marochr

Αφιέρωμα στον Γ.Νταλάρα στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

49 posts in this topic

Βλεποντας το βιντεο που προτεινει η Ελινα, θελω να πω κατι : βλεπω στα ματια του Νταλαρα μια λαμψη, μια εκφραση χαρας που δεν εχω δει πολλες φορες στο παρελθον..εχω την αισθηση οτι παροτι ο Νταλαρας εχει χορτασει αναγνωριση και χειροκροτημα στην καριερα του, αυτη εδω η εκδηλωση πρεπει να του εδωσε πολυ μεγαλη χαρα για εναν λογο: παντα ειχε μια παραπανω αδυναμια στους νεους ανθρωπους και πιστευω οτι το να τον τιμουν νεα παιδια και μαλιστα μουσικου σχολειου, θα πρεπει να του εδωσε μια παραπανω χαρα και υπερηφανεια.

Έτσι είναι Γιάννη... Και όπως έγραψα και στο πρώτο μου post, δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση από το να σε τιμούν μικρά παιδιά! Και μάλιστα, με ένα αφιέρωμα που ουσιαστικά είναι το πρώτο ολοκληρωμένο αφιέρωμα στη δισκογραφία του και την καλλιτεχνική του παρουσία! Πώς να μη συγκινηθεί....αυτός ο άνθρωπος? :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?optio...d=226&Itemid=31

Μουσικό Σχολείο Βόλου - Tραγούδια που αγαπήσαμε με τον Γιώργο Νταλάρα.

Υπογράφει o Θανάσης Γιώγλου

«Όσοι νομίζουν ότι τα μουσικά σχολεία είναι άχρηστα, κάνουν άχρηστες σκέψεις»

Γιώργος Νταλάρας 28/2/2011

Δευτέρα βράδυ, στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, και 3.000 θεατές περίπου αποθεώνουν τον Γιώργο Νταλάρα που μόλις εισήλθε στο χώρο, προκειμένου να παρακολουθήσει τη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου με τίτλο «15 Έλληνες συνθέτες Μια φωνή. Μουσική και τραγούδια που αγαπήσαμε μέσα από τις πρώτες εκτελέσεις του Γιώργου Νταλάρα».

Πριν μπούμε στα της συναυλίας όμως, ας δούμε τι ακριβώς είναι αυτό το Μουσικό Σχολείο, σύμφωνα με τα στοιχεία που βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα του http://gym-mous-volou.mag.sch.gr

«Το Μουσικό Σχολείο Βόλου λειτουργεί από το 1997 ως Μουσικό Γυμνάσιο, ενώ αργότερα προστέθηκαν και λυκειακές τάξεις. Σήμερα στο σχολείο λειτουργούν 12 τμήματα στις τάξεις του γυμνασίου και 9 τμήματα στις λυκειακές τάξεις, ενώ διδάσκονται και οι τρεις κατευθύνσεις.

Το σχολείο στεγάζεται στο δικό του κτίριο από τον Οκτώβριο του 2006. Μέχρι τότε φιλοξενήθηκε στο κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου (1997-1999) και σε σχολικό κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας προς Φυτόκο (2000-2006), προσφορά του Δήμου Ν. Ιωνίας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Το νέο κτίριο διαθέτει ξεχωριστή πτέρυγα για τη διδασκαλία των μουσικών οργάνων, με ειδικά διαμορφωμένους ακουστικά χώρους (studios) για το σκοπό αυτό, καθώς και υποδομές που διευκολύνουν τη λειτουργία του ως μουσικού σχολείου.

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου διαθέτει ένα πολύ καλό δυναμικό, τόσο μαθητών όσο και καθηγητών, παρουσιάζοντας στα χρόνια λειτουργίας του πλούσιο καλλιτεχνικό-πολιτιστικό έργο.

