kapetanios

Θέμα Διαχειριστή

25 posts in this topic

Παίρνω το θάρρος - και αφού το έχω συζητήσει και με άλλα μέλη του φόρουμ - να θέσω ζήτημα διαχειριστή.

 

Πρώτα από όλα θέλω να τονίσω πως όσο ήταν πιο ενεργός ως διαχειριστής ο Αποστόλης τα προβλήματα στο φόρουμ ήταν ελάχιστα ως μηδαμινά. Αυτή τη στιγμή λόγω φόρτου εργασίας φαντάζομαι πως έχει ελάχιστο χρόνο να αφιερώσει για την επίλυση των προβλημάτων που καθημερινά παρουσιάζονται.

 

Επίσης θέλω να υπογραμμίσω πως το μεγάλο πρόβλημα προσβολής του φόρουμ από χάκερ εκδηλώθηκε όταν ο Αποστόλης δεν μπορούσε πλέον να είναι τόσο ενεργός όσο στο παρελθόν, όταν και αντιμετώπιζε επιτυχώς παρόμοιες καταστάσεις. 

 

Αυτή τη φορά το πρόβλημα δεν μπορούσε να το διαχειριστεί ο Αποστόλης, αλλά κάποιος από τους εναπομείναντες μοντερέητορς με τεχνικά προσόντα. Αυτό όμως εξακολουθεί να υφίσταται και εγώ δεν μπορώ να μην το θίξω. 

 

Πέραν αυτού θέλω να θίξω και άλλο ένα σημαντικό ζήτημα. Αυτό του δημοκρατικού ήθους.

 

Το μέλος που αυτοπροσδιορίζεται ως super administrator έχει αποδείξει επανειλημμένα πως στερείται δημοκρατικών ευαισθησιών. Δε χάνει την ευκαιρία να το εκδηλώνει σχεδόν καθημερινά και να εξοργίζει πολλά μέλη, τα οποία είτε δεν αντιδρούν επειδή τον γνωρίζουν προσωπικά, είτε τον θεωρούν άκακο γραφικό, είτε αντιδρούν - όπως εγώ - επειδή τον θεωρούν επικίνδυνο (και γραφικό φυσικά).

 

Κάποιοι μπορεί επιπόλαια να σκεφτούν πως δε θα υπήρχε πρόβλημα αν δεν υπήρχε το τόπικ "κοινωνία πολιτική", το γήπεδο στο οποίο το εν λόγω άτομο δίνει εκπληκτική παράσταση και μας αναστατώνει τους περισσότερους. 

 

Είναι δεκτός ο αντίλογος από παντού, αλλά ο απόλυτος και αντιδημοκρατικός χαρακτήρας του εκδηλώνεται και σε άλλα θέματα, οπουδήποτε διαφωνεί με κάποιον. Οι διατυπώσεις του ειναι απαράδεκτες, σήμερα μάλιστα σύστησε σε δέκα άτομα "να χαλαρώσουν", ενώ σαν διαχειριστής έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική του όσον αφορά το περιστατικό με τη σημερινή φωτογραφία.

 

Θεωρώ πως είναι σημαντικό οι διαχειριστές του φόρουμ να έχουν πρώτα απ' όλα την ικανότητα να διαχειρίζονται κρίσεις. Αυτός όμως δεν έχει αυτή την ικανότητα, αντιθέτως προκαλεί συνεχώς κρίσεις, όπως τότε με την κοπελίτσα που της την είπε για τα ζώδια και η κοπελίτσα τον διαολόστειλε και δεν ξανάγραψε. Κρίμα πάντως, θα του χρεώσουμε και ένα μέλος λιγότερο. 

 

Δε θέλω να μακρηγορήσω, θεωρώ σοβαρό το ρολό ενός διαχειριστή και νομίζω πως πρώτα απ' όλα το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει το ειδικό βάρος που απαιτείται από κάποιον που είναι επιφορτισμένος με αυτόν το ρόλο.

 

Ζητώ να ανοίξει σοβαρά η κουβέντα σχετικά με αντικατάσταση του Theodore από κάποιο άλλο μέλος που θα έχει καί τεχνικά προσόντα να αντιμετωπίσει με επιτυχία επιθέσεις στο φόρουμ (όπως έκανε στο παρελθόν γρήγορα κι αποτελεσματικά ο Αποστόλης), αλλά καί την ικανότητα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να ΜΗ δημιουργεί προβλήματα με τις συχνές αντιδημοκρατικές τοποθετήσεις του. Επιπλέον να σέβεται το ρόλο του ως διαχειριστής του φόρουμ dalaras.com και να μη δίνει δικαιώματα όπως σήμερα με τη συγκεκριμένη φωτογραφία της LIFO.

