marochr

"Είσοδος Ελεύθερη" στη Δάφνη (10.03.2012)

250 posts in this topic

Αυτό που θα είχε το ενδιαφέρον του να μαθαίναμε από τα παιδιά που ήταν και στο Ίλιον και στη Δάφνη, είναι αν διέκριναν ίδιες φάτσες ανάμεσα στα ζώα των δύο συναυλιών

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά να είστε σίγουροι πως όποιος ανέβει στην σκηνή μαζί με τον Νταλάρα,αυτοί θα τον ''περιποιηθούν'' δεόντως.Ούτε ο Μίκης θα γλίτωνε...

Έτσι απαιτεί η ''αυθεντική'' καφρίλα και αυτοί είναι πρωταθλητές του είδους...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δε θέλω να σχολιάσω τπτ από τα χθεσινά.Θα ήθελα μόνο να χαιρετίσω θερμά τα παιδιά του forum που χθες ήταν εκεί και που είπαμε δυο-τρεις κουβέντες.Μάλλον θα τα πούμε το Σάββατο.Καλημέρα!Με πείσμα...

Θοδωρής

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος

Κυριακή, 11 Μαρτίου, 2012 10:30

1. Ο Γιώργος Νταλάρας πρέπει να σταματήσει τις συγκεκριμένες συναυλίες. Σήμερα κιόλας. Τώρα. Με μία ανοιχτή και ειλικρινή δήλωσή του. Άλλωστε, ανεξαρτήτως των προθέσεών του, μόνο «συναυλίες αλληλεγγύης» δεν είναι πλέον. Ο αρχικός τους χαρακτήρας έχει χαθεί (ανεπιστρεπτί).

2. Οι συναυλίες αυτές, εκτός των άλλων, αποτελούν πια εστία κινδύνου. Και όχι μόνο για τη σωματική ακεραιότητα του Γιώργου Νταλάρα, των υπολοίπων τραγουδιστών και των μελών της ορχήστρας. Αλλά και για τον ίδιο τον κόσμο. Χθες το βράδυ έγινα μάρτυρας πολλών σκηνών απείρου κάλους. Όλοι εναντίον όλων. Οι υποστηρικτές του Νταλάρα να έρχονται «στα χέρια» με τους διαμαρτυρόμενους, να εκσφενδονίζονται μπουκάλια και... απειλές εκατέρωθεν, η κατάσταση μύριζε μπαρούτι. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Τα πράγματα θα ξεφύγουν κι άλλο στις επόμενες συναυλίες. Στο τέλος μέχρι και οι μουσικοί πήγαν να «πλακωθούν» με το κοινό.

3. Οι διαμαρτυρόμενοι δεν ήταν ούτε 20, ούτε 30, ούτε 40 νοματαίοι. Ήταν πολύ περισσότεροι. Μην βιαστούν κάποιοι να μιλήσουν για μεμονωμένες ομάδες. Και η αλήθεια είναι πως δεν είχαν συγκεκριμένο ιδεολογικό χρώμα. Κάποιοι άνοιξαν μία τεράστια ελληνική σημαία. Κάποιοι άλλοι (ή και οι ίδιοι), δίπλα ακριβώς, κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Έξω οι Νταλάρες από τις γειτονιές μας».

4. Τόσα χρόνια βλέπω συναυλίες, έχω παρακολουθήσει άπειρες, τέτοιον κόμπο στο στομάχι δεν είχα ξανανιώσει ποτέ.

5. Ο Γιώργος Νταλάρας ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Αλλά και άρρωστος, με 39 πυρετό. Δεν μπορούσε όμως να μην δώσει τη συναυλία. Δεν ήταν δυνατόν να κάνει πίσω. Θα παρεξηγούσαν οποιαδήποτε αναβολή ή ματαίωση του live. Αδιέξοδο (για τον καλλιτέχνη).

6. Το κοινό ήταν ετερόκλητο. Λαϊκό κοινό, 100%. Και οι μεν και οι δε.

7. Μίλησα με ένα από τα παιδιά που κρατούσαν το πανό και ανέμιζαν εικοσάευρα. «Δεν μας ενοχλεί τόσο ο ίδιος ο Νταλάρας» μου είπε. «Αλλά όλο το σκηνικό που στήνεται και θυμίζει χούντα. Με τις δωρεάν συναυλίες, τους επισήμους μπροστά κ.ο.κ. Αυτό είναι που μας ξεσηκώνει». Ήταν εκεί και ο δήμαρχος Υμηττού. Να καμαρώνει στην πρώτη σειρά των... επισήμων. Φαινομενικά, ατάραχος. Ο επαγγελματίας πολιτικός είναι φτιαγμένος από άλλο σκαρί...

8. Υπήρχε φουλ αστυνομία και ΜΑΤ. Απ' έξω όμως, στην είσοδο, όχι μέσα στο κλειστό γήπεδο. Και δεν χρειάστηκε να επέμβει ούτε μία στιγμή. Αυτό έλειπε, δα. Όλα τα είχαμε, η αστυνομία μόνο μας έλειπε να δέσει το γλυκό.

9. Η σκηνή γέμισε γρήγορα με νεράντζια, νερά, χυμούς, αυγά και άλλα πολλά. Ένα μπουκάλι έκανε μούσκεμα τη Δέσποινα Ολυμπίου που αποδείχθηκε «αντράκι». Πείσμωσε ακόμα περισσότερο και τραγούδαγε πιο δυνατά. Ένα άλλο έσπασε την κιθάρα του Νταλάρα. Ο ίδιος αγέρωχος όμως, όπως και την προηγούμενη φορά, στο Ίλιον. Δεν έκανε πίσω ούτε λεπτό. Δεν δείλιασε. Δεν έστριψε καν το κορμί του. Οι μουσικοί δε, περισσότερο κοίταζαν πώς να προφυλαχτούν από τα αντικείμενα που εκτοξεύονταν απ' όλες τις πλευρές της κερκίδας και της αρένας, παρά το πώς να παίξουν τα όργανά τους.

