EKOSTEL

Οι Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης

95 posts in this topic

Το μεταφέρω χωρίς να είμαι σε θέση να γνωρίζω την ακρίβεια της είδησης. Αν επαληθευθεί όμως πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.

http://www.trikalapost.gr/?p=5583

Υπερπαραγωγή με Νταλάρα

10 Φεβρουαρίου 2011

Θα πρόκειται, ίσως, για τη μεγαλύτερη διαφήμιση των Τρικάλων από τηλεοράσεως. Από τον Σκάι έγινε γνωστό ότι τον επόμενο μήνα, θα βρίσκεται στα Τρίκαλα ειδικό κινηματογραφικό συνεργείο του καναλιού, για γυρίσματα τριών ημερών, στα πλαίσια μια υπερπαραγωγής για τους μεγάλους έλληνες δημιουργούς.

Το αφιέρωμα σχετίζεται με τον Βασίλη Τσιτσάνη, και ως εκ τούτου, τα Τρίκαλα, ως πατρίδα του μεγάλου καλλιτέχνη, θα έχουν εξέχουσα θέση στην εκπομπή. Η μεγάλη έκπληξη είναι, όμως, άλλη. Σε ρόλο αφηγητή θα είναι ο Γιώργος Νταλάρας!

Ο μεγάλος σύγχρονος τραγουδιστής θα έρθει στα Τρίκαλα για τα γυρίσματα και ίσως (αυτό δεν κατορθώσαμε να το μάθουμε) ερμηνεύσει και τραγούδια του Τσιτσάνη. Καιρός είναι να αντιληφθούμε όλοι, και κυρίως οι τοπικοί άρχοντες, ότι το όνομα του Τσιτσάνη είναι ένας ανεκτίμητος πλούτος για την πόλη που παραμένει ανεκμετάλλευτος.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Μάλιστα το σενάριο προβλέπει μέχρι και αφηγήσεις πάνω σε ένα ποδήλατο εποχής το οποίο οι διοργανωτές έχουν ήδη φροντίσει να προμηθευτούν "

Oπως στις "Μικρες πολιτείες" :D:razz::razz:

ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Μάλιστα το σενάριο προβλέπει μέχρι και αφηγήσεις πάνω σε ένα ποδήλατο εποχής το οποίο οι διοργανωτές έχουν ήδη φροντίσει να προμηθευτούν "

Oπως στις "Μικρες πολιτείες" :D:razz::razz:

"Στα ψηλά τα παραθύρια" :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Μάλιστα το σενάριο προβλέπει μέχρι και αφηγήσεις πάνω σε ένα ποδήλατο εποχής το οποίο οι διοργανωτές έχουν ήδη φροντίσει να προμηθευτούν "

Oπως στις "Μικρες πολιτείες" :D  :razz:  :razz:

"Στα ψηλά τα παραθύρια" :razz:

α ναι οντως..(Μα καλα τι εχω παθει;:razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oι εφημερίδες των Τρικάλων συνεχίζουν την καθημερινη ενημέρωση για την εξέλιξη των γυρισμάτων της σειράς...

"Η ΕΡΕΥΝΑ"

"Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε χθες το πρωϊ στην κεντρική γέφυρα από την παρουσία του τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα και των υποχρεώσεών του για γυρίσματα μιας νέας σειράς που θα προβληθεί από την τηλεόραση του Σκάι.

Ειδικότερα δεκάδες τρικαλινοί, μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στην κεντρική γέφυρα, για να δουν από κοντά και να παρακολουθήσουν τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος συμμετέχει στα γυρίσματα μιας νέας σειράς του Σκάι για τον τρικαλινό δημιουργό Βασίλη Τσιτσάνη.

Η σειρά

Όπως ανεπίσημα ανακοινώθηκε η νέα σειρά θα έχει τίτλο «οι Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης» και θα περιλαμβάνει συνολικά δέκα επεισόδια.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξήγησε χθες ο κ. Καραγεώργος, εκπροσωπώντας το δήμο Τρικκαίων, ο κ. Νταλάρας είναι ο κύριος αφηγητής στο επεισόδιο για τον Βασίλη Τσιτσάνη, μένοντας στην πόλη των Τρικάλων για τρεις συνολικά μέρες.

