Sign in to follow this  
Followers 0
franz averstegge

Some thoughts about the club.

183 posts in this topic

E, ναι αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω, γιατί να ενδιαφέρει μόνο εμένα κι άλλους 4-5 που στο τέλος θα καταντήσουμε οι γραφικοί της υπόθεσης...

(κι εσύ μέσα στους γραφικούς, μην ξεχνιόμαστε).

Εγω δεν θεωρω οτι χθες γινατε γραφικοι..

Απλα λογω της αγαπης σας για το υλικο αυτο

θελατε να βρειτε μια αληθεια-μια ακρη που μπορει να μας

απασχολησε καποια στιγμη..

Το ωραιοτερο αν ποτε θα ηταν δυνατον θα ηταν να ρωτησουμε

τον ιδιο τον Νταλαρα ή την Χαρουλα ή αν καποιος γνωριζει κατι αλλιως καποιον συντελεστη του δισκου..

Υ.Γ. Ειχα παλια γειτονα τον βοηθο ηχοληπτη της Columbia Μ.Καννη

και θα τον ρωταγα αν γνωριζει για το θεμα κατι αλλα πλεον εχει ενα εξαμηνο που μετακομισε αλλου :D:D

Εγω δεν θεωρω οτι χθες γινατε γραφικοι..

Απλα λογω της αγαπης σας για το υλικο αυτο

θελατε να βρειτε μια αληθεια-μια ακρη που μπορει να μας

απασχολησε καποια στιγμη..

Το ωραιοτερο αν ποτε θα ηταν δυνατον θα ηταν να ρωτησουμε

τον ιδιο τον Νταλαρα ή την Χαρουλα ή αν καποιος γνωριζει κατι αλλιως καποιον συντελεστη του δισκου..

Μάριε το θέμα που έγραψα εδώ ήταν γιατί να μην απασχολήσει περισσότερους ανθρώπους και να μην ακούσουν αυτό που έβαλα, σε σχέση με το ενδιαφέρον τους για τις φωτογραφίες.... :D

Ίσως να παραείμαι της παλιάς ρομαντικής σχολής...Δεν ξέρω...

Έχει απόλυτο δίκιο ο Θάνος όταν λέει πως ο Νταλάρας είναι η φωνή και τα τραγούδια του. Πάνω από όλα τα άλλα. Η συζήτηση -στην οποία αναφέρεται- απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έγιναν αναλύσεις που βοήθησαν πολλούς, θεωρώ. Κι όχι μόνο τέσσερις ή πέντε. Προσωπικά και δεν το κρύβω εκνευρίστηκα κάπως.

Νομίζω όμως πως δεν είναι απόλυτα ενδεικτικό για το αν είναι κάτι ενδιαφέρον από το πόσες φορές το κατέβασε κάποιος από το rapidshare. Π.χ ο Θάνος είχε την καλοσύνη και το μεράκι να καταχωρήσει όλες αυτές τις αποδείξεις και με τον άλλο τρόπο. Η βοήθεια για όποιον ήθελε να μάθει ήταν καθοριστική ούτως ή άλλως. Όσον αφορά στις φωτογραφίες δίνουν ένα κλίμα κυρίως σε εκείνους που δεν είναι παρόντες στο γεγονός. Ως εκεί και τίποτα παραπάνω! Γιατί την φωνή που βγάζει αυτός ο άνθρωπος, την εκφραστικότητα και το μεράκι δεν νομίζω πως μπορούν να την αποτυπώσουν οι φωτογραφίες ούτε καν τα videos κάποιες φορές. Δίνουν μια αίσθηση όμως.

Κατά τα άλλα εύχομαι να δίνονται αφορμές για ανάλογες συζητήσεις και οι ειδήμονες να ξεδιπλώνουν τα ''όπλα'' τους.:D Περί γραφικότητας ούτε λόγος γιατί δεν δέχομαι πως το μεράκι μπορεί να καταντήσει γραφικό!