10. Πολύ θα ήθελα όλοι αυτοί που διαμαρτύρονταν χθες, αντί να πάνε στο κλειστό της Δάφνης και να έχουν απέναντί τους έναν εύκολο στόχο, να κινούσαν προς το ΣΕΦ, εκεί όπου γινότανε η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Εκεί τους θέλω τους ήρωες. Εκεί μας θέλω όλους δηλαδή. Όχι στο σπίτι μας. Ο Νταλάρας είναι εύκολος στόχος. Στην ουσία δεν είναι καν αντίπαλος! Χώρια το γεγονός (άσχετο αυτό, αλλά και σχετικό ταυτόχρονα) ότι το τζάμπα, το δωρεάν, έχει καταστρέψει πολλά πράγματα στην Ελλάδα. Η ιδεολογία του τζάμπα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Και φασιστική.

11. Είχαν έρθει και τρία παιδιά από τη Σύρο, από τον τόπο δηλαδή της εξοχικής κατοικίας του Γιώργου Νταλάρα. Αυτοβούλως. Χωρίς να έχουν ενημερώσει τον ίδιο τον τραγουδιστή. Μόνο και μόνο για να του συμπαρασταθούν. Και αποτελούσαν την «ασφάλειά» του, παίζοντας το ρόλο των σεκιούριτι. Συγκινητικοί. Απλά, λαϊκά, παιδιά.

12. Ο Γιώργος Νταλάρας μιλάει σήμερα στο ΘΕΜΑ και υποστηρίζει πως «ο Παπανδρέου απέτυχε γιατί ο λαός δεν ήταν έτοιμος. Ήθελε να φέρει την ανατροπή»! Τι του λες τώρα; Είναι δυνατόν με τέτοιες ανεκδιήγητες δηλώσεις, τέτοια πιστεύω, να θέλει να κάνει και συναυλίες «αλληλεγγύης»;

13. Το θέμα είναι ότι δεν μιλάμε πια για συναυλίες. Πρόκειται για παρωδία. Ουδείς ασχολείται με τη μουσική Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστούν... Για ένα πείσμα; Για ένα πείσμα;

http://www.e-tetradi...rgontalara.html

Edited by Apostolis
3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
What they are doing to Dalaras, at these 'Free Entrance' concerts is unbelievable!!!

It's disturbing, shocking and offensive!!

I have no words for the people that are attacking him; the other singers and the musicians!!

These people are uneducated and uncivilized and will never amount to anything in their lives!!

Shame on them!! They are not human... they are beasts!!!

They will PAY for this, one day!!!

:furious: :furious: :furious::ranting2: :ranting2: :ranting2:

Hristaki, we all share your despair. One light in the darkness - he has proved beyond doubt (not that we needed him to) that he is not just a man of principled words, but that he will act on those principles even in the face of extremist hostility and violence. And he continues to do so, when others would have turned and run away.

Let's hope that those responsible for security can be more effective next time! These people should not be allowed to spread their hatred without opposition.

Bravo Giorgio, and bravo all of the musicians and artists who continue to appear with him. You all stand tall alongside the cowards who turn the other way, pretending they do not see.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

S1010017.jpg

S1010018.jpg

S1010019.jpg

S1010020.jpg

S1010056.jpg

S1010021.jpg

S1010022.jpg

S1010023.jpg

S1010024.jpg

S1010025.jpg

S1010026.jpg

S1010027.jpg

S1010031.jpg

S1010032.jpg

S1010033.jpg

S1010034.jpg

S1010035.jpg

S1010036.jpg

S1010037.jpg

S1010038.jpg

S1010039.jpg

S1010040.jpg

S1010041.jpg

S1010042.jpg

S1010043.jpg

S1010045.jpg

S1010046.jpg

S1010048.jpg

S1010049.jpg

S1010050.jpg

S1010052.jpg

S1010054.jpg

S1010055.jpg

S1010057.jpg

S1010058.jpg

Οι φασίστες πετούσαν νερά και αυγά ακόμα και στο κοινό. Για φινάλε δείτε ένα αυγό που έπεσε μπροστά μας:

S1010053.jpg

Edited by Apostolis
9 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

12. Ο Γιώργος Νταλάρας μιλάει σήμερα στο ΘΕΜΑ και υποστηρίζει πως «ο Παπανδρέου απέτυχε γιατί ο λαός δεν ήταν έτοιμος. Ήθελε να φέρει την ανατροπή»! Τ

πω πω...

Άστο βρε Γιώργο παλικάρι μου άστο. Μη μιλάς καλύτερα. Τι κοτσάνες είναι αυτές;

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ήρθε η ώρα να πω δυο λόγια για τα όσα συμβαίνουν στις συναυλίες του Νταλάρα, επ' αφορμή των δηλώσεών του για το Μνημόνιο και την εθνική κυριαρχία που είναι, τάχα μου το άλλοθι για ννα δικαιλογούνται πράξεις βίας σε βάρος του. Με λύπη μου διαπιστώνω πως κάποιοι στο forum πέφτουν στην παγίδα της πολιτικολογίας και της εξήγησης των ωμών και χυδαίων αντιδράσεων στο πρόσωπο του Νταλάρα στις υποτιθέμενες φιλοκυβερνητικές δηλώσεις του. Ο άνθρωπος έχει μάθει να μιλάει εκφράζοντας όσα πιστεύει. Δεν θα του πούμε εμείς να σταματήσει αν μιλάει επειδή θεωρεί πως ο Παπανδρέου κυβέρνησε έναν ανέτοιμο, αποχαυνωμένο, κακομαθημένο και φυγόπονο λαό. Το πιστεύει και το λέει. Δεν έχουν κανένα νόημα οι νουθεσίες του τύπου "'αστο βρε Γιώργο, τι θέλεις και μιλάς και λες τέτοια πράγματα". Του ζητάμε να πει ψέμματα με βάση τα όσα ο ίδιος σκέφτεται και θεωρεί ως ορθά, με βάση τις πεποιθήσεις του. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις δικές του κρίσεις, το ίδιο ισχύει και για τον Νταλάρα.

