Sign in to follow this  
Followers 0
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει Σταύρο Κουγιουμτζή

131 posts in this topic

Να μιλησει και η ετερη "πυρηνικη κεφαλη" φιλε Αντωνη...εγω λοιπον το ΕΙΣΟΥΝ ΩΡΑΙΑ γνωριζα οτι το ειχε πει ο Καλατζης, το ειχα ακουσει στο ραδιοφωνο 1-2 φορες και ζωντανα το ακουσα απο τον Νταλαρα το 1983...να σου πω ενα αλλο τραγουδι του Σταυρου επ'ευκαιρια που εμενα τουλαχιστον σαν μελωδια μου αρεσει πολυ , αλλα εχει ακουστει ελαχιστα? το ΑΧ ΔΕΣΠΟΙΝΑΚΙ-ΔΕΣΠΟΙΝΙΩ που ειχε πει ο Παριος, αρχες της δεκαετιας του 1970 αν δεν κανω λαθος...πολυ αργοτερα αγορασα ενα cd με πρωτες εκτελεσεις του Κουγιουμτζη και υπηρχε εκει μεσα το ΕΙΣΟΥΝ ΩΡΑΙΑ ....αλλα...εγω οπως εχω δηλωσει , λειτουργω με την μνημη μονο (οση μου εχει απομεινει εν πασει περιπτωσει) και προφανως δεν υπαρχει καμια συγκριση με τον Θανο ο οποιος εχει εκπληκτικο αρχειο , γνωσεις και μνημη σαφως πιο γερη ! Με αλλα λογια ο Θανος ειναι ενας διηπειρωτικος πυρηνικος πυραυλος κι εγω απλος εξοσετ..!! να αποδιδουμε τα του Καισαρος τω Καισαρι !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Με αλλα λογια ο Θανος ειναι ενας διηπειρωτικος πυρηνικος πυραυλος κι εγω απλος εξοσετ..!!

Κάτι σαν Ούφο δηλαδή... ;) :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάτι σαν Ούφο δηλαδή... ;)  :lol:

Καμία σχέση...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι λεπτομέρειες. Ευχαριστούμε πολύ ω Θανάση και Aegean!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγω τον πυραυλο ΚΡΟΥΖ εννοουσα παντως , αλλα εκεινη την στιγμη δεν θυμομουν πως λεγοταν...κι εννοειται Θανο πως κι εγω αγνοουσα τις λεπτομερειες που παραθετεις οσον αφορα την καταγωγη του τραγουδιου ΞΕΝΑΚΙ και ευχαριστω για την πληροφορηση που παρειχες....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ πάντως λέω να απενεργοποιηθείτε σαν πυρηνικοί και να παραμείνετε εδώ στη γη.Εσεις εκτοξευτήκατε ρε! ;)

Ποτέ δεν μου άρεσαν τα διαστημικά,προτιμώ την μικρούλα γη με τα τραγουδάκια και την αυλίτσα μου!’ντε τώρα φέρτε κάνα τσίπουρο και το cd να μαζευτούμε να αγιάσουμε!

Share this post


Link to post
Share on other sites

χα! χα! λιγο χιουμορ κανει παντα καλο Αντωνη ! ενταξει, επι γης ειμαστε , αλλα μιας και μας παρομοιασες με πυρηνικες κεφαλες , ειπαμε να το καλαμπουρισουμε λιγο!

Απλα εγω θελησα να τονισω την σαφεστατη υπεροχη του Θανου σε μνημη, αρχειο και δυνατοτητα ακριβους ενημερωσης σε σχεση με μενα...

Share this post


Link to post
Share on other sites
’ντε τώρα φέρτε κάνα τσίπουρο και το cd να μαζευτούμε να αγιάσουμε!

Νομίζω οτι πρέπει να κανονίσουμε μια συνάντηση κάποια στιγμή....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μέσα κι εγώ,τι νομίζατε ότι θα γλυτώνατε απο το να τραγουδήσω στην παρέα τα τραγούδια του Κουγιουμτζή;Πουλάκια μου!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χωράω κι εγώ στην παρέα? Αν και μόλις γύρισα από μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη και το οινόπνευμα κυλάει ακόμη σε υψηλές συγκεντρώσεις στο αίμα μου!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι από μένα λίγες εντυπώσεις από το δίσκο...

Τον αγόρασα 5 φορές, μία για μένα και 4 δώρα (για να γουστάρουμε!)