Ίσως να παραείμαι της παλιάς ρομαντικής σχολής...Δεν ξέρω...

ο καθενας κανει οτι νομιζει..

Να ξερεις ομως οτι η δεν αναιρειτε σε καμια περιπτωση η αξια του υλικου που

προσεφερες τοσο εσυ οσο και τα υπολοιπα μελη..

Μην νομιζεις κι εγω λιγο μικροτερος απο σενα ειμαι και γουσταρω αντι να αγοραζω cd να αγοραζω βινυλιο..γιατι το θεωρω πιο..ρομαντικο

Επιβαλεται να ειμαστε γενικοτερα στη ζωη μας και λιγο ρομαντικοι..

Καλα κανεις λοπον.. :D:D

Συνήθως τα "αποδεικτικά στοιχεία" ενδιαφέρουν αυτούς που δεν πιστεύουν μια άποψη.

Θεωρώ απλά ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουν αποκτήσει εμπιστοσύνη στα γραφόμενά σου και γι'αυτό δε χρειάζεται να ακούσουν το απόσπασμα για να σε πιστέψουν.

Αυτός είναι κατά τη γνώμη μου ο λόγος για τον οποίο δεν κατέβηκε περισσότερες φορές το αρχείο.

Επιπλέον, νομίζω ότι πολλοί εδώ μέσα ενδιαφέρονται για το συμπέρασμα του διαλόγου και όχι για το διάλογο αυτό καθ'αυτό, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις και από τις δύο πλευρές.

Θανάση νομίζω πως άσκοπα προβληματίστηκες.

Η συζήτηση που κάνατε αφουρούσε μία λεπτομέρεια της λεπτομέρειας της λεπτομέρειας. Δηλαδή πράγματα τα οποία μόνο οι πολύ σχετικοί και "παλιοί" τα γνωρίζουν καλά. Δηλαδή εσύ και τα άλλα παιδιά ο ΠλατΠαπ και ο Ετζίαν. Εγώ όταν δεν κατέχω ένα θέμα δε θέλω να κάνω αναλύσεις και τέτοια διάφορα γιατί δεν το θεωρώ σωστό. Είπα μόνο τη γνώμη μου ότι δηλαδή εγώ "ακούω" τη φωνή του Φέρτη.

Τώρα επέτρεψέ μου να σου πω, πως θέματα σαν κι αυτό, παραείναι τραβηγμένα για τους "μη-συλλέκτες", έτσι πιστεύω εγώ. Και ξέρεις οτι εμένα προσωπικά, αν υπάρχει και άλλη έκδοση με Κούρκουλο δε θα μου κάνει μεγάλη έκπληξη.

Συνεπως καταλήγω πως το θέμα αυτό αφενός ήθελε βαθιές γνώσεις και αφετέρου δεν ενδιέφερε τους μη-συλλέκτες. Γι αυτό και δεν προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον. Οι φωτογραφίες ενδιαφέρουν πολλούς και αν δεν έχουν τον Νταλάρα να γυρνάει σε θέατρα, σινεμά, μουσεία, γκαλερύ και να φωτογραφίζεται με την κυρία Πλουσιοπούλου και τον κύριο Ματσόπουλο, τότε ενδιαφέρουν κι εμένα. :D

Συμφωνώ με όλες τις απόψεις και πιστεύω οτι καταλήγουμε σε αυτό που λέει ο Θοδωρής.

ΥΓ: Αυτή η κυρία Πλουσιοπούλου και ο κύριος Ματσόπουλος, σε κάθε περιοδικό μέσα είναι!! Λίγο έλεος δηλαδή!! :D :lol: :lol:

Οι φωτογραφίες ενδιαφέρουν πολλούς και αν δεν έχουν τον Νταλάρα να γυρνάει σε θέατρα, σινεμά, μουσεία, γκαλερύ και να φωτογραφίζεται με την κυρία Πλουσιοπούλου και τον κύριο Ματσόπουλο, τότε ενδιαφέρουν κι εμένα. :D

Από μένα τέρμα με την αποδελτίωση ανάλογων και δεν το λέω καθόλου αστεία πια!Κουράστηκα!

