Alona

"φωνές Του Δρόμου, Μουσικές Του Κόσμου" 7 & 8/03/13

122 posts in this topic

Δεν έχω να προσθέσω κάτι στην όλη συζήτηση απλά επειδή δε μου αρέσει να δημιουργούνται εντυπώσεις τις λέξεις "πηγή", "ανάγκασε τους μουσικούς" κι "εσωτερική πληροφόρηση" δεν τις έχω χρησιμοποιήσει εγώ γι'αυτό Ελπίδα θα σε παρακαλούσα να μη μου τις χρεώνεις μιας κι είναι δικές σου.

Έχω τονίσει μάλιστα με κεφαλαία το ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ. 

 

 

 

"Αν εσύ ενημερώνεσαι για τις συναυλίες μόνο από δελτία τύπου κι από δημόσιες διαβεβαιώσεις του Νταλάρα πρέπει να είσαι ο μοναδικός που ξέρω! "

 

"Αρκεί να σου πω ότι έχω ερωτηθεί αν έχω καμιά καλή πρόταση από τραγουδιστές και ρεπερτόρια της μεσογείου για να μπουν στις εξεταζόμενες επιλογές. Το τελικό πρόγραμμα το έμαθα στο Μέγαρο την ώρα που τα έπαιζαν και τα άκουγα. Μετά την πρώτη συναυλία έμαθα και τους λόγους."

 

"Πάντως ακόμα κι οι μουσικοί άλλη άποψη είχαν μέχρι την πρώτη πρόβα"

 

"Κι αν πέφτετε από τα σύννεφα για τις πληροφορίες που κατά καιρούς έχουμε θα σας θυμίσω πόσες φορές έχουμε πληροφόρηση για μελλοντικά σχέδια που δεν έχουν ανακοινωθεί πουθενά και που τα γνωρίζουμε (οι εδώ μέσα) και τα γράφουμε (εδώ μέσα) πριν ανακοινωθούν. Όπως επίσης την πληροφόρηση που έχουμε για τα διάφορα προγράμματα. Εδώ μέσα τα γράφαμε, αν γυρίσετε στο παρελθόν θα θυμηθείτε, μη μου λέτε ξαφνικά ότι η μόνη μας πληροφόρηση είναι τα δελτία τύπου, είναι τουλάχιστον υποκριτικό."

 

"Πέτρο θεωρώ υποκριτικό να με ρωτάς τι εννοώ με "τις γνωστές πληροφορίες" "

 

Το νόημα Χριστίνα μου από όλα τα παραπάνω αυτό είναι. Τώρα αν κολλάς στις λέξεις και νομίζεις ότι οι εντυπώσεις δημιουργούνται από 2 λέξεις, χρέωσε τες σε μένα....  Από όλα τα παραπάνω όμως η ουσία αυτή είναι.  

 

Όπως και να είναι, δεν με αφορά ούτε εμένα ούτε κανέναν από που παίρνει κάποιος πληροφορίες για τα θέματα αυτά. 

Καλά κάνει και το κάνει. Απλά όταν τα εκθέτουμε στον κόσμο, και ξέρετε καλά οτι το φόρουμ είναι ανοιχτό και δεν τα διαβάζουμε μόνο εμείς, καλό θα ήταν να προσέχουμε τι λέμε. 

 

Αυτά από εμένα, και συγνώμη για την όποια ένταση.  Καλημέρα! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

..Γιώργαρε σε ευχαριστώ για όλες τις στιγμές που μου χαρίζεις.

θα συνεχίζω να σε ακολουθώ όπου κι αν πας, ό,τι κι αν τραγουδήσεις.

με κάνεις ακόμη καλύτερο άνθρωπο και αυτό με ευχαριστεί..

 

και την Παρασκευή στο ΜΜΑ ήσουν -πάλι- ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ..  :music_singguitar: 

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Megaroplaylist.jpg



κρίμα που δεν τραγούδησαν "τα πρώτα λόγια"
3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάλι πριν λίγα χρόνια στο Ηρώδειο ο τίτλος έλεγε: "Τραγούδια με ουσίες", και ακούσαμε τραγούδια με θέμα τα ναρκωτικά, ελαφρά και μη. (καλά οκ κι εκεί έχωσε το τραμ το τελευταίο επειδή λέει "εσούρωσα" αλλά τέλος πάντων...), ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΑΜΑΓΚΑΚΗ 

 

Και γαμώ τα παραδείγματα...

