marochr

Αφιέρωμα στον Γ.Νταλάρα στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

49 posts in this topic

Καλή επιτυχία απόψε σε όσους πάρουν μέρος!

Μακάρι να δούμε και τον θείο στη σκηνή! :D  :D

Tελικά και τον θείο είδαμε στη σκηνή και η επιτυχία ήταν μεγάλη!!! :D

Ο Γιώργος Νταλάρας έδωσε το παρών στο κατάμεστο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου μπροστά σε ενα κοινό που δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του με την είσοδο του καλλιτέχνη στο χώρο. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στο τέλος, όταν ο Νταλάρας ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει μια τιμητική πλακέτα από το Μουσικό Σχολείο. Μίλησε υπέροχα για τη συναυλία, για τα παιδιά του σχολείου και όλη την προσπάθειά τους. "Όσοι σκέφτονται ότι τα μουσικά σχολεία είναι άχρηστα, κάνουν άχρηστες σκέψεις", είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια έκανε απλώς στην άκρη για να μας χαρίσουν το φινάλε οι μαθητές με το "Μη μου θυμώνεις μάτια μου", ενώ ο ίδιος μπήκε θεαματικά στο τελευταίο ρεφραίν.

Η επιλογή των τραγουδιών εξαιρετική. Για τα παιδιά αυτά που τραγούδησαν και έπαιξαν δεν ξέρω τι να πω! Είμαι κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένη!!!! Η ορχήστρα ξεπερνούσε επαγγελματίες! Οι περισσότεροι τραγουδιστές ήταν πολύ σωστοί, καποιοι άψογοι!! Προσωπικά με καθήλωσε ο ενθουσιαμός που έβγαζαν. Ό,τι έκαναν το έκαναν με πάθος. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση από το να σε τιμούν μικρά παιδιά!! Κι αυτό φυσικά οφείλεται κατά πολύ στους καθηγητές τους, στους οποίους αξίζουν πολλά πολλά πολλά συγχαρητήρια! Κι ένα ακόμη πιο μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Αντρέα Κατσιγιάννη!!

Αν έβαζα έναν τίτλο στη χθεσινή βραδιά, αυτός θα ήταν "Δεκαπέντε Έλληνες συνθέτες - Η φωνή".

Κι αυτό, όχι γιατί θεωρώ τον Νταλάρα τη μεγαλύτερη φωνή που έχουμε, αλλά γιατί αναγνωρίζω την τεράστια καλλιτεχνική του αξία που όλοι οι χθεσινοί διοργανωτές μας ξαναθύμισαν. Ολόκληρο το ελληνικό τραγούδι έχει περάσει από αυτή τη φωνή, μία ολόκληρη ιστορία. Μία ιστορία που χωρίς τα βίντεο που προβλήθηκαν χτες, ενδεχομένως να μην την είχαμε συνειδητοποιήσει κι εμείς οι ίδιοι. Ο καλλιτέχνης, ο πολίτης, ο άνθρωπος Γιώργος Νταλάρας πέρασε μέσα από τις οθόνες. Πολλοί συγκινήθηκαν, δάκρυσαν, ενυπωσιάστηκαν. Προσωπικά, τον αγάπησα πάλι από την αρχή. Κι αυτό χάρη σε 3 φίλους μας: τον Θανάση, τον Θοδωρή και την Ελίνα. Ευχαριστούμε για όλα...... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ ωραία νέα! Ευχαριστούμε πολύ για τις εντυπώσεις!

Τελικά δεν είχαν άδικο όσοι «συγκινήθηκαν, δάκρυσαν, εντυπωσιάστηκαν»! :D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καταρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον Θάνο που μου έδωσε την ευκαιρία να συμβάλλω κάπως όσον αφορά στο οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε. Μετά από το χτεσινό αποτέλεσμα δεν θεωρώ πως θα ήταν αμετροέπεια να πω πως ήταν άρτιο κι αντιπροσωπευτικότατο της μέγιστης διαδρομής του Νταλάρα. Ξαναθύμισε ή θύμισε, τόνισε ή ανέδειξε. Επιτρέψτε μου όλοι οι φίλοι να απευθυνθώ στον Θάνο και στον Θοδωρή και να πω πως κάνανε επαγγελματική δουλειά με μεράκι και με κίνητρο την αγάπη προς τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη. Θα έλεγα περισσότερα αλλά συγκρατούμαι μόνο εξαιτίας της μικρής μου συμμετοχής στην προσπάθεια.