 

Σε αυτό το τελευταίο μάλιστα θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει αλλά και αν επέμενε ακόμα επιχειρηματολογώντας στο κακόγουστο αστείο του, θα ήταν δεκτό αρκεί να μη μας συνέστηνε - πάλι ως ειδικός επί παντός επιστητού - "να χαλαρώσουμε" και να μη μας προσέβαλε αποκαλώντας μας αυτόκλητους συνηγόρους του Νταλάρα, όταν πολλοί από εμάς εδώ μέσα έχουμε αποδείξει το ακριβώς αντίθετο.

 

Κοντολογίς χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο που να έχει άρτια τεχνική κατάρτιση, δημοκρατικές ευαισθησίες, πραγματική αίσθηση του διαλόγου, ψυχραιμία και να μη πλασάρεται ως επαΐων. 

 

Θεωρώ πως ο Theodore υστερεί τουλάχιστον στα μισά (για μένα υστερεί σε όλα) και πρέπει να αντικατασταθεί από καταλληλότερο πρόσωπο.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όσον αφορά το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί ως απλού διαχειριστή αυτού του χώρου, πρέπει καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως ποτέ δεν ζήτησα από κανέναν να γίνω διαχειριστής. Αυτό έγινε, χωρίς καν να το καταλάβω, επειδή κρίθηκε (από τον Αποστόλη και το Νικόλα) πως μπορώ να βοηθήσω σε πέντε πράγματα, κυρίως λόγω της συνεχούς και αδιαλείπτου παρουσίας μου από το forum, εδώ και οκτώμιση χρόνια.

Αν λοιπόν ο Νικόλας και ο Αποστόλης κρίνουν πως η παρουσία μου, ως διαχειριστή, δεν έχει πλέον κανένα νόημα, η παραίτησή μου είναι στα χέρια τους.... Ας αποφασίσουν εκείνοι για το καλύτερο, είτε αυτό είναι η παραμονή μου στη θέση αυτή, είτε όχι.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θανάση υπήρξα σαφέστατος.

Δεν καταλαβαίνω καν το νόημα αυτής της τοποθέτησής σου. Νομίζω μάλιστα πως αποπροσανατολίζει. 

Δεν απηύθυνα καμία μομφή σε σένα μέσα από αυτό το ποστ. Με απλά ελληνικά έθεσα ζήτημα συγκεκριμένου διαχειριστή.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θοδωρή απλά ανέλαβα το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί στην καλή ή κακή λειτουργία του forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ πάντως δε νομίζω πως το θέμα που δημιουργήθηκε για τη συγκεκριμένη φωτογραφία έχει σχέση με τη διαχείρηση. Αν την ανέβαζε κάποιος που δεν ήταν διαχειριστής, θα μας ενοχλούσε λιγότερο;

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χρύσα το συγκεκριμένο ήταν απλά ένα κομμάτι της επιχειρηματολογίας μου. Θεωρώ όλα τα υπόλοιπα εξίσου αν όχι περισσότερο σοβαρά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχω να κοιμηθώ τρεις μέρες και είμαι αποφασισμένος να το κάνω απόψε. Για να μη χαλάμε τις καρδιές μας με διάφορες χρωματιστές εκφράσεις που μου έρχονται αυθόρμητα, λέω απλά ότι διαφωνώ με το σύνολο του κειμένου σου Καπετάνιε, από την αρχή μέχρι το τέλος.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχω να κοιμηθώ τρεις μέρες και είμαι αποφασισμένος να το κάνω απόψε. Για να μη χαλάμε τις καρδιές μας με διάφορες χρωματιστές εκφράσεις που μου έρχονται αυθόρμητα, λέω απλά ότι διαφωνώ με το σύνολο του κειμένου σου Καπετάνιε, από την αρχή μέχρι το τέλος.

.....................

 

Αν σου έρχονται αυθόρμητα χρωματιστές εκφράσεις, εδώ είμαι μην κωλώνεις. 

Αν διαφωνείς με το σύνολο του κειμένου μου Άγγελε, θα ήταν πολύ πιο αντρικό να εξηγήσεις και το γιατί. Για να εκτιμήσω και τη διαφωνία σου και να κατανοήσω τυχόν λάθος μου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απο τα όσα διαβάζω, θεωρώ ο Θοδωρής - Καπετάνιος θέτει το θέμα της απόδοσης του όρου "διαχειριστής", το τι θα αντιπροσωπεύει αυτός και το πως θα διαχειρίζεται τα όποια θέματα του φόρουμ. Δεν απευθύνθηκε Θανάση σε εσένα, νομίζω πως το κείμενο του είναι σαφές ως προς το που απευθύνεται.