Αποτελεί τιμή

Προχθές πρωϊ-πρωί ο Γιώργος Νταλάρας βρέθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου τα γυρίσματα του επεισοδίου παρακολούθησε και η ΕΡΕΥΝΑ.

Να σημειώσουμε πως δύο βιβλία δώρισε στον κ. Νταλάρα ο ερευνητής κ. Κατσόγιαννος, εισπράττοντας άμεσα την απάντηση του μεγάλου τραγουδιστή:

«Αποτελεί τιμή για την πόλη των Τρικάλων το ότι σε αυτή γεννήθηκε ο Βασίλης Τσιτσάνης». Η ΕΡΕΥΝΑ 11 Μαΐου 2011"

http://www.e-erevna.gr/portal/story.aspx?ID=109308.000

Και η "Ενημέρωση" (οπου υπάρχει και σχετικη φωτογραφια)

"Στην κεντρική γέφυρα της πόλης και στις όχθες του Ληθαίου έγιναν σήμερα τα τελευταία γυρίσματα του Γιώργου Νταλάρα για το αφιέρωμα του Σκάι στον Βασίλη Τσιτσάνη

Οι λήψεις των τηλεοπτικών γυρισμάτων ήταν και οι πιο δύσκολες αφού ο δημοφιλής τραγουδιστής έπρεπε βάση σκηνοθεσίας να περπατήσει στην κεντρική γέφυρα σε πραγματική κίνηση των κατοίκων και των περαστικών, ώστε να δοθεί μια φυσιολογική κίνηση στον δρόμο της πόλης. Ωστόσο υπήρξαν αρκετές διακοπές καθώς δεκάδες τρικαλινοί που αντιλήφθηκαν την παρουσία του έσπευσαν στο χώρο για να τον δουν από κοντά, να τον χαιρετήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Την προηγούμενη ημέρα το βράδυ έγιναν γυρίσματα στην περιοχή του Βαρουσίου.

Το αφιέρωμα στον Τσιτσάνη θα παιχθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό το ερχόμενο Φθινόπωρο".

http://www.e-enimerosi.gr/article/10370/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστούμε παιδιά!

http://www.e-enimerosi.gr/article/10353/

Τα γυρίσματα του Σκάι για Τσιτσάνη

Συνεχίστηκαν και σήμερα για δεύτερη ημέρα τα γυρίσματα της μεγάλης παραγωγής του Σκάι για τη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη, με τον Γιώργο Νταλάρα σε ρόλο βασικού αφηγητή.

Το συνεργείο εγκαταστάθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό Τρικάλων και στις παλιές φυλακές, ενώ θα ακολουθήσουν εικόνες και από άλλες περιοχές της πόλης όπως το Βαρούσι όπου άφησε έντονο το αποτύπωμά του ο μεγάλος τρικαλινός μουσικοσυνθέτης.

Μέρος των γυρισμάτων που θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη, παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Θόδωρος Σπανός, ενώ ο γνωστός ιστοριοδίφης Νεκτάριος Κατσόγιαννος δώρισε στον πρωταγωνιστή του αφιερώματος 2 βιβλία με τα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης τα οποία θα φανούν χρήσιμα στην πορεία των γυρισμάτων.

Το αφιέρωμα προγραμματίζεται να μεταδοθεί για πρώτη φορά κατά την νέα τηλεοπτική σεζόν που αρχίζει το φθινόπωρο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Οι Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης'' , θα έιναι παραγωγή του ΣΚΑΪ αφιερωμένη στους : Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Κωνσταντίνο Καβάφη, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Καζαντζάκη, Μαρία Κάλλας, Μάνο Χατζιδάκι, Μίκης Θεοδωράκη, Μελίνα Μερκούρη, ΒασίληςΤσιτσάνη. Ο Νταλάρας θα είναι ο αφηγητής στο επεισόδιο για τον Τσιτσάνη μόνο.