Επειδή,λοιπόν, κάποιοι άνθρωποι δεν έπαψαν ποτέ να αγαπούν αυτήν την Φωνή και τις επιλογές που έκανε. Επειδή κάποιοι άνθρωποι οφείλουν να θυμούνται κάποτε σε αυτόν τον τόπο. Επειδή κάποιοι άνθρωποι μπορούν και ξέρουν να τιμούν όσους προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν σε αυτόν τον τόπο,

ένα μεγάλω ''ευχαριστώ'' μέσα από την καρδιά μου σε όλους τους συντελεστές της χτεσινής βραδιάς!

Στα υπέροχα παιδιά του σχολείου! Στους σπουδαίους καθηγητές τους και σε όσους είχαν την ιδέα του αφιερώματος. Ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη βραδιά που ξέφυγε από μια απλή γιορτή σχολείου χωρίς να λείπει η αλλιώτικη φρεσκάδα.

Προσωπικά συγκινήθηκα πολύ. Και χάρηκα συνάμα. Πολύ!

Υ.Γ Θα κρατήσω κι εγώ την ατάκα του Γ.Νταλάρα στο τέλος: "Όσοι σκέφτονται ότι τα μουσικά σχολεία είναι άχρηστα, κάνουν άχρηστες σκέψεις"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σας ζηλευω! (δεν θα'ταν ευκολο να παω Βολο)

χαρηκα που περασατε ωραια (και πως γινεται να μην,με τετοια τραγουδια και με τον Νταλαρα μας στην σκηνη)

ακομα ελπιζω να δουμε κατι τετοιο στην Αθηνα

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα μεγάλο μπράβο κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο χτεσινοβραδινό αφιέρωμα στο Γιώργο Νταλάρα στο Βόλο!

Καταρχάς στους μαθητές του μουσικού σχολείου του Βόλου και στον Ανδρέα Κατσιγιάννη που απ'ότι φαίνεται κάνουν πολύ καλή δουλειά! Η ορχήστρα ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη όπως και οι ενορχηστρώσεις!

Στους "δικούς μας" Ελίνα, Θοδωρή και Θανάση ένα τεράστιο μπράβο! Παιδιά η δουλειά σας ήταν καταπληκτική! Αυτό στο οποίο συμφωνήσαμε με τον αδερφό μου ενώ σχολιάζαμε τις επιλογές του οπτικοακουστικού υλικού ήταν ότι ξεχωρίζει η δουλειά που γίνεται με αγάπη, μεράκι και γνώση!Επιτέλους ένα αληθινό αφιέρωμα!

Να ευχηθώ και εις άλλα με υγεία! :):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολλα ΜΠΡΑΒΟ βρε παιδια!!

Χαιρομαι για εσας!Να ειστε καλα! :D:):):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπράβο, παιδιά, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και για την εκδήλωση και για όσα μας μεταφέρατε! :):):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravo ! Congratulations to all !

We did miss something, we who are so far away, but we do rejoice knowing that such beautiful and memorable events are possible and still happen!

Warm congratulations again to all who made it possible!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά σας αξίζουν πολλά μπράβο!!!