Είναι ανοιχτό το θέμα σε όλους και είμαι διαθέσιμος για την όποια κουβέντα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ως απλο μελος εκφραζω την αποψη μου.

 

Με καλυπτουν οι τεχνικες γνωσεις του θοδωρη, η συμβολη του αποστολη στον βαθμο που μπορει(τεχνικες γνωσεις αλλα και ως εξισορροπιστικος παραγοντας) καθως και ο θανασης ο οποιος εχει σημαντικο ρολο στις γνωσεις μουσικης και ιστοριας στο φορουμ. Για τον νικολα δυστυχως δεν εχω αποψη,δεν ετυχε να τον γνωρισω.

Για τους υπολοιπους τρεις,προσωπικα ειμαι ευχαριστημενη οσον αφορα την συμμετοχη τους στην προσπαθεια επιλυσης των διαφορων τεχνικων προβληματων που προκυπτουν.

 

Οσον αφορα τη συμπεριφορα και τον δημοσιο λογο, θεωρω απαραδεκτη τη σημερινη ενεργεια του θοδωρη την οποια εντασσω στα πλαισια της γενικοτερης τασης του για αρνητικα σχολια(και μονο).Με ενοχλει επισης ο προκλητικος τροπος γραφης του.Ο διαχειριστης πρεπει να κρατα χαμηλα τους τονους και οχι να τους οξυνει. Επισης ως μελη,θα περιμεναμε η αγαπη, ο θαυμασμος και ο σεβασμος του προς τον νταλαρα να ειναι καταφανης. Αν θα ηθελε να συνεχισει ετσι,εγω προσωπικα δεν θα ηθελα να βρισκεται στη διαχειριση. Απο τους αλλους δυο δεν εχω θεματα συμπεριφορας. Αντιθετα τους θεωρω αψογους,ικανους και αξιους στο να αποκαθιστουν την ισορροπια στο φορουμ.

 

Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να τιθεται θεμα ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. Η ευθυνη ειναι μεγαλη και ακομα αν καποιος συγκεντρωνει ολα τα προσοντα,μπορει να μη θελει να αναλαβει. Προσωπικα θεωρω οτι ειναι πιο δημοκρατικο καπετανιε, να υπαρχουν 4-5 ατομα σε συνεργασια. Κανεις δεν ειναι τελειος και αμεμπτος. Ολοι ας βοηθησουν με τον τροπο τους στον βαθμο που μπορουν και θελουν.

 

Προσωπικη παρακληση σε καπετανιο. Σε παρακαλω, μπορεις λιγο να φιλτραρεις τον λογο σου? Ειναι δεικτικος, απολυτος και πολλες φορες εχει βωμολοχια. Εδω δεν γνωριζομαστε ολοι με ολους,ας εχουμε λιγη ευγενεια. Δεν θιχτηκα προσωπικα αλλα ενοχλουμαι ακομα και οταν κανεις επιθεση σε ατομα με τα οποια διαφωνω. Συγγνωμη που παιρνω το θαρρος, δεν σε ξερω προσωπικα,και φυσικα θα μιλας οπως θελεις..Θεωρησα ομως σωστο και εντιμο να εκφρασω την δυσφορια μου.

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γράφω, πολύ βιαστικά, πέντε πράγματα για να δώσω μια, επιπλέον στα όσα γράφει το afroditaki που με εκφράζουν γενικά, γνώμη, για όσα γράφεις Θοδωρή.


Τα περί «αντρικού» διαλόγου τα βρίσκω άτοπα. Στα πλαίσια της συζήτησης, μπορεί το όνομά μου να είναι και megali_lulu χωρίς βλάβη της επιχειρηματολογίας.

 

Η ιδιότητα του διαχειριστή δεν είναι να παίρνει αποφάσεις μόνος του. Τουλάχιστον στο δικό μας forum, οι αποφάσεις για τα μη-τεχνικά ζητήματα πάντα λαμβάνονταν μετά από διάλογο μεταξύ όλων των διαχειριστών, και συχνά ζητώντας και τη γνώμη των εμπειρότερων μελών της κοινότητας.

 

Όσον αφορά τα παράπονά σου για το τεχνικό κομμάτι, δε νομίζω πως μπορούμε να έχουμε απαίτηση από κανέναν να αφιερώνει μεγάλο κομμάτι του χρόνου του στην επίλυση του κάθε προβλήματος της σελίδας. Τα μόνα μέλη της κοινότητας που γνωρίζω με τις απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις και την εμπειρία σε ανάλογες εφαρμογές είναι ο Νικόλας, ο Αποστόλης και ο Θοδωρής. Και οι τρεις έχουν πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις, και η κάθε συνεισφορά τους είναι εθελοντική και προσωπικά την εκτιμώ ιδιαίτερα. Τί να κάνουμε τώρα, να βάλουμε αγγελία «ζητείται φιλονταλαρικός προγραμματιστής αριστερών φρονημάτων, για να μας φτιάχνει τα προβληματα – μισθός ικανοποιητικός – προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης»? Όποιος θεωρεί πως μπορει να προσφέρει τεχνική βοήθεια, μπορεί να εκφράσει ενδιαφέρον. Σίγουρα we need all the help we can get.


