Alona

26/10 Κωνσταντινούπολη / Istanbul (Zorlu Performing Arts Center)

20 posts in this topic

 

Οκτώβριος 2013 /  October 2013

 

Τουρκία / Turkey

 

26/10 Κωνσταντινούπολη / Istanbul (Zorlu Performing Arts center)

Μελοποιημένη ποίηση Κ. Καβάφη / Kavafis Project

 

Για εισιτήρια και πληροφορίες /Tickets and information :  www.kavafis.net

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

26/10 Ημέρα Σάββατο και ακολουθεί τριήμερο δηλαδή.... Πιο ενδιαφέρον δε γίνεται! 

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τριημεράκι Κωνσταντινούπολη και καζαν τιπι στο Πέραν;;;;    :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν έκανε συγχρόνως και τη συναυλία με τον Λιβανελί που μας χρωστάει από πέρσυ, θα ήταν ακόμη καλύτερα  :razz:  :giggle:

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Αν έκανε συγχρόνως και τη συναυλία με τον Λιβανελί που μας χρωστάει από πέρσυ, θα ήταν ακόμη καλύτερα"

 

Ή μόνο τη συναυλία με τον Λιβανελί... ακόμη καλύτερα...

 

 

BTW Αν καταλαβα σωστα, το θεατρο δεν ολοκληρωθηκε και δεν λειτουργει ακομα

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.taraf.com.tr/haber/dalaras-yine-iddiali-geliyor.htm

 

 

Dalaras yine iddialı geliyor - ÖZLEM ERTAN - 12.08.2013 
 
dalaras-yine-iddiali-geliyor_1500_b.jpg   EN GÜZEL Yunan şarkılarına yılların yoramadığı sesini veren George Dalaras, bugünlerde hummalı bir çalışma içinde 

share_save_120_16.gif small_text.gif large_text.gif
 

 

Enstrümanların akort sesleri duyuluyor önce. Buzukinin, bağlamanın, klavyenin, gitarın tellerinden yayılan nağmeler boşlukta birbirine karışıyor. Büyük ihtimalle bir an önce sevdikleri şarkıcının sahneye çıkmasını bekleyen binlerce sabırsız dinleyici var etrafta. Kayıt cihazına yakalanmış fısıltıları, kelimeleri, dinleyicilerin heyecanını ele veriyor. Derken, şimşek gibi patlıyor alkışlar. Belli ki beklenen sanatçı sahneye çıktı, enstrümanların önündeki yerini ve mikrofonu eline aldı. Bundan sonrası saatlerce süren unutulmaz bir konser, binlerce kişinin hafızasına ve kayıt cihazının içinde dönüp duran bantlara bir daha silinmemek üzere kazınan şarkılar, müzikler, alkışlar, gülüşmeler, iç çekişler... Şarkılarını binlerce kişilik dinleyici korosunun eşliğinde zamanın çitlerinden aşırıp sonsuzluğa taşıyan bir şarkıcının müziğin sustuğu o kısa anlarda yaptığı kısa teşekkür konuşmaları...


Onun söylediği şarkıların hepsi ayrı bir âlem. Anadolu’dan çıktıkları zorunlu yolculuğun sonunda kendilerini Yunanistan’ın “dışlanmışlar semti” Pire’de bulan Rembetlerin ezgileri de var içinde, Apostolos Kaldaras’ın popüler şarkıları da... Üstelik bu konser kaydında, doğdukları toprakların müziğini evrenselliğin tahtına çıkaran besteciler Mikis Theodorakis’in, Manos Loizos’un eserleri de eksik değil.

 


SANKİ KONSER SALONUNDAYIM


Sanki, uzun yıllar önce, 1980’lerde yapılan konser kayıtlarından müteşekkil bir albüm dinlemiyorum da, büyük bir açıkhava tiyatrosunda canlı canlı dinliyorum onu. O kadar gerçek ve canlı etrafta dönüp duran tüm o sesler... Şarkıların hepsi tanıdık; öyle ki ezgiler anıları, görüntüleri, duyguları peşisıra sürüklüyor. Vangelis Papazoğlu’nun şarkısı Pende Hronia Dikasmenosbağlamanın tellerinden yayılan melodilerle başlıyor. Hani, Yeni Türkü grubu Türkçe sözlerle seslendirip Yedikule adını vermişti ya, işte o şarkı... Sonra Yorgo Zabetas’ın bestesi To GrammaManos Loizos’un duygulu şarkısı Helidoni MouMikis Theodorakis’ten Agapi ve daha niceleri...