Το σχολείο οργανώνει συναυλίες με όλα τα είδη μουσικής και έχει αποσπάσει πολλά πρώτα βραβεία σε Περιφερειακούς και Πανελλήνιους Μουσικούς Αγώνες, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΤ1(Αρχονταρίκι και Έχει γούστο), της ΝΕΤ (Στην υγειά μας) και του TRT (παρουσίαση βραβευμένων μουσικών συνόλων). Μέσα από το σύστημα αδελφοποιήσεων και προγραμμάτων κινητικότητας έχει ταξιδέψει στη Γαλλία, στην Κωνσταντινούπολη, στη Βουλγαρία και στην Οδησσό της Ουκρανίας, παρουσιάζοντας καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ενισχύοντας ηθικά τον εκεί Ελληνισμό.

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου έχει καταξιωθεί στο εσωτερικό και εξωτερικό και έχει αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του.

Τα μουσικά σύνολα του σχολείου

Οι μαθητές του μουσικού σχολείου επιλέγουν και συμμετέχουν σε ένα από τα μουσικά σύνολα, φωνητικά ή ορχηστρικά, που λειτουργούν στο σχολείο. Αποκτούν μ' αυτόν τον τρόπο ισχυρότερους δεσμούς συνεργασίας και φιλίας μεταξύ τους απολαμβάνοντας παράλληλα τη συμμετοχή τους σε δημιουργικές διαδικασίες.

Έχουν εκδοθεί με τη στήριξη των μουσικών συνόλων οπτικοί δίσκοι ψηφιακού ήχου (CD) ενώ το σχολείο συμμετέχει ενεργά σε διάφορα προγράμματα ευαισθητοποίησης, παρουσιάζοντας θεατρικά δρώμενα, ταινίες και εκθέσεις ζωγραφικής.»

Η σχέση μου με τον Βόλο δεν ξεκίνησε τώρα Με αφορμή κυρίως τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εκεί, επισκέπτομαι συχνά αυτή την πόλη-και τα τσιπουράδικα της- από τον Μάιο του 2000, όταν παραβρέθηκα στην πρώτη σύμπραξη της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας με τον Γιώργο Νταλάρα, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας. Και μετά από τόσα χρόνια κι αρκετές επισκέψεις, μπορώ να πω χωρίς δισταγμό, πως λατρεύω αυτή την πόλη με τους ανθρώπους της, το χρώμα και το χαρακτήρα της κι αν άφηνα ποτέ την αγαπημένη μου Καλαμαριά, θα διάλεγα να ζήσω στον Βόλο

Συζητώντας λοιπόν τον περασμένο Σεπτέμβρη με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη , σχετικά με τη συγκεκριμένη συναυλία, αποφασίσαμε να την πλαισιώσουμε με μια σειρά από οπτικοακουστικά αρχειακά ντοκουμέντα, από την σαραντατετράχρονη πορεία του τραγουδιστή. Δύσκολη η επιλογή, αλλά και πολύ ευχάριστη η διαδικασία

Θέλω να σας μεταφέρω αυτό που ένιωσα όταν επισκέφθηκα το σχολείο (μαζί με τον καλό φίλο Θοδωρή Χαϊκάλη, που ανέλαβε την τεχνική επεξεργασία και το μοντάζ του βίντεο που προανέφερα), για να παρακολουθήσω τις πρόβες της συναυλίας. Μπαίνοντας λοιπόν μέσα, από μια αίθουσα ακουγόταν η χορωδία, μαζί με τη συμφωνική ορχήστρα, να τραγουδά τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη (που μακάρι να βγουν προφητικοί για την πατρίδα μας) πάνω στη μουσική του Δημήτρη Λάγιου:

Σ ευλογημένη μέρα βγάζει το κακό

σε δημοσιά πλατιά το στενοσόκακο

Σ όλα τα σπίτια σ όλα τα παράθυρα

δάφνες και κουμαριές και φοινικόκλαρα

Από μια άλλη αίθουσα ακουγόταν η λαϊκή ορχήστρα να προβάρει το

Δεν έχω μάτια να σε δω

καρδιά να σου μιλήσω

Λίγο παρακάτω ακουγόταν ένα κλαρίνο να παίζει την εισαγωγή από τον Κυρ-Κωστάκη

’νοιξε η ψυχή μου!!! Αμέσως ένιωσα πως βρίσκομαι σε μιαν άλλη Ελλάδα, διαφορετική Τότε ήρθε στο μυαλό μου ο δίσκος του Χατζιδάκι, Ελλάς Η Χώρα Των Ονείρων Αυτή είναι η Ελλάδα των ονείρων και της μουσικής Θα ήθελα πολύ, όταν ο μικρός μου γιος, που τώρα είναι δεκαοκτώ μηνών, φτάσει στην ηλικία για να πάει στο γυμνάσιο, να φοιτήσει σ ένα τέτοιο μουσικό σχολείο