Ο διαχειριστής δεν είναι αφεντικό ούτε εκπρόσωπος της σελίδας. Είναι επιφορτισμένος με κάποια παραπάνω καθήκοντα και δικαιώματα παρέμβασης, για τα οποία ελέγχεται διαρκώς. Στα υπόλοιπα όμως, έχει όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του μέλους. Δικαιούται να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις, ακόμα κι αν δυσαρεστούν, για την πολιτική, την κοινωνία και, αλίμονο, τα ζώδια! Όσο κι αν θεωρείς ότι σε προκάλεσε με τις απόψεις του, εφόσον δεν χρησιμοποιεί τις αυξημένες του τεχνικές δυνατότητες για να σε λογοκρίνει, έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζεται.

 

Οι απαιτούμενες ιδιότητες ενός διαχειριστή (το Super Administrator είναι άλλο πράγμα και δεν αποτελεί αυτοχαρακτηρισμό, ούτε αφορά κυριότητα επί της σελίδας, ούτε δικαιώματα άρχοντος, αλλά μόνο τεχνικά δικαιώματα παρέμβασης σε περισσότερες παραμέτρους της σελίδας) είναι η τεχνική κατάρτιση, η γνώση του αντικειμένου της σελίδας (Γιώργος Νταλάρας), η εμπειρία στο forum αυτό και η στοιχειώδης αυτοκυριαρχία ώστε να μην abuse τα τεχνικά του προνόμια για να προωθήσει προσωπικές απόψεις ή συμφέροντα.


Επειδή υπάρχει μια συγκεκριμένη κόντρα μεταξύ των δυο σας, δεν είναι δυνατόν τα γραφόμενα και των δυο να ληφθούν ως αντικειμενικά. Βλέπω μια μεγάλη εμπάθεια από μέρους σου, που προέρχεται κυρίως από τις ιδεολογικές σας διαφορές. Προσωπικά δεν θεωρώ τα γραφόμενα του Θοδωρή φασιστικά, άσχετα από τις διαφωνίες που ενδεχομένως έχω.


Η τελευταία δημοσίευσή του με τη φωτογραφία της lifo, θεωρώ πως ήταν λάθος του, και ως χιούμορ τη βρίσκω μεγάλη κρυάδα, όπως του είπα και κατ’ ιδίαν. Δεν ταιριάζει με το ύφος της σελίδας, ούτε με τις απόψεις που έχει εκφράσει ο ίδιος παλιότερα σε σχέση με τέτοιου τύπου σάτιρα. Κρίθηκε και κρίνεται γι αυτό, σε άλλη περιοχή του forum. Νομίζω κι εγώ πως η επίμονη άρνησή του να υποχωρήσει δεν κάνει καθόλου καλό στον ίδιο και στον διάλογο.

 

Η σύγκριση μεταξύ Θοδωρή και Αποστόλη που προσπαθείς να κάνεις είναι εντελώς παράλογη, άκυρη και εκτός τόπου και χρόνου. Διαφορετικές καταστάσεις καλούνται να διαχειριστούν κάθε φορά, και έχουν κάνει ό,τι μπορούσαν με το χρόνο και την εθελοντική τους διάθεση για συνεισφορά στην κοινότητα.

 

ΥΓ: Πέτρο, βρίσκω τη στάση σου τον τελευταίο καιρό χειρότερη και από των δυο Θεοδωρων...

 

Ελπίζω να μπορέσω να επανέλθω με ένα κείμενο με μεγαλύτερη συνοχή και πιο ζυμωμένα επιχειρήματα. Until then και σε πρώτη ανάγνωση, αυτά!

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για μένα είναι υπερβολή να τεθεί θέμα διαχειριστή. Σημειώθηκαν κάποιες διαφωνίες αλλά έως εκεί.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Afroditaki η μομφή μου απευθύνεται σε ένα και μόνο μέλος εκ των διαχειριστών, το έχω κάνεις σαφές από την αρχή και είναι περιττό να μιλάμε συνεχώς για τους υπόλοιπους. ΔΕΝ έθεσα ζήτημα για τους υπόλοιπους και έχω ακριβώς την ίδια άποψη με εσένα όσον αφορά το ζήτημα της συνεργασίας μεταξύ τους.