>Τώρα ο τίτλος έλεγε "Φωνές του δρόμου, μουσικές του κόσμου", και πας στο ΜΜΑ και βλέπεις κατα 80% ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΥΠΑ!!!!! και πρόγραμμα GAZARTE!!!!!!

 

Τόσο περίεργος είμαι που μου φαίνεται οτι κάτι έγινε λάθος; Κάτι πήγε στραβά; 

 

 

Πράγματι κάτι πήγε στραβά, αλλά με τους αριθμούς σου.  6 τραγούδια Αντύπα σε σύνολο 25. Πράγματι 80%. Δεν περίμενα βέβαια κάτι άλλο, από μια απόλυτη (και λανθασμένη) διαπίστωση.

 

 

 

kapetanios σωστα! Δεν ειναι 80% ...ισως 79,9%

Σε μια συναυλια που υπαρχουν 40 τραγουδια, συμπεριλαμβανομενων των εξτρα τραγουδιων της Νοα(ναπολιτανικα)

25 απ αυτα ειναι γκαζαρτε/ πασπορτ/ ηχος Αντυπα, τοτε δεν μπορεις να παρουσιαζεις ακριβως τα ιδια τραγουδια,

ιδιαιτερα λογω του συγκεκριμενου χωρου(Μεγαρο), του τιτλου του προγραμματος, και γνωριζοντας οτι οι μουσικοι

ειναι παντα ετοιμοι σε καθε ελευθερη επιλογη. Οσο κι αν δεν μου αρεσει ο Αντυπας 

 συμφωνω με την Χριστινακι, οτι θα μπορουσαν να εχουν επιλεξει αλλα τραγουδια κι οχι ακριβως τα ιδια με τα προηγουμενα

προγραμματα.

 

 

 

Μέρος Ι -  08-03-13
 
11/16
1) Εγώ ήμουν εσύ - Νίκος Μωραΐτης /Νίκος Αντύπας
2) Ξέχνα τις Αναμνήσεις - Μάνος Ελευθερίου/Νίκος Αντύπας
3) Τo Τσάμικο Τσακίστηκε Μιχάλης Γκανάς/Νίκος Αντύπας
4) Αριστερόχειρη Μιχάλης Γκανάς/Νίκος Αντύπας
5) Κόψε Στίχοι Νίκος Μωραϊτης/Νίκος Αντύπας / Νταλάρας-Μπάμπαλη 
6) Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου - Μίνωας Μάτσας/Σπύρος Περιστέρης <<Μπάμπαλη 
7) Περιπλανώμενο - Νίκος Μωραΐτης/Στάμος Σέμσης
8) Φεύγουν τα τραγούδια - Ηλίας Κατσούλης/Μιχάλης Τερζής
9) Τα βεγγαλικά σου μάτια - Μιχάλης Μπουρμπούλης/Στάμος Σέμσης
10) Τι πάθος - Δημήτρης Λάγιος
11) Μια στιγμή για πάντα Ελένη Ζιώγα/Γιάννης Αιόλου
 
 
Μέρος ΙΙ - 08-03-13
 
14/24
1) Τι θα πει έτσι είναι - Άρης Δαβαράκης/Νίκος Αντύπας Duet Noa & Dalaras
2) Φεγγαραχτίδα - Βασίλης Φλώρος
3) Αερικό - Νίκος Γκάτσος/Μάνος Χατζιδάκις
4) Ο Υμηττός - Μάνος Χατζιδάκις << Αντριάννα Μπάμπαλη
5) Μοίρα μου έγινες - Κώστας Λειβαδάς<<Αντριάννα Μπάμπαλη
6) Όμορφη πόλη - Γιάννης Θεοδωράκης/Μίκης Θεοδωράκης
7) Όσο βαρούν τα σίδερα - Παραδοσιακό
8) Χαροκόπου 1942-1953 - Άκης Πάνου
9) Άνοιξε άνοιξε - Χαράλαμπος Βασιλειάδης/Γιάννης Παπαϊωάννου
10) Αλλα μου λεν τα ματια σου - Κ.Μανεσης-Θ.Δερβενιωτης
11) Το πεπρωμένο - Βασίλης Δημητρίου 
12) Οι ελεύθεροι κι ωραίοι - Μάνος Ελευθερίου/Σταύρος Κουγιουμτζής
13) Παραπονεμενα λογια -.Μαρκοπουλος-Μ.Ελευθεριου
14) Τι θα πει έτσι είναι - Άρης Δαβαράκης/Νίκος Αντύπας<< Duet Noa & Dalaras 

