Alona

Συνέντευξη στη Real News 11/11/2012

7 posts in this topic

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/442103/oloi-eimaste-thumomenoi-kai-pligomenoi/

Τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό θα έβλεπε ο Γιώργος Νταλάρας

Τις κοινωνικές και καλλιτεχνικές του ευαισθησίες δείχνει σε συνέντευξή του ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος δεν διστάζει να τοποθετηθεί για τις πολιτικές εξελίξεις, καλώντας τον κόσμο να μετουσιώσει τον δικαιολογημένο θυμό του σε κάτι δημιουργικό.

Μιλώντας στη Real News, ο Γιώργος Νταλάρας δηλώνει πως ο θυμός είναι και αυτονόητος και φυσικός. «Όλοι είμαστε θυμωμένοι και πληγωμένοι. Κι αυτό διατρέχει όλα τα στρώματα της κοινωνίας, κυρίως όμως τους νέους και αυτούς που αναγκάστηκαν να ζουν στα όρια της φτώχειας.

Ξέρω πως ζουν συνάδελφοι μου, μουσικοί, τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Συναισθάνομαι τον φόβο, την αβεβαιότητα που φωλιάζουν στις ψυχές των ανθρώπων καθώς βλέπουν τη χώρα να βουλιάζει. Ο θυμός όμως πρέπει να μετασχηματίζεται σε ουσία που θα φέρει εναλλακτική λύση».

Στην ερώτηση πως βλέπει τις εξελίξεις μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο Γιώργος Νταλάρας απαντά: «Θα υπάρξουν πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις, ίσως και σημαντικές πολιτικές ανακατατάξεις και αυτό δεν είναι κακό. Εκείνο που με απασχολεί είναι να μην πάνε χαμένες τόσες θυσίες».

Ο Γιώργος Νταλάρας πιστεύει ότι η ενοποίηση της Αριστεράς είναι απαραίτητη για την ανάληψη της εξουσίας.

«Η Αριστερά ήταν και παραμένει ο βιωματικός μου χώρος, ο χώρος των αξιών, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της προσφοράς και της δράσης. Γιατί πιστεύω ότι με σύγχρονη αντίληψη μπορεί να κάνει την υπέρβαση, βάζοντας το συμφέρον της χώρας και τις ανάγκες της κοινωνίας πάνω από οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον».

Στην ερώτηση αν θα έβλεπε τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό απαντά: «Ναι, θα τον έβλεπα. Στο πλαίσιο που περιέγραψα προηγουμένως, θα έβλεπα κάθε ηγέτη της Αριστεράς. Σημασία όμως δεν έχει τι βλέπουμε εσείς κι εγώ, αλλά τι πραγματικά θα γίνει»

http://translate.goo...ved=0CDIQ7gEwAA

"We are angry and heartbroken '

Alexis Tsipras prime minister would see George Dalaras

Social and artistic sensibilities shows interview George Dalaras, who does not hesitate to put on the political developments, inviting the world to translate its justified anger into something creative.

Speaking to Real News, George Dalaras says that anger is self-evident and natural. "We are angry and hurt. And this cuts across all strata of society, but especially the young and those who are forced to live in poverty.

I know that my colleagues live musicians, in recent years, who lost their land under their feet.Become aware fear, uncertainty that nest in the souls of people as they see the country sink.Anger, however, must be transformed into a substance that will bring alternative. "

When asked how he sees the development after the passage of the bill, George Dalaras replied: "There will be political and social tensions, and perhaps considerable political upheaval and that is not bad. What concerns me is not wasted so many sacrifices. "

George Dalaras believes that the consolidation of the Left is essential for the takeover.

"The Left was and still is my experiential space, the space of values, social solidarity, and supply action. Because I believe that with modern concept can do to overcome, putting the country's interests and needs of society above any partisan interest. "

When asked if he would see Alexis Tsipras Prime Minister replied: "Yes, I saw him. Within the framework outlined above, I would see every leader of the Left. Meaning he does not have what you and I see, but what would really happen. "

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και φυσικά ο τίτλος που θα κρατηθεί και ό,τι μείνει να διακινείται στο internet είναι ότι ο Νταλάρας θέλει τον Τσίπρα πρωθυπουργό. Υποθετικά μιλάω, αλλά κάτι μου λέει ότι έτσι θα πάει το πράγμα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο τίτλος θεωρώ πως είναι παραπλανητικός και θα τον αλλάξω.

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλά δεν έχουν το θεό τους εκειπέρα στο newsbeast!! Απομόνωσαν ένα συγκεκριμένο κομμάτι με αυτόν τον τίτλο έτσι για να δημιουργούν εντυπώσεις και να βγαίνει από κάτω ο κάθε καμμένος να γράφει το μακρύ του και το κοντό του! Δηλαδή ο δημοσιογράφος της Real μ@λ@κ@ς είναι που επέλεξε άλλον (και πιο ουσιαστικό) τίτλο;;;; :mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι αλλά υπάρχει και ξεχωριστό κομμάτι μέσα στη συνέντευξη, πάνω δεξιά, που έχει αυτό τον τίτλο....Εκτός βέβαια από τον μεγάλο γενικό τίτλο της συνέντευξης

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως η συνέντευξη είναι ενδιαφέρουσα.

''Τη δημοκρατία δεν θα τη χαρίσουμε'' Αυτή τη φράση έπρεπε να επιλέξουν οι διάφοροι των ιστολογίων.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είχα καιρό να αγοράσω Real News, νομίζω απο τότε που έδινε το αφιέρωμα στον Κουγιουμτζή. Κάθε φορά που την διαβάζω είναι χειρότερη απο την προηγούμενη. Αυτή είναι αντικειμενική και ανεξάρτητη δημοσιογραφία; Μυρίστηκε ο Χατζηνικολάου τόσο στο ραδιόφωνο που έχει αυτόν τον εμετικό τον Τράγκα, όσο και στην εφημερίδα ότι το αντιμνημονιακό "πουλάει" και γεμίσαμε πύρινα "αντιμνημονιακά" ρεπορτάζ της πλάκας. Φυσικά με τις ωραιότατες διαφημίσεις της Πειραιώς που όταν πήρε για μια μπουκιά ψωμί την Αγροτική ο Χατζηνικολάου έκανε την πάπια.

Στις υπόλοιπες σελίδες συριζα και ξερό ψωμί.... είπαμε έχει ρεύμα τώρα και πρέπει να χαϊδέψουμε και λίγο τον κοσμάκη να πουλήσουμε κανένα φύλλο να κάνουμε τιραζ.....

Κατά τα άλλα, όσον αφορά τη συνέντευξη ήταν μια κλασική promotion συνέντευξη με ορισμένα καλά σημεία όπως αυτό με την Δημοκρατία που τόνισε και η Ελίνα

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...