Μετά από ατέλειωτες πρόβες των μαθητών και των καθηγητών μουσικών και από δεκάδες ώρες μπροστά στον υπολογιστή, προκειμένου να ετοιμαστεί το βίντεο, ήρθε η μέρα της συναυλίας. Ο κόσμος κατέκλυσε το χώρο, ενώ στο πίσω μέρος της αίθουσας υπήρχαν πολλοί όρθιοι. Όπως έγραψα και στον πρόλογο, με την είσοδο του Γιώργου Νταλάρα έγινε κυριολεκτικά χαμός Το κοινό του Βόλου -για μια ακόμη φορά- απέδειξε πως ξέρει να εκτιμά και να τιμά τις διαχρονικές αξίες

Δίπλα στον Γιώργο Νταλάρα έκατσε ο σημαντικός λαϊκός τραγουδιστής Μπάμπης Τσέρτος, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Η συναυλία ξεκίνησε μετά από ένα δεκάλεπτο εισαγωγικό βίντεο με στιγμές κι αποσπάσματα από τις πιο σημαντικές συνεργασίες του τραγουδιστή αλλά και δηλώσεις δημιουργών και τραγουδιστών που συνεργάστηκαν μαζί του, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Κουγιουμτζής, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Απόστολος Καλδάρας, Μάνος Χατζιδάκις, Μάνος Ελευθερίου και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, που τέλειωσε τη δήλωσή του λέγοντας χαρακτηριστικά:

Γεια σου Γιώργο Νταλάρα Μεγάλε τραγουδιστή

Και σκέφτομαι πόσο μεγάλη υπόθεση είναι να το λέει αυτό, ποιος; Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης!!!

Στη συνέχεια τα παιδιά του σχολείου απέδωσαν τα τραγούδια:

1)Ο ουρανός φεύγει βαρύς (Σταύρος Κουγιουμτζής)

2)Σ ευλογημένη μέρα (Δημήτρης Λάγιος-Οδυσσέας Ελύτης)

3)Πού ναι τα χρόνια (Σταύρος Κουγιουμτζής-’κος Δασκαλόπουλος)

4)Αχ χελιδόνι μου (Μάνος Λοΐζος-Λευτέρης Παπαδόπουλος)

5)Ένας κόμπος η χαρά μου (Σταύρος Κουγιουμτζής)

6)Ήταν πέντε ήταν έξι (Σταύρος Κουγιουμτζής)

7)Όλα καλά (Σταύρος Κουγιουμτζής)

8)Η φαντασία (Απόστολος Καλδάρας-Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου)

9)Όλα μοιάζουν μαγικά (Γιάννης Μαρκόπουλος)

10)Παραπονεμένα λόγια (Γιάννης Μαρκόπουλος-Μάνος Ελευθερίου)

11)Εδώ το φως (Μίκης Θεοδωράκης-Γιάννης Ρίτσος)

12)Όμορφη και παράξενη πατρίδα (Δημήτρης Λάγιος-Οδυσσέας Ελύτης)

13)Ήλιε μου σε παρακαλώ (Μάνος Λοΐζος-Λευτέρης Παπαδόπουλος)

14)Αν υπάρχει λόγος (Πάνος Κατσιμίχας)

15)Σκόνη (Λαυρέντης Μαχαιρίτσας-Μιχάλης Μαρματάκης)

16)Κόκκινο τριαντάφυλλο (Μίκης Θεοδωράκης)

17)Δάκρυ στο γυαλί (Ανδρέας Κατσιγιάννης-Ηλίας Κατσούλης)

18)Η δική μου η πατρίδα (Μάριος Τόκας-Νεσιέ Γιασίν)

19)Η Σμύρνη (Απόστολος Καλδάρας-Πυθαγόρας)

20)Μάγισσα της Αραπιάς (Βασίλης Τσιτσάνης)