Είναι άτοπο κι ενοχλητικό αυτό περί φωτογράφησης με Πλουσιόπουλους και αδικεί τον Νταλάρα τον ίδιο.Μακάρι κι αλλοι καλλιτέχνες να ''γυρνούσαν'' σε τέτοιους χώρους όπως ο Νταλάρας. Έλεος κι από μένα!

Μην αρπάζεσαι Ελίνα. Η άποψη ενός ή δύο θα αλλάξουν τον τρόπο που ενεργείς και συμπεριφέρεσαι;; Μην το παίρνεις τόσο προσωπικά. Νομίζω οτι είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που εκτιμούν την δουλειά που κάνεις. Θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς.

Όντως η έκφραση "Ο Νταλάρας φωτογραφίζεται με την κ.Πλουσιοπούλου" αδικεί τον Νταλάρα, αλλά σχεδόν πάντα στο ίδιο περιοδικό, το υπόλοιπο άρθρο είναι γεμάτο με φωτογραφίες των εν λόγω κυριών. Το γεγονός αυτό αποτελεί το θέμα σάτιρας που κάνουμε καμιά φορά.

Δεν είναι θέμα προσωπικό αλλά αρπάχτηκα! Πολύ όμως!Ως εκεί που δεν παίρνει. Και δεν έχει σχέση με το θέμα που έθιξε ο Θάνος γιατί συμφωνώ όπως το έθεσε.Λοιπόν, κάντε μια δημοσκόπηση κι αποφασίστε. Τα θέλετε ή δεν τα θέλετε αυτά τα ποταπά που όμως δείχνουν κάτι από την προσωπικότητα του Νταλάρα ο οποίος είναι ένας ευρυμαθής άνθρωπος κι αγαπά κάθε μορφή τέχνης και τον ελεύθερο χρόνο του τον αναλώνει σε τέτοια ενδιαφέροντα (πέρα των προσωπικών του ενασχολήσεων και χόμπυ).

Ελίνα, δεν υπάρχει λόγος να γίνει κανενός είδους δημοσκόπηση. Η δουλειά που κάνεις εκτιμάται πάρα πολύ και θα αποτελέσει δική της στήλη στο νέο site.

Βρε Ελίνα αφού και απο κοντά που το συζητήσαμε καταλήξαμε στο ότι πρέπει να μπαίνουν.

Το ότι δεν αρέσει σε εμένα δεν σημαίνει τίποτα!

Δεν είναι το τι αρέσει και τι δεν αρέσει στον οποιοδήποτε εδώ μέσα! Είναι αυτό που ανέφερα πιο πάνω: αδικούμε τον Νταλάρα λέγοντας ανάλογα πράγματα. Γιατί πολύ λίγες φορές έτυχε να φωτογραφηθεί με Ματσόπουλους και Πλουσιόπουλους. Τις περισσότερες φορές επιλέγει να φωτογραφηθεί και -κυρίως- να κάνει παρέα με απλούς ανθρώπους αλλά και με ποιητές, μουσικούς, εικαστικούς, ηθοποιούς,σκηνοθέτες, καλλιτέχνες με επίπεδο και με ουσία. Και γι αυτούς επιλέγει να πάει σε χώρους πολιτισμού. Μην αραδιάσω τώρα ονόματα.Το αν υπάρχουν φωτογράφοι και τον κυνηγάνε είναι -επίσης- άλλη ιστορία.

Κι επειδή ακριβώς το έχουμε συζητήσει πολλές φορές το θέμα γι αυτό ενίσταμαι γιατί πίστευα πως είχε λήξει αυτό το θέμα. Γιατί άλλο το πρόβλημα που έθεσε ο Θάνος κι άλλο η διατύπωση περί Ματσόπουλων. Πολύ απλά γιατί δεν ισχύει! Πήρε άλλη τροπή η συζήτηση (σύνηθες) αλλά κάποια πράγματα με ενοχλούν και καλό είναι να λέγονται παρά να τα καλύπτουμε σαν τις ακαθαρσίες της γάτας (που έλεγε κι ο θείος σε μια συνέντευξή του).