Νίκος Γκαρόζης-δημοσιογράφος

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι όμως...αν η αστυνομία χθές έκανε τους απαραίτητους ελέγχους θα χορεύαμε και ζεϊμπέκικο!

Αυτή η σειρά συναυλιών είναι και ένα τέστ αντοχής για εχθρούς ,φίλους μα πάνω απ΄όλα για τον ίδιο τον Γιώργο.

Κουράζει αυτός ο μίνι εμφύλιος κάθε φορά αλλά αν ο Γιώργος αντέχει μία φορά εμείς πρέπει να αντέξουμε δύο.

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δάφνη. 10/3/2012.

Ήμασταν σίγουροι για το τι θα συνέβαινε… απ’ τη βουή των επερχομένων.

‘Ένα παρακράτος… να λεηλατεί ψυχές και υπολήψεις.

Και μια κιθάρα σπασμένη… με συμβολισμό που παραπέμπει σε σιωπή.

Το γεμάτο μπουκάλι , πεταμένο από ένα άδειο, άρρωστο «μυαλό».

Αφιονισμένοι. Τα μάτια τους έσταζαν απ’ το αίμα που ζητούσαν.

Η ζωή τους κενή , γεμάτη από ορθογραφικά λάθη…

Η φτιάξη τους γεμάτη εμετό , με την μυρωδιά του να τους συντηρεί.

Πίσω στην πλάτη μου ένιωθα τις δονήσεις απ’ τα απύλωτα στόματα

μαζί με την στάχτη του καμένου τους μυαλού .

Αδυνατώ για ακόμα μια φορά να το δεχτώ. Γιατί δεν «πάει» άλλο.

Έκανες κι εσύ τα λάθη σου , όπως όλοι μας άλλωστε.

Δεν θυμάμαι να έχω κάνει τόσο πολύ υπομονή στη βία.

Μια κιθάρα σπασμένη…!

Και ραγισμένες καρδιές για όσα βούιζαν δίπλα μας.

Κοινωνικοπολιτικός μαρασμός. Παντού κηλίδες απανθρωπιάς.

Ανεπανόρθωτο κατρακύλισμα μιας κοινωνίας

που ψάχνει να βρει συνενόχους σε λάθος πρόσωπα. Το οδυνηρό του πράγματος…

Σκέψου , φίλε , ότι υπάρχουν –απαίδευτοι– άνθρωποι που πιστεύουν

πως το ρετιρέ που πήρες στην Κηφισιά το 1974 το πήρες ΤΟΤΕ στ’ αλήθεια!

Το απευκταίο δεν αντιμετωπίζεται με προσευχές και παραινέσεις , το ξέρεις πια.

Η δημοκρατία , εκτός απ’ το Σύνταγμά της ,

κουρέλιασε και τις συνειδήσεις…

Μίσος , παροξυσμός , οχετός , παραφροσύνη.

Και ντροπή που λέγομαι άνθρωπος…

Μια αρένα , που καταπίνει και τα θηρία της και τα θηράματά της.

Με τον αντίχειρα προς τα κάτω , να διψάει για αίμα.

Οι παρουσίες τους συνώνυμες της ντροπής.

Είπα , θα πολεμήσουμε κάτω απ’ τη σκιά που σχηματίζουν με τα βέλη τους

και κρύβουν τον «ήλιο» μας , όπως ο Διηνέκης στις Θερμοπύλες.

Μα η σκιά βάρυνε πια πολύ μέσα μου…. Σκέπασε την ψυχή μας , σκέπασε τις φωνές μας.

Δεν μπορείς να πιαστείς από πουθενά….

Η απολαυστική ακρόαση μιας συναυλίας σου , μετασχηματίζεται σε συμπαράσταση.

Χωρίς τέλος η δοκιμασία.

Πώς να τραγουδήσω μαζί σου με το στόμα ξερό…

Με πεπερασμένες τις ανοχές και τις αντοχές , απ’ την «αγάπη» του πλησίον.

Και θα συνεχιστεί…;

Αν η λάσπη , που είπες , φτιάχνεται τόσο απλά , με χώμα –ή αίμα- και νερό ,

η αξιοπρέπεια και η περηφάνια απαιτούν πολλά περισσότερα.

Και δεν περισσεύουν στις μέρες μας.

Με το χέρι στην καρδιά , δεν αξίζει αγαπημένε μου Ερμηνευτή!

Πώς το επιτρέπεις…. Γιατί το αφήνεις να μας καταπιεί όλους , με σένα πρώτο;

Δεν καταφέρνω να σ’ ακούσω πια απ’ τις άναρθρες κραυγές τους.

Κανονικά τύμπανα πολέμου, κροταλίζουν , δεν μ’ αφήνουν.

Αναρωτιέμαι , αν μέσα σ’ αυτή την κατάπτωση ,

οι προσδοκίες γίνουν κάποτε επιτρεπτές….