...τι θα πει ετσι ειναι? :razz:

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιατι στο μεγαρο κι οχι καπου αλλου?Γιατι με την Νοα κι οχι με την ...Νωε? Γιατι Αντυπα κι οχι το ενα η το αλλο η το παραλλο? Επαναληψη του ΓΚΑΖΑΡΤΕ και του ΠΑΣΣΠΟΡΤ? Γιατι ? Διοτι ΝΤΑΛΑΡΑΣ...Η ευλογια του να τον ακους, χωρις γιατι και πως...τι με νοιαζει τι τραγουδια επελεξε να πει? Εμενα εκεινο που με νοιαζει ειναι οτι στα 63 του ξεκινησε να πει τα ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ και στο τελος φοβηθηκα...σκεφτηκα " Γιωργακη τι κανουμε τωρα που θα φτασουμε στο "μεσ'απο την κουνιαααα μαααααας" ?...πηρε μια ανασα και ...εμεινα συξυλος στο καθισμα, με αυτη την θεικη φωνη να διατρυπα τα μινιγγια μου...Τι ψαχνετε βρε παιδια ?ΝΤΑΛΑΡΑΣ,ΝΤΑΛΑΡΑΣ,ΝΤΑΛΑΡΑΣ....ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ...ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΝΟΣ...

15 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι εντυπώσεις μου από τη δεύτερη μέρα, που βρέθηκα στο Μέγαρο.

 

Η συναυλία ήταν "Φωνές του δρόμου-Μουσικές του κόσμου". Το γιατί είναι λογικό να περιμένουμε κάτι σαν "Μεσόγειος 2" το έγραψε πολύ εύστοχα ο Αποστόλης παραπάνω,να μην τα επαναλαμβάνω.

 

Σίγουρα όταν είδα Αντύπας-Μπάμπαλη ήμουν υποψιασμένος. Αλλά πάντα έχεις μια ελπίδα να διαψευστείς.Δεν γκρινιάζω, επιλογή μου ήταν να πάω, προτιμώ να δω κάτι (όταν έχω τη δυνατότητα να το κάνω)  και να έχω μετά κάποιες αντιρρήσεις, από το να χάσω κάτι που θα μετανιώσω. Έτσι κι αλλιώς μια συναυλία στην Αθήνα για μας τους εκτός είναι πάντα και μια καλή αφορμή για να βρεθούμε με αγαπημένες φίλες και αγαπημένους φίλους.

 

Κατανοώ τις δυσκολίες μετά την επέμβαση του Νταλάρα, ώστε να φτιαχτεί ένα πρόγραμμα κοντά στο αρχικό πλάνο των περσινών συναυλιών που αναβλήθηκαν.Αλλα θα ήθελα από κάτι κοντινό σε επανάληψη Gazarte-Passport να γίνει μια μεγαλύτερη προσπάθεια για τραγούδια που να παραπέμπουν σε αυτό που αναφέρει ο τίτλος.

 

Όταν μπορούν άνετα να μπουν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα το Los Garceros και το Al Bohio (που τα ξέρει η ορχήστρα) και αντί αυτών ακούς για μια ακόμη φορά το "Ξέχνα τις αναμνήσεις", ε αυτό είναι προχειρότητα. Αν ακούγεται βαρύ (γιατί είδα πολλές αντιδράσεις με τη λέξη) ας πω τότε, λάθος επιλογή.

Ok ακούσαμε το Agrigento, το Una moneda le di, το Yad anouga αλλά ήθελε περισσότερο "παίδεμα".

Για να το κλείσω. Μια εκ νέου αναβολή ή ματαίωση θα δημιουργούσε περισσότερο πρόβλημα. Ίσως θα ήταν καλύτερο να αλλάξει ο τίτλος.