Βρε Ελίνα αφού και απο κοντά που το συζητήσαμε καταλήξαμε στο ότι πρέπει να μπαίνουν.

Το ότι δεν αρέσει σε εμένα δεν σημαίνει τίποτα!

Ακριβώς αυτό!... :D

Και φυσικά να διευκρινήσω ότι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα στο να μπαίνουν όλα αυτά τα δημοσιεύματα που, αφού ελέγχονται πρώτα για το περιεχόμενό τους, μπαίνουν....

Είναι άτοπο κι ενοχλητικό αυτό περί φωτογράφησης με Πλουσιόπουλους και αδικεί τον Νταλάρα τον ίδιο.

Και να συμπληρώσω πως δε νομίζω ότι ο Θοδωρής εννοούσε πως αδικείται ο ίδιος ο Νταλάρας μ'αυτές τις φωτογραφήσεις...’λλωστε όλοι το ξέρουμε κι αρκετές φορές είμασταν μάρτυρες, στο πώς γίνονται αυτές οι φωτογραφήσεις...Ποτέ δεν ζήτησε ο Νταλάρας να φωτογραφηθεί με κανέναν...Σκέφτεστε όμως τι θα γινόταν αν σε όλους αυτούς που του ζητούν να φωτογραφηθεί μαζί του, "επώνυμους" και μη (αν και προσωπικά διαφωνώ μ'αυτό τον ηλίθιο όρο, όλοι είναι επώνυμοι, απ'τη στιγμή που έχουν ένα επώνυμο), έλεγε "όχι"; Φαντάζομαι πως το ξέρετε....

Από κει και πέρα το τί θα δημοσιεύσει κάθε έντυπο κρίνεται από το ίδιο το έντυπο και κρίνει αυτό το ίδιο, το έντυπο δηλαδή...Ούτε οι φωτογραφιζόμενοι κρίνονται, ούτε οι αναγνώστες...

Ακριβώς βρε Θάνο! Το είπα χίλιες φορές! Δεν αδικείται ο Νταλάρας. Απλώς εγώ θεωρώ πως δεν έχουν σχέση με τη πορεία του Νταλάρα γενικότερα.

Όμως αποφασίστηκε απο την πλειοψηφία οτι πρέπει να μπαίνουν όλα! Σεβαστό και το δέχομαι! Αλλά αυτο σημαίνει πως δεν πρέπει να το αναφέρω ποτέ ξανα;;; Δεν είπα βγάλτε τα κλπ.....απλώς το ανέφερα με αστείο μάλιστα τρόπο...

Θέλω να γράψω τόσα πολλά και είμαι 20 λεπτά μπροστά από το πληκτρολόγιο και δεν ξέρω από πού ν' αρχίσω. Θα αυτολογοκριθώ και θα προσπαθήσω να μη γράψω ΠΑΡΑ πολλά (γιατί λίγα δε θα είναι).