Ευχαριστούμε πολύ για όλο το κλίμα και τις εικόνες που μεταφέρατε σε όλους εμάς που δεν ήταν δυνατόν -όσο κι αν το θέλαμε- να είμαστε στον Βόλο! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καποτε θεωρουσα "ευλογια" να παραβρισκομαι σε τετοιες "σκορπιες" , ξαφνικες εκδηλωσεις που τραγουδουσε ο Νταλαρας για καποιο σκοπο- μια απεργια, μια εκδηλωση διαμαρτυριας,ενα αφιερωμα , που ομως δεν ειχε οργανωσει ο ιδιος( οπως τις εμφανισεις του στις μπουατ ας πουμε η αργοτερα στα θεατρα και στα σταδια), διοτι πιστευα (σωστα η λαθος, δεν ξερω... )οτι αυτες οι "σκορπιες" εκδηλωσεις ειχαν μια ξεχωριστη μαγεια, καθως εμπεριειχαν το απροβλεπτο, το "εκτος προγραμματος"! ...και ειχα την τυχη στην περιοδο 1976-1990 να παρεβρεθω σε αρκετες τετοιες "ξαφνικες" εμφανισεις του Γιωργου...απο αυτη την αποψη λοιπον θεωρω ευλογημενους οσους παρεβρεθηκαν σε αυτη την εκδηλωση του μουσικου σχολειου Βολου, αφιερωμενη στον Νταλαρα...φυσικα πιο ευλογημενοι ειναι οσοι οργανωσαν και συνεβαλλαν στην επιτυχια αυτης της εκδηλωσης...

Χαιρομαι που και παλι δεν ελειψαν τα "δικα μας παιδια" απο το φορουμ και χαιρομαι που οι Ελινα,Θανος,Θοδωρης, συνεβαλλαν ουσιαστικα...μακαρι το παραδειγμα του ΜΣΒ να ακολουθησουν κι αλλα μουσικα σχολεια..ο Νταλαρας ειτε αρεσει σε καποιους ειτε οχι, ειναι ενα προσωπο ΙΣΤΟΡΙΚΟ μεσα στην ελληνικη μουσικη...

Ας μου επιτραπει να αισθανομαι περισσοτερο κοντα στους πιο "παλιους" ,Θανο και Ελινα (ηλικιακα εννοω παντα) και να τους εκφρασω την συγκινηση μου για το παθος με το οποιο εξακολουθουν να αγαπουν τον Γιωργο...

Share this post


Link to post
Share on other sites

«Μάγεψε» τους συμπολίτες το Μουσικό Σχολείο Βόλου

Συγχαρητήρια επιστολή της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

H Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Σούλα Μπαρτζιώκα θα ήθελε με σχετική ανακοίνωση, «να ευχαριστήσει και να συγχαρεί θερμά τους μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Βόλου, για την υπέροχη βραδιά που χάρισαν στο κοινό του Βόλου, την περασμένη Δεύτερα, 28-2-2011, με τη συναυλία αφιέρωμα στο Γιώργο Νταλάρα. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στη διευθύντρια, κ. Βασιλική Δρεπανιώτου, όπως και στους καθηγητές, έργο των οποίων είναι το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο που απολαμβάνουμε σε κάθε εμφάνιση του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Τα παιδιά απέδωσαν με μεγάλη καλλιτεχνική ευαισθησία και μουσική δεξιοτεχνία αγαπημένα κι αξέχαστα, διαχρονικά τραγούδια αφιέρωμα στο σπουδαίο ερμηνευτή. Είναι πραγματικά αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Μουσικού Σχολείου να παρουσιάζει κάθε χρόνο ένα μεγάλο Έλληνα μουσικό καλλιτέχνη, τιμώντας έτσι το έργο του και κάνοντάς το γνωστό στο ευρύ κοινό κι ιδιαίτερα στους νέους μας.

Το Μουσικό Σχολείο, αποτελεί πραγματικό στολίδι για το Βόλο, καθώς, εκτός του ότι κυοφορεί μελλοντικούς ταλαντούχους μουσικούς, λαμπρύνει κάθε εκδήλωση της πόλης μας, με άρτια οργανωμένες μουσικές παρουσιάσεις. Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που το Μουσικό Σχολείο Βόλου έχει εμφανιστεί και σε φεστιβάλ ξένων χωρών με μεγάλη επιτυχία, κάνοντας γνωστό το όνομα της πόλης μας στο εξωτερικό».