 

Το ότι ο κόσμος βγήκε ενθουσιασμένος δεν μου λέει κάτι. Το έχω ξαναγράψει, ο κόσμος θέλει ακόμα και σε άσχετα προγράμματα τη “Φαντασία” και τα "Παραπονεμένα λόγια”. Όταν τα ακούσει είναι ευχαριστημένος.Για τον ίδιο λόγο άκουγες δυσαρεστημένους ανθρώπους στις “ουσίες”, γιατί νόμισαν ότι πήγαν απλά να δουν μια συναυλία Νταλάρα στο Ηρώδειο.

 

Ο Αντύπας μ' αρέσει. Και τα τραγούδια του. Έχοντας όμως δει το Gazarte μπορώ να συμφωνήσω με αυτό που γράφτηκε ότι δεν ταιριάζουν πολύ στο Μέγαρο. (Το ίδιο και στο ΚΘΒΕ-αλλά εκεί τουλάχιστον λες προκειμένου να υποστώ την κάπνα κάποιας μουσικής σκηνής της Θεσσαλονίκης, καλύτερα θέατρο να θυμηθώ εποχές Ράδιο Σίτυ και Ολύμπιον).Ο ηλεκτρισμός έδεσε καλύτερα με την ατμόσφαιρα του Gazarte, και το κόσμο μια ανάσα από τραγουδιστή και μουσικούς.

 

Ο Νταλάρας υπέροχος.Είναι αξιοθαύμαστες οι αντοχές και οι ικανότητες του, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε τους υπόλοιπους της γενιάς του.Για μένα είναι σχεδόν αυτονόητο, αλλά ίσως έχουν δίκιο οι φίλοι που λένε πως καλό είναι να το σημειώνουμε για να μη φαίνεται πως επικεντρώνουμε μόνο σε παρατηρήσεις.

Όπως αυτονόητος είναι και ο σεβασμός του προς τον θεατή. Επειδή όμως ο ίδιος έχει βάλει τον πήχη ψηλά, είναι αντίστοιχες και οι δικές μας απαιτήσεις.

 

Με τη Νόα δεν τρελάθηκα.Καθαρα θέμα προσωπικού γούστου,δεν μπορώ να μην πω πως όμως είναι υπέροχη τραγουδίστρια και είχε πολύ καλή σκηνική παρουσία. Και φυσικά χαίρομαι που μέσω του Νταλάρα μου δόθηκε η ευκαιρία να τη γνωρίσω, να την ακούσω από κοντα.Είδα μάλιστα με πόση προσήλωση και θαυμασμό την παρακολουθούσε στο Ave Maria. Αυτός και ο Τσαχουρίδης, που παρέμεινε στη σκηνή ενώ οι υπόλοιποι είχαν αποχωρήσει.

 

Για τον Τσαχουρίδη θα συμφωνήσω με τον Theodore πως χάθηκε μια ευκαιρία να τον δούμε σε κάτι παραπάνω από το "Έγινες πουλί". Στα υπόλοιπα τραγούδια που έπαιξε δεν μπορούσα να τον ακουσω.Ηταν πολύ χαμηλά η λύρα του.

 

ΥΓ: Ρωτήσαμε (με τη Μάρω) τον Αντύπα αν η εισαγωγή στα "Βεγγαλικά σου μάτια" είναι κάποιο θέμα από παλαιότερο δικό του ορχηστρικό.Είναι μια απορία που είχαμε και με τον Θανάση. Μας είπε πως είναι καινούριο,και ίσως μπει στο μέλλον σε κάποιο δίσκο του.