Το πείσμα που μένει ακόμα , όπως είπες στο τέλος , δεν αρκεί σε ανορθόδοξους πολέμους.

Δεν αξίζει φίλε μου. Πάρε στα χέρια σου την σπασμένη σου κιθάρα και σκέψου…

Κι εμείς θα καταλάβουμε , μην μας φοβάσαι!

Μερικές φορές πρέπει να φεύγεις απ’ αυτό που θες για να βρεις αυτό που αξίζεις.

Μην ελπίζεις , ο άνθρωπος δεν θα εξημερωθεί ποτέ! Κι εσύ το ξέρεις.

Δεν θα είσαι ηττημένος , θα είσαι αξιοπρεπής. Κι εμείς με το κεφάλι λίγο αψηλότερα.

Με την αγάπη μου. Και όλων μας.

Καλή μας νύχτα…

9 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
What they are doing to Dalaras, at these 'Free Entrance' concerts is unbelievable!!!

It's disturbing, shocking and offensive!!

I have no words for the people that are attacking him; the other singers and the musicians!!

These people are uneducated and uncivilized and will never amount to anything in their lives!!

Shame on them!! They are not human... they are beasts!!!

They will PAY for this, one day!!!

:furious: :furious: :furious::ranting2: :ranting2: :ranting2:

Hristaki, we all share your despair. One light in the darkness - he has proved beyond doubt (not that we needed him to) that he is not just a man of principled words, but that he will act on those principles even in the face of extremist hostility and violence. And he continues to do so, when others would have turned and run away.

Let's hope that those responsible for security can be more effective next time! These people should not be allowed to spread their hatred without opposition.

Bravo Giorgio, and bravo all of the musicians and artists who continue to appear with him. You all stand tall alongside the cowards who turn the other way, pretending they do not see.

people who attended the concert told me that the Mayor of Dafni was there, he even carried some warm words for Dalaras. This is the person

who is supposed to be directly in charge of the Police, a man who is in charge of Law and Order, in charge of the public safety ...

I cannot imagine such a farce in any other country!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή η ίδια η ύπαρξη ενός καλλιτέχνη εξαρτάται αποκλειστικά από το κοινό του,σιγά σιγά και όσο ο Γιώργος κρατάει γερά,το μίσος τους θα περάσει σ'εμάς.

Δεν είναι τυχαίο αυτό το βίντεο-αίσχος με την μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά.

Προτείνω να βρούμε ένα σύνθημα που να το φωνάζουμε δυνατά πρίν από την έναρξη της κάθε συναυλίας όπως και σε στιγμές έντασης.Ένα σύνθημα που να αγγίξει τον ουδέτερο θεατή,και να τον κάνει να φωνάξει κι εκείνος.

Σκεφτείτε το σοβαρά.Όλα είναι παιχνίδι εντυπώσεων.Το σύνθημα αν πετύχει μπορεί να κάνει θαύματα.

Θα πρότεινα το ''Νταλάρα ζούμε για να σε ακούμε'' αλλά ακούγεται πολύ ''οπαδικό''. Κάτι πιο ''ενωτικό'' με τον ''Νταλάρα'' μέσα.

Συμφωνω. Αφου συνεχιζει να ειναι εκει για εμας, και μεις γι αυτον, κατι πρεπει να σκεφτουμε.Παρακαλω, οι ιδεες μας να σταλουν κρυφα στα μελη του φορουμ.

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

2. Οι συναυλίες αυτές, εκτός των άλλων, αποτελούν πια εστία κινδύνου. Και όχι μόνο για τη σωματική ακεραιότητα του Γιώργου Νταλάρα, των υπολοίπων τραγουδιστών και των μελών της ορχήστρας. Αλλά και για τον ίδιο τον κόσμο. Χθες το βράδυ έγινα μάρτυρας πολλών σκηνών απείρου κάλους. Όλοι εναντίον όλων. Οι υποστηρικτές του Νταλάρα να έρχονται «στα χέρια» με τους διαμαρτυρόμενους, να εκσφενδονίζονται μπουκάλια και... απειλές εκατέρωθεν, η κατάσταση μύριζε μπαρούτι. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Τα πράγματα θα ξεφύγουν κι άλλο στις επόμενες συναυλίες. Στο τέλος μέχρι και οι μουσικοί πήγαν να «πλακωθούν» με το κοινό.

Εκει ειναι και η ολη υποθεση...ειναι πλεον θεμα ασφαλειας για ολους τους καλλιτεχνες στη σκηνη αλλα πιο πολυ για τον κοσμο που βρισκεται εκει για να ακουσει τη μουσικη και τα τραγουδια. Φοβαμαι οτι αν γινει καμια φασαρια και εχουμε θυματα/τραυματιες απ 'το κοινο, τοτε η ολη κατασταση θα παρει αλλες διαστασεις και θα χειροτερεψουν ακομα περισσοτερο τα πραγματα :pity:

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή η ίδια η ύπαρξη ενός καλλιτέχνη εξαρτάται αποκλειστικά από το κοινό του,σιγά σιγά και όσο ο Γιώργος κρατάει γερά,το μίσος τους θα περάσει σ'εμάς.

Δεν είναι τυχαίο αυτό το βίντεο-αίσχος με την μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά.

Προτείνω να βρούμε ένα σύνθημα που να το φωνάζουμε δυνατά πρίν από την έναρξη της κάθε συναυλίας όπως και σε στιγμές έντασης.Ένα σύνθημα που να αγγίξει τον ουδέτερο θεατή,και να τον κάνει να φωνάξει κι εκείνος.

Σκεφτείτε το σοβαρά.Όλα είναι παιχνίδι εντυπώσεων.Το σύνθημα αν πετύχει μπορεί να κάνει θαύματα.