21)Έχω έναν καφενέ (Μάνος Λοΐζος-Λευτέρης Παπαδόπουλος)

22)Ταξίδι στα Κύθηρα (Ελένη Καραΐνδρου)

23)Το πεπρωμένο (Βασίλης Δημητρίου)

24)Οι ελεύθεροι κι ωραίοι (Σταύρος Κουγιουμτζής-Μάνος Ελευθερίου)

25)Τα βεγγαλικά σου μάτια (Στάμος Σέμσης-Μιχάλης Μπουρμπούλης)

26)Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν (Μουσική: Γιώργος Νταλάρας-Μάνος Ξυδούς/Στίχοι: Μάνος Ξυδούς)

27)Κυρ Κωστάκη έλα κοντά (Παραδοσιακό)

28)Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω (Απόστολος Καλδάρας-Πυθαγόρας)

29)Γιορτή ζεϊμπέκηδων (Απόστολος Καλδάρας-Πυθαγόρας)

30)Μη μου θυμώνεις μάτια μου (Σταύρος Κουγιουμτζής)

Οι ενορχηστρώσεις και η διεύθυνση της συμφωνικής ορχήστρας και οι εναρμονίσεις της χορωδίας έγιναν από τον Ζαφείρη Κουκουσέλη, ο οποίος σε κάποια κομμάτια έπαιξε και πιάνο. Μαζί με τη συμφωνική ορχήστρα συνέπραξαν και οι καθηγητές Παντελής Κεραμίδης, Α βιολί, Γιώργος Σκίμπας, Βιόλα, Δέσποινα Λουκίδου, Βιολοντσέλο και η Κερασία Σιάρα στα πλήκτρα. Οι ενορχηστρώσεις και η διεύθυνση της λαϊκής ορχήστρας έγιναν από τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, ο οποίος έπαιξε μπάσο και σαντούρι. Με τη λαϊκή ορχήστρα έπαιξαν οι καθηγητές Σταύρος Κουσκουρίδας κλαρίνο και Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου κανονάκι. Η διδασκαλία της χορωδίας έγινε από την Κερασία Σιάρα και την Ιωάννα Χατζάκη.

Τόσο οι σολίστες τραγουδιστές και όλοι οι μαθητές-μουσικοί όσο και οι καθηγητές έδωσαν την ψυχή τους για να βγει ένα άψογο καλλιτεχνικά αποτέλεσμα. Κι αυτό φαινόταν στα μάτια και στα πρόσωπά τους που κυριολεκτικά έλαμπαν Από τις πρόβες μέχρι την τελευταία νότα της συναυλίας. Κι αν δεν θέλω ποτέ να κάνω διακρίσεις, δεν μπορώ να μην εξάρω την αρτιότητα του Θανάση Ματζίλη στο τραγούδι, τη μαγκιά (με την καλή έννοια) της ’ννας Λάππα στο μπουζούκι αλλά και τα ψυχωμένα παιξίματα της Εύης Φιλίππου στα κρουστά. Και κάτι που θέλω ακόμα να συμπληρώσω είναι πως όλα αυτά τα παιδιά διαθέτουν μια ευγένεια κι ένα επίπεδο που, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω παιδιά από άλλους χώρους, δεν το συναντάμε παντού σήμερα Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους

Ο Γιώργος Νταλάρας παρακολουθούσε συγκινημένος τη συναυλία ενώ κάποιες στιγμές ήταν ιδιαίτερα φορτισμένες, όπως όταν μαζί με το τραγούδι Η δική μου η πατρίδα, προβλήθηκαν αποσπάσματα από τις επισκέψεις και τις συναυλίες του στην Κύπρο, όταν στο άκουσμα του Η Σμύρνη μάνα καίγεται στην οθόνη εμφανίσθηκαν εικόνες από την καταστροφή της Σμύρνης, όταν με το Κόκκινο τριαντάφυλλο προβλήθηκαν φωτογραφίες και στιγμιότυπα από την κηδεία του Αλέξανδρου Παναγούλη, για τον οποίο είναι γραμμένο το τραγούδι, όταν ο Σταύρος Κουγιουμτζής μίλησε για τον Νταλάρα, αλλά και όταν εμφανίσθηκε ο Βασίλης Τσιτσάνης από την ταβέρνα του κέντρου Χάραμα να τραγουδά μαζί του.