7 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απειρα καλωδια,μπαλαντεζες,ταυ....... rock it baby,yeeeah!!! ( παλι καλα που δεν μπουρδουκλωθηκαν!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ποιος ειναι αυτος ο TheAegean60?? τςτςτςτςτς

 

που φοβαται να κανει κουνια!!!!!    :razz:  :razz:  

 

ρε ΔΕ μας πιανει τπτ λεμε εμας!!! ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ.......... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιατι στο μεγαρο κι οχι καπου αλλου?Γιατι με την Νοα κι οχι με την ...Νωε? Γιατι Αντυπα κι οχι το ενα η το αλλο η το παραλλο? Επαναληψη του ΓΚΑΖΑΡΤΕ και του ΠΑΣΣΠΟΡΤ? Γιατι ? Διοτι ΝΤΑΛΑΡΑΣ...Η ευλογια του να τον ακους, χωρις γιατι και πως...τι με νοιαζει τι τραγουδια επελεξε να πει? Εμενα εκεινο που με νοιαζει ειναι οτι στα 63 του ξεκινησε να πει τα ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ και στο τελος φοβηθηκα...σκεφτηκα " Γιωργακη τι κανουμε τωρα που θα φτασουμε στο "μεσ'απο την κουνιαααα μαααααας" ?...πηρε μια ανασα και ...εμεινα συξυλος στο καθισμα, με αυτη την θεικη φωνη να διατρυπα τα μινιγγια μου...Τι ψαχνετε βρε παιδια ?ΝΤΑΛΑΡΑΣ,ΝΤΑΛΑΡΑΣ,ΝΤΑΛΑΡΑΣ....ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ...ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΝΟΣ...

 

 

όταν κατά τη γνώμη μου κάνει προχειροδουλειές  θα το επισημαίνω. Τι θα πει: "Διότι Νταλάρας" ; Είναι υπεράνω κριτικής ο Νταλάρας; Πώς θα γίνει ένας καλλιτέχνης καλύτερος αν δεν δέχεται κριτική; Η παραπάνω λογική μας προτείνει να φοράμε παρωπίδες. Δεν το δέχομαι.  

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

............................................................................................................................................................................................

 

 

 

http://www.citypaper.gr/lifestyle/%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83-%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρε Θοδωρή, συγνώμη κιόλας, θα με τρελάνεις; Τον κρίνεις απο αυτό που σου είπαν οι υπόλοιποι εδώ μέσα, αποκαλώντας "προχειροδουλειές" μια παράσταση στην οποία δεν πήγες, και σε αυτήν που πήγες δεν σχολίασες καν;;;

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ THEODORE : Ο Νταλαρας σαφως και δεν ειναι υπερανω κριτικης..το απλο ερωτημα που τιθεται ομως ειναι "ποιος τον κρινει και με τι προσοντα?"...εγω παντως , επειτα απο 40 χρονια ακροατης του, ακομα δεν απεκτησα τα απαιτουμενα προσοντα να τον κρινω...για σενα δεν ξερω...ισως εχεις δωσει πολλες συναυλιες, ξερεις απο προετοιμασια, καταρτισμο προγραμματος, απαιτησεις κοινου κλπ...Εγω ειμαι παντα απο την μερια του ακροατη, δεν καταφερα να αλλαξω οχθη...ουτε προτρεπω κανεναν να φοραει παρωπιδες...απλα εμαθα να σεβομαι αυτο που εγω δεν μπορω να κανω και να μην το κρινω, εφ'οσον δεν μπορω να το κανω εξ ισου καλα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ούτε σπίτια ξέρω να χτίζω, όμως μπορώ να αξιολογήσω αν ένα σπίτι έχει γίνει όπως το είχε σχεδιάσει ο αρχιτέκτονας, όπως μου είχε πει οτι θα γίνει. 

 

Ούτε ζαχαροπλαστική ξέρω, αλλά αν ο ζαχαροπλάστης μου είχε τάξει σοκολατένια τούρτα και τελικά μου έδινε λευκή, πιστεύω θα το καταλάβαινα. 

 

Με τα παραδείγματα θέλω να δείξω οτι δεν χρειάζεται να κατέχεις ένα επάγγελμα για να καταλάβεις αν το παραδοτέο είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις ή οχι. Δε μίλησα για ποιότητα, ήχο κλπ, κυρίως γιατί δεν ήμουν, αλλά και γιατί ό,τι κάνει ο Νταλάρας είναι σχεδόν πάντα άψογο απο αυτήν την άποψη. Το μόνο που είπα είναι οτι άλλα έλεγε ο τίτλος της παράστασης και άλλα παρουσίασε. Δεν χρειάζεται να είμαι μουσικός για να εξάγω αυτό το συμπέρασμα.

7 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...