Θα πρότεινα το ''Νταλάρα ζούμε για να σε ακούμε'' αλλά ακούγεται πολύ ''οπαδικό''. Κάτι πιο ''ενωτικό'' με τον ''Νταλάρα'' μέσα.

Συμφωνω. Αφου συνεχιζει να ειναι εκει για εμας, και μεις γι αυτον, κατι πρεπει να σκεφτουμε.Παρακαλω, οι ιδεες μας να σταλουν κρυφα στα μελη του φορουμ.

Προσωπικά διαφωνώ και δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Δεν είμαστε του "γήπεδου κοπάδια" για να συμπεριφερθούμε σαν αυτούς. Και το γεγονός ότι στρέφουμε την προσοχή μας εκεί ακόμη και όταν τραγουδάει πάνω στη σκηνή ο Νταλάρας με στενοχωρεί πολύ. Σίγουρα όμως το κατανοώ απόλυτα! Η βία φέρνει βία....δυστυχώς.

Δάφνη. 10/3/2012.

[.............................]

Με την αγάπη μου. Και όλων μας.

Καλή μας νύχτα…

Αυτά τα λόγια πρέπει να φτάσουν στον ίδιο τον Νταλάρα. Σε προτρέπω να τα στείλεις ηλεκτρονικά.

Δε θέλω να σχολιάσω τπτ από τα χθεσινά.Θα ήθελα μόνο να χαιρετίσω θερμά τα παιδιά του forum που χθες ήταν εκεί και που είπαμε δυο-τρεις κουβέντες.Μάλλον θα τα πούμε το Σάββατο.Καλημέρα!Με πείσμα...

Θοδωρής

Θοδωρή, καλώς ήρθες! ;) Χαρηκα πολύ που σε γνώρισα. Μακάρι όλα τα νέα παιδιά (και όχι μόνο) να είχαν το δικό σου ήθος! Να'σαι καλά...

Ένα απ'τα μπουκάλια που πετάξανε έπεσε στην κιθάρα του και έσπασε το καπάκι της! Έτσι και έβρισκε κεφάλι αυτό θα σκότωνε άνθρωπο!

Αυτοί που πετούσαν τα αντικείμενα ήταν σε "αρκετή" απόσταση από τη σκηνή. Φανταστείτε με τί δύναμη εκσφενδονίστηκε το μπουκάλι για να φτάσει μέχρι τη σκηνή και να σπάσει την κιθάρα!

Δεν θα είναι καθόλου υπερβολή αν πω πως πρόκειται για δολοφονική ενέργεια! :mad:

guig.jpg

Πόσο ασυγκίνητοι θα παραμείνουν οι υπόλοιποι τραγουδιστές, τραγουδοποιοί, μουσικοί? Πόσο?

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δάφνη. 10/3/2012.

Ήμασταν σίγουροι για το τι θα συνέβαινε… απ’ τη βουή των επερχομένων.

‘Ένα παρακράτος… να λεηλατεί ψυχές και υπολήψεις.

Και μια κιθάρα σπασμένη… με συμβολισμό που παραπέμπει σε σιωπή.

Το γεμάτο μπουκάλι , πεταμένο από ένα άδειο, άρρωστο «μυαλό».

Αφιονισμένοι. Τα μάτια τους έσταζαν απ’ το αίμα που ζητούσαν.

Η ζωή τους κενή , γεμάτη από ορθογραφικά λάθη…

Η φτιάξη τους γεμάτη εμετό , με την μυρωδιά του να τους συντηρεί.

Πίσω στην πλάτη μου ένιωθα τις δονήσεις απ’ τα απύλωτα στόματα

μαζί με την στάχτη του καμένου τους μυαλού .

Αδυνατώ για ακόμα μια φορά να το δεχτώ. Γιατί δεν «πάει» άλλο.

Έκανες κι εσύ τα λάθη σου , όπως όλοι μας άλλωστε.

Δεν θυμάμαι να έχω κάνει τόσο πολύ υπομονή στη βία.

Μια κιθάρα σπασμένη…!

Και ραγισμένες καρδιές για όσα βούιζαν δίπλα μας.

Κοινωνικοπολιτικός μαρασμός. Παντού κηλίδες απανθρωπιάς.

Ανεπανόρθωτο κατρακύλισμα μιας κοινωνίας

που ψάχνει να βρει συνενόχους σε λάθος πρόσωπα. Το οδυνηρό του πράγματος…

Σκέψου , φίλε , ότι υπάρχουν –απαίδευτοι– άνθρωποι που πιστεύουν

πως το ρετιρέ που πήρες στην Κηφισιά το 1974 το πήρες ΤΟΤΕ στ’ αλήθεια!

Το απευκταίο δεν αντιμετωπίζεται με προσευχές και παραινέσεις , το ξέρεις πια.

Η δημοκρατία , εκτός απ’ το Σύνταγμά της ,

κουρέλιασε και τις συνειδήσεις…

Μίσος , παροξυσμός , οχετός , παραφροσύνη.

Και ντροπή που λέγομαι άνθρωπος…

Μια αρένα , που καταπίνει και τα θηρία της και τα θηράματά της.

Με τον αντίχειρα προς τα κάτω , να διψάει για αίμα.

Οι παρουσίες τους συνώνυμες της ντροπής.

Είπα , θα πολεμήσουμε κάτω απ’ τη σκιά που σχηματίζουν με τα βέλη τους

και κρύβουν τον «ήλιο» μας , όπως ο Διηνέκης στις Θερμοπύλες.

Μα η σκιά βάρυνε πια πολύ μέσα μου…. Σκέπασε την ψυχή μας , σκέπασε τις φωνές μας.