Τον ευχαριστήθηκα πολύ κυρίως γιατί σε ό,τι αφορα τη συμμετοχή του κόσμου, κινείται στο πνεύμα του Ορφέα. Χειροκροτήματα και τραγούδια από το κοινό δυνατά, που μεταφέρουν σχεδόν ακέραια την αίσθηση του live.

Σχεδόν ολόκληρο το πρόγραμμα χωράει μέσα στο δίσκο, ερμηνείες καταπληκτικές και τα κόλπα του Νταλάρα με τις δεύτερες στο κοινό φοβερά! Η κυκλοφορία του CD άξιζε και παραάξιζε!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατι νεοτερο για την παρουσιαση του δισκου;;; :blush::blush::rolleyes::music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ειδικά στο "Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΒΑΡΥΣ",το πως τραγουδάμε όλοι είναι κάτι φανταστικό.

"Δεεεεεεεν έεεεεχω μάτια ναααααα σε δωωωωωωωωωωωωωωωω,καρδιά να σουυυυ μιλήηηηηηηηησω....."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εσκεμμένα, άργησα να καταγράψω τις εντυπώσεις μου για τον δίσκο - όχι γιατί το θεώρησα περιττό, αλλά γιατί ήθελα να "καθήσει" μέσα μου, μετά τις απανωτές ακροάσεις και τα παιξίματα μου.

Καταρχήν θεωρώ πως η παρούσα έκδοση αποτελεί μια περιεκτική - σύντομη μεν, αλλά ας όψεται το περιορισμένο του χρόνου του ψηφιακού φορέα - Βίβλο για τον μουσικό που θέλει να "ψάξει" του Σταύρο Κουγιουμτζή και τα τραγούδια του. Και το λέω αυτό, γιατί συνήθως, οι μουσικοί αποφεύγουν τις πρώτες εκτελέσεις - είτε γιατί τις θεωρούν παρωχημένες, είτε γιατί αδυνατούν να τις βρουν... Η έκδοση αυτή, φρεσκάρει τα τραγούδια με "καθαρές", λαϊκές ενορχηστρώσεις - όχι οτι οι πρώτες εκτελέσεις βέβαια έπασχαν στην λαϊκότητα τους, αλλά ο Νταλάρας δίνει άλλο χρώμα, το δικό του, βάζει την σφραγίδα του, σεβόμενος όμως το ύφος των ενορχηστρώσεων εκείνης της εποχής. Για αυτό και πατά πάνω τους.

Δεύτερον, ο ίδιος ο Νταλάρας, ωριμότερος φωνητικά απο ποτέ, νομίζω οτι "βγάζει το άχτι" του, ερμηνεύοντας τα τραγούδια με τον τρόπο που θέλει αυτός πια, γιατί η φωνή του ανταποκρίνεται, ξεπερνώντας τις τότε ατέλειες της φωνής του. Και αυτό γιατί η φωνή του τότε δεν είχε διαμορφωθεί πλήρως, οπότε ήτανε και αδύναμη να αναπαράγει τις τεχνικές που ακούγονται στον νέο δίσκο... Παίρνει έτσι το αίμα του πίσω, "διορθώνοντας" ένα αδύναμο γκλισαντο ή ένα βιμπράτο εν έτει 1970. Εδώ λοιπόν, εν έτει 2008 δίνει ρέστα.

Μου άρεσε πολύ ο Μακεδόνας, όντας στιβαρός στις ερμηνείες του, η "τσαχπινιά" της Ασλανίδου και η Ολυμπίου, η οποία με εξέπληξε για άλλη μια φορά - θεωρώ οτι έχει υπέροχη άρθρωση και δίνει καθαρές συλλαβές. Η Μαρία η Κουγιουμτζή παίρνει άριστα στα 2 τραγούδια που ερμήνευσε.

Η ορχήστρα βέβαια είναι κουρδισμένη (πώς αλλιώς; ) και ζωντανή - συμμετοχική στα ποτ-πουρί του δίσκου. ’ξια!