Δε θέλω να αναφερθώ εκτενώς στην έννοια του συλλέκτη και πότε κάποιος θεωρείται συλλέκτης ή μη-συλλέκτης. Με μία φράση, για μένα σαφώς συλλέκτης είναι και αυτός που έχει τους εκατοντάδες δίσκους στα ράφια του και αυτός που έχει εκατοντάδες τραγούδια στο pc του. Πιστέψτε με, έχω δει ανθρώπους στο Μοναστηράκι, που σίγουρα θεωρούνται "συλλέκτες", που είπα "αν είναι να γίνω έτσι, καλύτερα όχι". Δεν τρελλαίνομαι με αυτούς που ψάχνουν το ατσαλάκωτο εξώφυλλο με το άφθαρτο βινύλιο και μόνο στην πρώτη έκδοση σε μεταχειρισμένους δίσκους 30 και 40 χρόνων. Δε μ' ενδιαφέρουν οι άνθρωποι που δεν έχουν τίποτε άλλο στον κόσμο, από το να σηκώνονται την Κυριακή και να κατεβαίνουν αξημέρωτα με τους φακούς για να είναι εκεί όταν αρχίσουν οι αγοραπωλησίες, μήπως και τους αρπάξει κανένας άλλος το σπάνιο 45άρι. Ούτε γι' αυτούς που ταξιδεύουν σε όλα τα μέρη του κόσμου, όχι για τουρισμό, αλλά γιατί θέλουν να έχουν τον ΙΔΙΟ δίσκο των Beatles π.χ. στις διαφορετικές (ΟΧΙ ΗΧΗΤΙΚΑ) εκδόσεις του ανά χώρα. Φυσικά και ΔΕΝ είμαι εγώ ο απόλυτα σωστός. Σέβομαι τη "λόξα" του καθενός (γιατί κι εγώ έχω τις δικές μου), αλλά μέχρις εκεί.

Δεν παραγνωρίζω βέβαια το γεγονός ότι χάρη σε παντός είδους "συλλέκτες" βγήκαν στην επιφάνεια τόσα τραγούδια που οι εταιρείες έπρεπε να έχουν στα αρχεία τους, αλλά δεν είχαν. Χάρη σε συλλέκτες σώθηκαν τα προπολεμικά τραγούδια της Σοφίας Βέμπο, μετά την καταστροφή που υπέστησαν οι μήτρες τους στο εργοστάσιο της Columbia στην Κατοχή. Χάρη σε συλλέκτες έχουμε σήμερα τόσο σημαντικές ηχογραφήσεις τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη που έγιναν την περίοδο της Δικτατορίας στο εξωτερικό και όχι μόνο.

Από την άλλη βέβαια πώς να μιλήσω με κάποιον που ακούει μουσική κουνώντας μόνο το ποντίκι και δεν έχει ακουμπήσει ποτέ τη βελόνα απαλά πάνω στο δίσκο? Πώς να νιώσει την απόγνωση μπροστά στη μασημένη κασέττα που πλήρωσες στο δισκάδικο για να στη γράψουν με διάφορα τραγούδια, γιατί δε σου έφταναν τα λεφτά για να αγοράσεις όλους τους αγαπημένους σου δίσκους (και εννοείται ότι οι γραμμένες κασέττες με διάφορες επιλογές κόστιζαν παραπάνω από αυτές που θα σου έγραφαν με ολόλκληρο το δίσκο). Προς Θεού, δεν τον σνομπάρω, αλλά δεν έχω τη μεταδικότητα για να του δώσω να καταλάβει ότι η "Μικρά Ασία" π.χ. έγινε "χρυσή", γιατί κάποιοι την αναζήτησαν και ξεβολεύτηκαν για να τη βρουν. Γιατί μέσα στη Χούντα ήταν εν μέρει πολιτική πράξη να αγοράζεις και να ακούς αυτά τα τραγούδια ή το "Αχ χελιδόνι μου" ή το "Έπεφτε βαθιά σιωπή". Για να τ' ακούσεις όμως έπρεπε να πας να τα βρεις και μέσα στην όλη διαδικασία ερχόσουν σε επαφή και με τα άλλα τραγούδια του δίσκου, με το εξώφυλλο και τις όποιες πληροφορίες, ακόμα και με άλλους δίσκους . Γιατί, όπως έγραψα και σε προηγούμενο topic, δεν μπορείς να αποκόψεις τον κάθε δίσκο από τον ιστορικό του περίγυρο και από τη χρονική στιγμή στην οποία βγήκε. Είναι σαν ακούσεις από τον ίδιο δίσκο το "Με λένε Πόπη" και το "Ένα τραγούδι για την Ελένη F" και να πεις ότι το ένα είναι για μία Πόπη και το άλλο για μία Ελένη. Δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ίδιας σπουδαιότητας τραγούδια. Μακάρι το διαδίκτυο να μπορέσει να δώσει όλες αυτές τις πληροφορίες, μιας και δε θα έχει τον περιορισμό ενός εξωφύλλου ή ενός μικρού ένθετου. Δε λέω ότι ο κάθε δίσκος έχει βαρύνουσα σημασία, όμως στην κοινότητα αυτή, και ας μην ακουστεί ελιτίστικο, στην πλειοψηφία μας ασχολούμαστε με καλλιτέχνες και τραγούδια που έχουν "γράψει" στην ψυχοσύνθεσή μας με οποιοδήποτε τρόπο και σίγουρα όχι πρόσκαιρο.