Δεν μπορείς να πιαστείς από πουθενά….

Η απολαυστική ακρόαση μιας συναυλίας σου , μετασχηματίζεται σε συμπαράσταση.

Χωρίς τέλος η δοκιμασία.

Πώς να τραγουδήσω μαζί σου με το στόμα ξερό…

Με πεπερασμένες τις ανοχές και τις αντοχές , απ’ την «αγάπη» του πλησίον.

Και θα συνεχιστεί…;

Αν η λάσπη , που είπες , φτιάχνεται τόσο απλά , με χώμα –ή αίμα- και νερό ,

η αξιοπρέπεια και η περηφάνια απαιτούν πολλά περισσότερα.

Και δεν περισσεύουν στις μέρες μας.

Με το χέρι στην καρδιά , δεν αξίζει αγαπημένε μου Ερμηνευτή!

Πώς το επιτρέπεις…. Γιατί το αφήνεις να μας καταπιεί όλους , με σένα πρώτο;

Δεν καταφέρνω να σ’ ακούσω πια απ’ τις άναρθρες κραυγές τους.

Κανονικά τύμπανα πολέμου, κροταλίζουν , δεν μ’ αφήνουν.

Αναρωτιέμαι , αν μέσα σ’ αυτή την κατάπτωση ,

οι προσδοκίες γίνουν κάποτε επιτρεπτές….

Το πείσμα που μένει ακόμα , όπως είπες στο τέλος , δεν αρκεί σε ανορθόδοξους πολέμους.

Δεν αξίζει φίλε μου. Πάρε στα χέρια σου την σπασμένη σου κιθάρα και σκέψου…

Κι εμείς θα καταλάβουμε , μην μας φοβάσαι!

Μερικές φορές πρέπει να φεύγεις απ’ αυτό που θες για να βρεις αυτό που αξίζεις.

Μην ελπίζεις , ο άνθρωπος δεν θα εξημερωθεί ποτέ! Κι εσύ το ξέρεις.

Δεν θα είσαι ηττημένος , θα είσαι αξιοπρεπής. Κι εμείς με το κεφάλι λίγο αψηλότερα.

Με την αγάπη μου. Και όλων μας.

Καλή μας νύχτα…

wow,wow,wow,πόσο εκφράζεις κι εμάς με αυτά τα λόγια!!!Μας συγκίνησες ........

Εννοείται ΠΡΕΠΕΙ να φτάσουν στον ίδιον τον Νταλάρα!!!!

ΠΡΕΠΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ Κατερίνα. Δυστυχώς εγώ δεν έχω τον τρόπο γιατί δεν τον γνωρίζω από κοντά...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή η ίδια η ύπαρξη ενός καλλιτέχνη εξαρτάται αποκλειστικά από το κοινό του,σιγά σιγά και όσο ο Γιώργος κρατάει γερά,το μίσος τους θα περάσει σ'εμάς.

Δεν είναι τυχαίο αυτό το βίντεο-αίσχος με την μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά.

Προτείνω να βρούμε ένα σύνθημα που να το φωνάζουμε δυνατά πρίν από την έναρξη της κάθε συναυλίας όπως και σε στιγμές έντασης.Ένα σύνθημα που να αγγίξει τον ουδέτερο θεατή,και να τον κάνει να φωνάξει κι εκείνος.

Σκεφτείτε το σοβαρά.Όλα είναι παιχνίδι εντυπώσεων.Το σύνθημα αν πετύχει μπορεί να κάνει θαύματα.

Θα πρότεινα το ''Νταλάρα ζούμε για να σε ακούμε'' αλλά ακούγεται πολύ ''οπαδικό''. Κάτι πιο ''ενωτικό'' με τον ''Νταλάρα'' μέσα.

Συμφωνω. Αφου συνεχιζει να ειναι εκει για εμας, και μεις γι αυτον, κατι πρεπει να σκεφτουμε.Παρακαλω, οι ιδεες μας να σταλουν κρυφα στα μελη του φορουμ.

Προσωπικά διαφωνώ και δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Δεν είμαστε του "γήπεδου κοπάδια" για να συμπεριφερθούμε σαν αυτούς. Και το γεγονός ότι στρέφουμε την προσοχή μας εκεί ακόμη και όταν τραγουδάει πάνω στη σκηνή ο Νταλάρας με στενοχωρεί πολύ. Σίγουρα όμως το κατανοώ απόλυτα! Η βία φέρνει βία....δυστυχώς.

Δάφνη. 10/3/2012.

[.............................]

Με την αγάπη μου. Και όλων μας.

Καλή μας νύχτα…

Αυτά τα λόγια πρέπει να φτάσουν στον ίδιο τον Νταλάρα. Σε προτρέπω να τα στείλεις ηλεκτρονικά.

Δε θέλω να σχολιάσω τπτ από τα χθεσινά.Θα ήθελα μόνο να χαιρετίσω θερμά τα παιδιά του forum που χθες ήταν εκεί και που είπαμε δυο-τρεις κουβέντες.Μάλλον θα τα πούμε το Σάββατο.Καλημέρα!Με πείσμα...

Θοδωρής

Θοδωρή, καλώς ήρθες! ;) Χαρηκα πολύ που σε γνώρισα. Μακάρι όλα τα νέα παιδιά (και όχι μόνο) να είχαν το δικό σου ήθος! Να'σαι καλά...

Ένα απ'τα μπουκάλια που πετάξανε έπεσε στην κιθάρα του και έσπασε το καπάκι της! Έτσι και έβρισκε κεφάλι αυτό θα σκότωνε άνθρωπο!