Στο φινάλε της συναυλίας ο Γιώργος Νταλάρας ανέβηκε στη σκηνή κι αφού είπε τα παρακάτω λόγια, τραγούδησε μαζί με τα παιδιά το Μη μου θυμώνεις μάτια μου

«Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα έμαθα πάρα πολλά πράγματα. Πρέπει να σας πω, ότι τόσο κόσμο ούτε στις συναυλίες μου δεν έχω δει. ’ρα μάλλον πρέπει ν αρχίσω να τραγουδάω στο Βόλο. Θα ρωτήσω τα παιδιά αν με θέλουν για συμμαθητή τους, γιατί θέλω να ρθω στο σχολείο αυτό να φοιτήσω Με θέλετε; (Επιδοκιμασίες) Με τις κιθάρες και τα μπουζουκάκια καλά τα πάμε, βιολοντσέλο δεν έχω μάθει, γι αυτό θέλω να με βάλετε με τις νεράιδες εκεί, να κάτσω να μάθω βιολοντσέλο

Επίσης έμαθα απόψε ότι το μέλλον των μπουζουκιών είναι τα κορίτσια. Επίσης έμαθα ότι αυτά που λένε για τις περιουσίες και τον μαύρο χρυσό και τον άσπρο χρυσό και όλα αυτά, είναι τίποτα. Νομίζω ότι ούτε ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε. Το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε είναι οι φίλοι. Και μια και είπα φίλοι, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ αυτό τον μικρούλη, τον Αντρίκο (Κατσιγιάννη) Γι αυτό υπάρχουνε οι φίλοι. Επίσης όσοι νομίζουν ότι τα μουσικά σχολεία είναι άχρηστα, θέλω να τους πω ότι κάνουν άχρηστες σκέψειςΤι άλλο έμαθα; ’ρχισε να περνάει η ώρα και σκέφτηκα ότι αυτά τα ομολογουμένως καλά τραγούδια, μετά από ένα σημείο αρχίζουν και γίνονται πολλά Πώς αντέξατε; Αντέξατε, γιατί νομίζω ότι αυτοί οι μαθητές έχουνε τέτοιους γονείς και επίσης αυτοί οι μαθητές έχουνε τέτοιους δασκάλους Να είστε καλά όλοι, γιατί για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όσο κι αν αγαπάμε την Αθήνα μας, όλοι λίγο ως πολύ την αγαπάμε, τα αντισώματα βρίσκονται εδώ στην επαρχία Συνεχίστε, συνεχίστε, σας έχουμε ανάγκη»

Η συναυλία ηχογραφήθηκε και θα μεταδοθεί από το Β΄ πρόγραμμα ΕΡΑ σε μετάδοση του Σιδερή Πρίντεζη, ο οποίος επίσης παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Συντελεστές

Έφορος ορχήστρας: Φίλιππος Κυριαζής

Επιλογή αρχειακού οπτικοακουστικού υλικού: Θανάσης Γιώγλου

(με την πολύτιμη βοήθεια της Ελένης Κωστελέτου)

Τεχνική επεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού: Θοδωρής Χαϊκάλης

Ήχος-φωτισμοί: Γιώργος Ζαγόρης

Αφίσα: Στέλλα Καραγκούνη

Προβολή-επικοινωνία-έντυπα: Δημήτρης Παππάς

Φωτογραφίες: Mάρω Χρυσανθοπούλου - Θοδωρής Χαϊκάλης

Σχετικά βίντεο:

www.youtube.com/watch?v=ni2Gt6NKTbI

www.youtube.com/watch?v=f9kdAJv-M4Q

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?optio...d=226&Itemid=31

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπράβο Θανάση! :D:D;):music:

Ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμάς σε όλους εσάς που εργαστήκατε γι'αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα! :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπράβο στον συγγραφέα που μας μετέφερε τόσο ωραία την ατμόσφαιρα και για ακόμη μια φορά σε όλους τους συντελεστές της βραδιάς, ιδίως στους «δικούς μας»! :D:D

Να είστε όλοι καλά ;):music::music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η μετάδοση από το Δεύτερο Πρόγραμμα θα γίνει αυτή την Τρίτη 5 Απριλίου στις 9 το βράδυ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Η μετάδοση από το Δεύτερο Πρόγραμμα θα γίνει αυτή την Τρίτη 5 Απριλίου στις 9 το βράδυ.