Στο παρασκήνιο της εκδήλωσης, η Πρόεδρος συνεχάρη τον κ. Γιώργο Νταλάρα για την παρουσία του στην εκδήλωση και τον ευχαρίστησε για την έμπνευση που προσφέρει στους νέους μας, εδώ και χρόνια, με το καλλιτεχνικό παράδειγμά του. Μάλιστα, συζήτησε μαζί του και για μια μελλοντική εμφάνιση του Μουσικού Σχολείου στην Αθήνα.

Η κα Μπαρτζιώκα, ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, εκτιμώντας την προσφορά του Μουσικού Σχολείου στην πόλη μας, δεσμεύεται να είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία του, με την ευχή να γνωρίσει ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

http://www.magnesianews.gr/Culture/?Entity...70-2ed97234fb4a

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές - και στους "δικούς μας" βέβαια - που μας χάρισαν μια τόσο πλούσια βραδιά. Πλούσια σε ήχους, τραγούδια αλλά και συναισθήματα.

Πολλά μπράβο στο μουσικό σχολείο Βόλου και στους υπευθύνους του που, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα των καιρών, εξακολουθούν να πιστεύουν στην μουσική και στην δύναμη που κρύβει μέσα της. Ευχή να συνεχίσουν με την ίδια θέρμη και το ίδιο πείσμα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

¨Οταν κάτι γίνεται με ΜΕΡΑΚΙ και ΑΓΑΠΗ, τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Και αυτό που χαρακτήρισε τη βραδιά της Δευτέρας στο εκθεσιακό κέντρο του Βόλου, ήταν το μεράκι για τη μουσική, τον πολιτισμό και την τέχνη, και η αγάπη για τον Γιώργο Νταλάρα, τη φωνή που μέσα από αυτήν τραγουδήσαμε, παθιαστήκαμε, κλάψαμε και γελάσαμε, θυμώσαμε και φωνάξαμε, αγαπήσαμε και ερωτευτήκαμε, ταξιδέψαμε και ταξιδεύουμε...

Προσωπικά συγκινήθηκα πάρα πολύ, κυριώς από τα βίντεο, τα αποσπάσματα και τις φωτογραφίες, που έφτιαξαν οι τρεις φίλοι μας Θάνος, Ελίνα και Θοδωρής, και "έδεσαν" τόσο ταιριαστα με τα τραγούδια των παιδιών.

Ήταν σαν να ξαναπερνάει όλη η ζωή μας από μπροστά μας σε κινηματογραφικά καρέ, οι δίσκοι που αγαπήσαμε, οι συναυλίες που πήγαμε και που χάσαμε, τα τραγούδια, οι φίλοι, οι παρέες, ολα αυτά που μας ένωσαν.

Ενα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ από μενα.

Εκλαψα στα αποσπάσματα από την Κύπρο και στο "Η δική μου η πατρίδα", και στο "Η Σμύρνη μάνα καιγεται".

Ενα μεγάλο μπράβο στον Ανδρέα Κατσιγιάννη που ενεπνευσε τους μαθητές, τους έδωσε τη σπίθα που έγινε πυρκαγιά, και ζεστανε την ψυχή μας.

Και ένα μεγάλο μπράβο σε αυτά τα παιδιά που σε καιρούς χαλεπούς επιμένουν να φοιτούν σε "άχρηστα" σχολεία, και να παίρνουν τη μουσική στα σοβαρά.

Χάρηκα ιδιαιτερα που σε ένα κοινό που σίγουρα δεν ήταν αμιγώς "Νταλαρικό" (καθώς το κίνητρο πολλών από τους θεατές-στον καταμεστο χώρο, 3000 κόσμος μας είπαν- ήταν πρωτίστως η παρουσία των παιδιών τους) δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιαστεί ένας Γιώργος Νταλάρας διαφορετικός από αυτόν που θέλει να προβάλλει ένα μέρος των μέσων και του κόσμου, καθώς μέσα απο τα βίντεο αναδείχτηκε η πολύπλευρη προσωπικότητά του.Εξ ού και η αποθέωση που δέχτηκε.