Αυτοί που πετούσαν τα αντικείμενα ήταν σε "αρκετή" απόσταση από τη σκηνή. Φανταστείτε με τί δύναμη εκσφενδονίστηκε το μπουκάλι για να φτάσει μέχρι τη σκηνή και να σπάσει την κιθάρα!

Δεν θα είναι καθόλου υπερβολή αν πω πως πρόκειται για δολοφονική ενέργεια! :mad:

guig.jpg

Πόσο ασυγκίνητοι θα παραμείνουν οι υπόλοιποι τραγουδιστές, τραγουδοποιοί, μουσικοί? Πόσο?

Mάρω άδικα νομίζω αναρωτιέσαι. Με λίγες εξαιρέσεις, που βγήκαν με θάρρος και μίλησαν, οι περισσότεροι βρήκαν την ευκαιρία που έψαχναν πολλά χρόνια, να εκφράσουν τα κόμπλεξ που έχουν μέσα τους. Για τα τραγούδια που δεν είπαν, για την αγάπη που δεν εισέπραξαν, για τα λεφτά που δεν έβγαλαν σε αντίθεση με εκείνον. Άστους να ζήσουν για λίγο, γιατί πιστεύω ότι η μόδα θα ξεθωριάσει, τη χαρά που περιμένουν δεκαετίες... Αργά ή γρήγορα το πράγμα θα αντιστραφεί και τα κεφάλια θα μπουν πάλι μέσα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δάφνη. 10/3/2012.

Ήμασταν σίγουροι για το τι θα συνέβαινε… απ’ τη βουή των επερχομένων.

‘Ένα παρακράτος… να λεηλατεί ψυχές και υπολήψεις.

Και μια κιθάρα σπασμένη… με συμβολισμό που παραπέμπει σε σιωπή.

Το γεμάτο μπουκάλι , πεταμένο από ένα άδειο, άρρωστο «μυαλό».

Αφιονισμένοι. Τα μάτια τους έσταζαν απ’ το αίμα που ζητούσαν.

Η ζωή τους κενή , γεμάτη από ορθογραφικά λάθη…

Η φτιάξη τους γεμάτη εμετό , με την μυρωδιά του να τους συντηρεί.

Πίσω στην πλάτη μου ένιωθα τις δονήσεις απ’ τα απύλωτα στόματα

μαζί με την στάχτη του καμένου τους μυαλού .

Αδυνατώ για ακόμα μια φορά να το δεχτώ. Γιατί δεν «πάει» άλλο.

Έκανες κι εσύ τα λάθη σου , όπως όλοι μας άλλωστε.

Δεν θυμάμαι να έχω κάνει τόσο πολύ υπομονή στη βία.

Μια κιθάρα σπασμένη…!

Και ραγισμένες καρδιές για όσα βούιζαν δίπλα μας.

Κοινωνικοπολιτικός μαρασμός. Παντού κηλίδες απανθρωπιάς.

Ανεπανόρθωτο κατρακύλισμα μιας κοινωνίας

που ψάχνει να βρει συνενόχους σε λάθος πρόσωπα. Το οδυνηρό του πράγματος…

Σκέψου , φίλε , ότι υπάρχουν –απαίδευτοι– άνθρωποι που πιστεύουν

πως το ρετιρέ που πήρες στην Κηφισιά το 1974 το πήρες ΤΟΤΕ στ’ αλήθεια!

Το απευκταίο δεν αντιμετωπίζεται με προσευχές και παραινέσεις , το ξέρεις πια.

Η δημοκρατία , εκτός απ’ το Σύνταγμά της ,

κουρέλιασε και τις συνειδήσεις…

Μίσος , παροξυσμός , οχετός , παραφροσύνη.

Και ντροπή που λέγομαι άνθρωπος…

Μια αρένα , που καταπίνει και τα θηρία της και τα θηράματά της.

Με τον αντίχειρα προς τα κάτω , να διψάει για αίμα.

Οι παρουσίες τους συνώνυμες της ντροπής.

Είπα , θα πολεμήσουμε κάτω απ’ τη σκιά που σχηματίζουν με τα βέλη τους

και κρύβουν τον «ήλιο» μας , όπως ο Διηνέκης στις Θερμοπύλες.

Μα η σκιά βάρυνε πια πολύ μέσα μου…. Σκέπασε την ψυχή μας , σκέπασε τις φωνές μας.

Δεν μπορείς να πιαστείς από πουθενά….

Η απολαυστική ακρόαση μιας συναυλίας σου , μετασχηματίζεται σε συμπαράσταση.

Χωρίς τέλος η δοκιμασία.

Πώς να τραγουδήσω μαζί σου με το στόμα ξερό…

Με πεπερασμένες τις ανοχές και τις αντοχές , απ’ την «αγάπη» του πλησίον.

Και θα συνεχιστεί…;

Αν η λάσπη , που είπες , φτιάχνεται τόσο απλά , με χώμα –ή αίμα- και νερό ,

η αξιοπρέπεια και η περηφάνια απαιτούν πολλά περισσότερα.

Και δεν περισσεύουν στις μέρες μας.

Με το χέρι στην καρδιά , δεν αξίζει αγαπημένε μου Ερμηνευτή!

Πώς το επιτρέπεις…. Γιατί το αφήνεις να μας καταπιεί όλους , με σένα πρώτο;

Δεν καταφέρνω να σ’ ακούσω πια απ’ τις άναρθρες κραυγές τους.

Κανονικά τύμπανα πολέμου, κροταλίζουν , δεν μ’ αφήνουν.

Αναρωτιέμαι , αν μέσα σ’ αυτή την κατάπτωση ,

οι προσδοκίες γίνουν κάποτε επιτρεπτές….

