε Ιαπωνία, Ταιβάν, Κορέα, ΗΠΑ, Νότια Αμερική και Ευρώπη όπου έχουν εμφανιστεί στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μαέστρους όπως οι Sir Neville Marriner, Yehudi Menuhin, Adam Fischer, Heinz Holliger, Rudolf Barshai, κ.ά. και με τραγουδιστές και σολίστες όπως Kiri Te Kanawa, κ.ά.

Η Χορωδία της Μουσικής Ακαδημίας της Βιέννης «Wiener Singakademie» ιδρύθηκε το 1858 ως η πρώτη μεικτή χορωδία της Βιέννης. Το 1882 ο νεαρός Johannes Brahms ήρθε στη Βιέννη και ανέλαβε τη διεύθυνση της χορωδίας και ακολούθησαν ο Gustav Mahler, Richard Strauss και Bruno Walter.

Ο Γιώργος Κουντούρης γεννήθηκε στην Κύπρο και έχει σπουδάσει στο Κρατικό Ωδείο της Αγίας Πετρούπολης. Έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική του Ωδείου της Αγίας Πετρούπολης, τη Φιλαρμονική Δωματίου της Αγίας Πετρούπολης, τη Φιλαρμονική και τη Συμφωνική του UCLA (University of California, Los Angeles), τη Συμφωνική της Κύπρου, τη Φιλαρμονική της Σιβερίας, την Κρατική Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, την Κρατική Ακαδημαϊκή της Αγίας Πετρούπολης, την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και τη Φιλαρμονική του Πετραζαβόσκ. Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Όπερας.

Τόσο ο ποιητής όσο και ο συνθέτης καλύπτουν την οπτική γωνία του μετανάστη, ο οποίος ούτε απαρνείται, ούτε εκθειάζει την καταγωγή του. Μια τέτοια απόσταση επιτρέπει μεν στον Καρόζα να ερμηνεύσει τον Καβάφη με ύφος και στοιχεία του δυτικού κλασικισμού, ακολουθώντας όμως και αντλώντας διακριτικά από τις ρίζες της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Γεννημένος ο Καβάφης από Έλληνες γονείς στην Αλεξάνδρεια, ασκούσε τριάντα χρόνια ένα αστικό επάγγελμα. Εν τούτοις, το γράψιμο και ο λόγος ήταν πάντα το πάθος του. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό το ήξεραν μόνο λίγοι. Ο Καβάφης ασκούσε αυστηρότατη αυτοκριτική˙ χειροποίητα αντίγραφα των ποιημάτων του μοίραζε μόνο σ’ έναν στενό κύκλο φίλων του. Σήμερα είναι πασίγνωστο: Ο Καβάφης άνοιξε τους δρόμους της σύγχρονης ελληνικής ποίησης.

Ο Καρόζας μελοποίησε ποιήματα του Καβάφη όπου ξεχωρίζουν φιλοσοφικές, ιστορικές και ερωτικές αναφορές. Και όλα αυτά με έναν τρόπο που περικλείει μουσικά την ποικιλόχρωμη κουλτούρα του Ελληνισμού και βασίζεται σε αυθεντικές ρίζες κλασσικής ελληνικής και ευρύτερα μεσογειακής μουσικής παράδοσης.

Στο δημιούργημα του «Καβάφης» ο Αλέξανδρος Καρόζας μας συνεπαίρνει σ’ ένα μοναδικό λυρικό ταξίδι με συντρόφους την αίσθηση του φιλοσοφικού στίχου και της μουσικής παράδοσης. Ο Μίκης Θεοδωράκης αναφερόμενος στο έργο αυτό, τον Απρίλιο του 2010, δήλωσε: «Η σύνθεση της ποίησης του Κωνσταντίνου Καβάφη από τον Αλέξανδρο Καρόζα είναι ένα ευφυέστατο μουσικό κατόρθωμα».

Πληροφορίες: www.kavafis.net www.george-dalaras.gr www.karozas.eu

Εισιτήρια: www.konzerthaus.at

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...