Όσον αφορά τον Theodore μας ενοχλούν τα ίδια πράγματα και επιπρόσθετα εμένα προσωπικά με ενοχλεί ο αντιδημοκρατικός και απόλυτος λόγος του, ο οποίος δε συνάδει με το ρόλο ενός διαχειριστή φόρουμ που θέλει να λειτουργεί δημοκρατικά. Αυτό για μένα είναι αρκετό για να ανοίξει συζήτηση σχετικά με το ζήτημα. Είναι μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού ελέγχου.

Όσον αφορά τώρα τις βωμολοχίες θα περίμενα να σε ενοχλεί όταν γίνεται κι απ' τους άλλους, όχι μόνο από μένα. Σε αυτό θα βοηθούσαν κάποιοι κανόνες, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν. Συμβαίνει πάμπολλες φορές να γράφονται βρισιές, οι οποίες δε μας "ενοχλούν" όταν είναι για τρίτους, άλλες όμως μας ενοχλούν όταν απευθύνονται στον Theodore. Χώρια που και ο ίδιος έχει βρίσει πολλές φορές κι εμένα, αλλά και τρίτους. Αυτό δε μπορώ καν να το χαρακτηρίσω. Όπως και να 'χει είμαι ο πρώτος που θα δεχόταν να οριστούν κάποιοι κανόνες σχετικά με τον τρόπο γραφής, ώστε να αποφεύγοναι οι βωμολοχίες που θα απευθύνονται σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, είτε είναι γραμμένες ως ολόκληρες λέξεις, είτε είναι με @@@

 

Άγγελε έθεσα ένα πολύ σημαντικό ζήτημα και σε προκάλεσα να επιχειρηματολογήσεις αντί να μου λες ένα σκέτο "διαφωνώ" και να μου μιλάς για "χρωματιστές εκφράσεις". Αυτό χαρακτήρισα "αντρικό" (με κίνδυνο να χαρακτηριστώ και σεξιστής). Οι συγκρίσεις με το όνομά σου γίνονται μόνο από σένα, εγώ δεν ασχολήθηκα με αυτό. 

 

Ό,τι και να μου πεις σχετικά με τη σύγκριση Θοδωρή και Αποστόλη, εγώ ξέρω πως πριν τον Οκτώβρη τα προβλήματα στο φόρουμ ήταν ελάχιστα, πράγμα που δείχνει και αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους.

 

Θεωρώ ωστόσο σημαντικότερο το ζήτημα του δημοκρατικού ήθους, το οποίο το εξήγησα (ξανά) παραπάνω στην Afroditaki. Γι' αυτό άλλωστε άνοιξα τη συζήτηση. Σέβομαι την άποψή σου επ' αυτού, εγώ απλά διαφωνώ. Κι αυτό είναι στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου τον οποίο συνεχώς επικαλούμαι και υπερασπίζομαι.

 

Επομένως Ελίνα δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί υπερβολική μια κουβέντα σχετικά με το διαχειριστή. Έθεσα ένα απλό αλλά σημαντικό ζήτημα προς συζήτηση, δεν τον "καθαίρεσα".

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΥΓ: Πέτρο, βρίσκω τη στάση σου τον τελευταίο καιρό χειρότερη και από των δυο Θεοδωρων...

 

Mπορείς μήπως να μου εξηγήσεις και το γιατί;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καπετανιε, εννοειται οτι η ενοχληση μου για βωμολοχια απευθυνεται σε ολους.

 

Ξεχασα πριν να ευχαριστησω ολους τους διαχειριστες και μη που εχουν συμβαλλει στην υπαρξη και συντηρηση του φορουμ. Δεν ειχαν καμια υποχρεωση να αφιερωνουν απο τον πολυτιμο χρονο τους με το αζημιωτο. Το κανουν οπως καταλαβαινω με αγαπη και μερακι . Ας μην θεωρουμε οτι ειναι κατι αυτονοητο..

Οπως ειπε ο θανασης, για καποιους αυτος ο χωρος ειναι κατι παραπανω απο φορουμ.. Για μενα προσωπικα που δεν ειχα αλλη δικτυωση στο παρελθον, παρα μονο η προσωπικη ενασχοληση με τη μουσικη, ειναι ενα ανεκτιμητο αρχειο.

Τους ευχαριστω λοιπον ολους ανεξαιρετως.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άγγελε, με εκφράζεις απόλυτα με όσα έγραψες παραπάνω για τα προσόντα του διαχειριστή (που δεν τα χρησιμοποιεί εις βάρος άλλων μελών), για τα αναφαίρετα δικαιώματά του ως μέλος, αλλά και για τη διαφορετική του αντίληψη σε κάποια ζητήματα που, ενδεχομένως κάποιες φορές, μπορεί να τον οδηγήσει σε υπερβολές, μόνο και μόνο για να τονίσει την αντίθεσή του.