Αψογα!!! :D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Η μετάδοση από το Δεύτερο Πρόγραμμα θα γίνει αυτή την Τρίτη 5 Απριλίου στις 9 το βράδυ.

Αναμένουμε! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Η μετάδοση από το Δεύτερο Πρόγραμμα θα γίνει αυτή την Τρίτη 5 Απριλίου στις 9 το βράδυ.

Αψογα!!! :D;)

Υπέροχα!!! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και μάλιστα από ότι μου είπε τηλεφωνικά ένας παλιός συνάδελφος απο την Νέα Ιωνία Βόλου,που ο γιός του συμμετείχε,η βραδυά έχει ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει σε cd το καλοκαίρι,με τίτλο"Αφιέρωμα στον Γιώργο Νταλάρα".’ντε με το καλό!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όμως ήταν Πρωταπριλιάτικο!Δεν τσιμπήσατε,!Χαίρομαι!

’ντε και του χρόνου να'μαστε καλά!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Η μετάδοση από το Δεύτερο Πρόγραμμα θα γίνει αυτή την Τρίτη 5 Απριλίου στις 9 το βράδυ.

Υπενθύμιση

Share this post


Link to post
Share on other sites
Η μετάδοση από το Δεύτερο Πρόγραμμα θα γίνει αυτή την Τρίτη 5 Απριλίου στις 9 το βράδυ.

Υπενθύμιση

ΩΧ! Το είχα ξεχάσει! Χρήσιμη η υπενθύμιση... :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραία η μετάδοση! Ο εκφωνητής δεν διακόπτει τα τραγούδια και τα απολαμβάνουμε από την αρχή ως το τέλος!! :music:B);)

Η μετάδοση μεταφέρει το κλίμα, αλλά δυστυχώς κάτι λείπει.... :wow::wow: Κάτι που έκανε μέχρι και τον ίδιο τον Γ.Νταλάρα να δακρύσει...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ώπα! Να και τα αποσπάσματα από τα βίντεο, να και τα αποσπάσματα από την Αραπιά με τον ίδιο τον Νταλάρα! Γεια σου ρε Σιδερή! :music:B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Για τα τραγούδια κι εγώ φταίω''.Γιατί φταίει,πώς να το κάνουμε;

Αντιπροσωπευτικότερη εισαγωγή δεν θα μπορούσε να υπάρξει νομίζω με την ευκαιρία της σημερινής μετάδοσης.

Δύσκολο να μεταφερθεί στο ραδιόφωνο το κλίμα μιας βραδιάς- αφιερώματος. Νομίζω όμως πως χάρη στην προσπάθεια των ανθρώπων της ΕΡΑ2 και του Σ.Πρίντεζη δόθηκε η ουσία. Ένα Μουσικό Σχολείο, αυτό του Βόλου στην προκειμένη, με ομαδικό πνεύμα κατόρθωσε να πραγματοποιήσει μια αξιόλογη συναυλία εμπνευσμένη από την φωνή του Γιώργου Νταλάρα. Και το ραδιόφωνο μετέφερε παντού το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής.

Συγχαρητήρια, λοιπόν!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ο εκφωνητής δεν διακόπτει τα τραγούδια

Πού να τολμήσει... :music:B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν κατάφερα να ακούσω από την αρχή τη ραδιοφωνική μετάδοση. Παρόλα αυτά, χάρηκα ένα μεγάλο μέρος τη συναυλίας. Μου μετέδωσε αρκετά όσα ένιωσα εκείνη τη μέρα, απόδειξη της εξαιρετικής δουλειάς στο μουσικό κομμάτι που έκαναν οι μαθητές και οι δασκαλοι τους. Αυτή τη φορά με εντυπωσίασε ακόμη περισσότερο η ορχήστρα (!), αλλά και η χορωδία.