Και μερικές ακόμα φωτογραφίες.

http://www.trikalaola.gr/index.php?option=...CE%BF&Itemid=57

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ καλά νέα! Μα τι λέω........ μόνο πολύ καλά??? ΤΡΙΚΑΛΑ!!!! :):):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με τρελαινουν οι αποψεις του για την ενδυση!! :) :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από το φύλλο της εφημερίδας την 10η Μαίου.

http://www.e-enimerosi.gr/files/pdf/10-5-2011_p4.pdf

Και από το φύλλο της 11ης Μαίου.

http://www.e-enimerosi.gr/files/pdf/11-5-2011_p4.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=307386

ΝΕΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

Δέκα σπουδαίοι Ελληνες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ/ Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ / Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / Ν. ΜΠΕΡΗ

Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ ετοιμάζουν πυρετωδώς αυτό το διάστημα στην τηλεόραση του Σκάι. Αυτή τη φορά πρόκειται για μια εσωτερική παραγωγή, ο σχεδιασμός της οποίας έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Ο τίτλος της σειράς ντοκιμαντέρ, που θα αποτελείται από 10 επεισόδια διάρκειας από μία έως και μιάμιση ώρα, είναι «Ελληνες του Πνεύματος και της Τέχνης». Πρόκειται για 10 επεισόδια αφιερωμένα σε ισάριθμες προσωπικότητες, κάθε μια από τις οποίες παρουσιάζεται από ένα γνωστό πρόσωπο το οποίο κρατά ουσιαστικά το ρόλο του αφηγητή σκιαγραφώντας το πορτρέτο της. Μοναδική εξαίρεση ο Μίκης Θεοδωράκης, που αφηγείται ο ίδιος στιγμιότυπα από τη ζωή και το έργο του.

Ο Λάκης Λαζόπουλος θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη, ενώ ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι αφηγητής σε αυτό που είναι αφιερωμένο στον Μάνο Χατζιδάκι. Τον Βασίλη Τσιτσάνη παρουσιάζει ο Γιώργος Νταλάρας, τον Γιώργο Σεφέρη ο Γιώργος Κιμούλης, τον Γιάννη Ρίτσο ο Θάνος Μικρούτσικος, τον Κώστα Καβάφη ο Δημήτρης Λιγνάδης, τη Μαρία Κάλλας ο Μάριος Φραγκούλης και τον Οδυσσέα Ελύτη η Μαρία Ναυπλιώτη. Ντοκιμαντέρ θα γυριστεί και για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη και για την παρουσίασή του γίνονται επαφές με γνωστό ηθοποιό, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ολοκληρωθεί.

Τα γυρίσματα της ντοκιμαντερίστικης σειράς αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Οκτώβριο, με τα στελέχη του Σκάι να σχεδιάζουν την πρεμιέρα της νέας παραγωγής μέσα στον Νοέμβριο. Τη σκηνοθεσία των ντοκιμαντέρ έχουν αναλάβει οι Χρήστος Καρακέπελης και Κώστας Μαχαίρας. Κάθε επεισόδιο επιχειρεί να μας οδηγήσει στην προσωπική ζωή αλλά και το έργο κάθε προσωπικότητας μέσα από αρχειακό υλικό αλλά και μαρτυρίες ανθρώπων που τους γνώρισαν από κοντά ή που έζησαν δίπλα τους. Παράλληλα, επιχειρείται και ένα ταξίδι στα μέρη όπου γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και έζησαν, γι' αυτό και γυρίσματα έχουν πραγματοποιηθεί όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων, όπως σε Παρίσι, Λονδίνο κ.α.

Η συγκεκριμένη παραγωγή θεωρείται ένα από τα ισχυρά χαρτιά του Σκάι για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Στα ντοκιμαντέρ άλλωστε τα στελέχη του καναλιού επενδύουν πολλά. Δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί παρόμοια μέθοδος με αυτή που χρησιμοποιήθηκε και σε άλλες τέτοιου είδους παραγωγές. Δηλαδή, αμέσως μετά από κάθε ντοκιμαντέρ να ακολουθεί ειδική εκπομπή με συζήτηση για τις προσωπικότητες που προβάλλονται, τις παρακαταθήκες που άφησαν και το μέλλον στο χώρο της Τέχνης και του Πνεύματος στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...