 

Θέλω να δηλώσω καθαρά και ξάστερα ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Theodore. Δε με νοιάζει τι ψηφίζει, δε με νοιάζει πόσους δίσκους του Νταλάρα έχει, δε με νοιάζει σε πόσες συναυλίες του έχει πάει, δε με νοιάζει αν ξέρει πόσες επανεκδόσεις έχει η "Μικρά Ασία", ούτε αν θυμάται το serial number από τους "Μάηδες". Πολλές φορές έχω διαφωνήσει μαζί του, έχω θυμώσει μαζί του, έχω εκπλαγεί μαζί του, αλλά γουστάρω ότι διατυπώνει τη γνώμη του δημόσια και βέβαια υφίσταται την κριτική. Κι εμένα δε μ' άρεσε η θέση του για τη συγκεκριμένη φωτογραφία, κυρίως γιατί, όπως γράφτηκε ήδη, έθιξε ένα θέμα που ενοχλεί τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Κι εγώ αυτοσαρκάζομαι για το βάρος μου, αλλά το τι με ενοχλεί στην πραγματικότητα, το κρατάω για τον εαυτό μου. Ο Νταλάρας όμως έχει φτάσει στα δικαστήρια για το θέμα αυτό, οπότε ένας άνθρωπος που τον εκτιμά, ακόμα και ένα πράγμα από τα χίλια που έχει κάνει, δεν περιμένω να κάνει αναπαραγωγή του συγκεκριμένου σχολίου. Το να χρησιμοποιείται όμως μία, κατά τη γνώμη μου λάθος συμπεριφορά, για να εγείρεται θέμα επάρκειας διαχειριστή δημοκρατικών φρονημάτων, είναι λίγο σαν να "μου φταίει ο γάιδαρος και να χτυπάω το σαμάρι". Μου θυμίζει κάτι που μου είχε πει επώνυμος άνθρωπος του αριστερού χώρου πριν από λίγα χρόνια : "Στη ζωή μου τις πιο συντηρητικές συμπεριφορές τις έχω συναντήσει από τους, υποτίθεται, πιο "προοδευτικούς" ανθρώπους".

 

Από εκεί και πέρα όμως, επί του πρακτέου, αν πρόκειται να "καθαιρεθεί" ο Θοδωρής, θα διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του φόρουμ ? Ο Αποστόλης θα έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο τότε ? Θα εξαφανιστούν τα τεχνικά προβλήματα ? Θα φυσήξει άνεμος δημοκρατίας στα μέλη, που ίσως τώρα καταπιέζονται ? Υπάρχει μήπως άλλος υποψήφιος επαρκέστερος και δημοκρατικότερος του Theodore ? Αν πρόκειται να συμβεί κάτι από αυτά, να το δούμε το θέμα, μήπως και αποκτήσουμε και άλλον διαχειριστή. 

 

Τι θέλω να πω με όλα αυτά. Είναι ωραίο, δημοκρατικό και υγιές να εκφράζεις με πάθος και κοσμιότητα τις απόψεις σου. Αλλά για να έχεις αντί-θεση με κάτι, πρέπει πρώτα να έχεις θέση.

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγω παροτι διαφωνω με την κινηση του Θοδωρη με την δημοσιευση της φωτογραφιας.(Ειλικρινα ισως

ο Θοδωρης καπως αλλιως αντιληφθηκε την ολη φαση κ πιθανον να μη θεωρησε πως θα γινοταν 

μεγαλο θεμα..)δεν θεωρω πως θα πρεπει -τουλαχιστον στην παρουσα χρονικη στιγμη να τεθει θεμα διαχειρηστη.

 

Μακαρι να ειχα τις απαραιτητες γνωσεις κ να βοηθουσα κι εγω.Αλλα ακομα κ ως απλο μελος

μπορει ο καθε υπευθυνος να μου πει να βοηθησω για το οτιδηποτε.

Ο Θοδωρης πιστευω πως προσπαθει οσο μπορει σε σχεση για την ευρυθμη λειτουργια του

ιστοτοπου αυτου..Τα τελευταια περιστατικα προσβολης του forum θεωρω πως ο οποιδηποτε

θα χρειαζοταν ευλογο χρονικο διαστημα επιλησης τους.