Το πείσμα που μένει ακόμα , όπως είπες στο τέλος , δεν αρκεί σε ανορθόδοξους πολέμους.

Δεν αξίζει φίλε μου. Πάρε στα χέρια σου την σπασμένη σου κιθάρα και σκέψου…

Κι εμείς θα καταλάβουμε , μην μας φοβάσαι!

Μερικές φορές πρέπει να φεύγεις απ’ αυτό που θες για να βρεις αυτό που αξίζεις.

Μην ελπίζεις , ο άνθρωπος δεν θα εξημερωθεί ποτέ! Κι εσύ το ξέρεις.

Δεν θα είσαι ηττημένος , θα είσαι αξιοπρεπής. Κι εμείς με το κεφάλι λίγο αψηλότερα.

Με την αγάπη μου. Και όλων μας.

Καλή μας νύχτα…

wow,wow,wow,πόσο εκφράζεις κι εμάς με αυτά τα λόγια!!!Μας συγκίνησες ........

Εννοείται ΠΡΕΠΕΙ να φτάσουν στον ίδιον τον Νταλάρα!!!!

ΠΡΕΠΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ήθελα να γραφώ κάτι αλά δεν έβρισκα τις λέξεις μου…Με αυτά που είπες εκφράζεις αυτό που νιώθω, και το είπες τόσο καλά…Ελπίζω να το διαβάσει και ο ίδιος…Βαλτό και στο facebook... και παντου. Σπάσανε και η καρδιές μας που έχει κριμένες στη κιθάρα του…δεν αντέχουμε άλλο !

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αναρωτιεμαι που θα παει αυτη η κατασταση

Αντεχει κι αλλο ,να κανει συναυλιες κατω απο αυτες τις συνθηκες

Εχει μεγαλο πεισμα και το ξερουμε!!!!

Εμεις παντως πρεπει να ειμαστε μαζι του σε ο,τι αποφασισει!!!!

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό που έζησα χτες (μιας κι έλειπα από τη συναυλία στο Ίλιον) δεν το χωράει ο νους μου...

Θα ήθελα να χαρακτηρίσω αυτούς τους ανθρώπους ζώα αλλά ακόμα και τα ζώα χαλιναγωγούν μερικά από τα ένστικτά τους με μια μικρή - έστω - δόση νου.

Φασίστες και πρεζάκια. Ωραία σύνθεση!

Τελικά όντως η βλακεία είναι απεριόριστη!

Σε πείσμα όλων αυτών, ο Νταλάρας αν και κρυωμένος έκανε απίστευτα πράγματα με τη φωνή του!

Μπράβο για το κουράγιο και για το πείσμα του!

Ήμαστε, είμαστε και θα είμαστε δίπλα του!

10 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με λίγες εξαιρέσεις, που βγήκαν με θάρρος και μίλησαν, οι περισσότεροι βρήκαν την ευκαιρία που έψαχναν πολλά χρόνια, να εκφράσουν τα κόμπλεξ που έχουν μέσα τους. Για τα τραγούδια που δεν είπαν, για την αγάπη που δεν εισέπραξαν, για τα λεφτά που δεν έβγαλαν σε αντίθεση με εκείνον. Άστους να ζήσουν για λίγο, γιατί πιστεύω ότι η μόδα θα ξεθωριάσει, τη χαρά που περιμένουν δεκαετίες... Αργά ή γρήγορα το πράγμα θα αντιστραφεί και τα κεφάλια θα μπουν πάλι μέσα.

Γιατί σε πολλούς αρέσει όχι να προσπαθήσουν να φτάσουν αυτόν που είναι ψηλότερα, αλλά να τον κατεβάσουν με κάθε τρόπο στο δικό τους επίπεδο. Η ιστορία του τραγουδιού όμως έχει γραφτεί και δεν παραχαράσσεται με τέτοιες συμπεριφορές.

8 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

11. Είχαν έρθει και τρία παιδιά από τη Σύρο, από τον τόπο δηλαδή της εξοχικής κατοικίας του Γιώργου Νταλάρα. Αυτοβούλως. Χωρίς να έχουν ενημερώσει τον ίδιο τον τραγουδιστή. Μόνο και μόνο για να του συμπαρασταθούν. Και αποτελούσαν την «ασφάλειά» του, παίζοντας το ρόλο των σεκιούριτι. Συγκινητικοί. Απλά, λαϊκά, παιδιά.

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά, εδώ: http://www.e-orfeas.gr/singing/editorial/6521-pigs-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%82.html δημοσιεύεται ένα κείμενο της Δώρας Παπαδοπούλου σχετικά με τη χθεσινή συναυλία. Ένας Σωκράτης (ω ναι, πρόκειται για τον γνωστό Sokratis Karavidas) μας έπιασε στο στόμα του!

Αφού λοιπόν μας παρακολουθεί τόσο στενά, όπως εκείνος επέλεξε τη σελίδα του Ορφέα για να μας σχολιάσει, θα του απαντήσω λοιπόν κι εγώ από εδώ.

Σωκράτη Καραβίδα, την επόμενη φορά σού εύχομαι ολόψυχα να σε πάρει στο κεφάλι ένα μπουκάλι ανάλογο με αυτό που έσπασε την κιθάρα του Νταλάρα, μπας και κουνηθεί ο εγκέφαλός σου (άν διαθέτεις βέβαια...) κι έρθει στα ίσια του και καταλάβεις ότι δεν είμαι εγώ αυτή που έχω χαζέψει όταν έγραψα πως ο τρόπος που εκσφενδονίστηκε το μπουκάλι ισοδυναμεί με δολοφονική ενέργεια!

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...