Θανάση στο έχω πει από το τηλέφωνο στο παρελθόν, στο λέω και δημόσια. Κι εσύ κι εγώ και άλλοι σαν κι εμάς, για πολύ κόσμο, έχουν εγκαταλείψει πια το ρομαντισμό και έχουν περάσει τα όρια της γραφικότητας. Νομίζεις ότι είναι φυσιολογικό να ψαχνόμαστε τόσες ώρες για το αν υπάρχει ηχογράφηση με τον Κούρκουλο ή για το αν η "Γιορτή ζεϊμπέκηδων" έχει κυκλοφορήσει με 3 στροφές ? Λυπάμαι, αλλά δεν είναι. Στο λέω εγώ που θα έκανα (και έχω κάνει) το ίδιο για τη μεγάλη αγαπημένη μου Ρένα Βλαχοπούλου και τον λατρεμένο μου Μάνο Χατζιδάκι. Δες όμως και την άλλη όψη. Η κάθε συλλογή είναι από τη φύση της ένα μοναχικό χόμπυ. Υπάρχουν άνθρωποι που μαζεύουν χρόνια πράγματα που, την απόλαυση αυτή, δεν έχουν να τη μοιραστούν με κανένα. Κι εσύ, όχι μόνο έχεις τόσους ανθρώπους για να μοιράζεσαι τον ενθουσιασμό σου, τις αναζητήσεις σου και τα αποτελέσματά τους, αλλά μέσα από αυτούς τους ανθρώπους βρήκες και εκείνη με την οποία έκανες οικογένεια. Οπότε, δεν ξέρω πόσο rapid ήταν, αλλά και μόνο για αυτό το share δε δικαιούσαι να έχεις κανένα παράπονο. :D

Πολύ χαίρομαι να διαβάζω τόσο ουσιαστικά και πλήρη posts. :D:D

Όμως αποφασίστηκε απο την πλειοψηφία οτι πρέπει να μπαίνουν όλα! Σεβαστό και το δέχομαι! Αλλά αυτο σημαίνει πως δεν πρέπει να το αναφέρω ποτέ ξανα;;; Δεν είπα βγάλτε τα κλπ.....απλώς το ανέφερα με αστείο μάλιστα τρόπο...

1) Θόδωρε σκέφτεσαι αν κάθε φορά ή συχνά εν πάσει περιπτώσει, που έβαζες ένα post στο "Κοινωνία και πολιτική" ή ένα copy-paste από την "Καθημερινή" , τα οποία για μένα τις περισσότερες φορές είναι μάλλον αδιάφορα και είναι και τόσο μεγάλα που ή δεν έχω χρόνο ή βαριέμαι να τα διαβάσω, το σχολίαζα δημοσίως, με την απαξίωση που σχολιάζεις εσύ κάποια από τα δημοσιεύματα που καταχωρεί η Ελίνα; Θα σε πείραζε ή όχι; Mάλλον ναι...Κι αυτό έχει φανεί από τις ιδιωτικές συζητήσεις που έχουμε κάνει...

Για ξανασκέψου το λίγο κι απ'αυτή τη σκοπιά....

2)Σιδερή σ'ευχαριστώ πολύ για την από ψυχής ανάλυση με την οποία συντάσσομαι...