Ο Γιώργος Νταλάρας μας αποζημίωσε με την παρουσία του, έδειξε να απολαμβάνει την εκδήλωση, και αφού ευχαρίστηεσε και εξείρε το έργο του μουσικού σχολείου Βόλου, μας χάρισε το φινάλε στο ¨"Μη μου θυμώνεις μάτια μου"

Συγχαρητήρια σε όλους!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπράβο βρε παιδιά. Μπράβο. Και στα παιδιά του Βόλου βέβαια, αλλά και στα δικά μας σούπερ "μωρά" που συνδύασαν (όχι για πρώτη φορά) αυτό που αγαπάνε τόσο με την προσφορά και στους υπολοίπους.

Μακάρι να είμαστε κι εμείς εκεί να σας καμαρώσουμε! Και χρόνια μας πολλά...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ήταν να μην πάω λόγω δουλειάς. Τελικά πίεσα τους χρόνους μου και με την βοήθεια του ’ρη κατάφερα και ήρθα! Και δεν το μετάνιωσα! Ήταν ένα αφιέρωμα άξιο του μεγαλείου του Γ.Νταλάρα!

Τα παιδιά της ορχήστρας, οι τραγουδιστές και οι χορωδία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από επαγγελματίες με χρόνια στον χώρο. Ήταν όλοι τους εξαιρετικοί που δείχνει πόσο σπουδαία δουλειά κάνει το μουσικό σχολείο Βόλου και πόσο σημαντική είναι η ύπαρξή του! Εξαιρετικές στιγμές, κατά την γνώμη μου, ήταν το "Η Σμύρνη μάνα καίγεται", το "Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα" και το "Η δική μου η πατρίδα". Οι ενορχηστρώσεις ξεχώριζαν και προσωπικά μου προκάλεσαν θαυμασμό αρκετές φορές! Ο Κατσιγιάννης έκανε σπουδαία δουλειά!

Τώρα, για την δική σας δουλειά Θάνο, Θοδωρή και Ελίνα, τι να πω! Προσωπικά ήμουν καθηλωμένος στο video wall και απολάμβανα τα videos και τις φωτογραφίες που παρουσίασαν στον κόσμο που δεν γνωρίζει καλά τον Γ.Νταλάρα, πόσο σπουδαίος είναι! Κάνατε φοβερή δουλειά την οποία δεν θα μπορούσε να κάνει κάποιος που δεν αγαπούσε πραγματικά τον Γ.Νταλάρα. Συγχαρητήρια!

Όσο για τον Γ.Νταλάρα, δεν έχω να πω κάτι! Ας είναι πάντα καλά και ας μην σταματήσει ποτέ να είναι αυτός που είναι! Τον έχουμε ανάγκη!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρεπορτάζ από το κανάλι της περιοχής TRT.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βλεποντας το βιντεο που προτεινει η Ελινα, θελω να πω κατι : βλεπω στα ματια του Νταλαρα μια λαμψη, μια εκφραση χαρας που δεν εχω δει πολλες φορες στο παρελθον..εχω την αισθηση οτι παροτι ο Νταλαρας εχει χορτασει αναγνωριση και χειροκροτημα στην καριερα του, αυτη εδω η εκδηλωση πρεπει να του εδωσε πολυ μεγαλη χαρα για εναν λογο: παντα ειχε μια παραπανω αδυναμια στους νεους ανθρωπους και πιστευω οτι το να τον τιμουν νεα παιδια και μαλιστα μουσικου σχολειου, θα πρεπει να του εδωσε μια παραπανω χαρα και υπερηφανεια.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ κι εγώ Γιάννη,είναι φανερά συγκινημένος και το δείχνει,μα και καλά κάνει.Οι σωστοί άνθρωποι εκφράζουν τα συναισθήματα τους με την αλήθεια τους.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...