 

Ολα αυτα τα χρονια -εστω κ διαδυκτιακα η κ στις συναυλιες του Νταλαρα-ο ενας με τον

αλλο οσο διαφορετικοι χαρακτηρες κ αν ειμαστε εχουμε κατι ξεχωριστο που θα πρεπει παση θυσια να 

διατηρηθει κ να υπαρχει.Το ηθος,την επιχειρηματολογία αλλα πανω απο ολα το παθος για την μουσικη 

του Νταλαρα κ την προσφορα του .

Τα περισσοτερα απο τα ατομα (σχεδον ολοι) που εχω ερθει σε επαφη ολα αυτα τα χρονια που ασχολουνται με το

κεφαλαιο Νταλαρας ειτε εντος-ειτε εκτος forum

εχουν κατι κοινο.Ειναι ατομα αξιολογα καλλιεργημενα κ οχι τυχαιοι σ αυτο που κανουν.

 

Γι αυτο παιδια μιας κ θελω να πιστευω πως θα πρεπει να λειτουργουμε ομαλα

θα παρακαλουσα να βρειτε εστω μια χρυση τομη γενικοτερης συνενοησης μεταξυ σας

κ οχι συνεχους πολεμικης που θεωρω πως φερνει αρνητικο κλιμα..Ας πουμε καποια 

στιγμη μιληστε απο κοντα κ ισως ομαλοποιηθουν οι οποιες διαφωνιες μπορει να εχετε.

Ανθρωποι ειμαστε που ασχολουμαστε με την μουσικη που δινει πολιτισμο..αν θελετε σκεφτείτε το.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το να χρησιμοποιείται όμως μία, κατά τη γνώμη μου λάθος συμπεριφορά, για να εγείρεται θέμα επάρκειας διαχειριστή δημοκρατικών φρονημάτων, είναι λίγο σαν να "μου φταίει ο γάιδαρος και να χτυπάω το σαμάρι". Μου θυμίζει κάτι που μου είχε πει επώνυμος άνθρωπος του αριστερού χώρου πριν από λίγα χρόνια : "Στη ζωή μου τις πιο συντηρητικές συμπεριφορές τις έχω συναντήσει από τους, υποτίθεται, πιο "προοδευτικούς" ανθρώπους".

 

Από εκεί και πέρα όμως, επί του πρακτέου, αν πρόκειται να "καθαιρεθεί" ο Θοδωρής, θα διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του φόρουμ ? Ο Αποστόλης θα έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο τότε ? Θα εξαφανιστούν τα τεχνικά προβλήματα ? Θα φυσήξει άνεμος δημοκρατίας στα μέλη, που ίσως τώρα καταπιέζονται ? Υπάρχει μήπως άλλος υποψήφιος επαρκέστερος και δημοκρατικότερος του Theodore ? Αν πρόκειται να συμβεί κάτι από αυτά, να το δούμε το θέμα, μήπως και αποκτήσουμε και άλλον διαχειριστή. 

 

Τι θέλω να πω με όλα αυτά. Είναι ωραίο, δημοκρατικό και υγιές να εκφράζεις με πάθος και κοσμιότητα τις απόψεις σου. Αλλά για να έχεις αντί-θεση με κάτι, πρέπει πρώτα να έχεις θέση.

 

Φίλε Sid δε "χρησιμοποίησα μια λάθος συμπεριφορά" του Theodore. Ήταν ένα από τα παραδείγματα που έδωσα. 

Στο πρώτο μου ποστ επίσης επισήμανα και τα "προσόντα" που κατά τη γνώμη μου πρέπει να έχει ένας διαχειριστής. Νομίζω λοιπόν πως έχω "αντί-θεση" διότι έχω καί "θέση", για να το πω και με τα δικά σου λόγια.

 

Όπως λοιπόν θεωρείται σφάλμα - και συμφωνείς κι εσύ - το να θίγεται ο Νταλάρας ακόμα κι από ένα μέλος του φόρουμ για ένα θέμα τόσο σημαντικό για εκείνον, για ένα θέμα που όπως κι εσύ λες "έφτασε μέχρι τα δικαστήρια", έτσι πρέπει να θεωρείται σφάλμα και μάλιστα ασυγχώρητο το να υβρίζονται συστηματικά, άνθρωποι, κοινωνικές ομάδες, συνδικαλιστές, απεργοί, αριστεροί και άλλα "μιάσματα" με εκφράσεις όπως: "τεμπέληδες, καραγκιόζηδες και αλήτες". Γιατί είναι ασυγχώρητο; Διότι του έχουν επανειλημμένως συστήσει να μην είναι επιθετικός απέναντι σε κοινωνικές ομάδες και γράφει αυτά τα παράπονα στα παλιά του τα παπούτσια. Το ύφος του προκαλεί αντιδράσεις με κορύφωση τον εδώ και ενάμιση χρόνο πόλεμό μου μαζί του. Εδώ δεν μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά του απέναντι σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που απεργεί και διαδηλώνει και απορείς που ισχυρίζομαι πως δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα φόρουμ; Μα αν δε διακατέχεσαι από ψυχραιμία και ανεκτικότητα, πώς θα διαχειριστείς ένα φόρουμ που θέλει να λειτουργεί δημοκρατικά;

 

Και εν πάση περιπτώσει μπορεί τα ερωτήματα που θέτεις να απαντηθούν θετικά αν αναλάβει κάποιος καταλληλότερος.

