Sign in to follow this  
Followers 0
petros_petrakis

Φεστιβάλ Αθηνών

3 posts in this topic

"Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα τίθενται καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες στη διαχείριση των οικονομικών του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε έρευνα, με αφορμή διαδικτυακό δημοσίευμα του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη, στο οποίο η διοίκηση του Φεστιβάλ Αθηνών καταγγέλεται για έλλειψη διαφάνειας στη διαχείριση των πόρων.

Κατά τον κ. Καρχιμάκη η διοίκηση του Φεστιβάλ φέρεται να έχει προβεί σε δαπάνες πολλών εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες δεν ελέγχονται από πουθενά. Όπως αναφέρει «δέκα εκατ. ευρώ φέρεται να δαπανώνται ετησίως με αδιαφάνεια», ενώ τονίζει πως δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στις δαπάνες και «δεν αναρτώνται συστηματικά στη Διαύγεια οι αποφάσεις του συνόλου των δαπανών, ούτε και των υπηρεσιακών μεταβολών, παρά ελάχιστες επουσιώδεις για ξεκάρφωμα».

Ο καταγγέλων πρώην υπουργός επισημαίνει ότι «η διοίκηση εξαφανισμένη κάνει τουρισμό με έξοδα του φεστιβάλ», ενώ, γίνονται προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ καθώς και «περίεργες αναθέσεις».

Βάσει του καταστατικού ιδρύσεως του Φεστιβάλ, το 1998, οι πόροι της εταιρείας προέρχονται από την επιχορήγηση του τακτικού προϋπολογισμού του κράτους, το ποσοστό από τις εισπράξεις των καζίνων, τις χορηγίες και τα έσοδα από τις παραστάσεις και τις παραχωρήσεις των χώρων της. Ο φετινός προϋπολογισμός ανήλθε στα 3,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, στα έσοδά του περιλαμβάνονται και χορηγίες για εκδηλώσεις.

Ο κ. Πεπόνης ανέθεσε τον διαχειριστικό έλεγχο του Φεστιβάλ στη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικού Έλεγχου.

http://www.nooz.gr/greece/eisaggeliki-ereuna-gia-tin-oikonomiki-diaxeirisi-tou-festival-a8inon

Θεωρώ πως έχει τεράστιο ενδιαφέρον για το τι θα δείξει η έρευνα και τις επιπτώσεις που θα έχει στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Φεστιβάλ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σχετικά με το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών. Δεν θα κρίνω τα του θεάτρου γιατί υπάρχουν ενδιαφέροντα και για πρώτη φορά παρουσιάζονται παραστάσεις. Όσον αφορά στη μουσική όμως θα σταθώ σε δύο παραστάσεις. Μικρούτσικος ''Πάντα γελαστοί και γελασμένοι'' (18 Ιουνίου) και Αλεξίου (3 Ιουλίου) και το πρόγραμμα που παρουσίασε τον χειμώνα. Δύο προγράμματα που έχουν ξαναπαρουσιαστεί και δύο καλλιτέχνες που σχεδόν κάθε χρόνο είναι στο Ηρώδειο (γιατί μόνο για κάποιον άλλο ενοχλούνται όταν πάει στο Ηρώδειο- αν κι έχει από το 2007 να εμφανιστεί εντός προγράμματος Φ.Α.). Δεν είδα να γράφεται κάτι για την όποια χαριστική αντιμετώπιση. Αυτά γιατί μέρες τώρα το σκέφτομαι.

 

Υ.Γ Κι επειδή έβλεπα τον Μικρούτσικο το πρωί στον Αναγνωστάκη. Τι ωραία που τα έλεγε, βρε παιδιά. Τι αντιμνημονιακά κι επιστημονικά. Και πόσο ωραία τα ξεχάσανε τα παλιά του με την πολιτική...Ακόμα και στα κόμματα που τριγυρνάει τα τελευταία χρόνια. 

8 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0