Αν όχι όλα, είπες τα περισσότερα....Νά'σαι καλά...

Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες τη συζήτηση και είπα να μην ανακατευθώ μια και είμαι νέο μέλος. Όμως μετά την εξαιρετική ανάλυση και νηφάλια προσέγγιση που διάβασα από τον Sid πιο πάνω, ας μου επιτραπεί να προσθέσω το εξής. Το να κάνει κάποιος κάτι τόσο σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, όπως η αναζήτηση και η συλλογή τέτοιων καταπληκτικών μουσικών και ηχητικών ντοκουμέντων, δεν μπορεί να είναι ποτέ γραφικό ή να είναι ο ίδιος γραφικός. Αλλίμονο αν οι άνθρωποι που ασχολούνται με θέματα που απασχολούν λίγους χαρακτηρίζονται ή θεωρούνται γραφικοί. Μας είναι πολύτιμοι (ακόμη και γι᾽αυτούς που μπορεί να μην το καταλαβαίνουν τώρα), έστω και αν δεν ακούνε να τους το λέμε, έστω και αν δεν το πιστεύουν οι ίδιοι. Αυτοί οι δήθεν γραφικοί σώζουν τον πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις και τους είμαστε ευγνώμονες!

Θανάση ξαναλέω: Δεν σχολίασα το γιατί μπαίνουν, τις φωτογραφίες σχολίαζα. Και να μην έμπαιναν καθόλου, απλά να τις έβλεπα σε ένα περιοδικό πάλι θα τις σχολίαζα.

Επίσης δε ζητάω απο κανέναν να βρίσκει ενδιαφέροντα αυτά που βάζω, εξάλλου για να σχολιαστούν τα βάζω. Δε θα με πείραζε κανενός είδους σχόλιο, αντιθέτως θα χαιρόμουν γιατί το σχόλιο θα σήμαινε πως διαβάστηκε το κείμενο!

Αλλά νομίζω δεν έχουν και πολλές ομοιότητες τα δύο θέματα!

Τέλος να πω πως με πείραξε κι εμένα που πήρατε μία φράση μου, που όταν την έγραφα, ξέρετε ότι πιο πολύ πλάκα ηθελα να κάνω, απο ένα κείμενο με πολύ πιο σοβαρά θέματα, και την κάνατε μπαϊράκι μίας ανούσιας και τελειωμένης συζήτησης για πράγματα που έχουν ξεκαθαρίσει. Η φράση ήταν το 1% του κειμένου μου και αντι να σχολιαστεί το 99% σχολιάστηκε το 1%.

Γιατί; Γιατί σχολιάσα με υποτιμητικό τρόπο κάποιες κινήσεις του Νταλάρα (Ελίνα σε καμία περίπτωση δεν σχολίασα καμία απο τις ενεργειές σου στην αποδελτίωση, τις οποίες σέβομαι και θαυμάζω για τον ζήλο και τον τρόπο που τις ψάχνεις. Το έχω δει και πο κοντά.)

Τον Νταλάρα μπορεί να τον θαυμάζω πάρα πολύ, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι δε θα κριτικάρω ότι δε μου αρέσει. Και μάλιστα εμείς πρέπει να είμαστε οι πιο αυστηροί κριτές του.

Θανάση ξαναλέω: Δεν σχολίασα το γιατί μπαίνουν, τις φωτογραφίες σχολίαζα. Και να μην έμπαιναν καθόλου, απλά να τις έβλεπα σε ένα περιοδικό πάλι θα τις σχολίαζα.

Επίσης δε ζητάω απο κανέναν να βρίσκει ενδιαφέροντα αυτά που βάζω, εξάλλου για να σχολιαστούν τα βάζω. Δε θα με πείραζε κανενός είδους σχόλιο, αντιθέτως θα χαιρόμουν γιατί το σχόλιο θα σήμαινε πως διαβάστηκε το κείμενο!