Kelimeler, paragraflar boyunca adını anmadım ama siz Yorgo (George) Dalaras’tan söz ettiğimi anladınız değil mi? En güzel Yunanca şarkılara yılların yoramadığı sesini veren Dalaras’tan ve onun konser albümünden. O konser albümü ki, Yunanistan’da 1983’te dinleyicilerin karşısına çıkmıştı. Aradan neredeyse 30 yıl geçtikten sonra AJS Müzik, Dalaras’ın alkışlar, enstrümanların akort sesleri ve dinleyicilerin sabırsız fısıltılarıyla dolu kayıtlarını Türkiyeli dinleyiciler için Benim Şarkılarım adıyla yayınladı. Yunanistan’da ilk yayınlandığında da Ta Tragoudia Mou yani Benim Şarkılarımdemişti Yorgo Dalaras, bu canlı konser albümüne. Sonra da şu notu düşmüştü dinleyicilerine: “Orpheus’un arka sahnesinden Alexandroupolisli Lefterakis gelir ve şöyle der: ‘Hey Yorgo, ne yapacağız? Şehre dönünce dinlemek için konseri yine kayıt çalara mı kaydedeceğiz? Artık canlı performanslarından oluşan bir albüm çıkar’. Daha sonra, Pire’den başka arkadaşlar da geldi ve bana yine aynı şeyleri söylediler. Ve de bazı eşsiz anlar var, dinleyicilerle kurulan gerçek iletişim dakikaları... Albüm kayıtlarına sıkıştırılamayan ama dinledikçe hatırladıklarımız...Manos Hacıdakis’in bana bir zamanlar söylediği gibi bu işe yıllarını vermiş bir şarkıcının gerçek bir sanatçıya dönüştüğü anlardır bunlar.

 


İZMİR GÖÇMENİ BİR ANNE


Evet, İzmir göçmeni bir anneyle Rembetiko bestecisi, müzisyeni bir babanın oğlu olarak müziğin içine doğan Yorgo Dalaras’ın gerçek bir sanatçı olduğunu kanıtladığı anlar gizli Benim Şarkılarım’da. Müziğini binlerce kişilik dinleyici korolarıyla birlikte kanatlandırdığı anlar... Dinleyicileri tıpkı şimdi olduğu gibi o zaman da ezbere biliyordu onun şarkılarını. Çünkü onlar hem Yorgo Dalaras’ın hem de dinleyicilerinin şarkıları.

 

 


Şimdi de Kavafis Projesi’yle geliyor


Yıllar önce Mısır’ın İskenderiye kentinde doğan Yunan dilinin büyük şairi Konstantin Kavafis’in dizeleri geçiyor aklımdan. Şehir isimli unutulmaz şiirinde, “Yeni bir ülke bulamazsın, başka bir deniz bulamazsın./ Bu şehir arkandan gelecektir./ Sen gene aynı sokaklarda dolaşacaksın,/ aynı mahallede kocayacaksın;/ aynı evlerde kır düşecek saçlarına./ Dönüp dolaşıp bu şehre geleceksin sonunda./ Başka bir şey umma./ Ömrünü nasıl tükettiysen burada, bu köşecikte,/ öyle tükettin demektir bütün yeryüzünde de” diyen şairin yüzü gözlerimin önüne geliyor.


Kulaklarımda, senfonik bir orkestranın çaldığı müziği tamamlayan koronun sesi. Bekliyorum, birazdan Yorgo Dalaras, Kavafis’in dizelerini sesinin rüzgârıyla kanatlandıracak. Ezgiler kuş olup şehirler, ülkeler, iklimler boyunca uçacak ve geçtiği her yerde iz bırakacak. Evet, doğru anladınız. Dalaras, şu sıralar Konstantin Kavafis’in şiirleriyle ilgili bir proje üzerinde harıl harıl çalışıyor. Yunan besteciAlexandros Karozas’ın bestelediği dizeleri sesi ve yorum gücüyle müzikseverlerin hayatına katmaya hazırlanıyor. Ben de bekliyorum. Kavafis Projesi’nin tadımlık tanıtım videolarının vaat ettiği müzik ve şiir dünyasının görkemli kapısından bir an önce geçmeyi umuyorum.


Kavafis Projesi’nin prömiyeri 30 Kasım 2013’te Viyana’da yapılacak. Dalaras, büyük bir orkestra ve çoksesli koronun eşliğinde büyük Yunan şairin şiirlerine ses verecek. Sonrasında yayınlanacak albüm ise 1933 yılında kaybettiğimiz Kavafis’in kelimelerini dünyanın her köşesine götürecek. Karozas’ın müziği, Kavafis’in dizeleri ve Dalaras’ın sesi... Nasıl, heyecanla beklemeye değer değil mi?



operatik@gmail.com

twitter@ozlemertan

 

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

The box office in Istanbul had already opened.

Unfortunately, tickets can only be purchased online, by credit card and on the Turkish Language page!!!

I spent yesterday one hour, assisted by an employee from the center who tried to help me but failed time and again because of technical problems of the page.

First you have to register as a client, filling in all personal details of yourself and only then you can purchase tickets in the Turkish language with your Credit Card. I gave up. :surrender2:

 

For God's sakes! we are living in the 21st century!!

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

T.

 

For God's sakes! we are living in the 21st century!!

 

:laugh:  :laugh:  :laugh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

don't laugh at me Elpida, at least I learned that in Turkish the word "row' is also seira :wow:

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μήπως να πάω μέχρι εκεί να αγοράσω εισιτήρια επί τόπου;

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με τη Στέλλα Βαλάση στην πρόβα πριν από λίγο.Και κρατάει μπουζούκι.Ίσως υπάρχει κάποια προσθήκη...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=628293053880535&set=a.411939315515911.90770.100000995390362&type=1&theater

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Will my prayers finally be answered?  :wow:

Will Fones will be played with solo bouzouki by Dalaras like originally scored? :D  :D  :D

East meets West - that's the way

 

1380205_628293053880535_1741956755_n.jpg

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια υπέροχη κορώνα. Ωραίος χώρος, ωραία ορχήστρα, εξαιρετικός και ο Okan Bayulgen που διαβάζει Καβάφη σε τουρκική μεταπφραση

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...