Το μόνο που με χάλασε κάπως, ήτανε οι - έντονες κατ' εμε - επεμβάσεις στο στούντιο. Εξασφαλίστηκε βέβαια το άρτιο αποτέλεσμα, αλλά νομίζω οτι "στειρώθηκε" κάπως το feeling του χώρου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Νταλάρα για το αποτέλεσμα του κόπου του και το θάρρος - επιμονή του να ασχολείται ακόμη με τέτοιες δουλειές. Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και επιλογές.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν ξέρω τι λένε οι ειδικοί επί των τεχνικών για το dvd, πάντως εμένα μου άρεσε εξαιρετικά. Μαγική ατμόσφαιρα, μαγική συναυλία! Αξίζουν σε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα στον Γ. Νταλάρα πολλά συγχαρητήρια και ένα τεράστιο ευχαριστώ :DB)B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ έβλεπα πριν λίγο στιγμές από το DVD αλλά το μυαλό μου είχε πάει πίσω όταν αγόραζα ένα,ένα τα βινύλια Μικρές πολιτείες,Στα ψηλά τα παραθύρια,Πασχαλιές...και έτρεχα στο σπίτι μου να τα λιώσω στο πικαπ,ευτυχώς παίζουν άριστα ακόμα.Όμως το μυαλό μου είχε πάει πολύ πιό πίσω σε διηγήσεις που είχα ακούσει,για εκείνο το δυαράκι της Κυψέλης όταν ο κύριος Μάκης Μάτσας πήγε τον δεκαοχτάχρονο τότε Γιώργο Νταλάρα να γνωρίσει τον Σταύρο Κουγιουμτζή.Βέβαια δεν ήμουν εκεί,ούτε κανείς μας,αλλά αυτή η γνωριμία ήταν ένα από τα μεγαλύτερα δώρα για εμας που συνέβη στο Ελληνικό τραγούδι.Και για να πω την αλήθεια τώρα που το σκέφτομαι,ο Κουγιουμτζής με τον Νταλάρα δεν ήταν δυνατόν να μην βρεθούν και να μην δεθούν ώστε να έχουμε σήμερα αυτά τα μεγαλειώδη τραγούδια.Η γνωριμία τους ήταν προδιαγραμμένη από την μοίρα,με κάποιο τρόπο θα βρίσκονταν γιατί οι καλοί άνθρωποι πάντα βρίσκουν τον δρόμο να συναντηθούν.Δεν θα σας κρύψω πως όταν άκουσα από τον Γιώργο Νταλάρα στο Ηρώδειο σε εκείνη την πρώτη παράσταση το "Δίχως την καρδούλα σου" έστω και μισό δάκρυσα,και εγώ δύσκολα δακρύζω αλλά ποτέ μην λες ποτέ γιατί σαν άνθρωποι έχουμε αδυναμίες που δύσκολα κρύβονται και καλά κάνουν.Δεν είναι για εμάς απλά τραγούδια αυτά,είναι πολύ παραπάνω απο τα μεγάλα και γνωστά τραγούδια των άλλων δημιουργών του Μίκη,του Λοίζου,του Απόστολου ας μου επιτραπεί,είναι δικά μας.Είναι τα χρόνια μας,είναι οι στιγμές της ζωής μας.

Αντώνης

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είδα και γω πριν λίγο το dvd και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ,κυρίως γιατί σου μεταφέρει έντονα την ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Πολύ θα ήθελα να ήμουν εκεί... Αλλά πείτε μου,πώς γίνεται κάθε φορά που λέει ένα τραγούδι ο Νταλάρας να το λέει τόσο διαφορετικά και όμως τόσο απόλυτα σωστά;...Τραγούδια χιλιοτραγουδισμένα και κάθε φορά τόσο φρέσκα ερμηνευτικά. Νομίζω οτι μόνο αυτός μπορεί να το κάνει... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν και θα προτιμούσα τα τραγούδια να ήταν όπως στη συναυλία, με την ίδια σειρά, κατανοώ τους τεχνικούς λόγους που οδήγησαν στην ''ανατροπή'' της συναυλιακής λίστας τραγουδιών. Θα ήταν πιο ωραία όμως να υπήρχε η συναυλία αυτούσια στο dvd(με τα παραπάνω τραγούδια)αλλά το συνολικό αποτέλεσμα ,θεωρώ, πως ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του μέσου ακροατή-θεατή. :D

Γιατί εγώ θα ήθελα (εκτός από την αυτούσια συναυλία που ανέφερα παραπάνω) 2 dvd κι από τις δύο βραδιές ή και αποσπάσματα από τις πρόβες. Ζητάω πολλά ίσως. B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Γιατί εγώ θα ήθελα (εκτός από την αυτούσια συναυλία που ανέφερα παραπάνω) 2 dvd κι από τις δύο βραδιές ή και αποσπάσματα από τις πρόβες. Ζητάω πολλά ίσως. :D

Και ποιός δεν θα το ήθελε αυτό, Ekostel, αλλά τι να κάνουμε!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρόσφατα έλαβα το DVD και το έχω ήδη λιώσει!

Απίθανο, εκπληκτική η ατμόσφαιρα και μου θύμισε ξανά τις δυο εκείνες υπέροχες βραδιές!

Πάντα τέτοια!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0