Αλλά νομίζω δεν έχουν και πολλές ομοιότητες τα δύο θέματα!

Τέλος να πω πως με πείραξε κι εμένα που πήρατε μία φράση μου, που όταν την έγραφα, ξέρετε ότι πιο πολύ πλάκα ηθελα να κάνω, απο ένα κείμενο με πολύ πιο σοβαρά θέματα, και την κάνατε μπαϊράκι μίας ανούσιας και τελειωμένης συζήτησης για πράγματα που έχουν ξεκαθαρίσει. Η φράση ήταν το 1% του κειμένου μου και αντι να σχολιαστεί το 99% σχολιάστηκε το 1%.

Γιατί; Γιατί σχολιάσα με υποτιμητικό τρόπο κάποιες κινήσεις του Νταλάρα (Ελίνα σε καμία περίπτωση δεν σχολίασα καμία απο τις ενεργειές σου στην αποδελτίωση, τις οποίες σέβομαι και θαυμάζω για τον ζήλο και τον τρόπο που τις ψάχνεις. Το έχω δει και πο κοντά.)

Τον Νταλάρα μπορεί να τον θαυμάζω πάρα πολύ, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι δε θα κριτικάρω ότι δε μου αρέσει. Και μάλιστα εμείς πρέπει να είμαστε οι πιο αυστηροί κριτές του.

Θόδωρε μπορεί να μην είπες ακριβώς "να μην μπαίνουν αυτά τα δημοσιεύματα" αλλά από τα γραφόμενά σου αυτό το συμπέρασμα έβγαινε...Και φαντάζομαι πως αυτή η εκτίμηση δεν είναι μόνο δική μου...

Όσο για το αν είναι ενδιαφέροντα αυτά που βάζεις ή όχι, εγώ δεν είπα ότι δεν είναι ενδιαφέροντα...Είπα ότι πολλά απ'αυτά δεν είναι ενδιαφέροντα ΓΙΑ ΜΕΝΑ....Αλλά ποτέ δεν σου είπα μη βάζεις αυτό ή μη βάζεις εκείνο...Και μιλάω πάντα στις συζητήσεις στο forum...

’ρα από τη στιγμή που για δυο ανθρώπους κάποια θέματα είναι αδιάφορα και σχολιάζονται ή όχι με ένα συγκεκριμένο τρόπο, υπάρχουν και παραυπάρχουν ομοιότητες...Δεν συνέκρινα τα θέματα...Τον τρόπο σχολιασμού τους συνέκρινα...

Όσον αφορά το σχολιασμό της φράσης σου, δεν θα πω κάτι γιατί δεν την σχολίασα καν...

Και νομίζω πως και τα όσα σχετικά γράφεις για τον Νταλάρα, εγώ ο ίδιος λίγο παραπάνω έγραψα πως με τα όσα γράφεις δεν αδικείς τον Νταλάρα...Προς τι όλη αυτή η εκτός θέματος τελευταία παράγραφός σου περί κριτικής κλπ;

Γιατί για παράδειγμα αντι τώρα να σχολιάζουμε το ποστ του Σιδερή ασχολούμαστε με μία δική μου φράση.

Για να αποκλιμακώσω την ένταση, να σας θυμίσω τη φράση του Θανάση Βέγγου στον πρώτο Θου-Βου, όπου στην εκπαίδευση των πρακτόρων και σε μία πολύ δύσκολη άσκηση, όλοι οι άλλοι εκπαιδευόμενοι έκαναν πίσω με αποτέλεσμα να βγει εκείνος πάλι πρώτος για να εκτελέσει την άσκηση. Και λέει την παρακάτω απλή ατάκα που κολλάει σαν απάντηση στο post του Θοδωρή και έτσι την παραθέτω.

Γιατί για παράδειγμα αντι τώρα να σχολιάζουμε το ποστ του Σιδερή ασχολούμαστε με μία δική μου φράση.

(Σιδερής): ΞΑΝΑΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ !!!

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0