Μπράβο στην ΕΡΤ, αυτά είναι πράγματα που αξίζει να μένουν. Και συγχαρητήρια φυσικά στον Σιδερή Πρίντεζη για όλη τη δουλειά και που κατάφερε και έδεσε πολύ ωραία κάποια πολύ μικρά αποσπάσματα από τα βίντεο.

Τέλος, να τονίσω ότι μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ το κλείσιμο! Το "Για τα τραγούδια κι εγώ φταίω" ήταν ό,τι καλύτερο για μια τέτοια ραδιοφωνική μετάδοση. :music::music::music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ, αν και προσωπικά δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί όταν κάνεις μετάδοση εκτός χώρου και χρόνου αναγκαστικά γίνεσαι πιο αποστασιοποιημένος ίσως και πιο ψυχρός, άθελά σου, στη μεταφορά του κλίματος της βραδιάς. Από την άλλη καλύτερα θα ακουγόταν η in vivo μεταφορά εντυπώσεων με τον παρουσιαστή μέσα στο χώρο. Ίσως τώρα να ξένιζε περισσότερο η in vitro παρουσίαση. Βέβαια τα χειροκροτήματα μετά από τα τραγούδια και οι διακοπές με χειροκροτήματα επίσης σε όλα όσα έλεγε ο Γιώργος Νταλάρας να έδωσαν έστω και λίγο την εικόνα του κόσμου. Τέλος, στην ηχογραφημένη μετάδοση είσαι πιο σωστός στην πληρότητα και την ακρίβεια των πληροφοριών που δίνεις (και στα σαρδάμ φυσικά), πέρα του ότι θα ήταν δύσκολο να καλυφθούν τα ραδιοφωνικά κενά κατά την προβολή των video.

Είχα σκεφτεί να ξεκινήσω τη μετάδοση με το "Για τα τραγούδια κι εγώ φταίω" και να την κλείσω με το "Ειν' αρρώστια τα τραγούδια" και μετά με ορχηστρικά από γνωστά του τραγούδια για να κλείσει το δίωρο. Το δεύτερο όμως, επειδή είναι επίσης από ζωντανή ηχογράφηση, φοβήθηκα μήπως μπερδευτεί ο ακροατής και νομίσει ότι το είπε εκείνο το βράδυ μετά το "Μη μου θυμώνεις μάτια μου" (δε θα καθόταν ο καθένας να συγκρίνει ορχήστρα, ήχο και φωνή). Τη λύση για τον επίλογο μου την έδωσε ο Πολυμήχανος (για να είμαι ειλικρινής δε θυμόμουνα την επανάληψη του ρεφραίν στο τέλος του δίσκου με τα 45άρια) και τον ευχαριστώ, όπως και για τα αποσπάσματα από τα video.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τρία δημοσιεύματα για τη συναυλία της 28ης Φεβρουαρίου από τοπικές εφημερίδες του Βόλου

http://i662.photobucket.com/albums/uu345/T...r-ekdhl_002.jpg

http://i662.photobucket.com/albums/uu345/T...r-ekdhl_001.jpg

http://i662.photobucket.com/albums/uu345/T...71/EFHMER21.jpg

Ελίνα ευχαριστούμε πολύ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Η μετάδοση από το Δεύτερο Πρόγραμμα θα γίνει αυτή την Τρίτη 5 Απριλίου στις 9 το βράδυ.

Kαι σήμερα στις 9-11 το βράδυ σε επανάληψη :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

28/2/2011. Ένας χρόνος πέρασε από την εκδήλωση-αφιέρωμα στο Γιώργο Νταλάρα από το Μουσικό Σχολείο Βόλου.... και θα τη θυμόμαστε για πάρα πολλά χρόνια ακόμα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ξανά και ξανά!!! Όλα τα παιδιά, τους δασκάλους, τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, αλλά και τους φίλους Θανάση, Θοδωρή και Ελίνα που εργάστηκαν πάνω σε αυτό το αφιέρωμα. Όταν κάτι γίνεται με τόση αγάπη, έχει πάντα τόσο όμορφο αποτέλεσμα...

Και κάτι από τότε:

ΥΓ: Για τα...τσίπουζα που ήπιαμε! ;)

8 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...