Σου εξήγησα από το πρώτο μου ποστ με ποια κριτήρια κατ' εμέ πρέπει να θεωρείται κατάλληλος ένας διαχειριστής και για ποιο λόγο είναι ακατάλληλος αυτός ο άνθρωπος.

 

Επίτρεψέ μου να σου θέσω κι εγώ λοιπόν με τη σειρά μου δυο ερωτήματα. Πες μου σε παρακαλώ, για ποιο λόγο πρέπει να παραμείνει διαχειριστής ο Theodore. Ποια είναι τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας διαχειριστής κατά τη δική σου άποψη και γιατί ο συγκεκριμένος τα πληροί;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλοι  μου,πρώτα  από  όλα  καλημέρα!

Ας  μου  επιτραπεί  να  διαφωνήσω  με  την  άποψη  ότι  πρέπει  να  βρεθεί  αλλος  διαχειριστής  και  να  απομακρυνθεί  ο  Theodore.Eίμαστε  μιά  παρέα  εδώ,και  κάτι  ακόμα  περισσότερο  χαιρόμαστε  όταν  ανταμώνουμε,συναντιόμαστε  όταν  μπορούμε,αλλά  και  πέρα  από  αυτό  τραγουδάμε,δεν  ψηφίζουμε  νομοσχέδια,δεν  χαράσσουμε  γραμμές(και  βέβαια  δεν  μιλώ  για  την  ευπρέπεια  μιας  Μεγάλης  συντροφιάς,αυτό  εννοείται.Η  συμπεριφορά  μας  είναι  και  πρέπει  να  παραμείνει  υποδειγματική.Προς  θεού  δεν  κάνω  κύρηγμα.Με  ξέρετε,σας  ξέρω) 

Αλλά  δεν  είμαστε  Βουλή,ούτε  δικαστήριο.Οι  διαφωνίες  σε  πλαίσια  υγιεινά  είναι  αναμενόμενες  ίσως  και  απαραίτητες.Οι  εμμονές  όμως  δεν  είναι.

Ούτε  εμένα  μου  άρεσε  η  φωτογραφία  όμως  δεν  υπήρξε  δόλος.

Ας  σταματήσει  το  θεμα  αυτό  εδώ.Η  θέση  του  διαχειριστή  είναι  λειτουργική  και  βοηθητική  σε  τεχνικά  θέματα.

Όμως  πέρα  από  αυτό  ο  καθενας  εκφράζει  τις  απόψεις  του  με  την  καρδιά  και  το  μυαλό  του.

Δεν  θα  θελαμε  να  ήταν  διαφορετικά  γιατί  δεν  θα  είμαστε  εμείς.

Τραγούδια  ακούμε,δεν  ασφαλτοστρώνουμε  δρόμους...

Είμαστε  λοιπόν  μιά  μεγάλη  και  καλή  παρέα  με  αξιοπρέπεια,ανταλλαγή  απόψεων  και  καταννόηση.

Έτσι  θα  παραμείνουμε!

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή στην πρόταση "μομφής" πρέπει όλοι να απαντάμε, οφείλω να πω ότι διαφωνώ με το να τεθεί θέμα διαχείρισης. Αυτά και ελπίζω να μη με κατηγορήσετε που είμαι λακωνική, με κάλυψαν πολλοί από τους λόγους που αναπτύχθηκαν παραπάνω. 

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα προσπαθήσω κι εγώ να είμαι λακωνικός, μόνο και μόνο επειδή μου ετέθησαν 2 ερωτήματα από τον kapetanio. 

 

1. Δε με ενοχλεί ο Theodore στη θέση ενός εκ των διαχειριστών από τη στιγμή που δεν εκμεταλλεύεται αυτή του τη θέση για να περάσει απόψεις ή για να εμποδίσει άλλους να περάσουν τις δικές τους. Για την τεχνική του επάρκεια, σε προσωπικό επίπεδο, την έχω διαπιστώσει όσες φορές του ζήτησα να με συμβουλεύσει σε θέματα για τον υπολογιστή μου. Σε γενικότερο επίπεδο δεν έχω τις γνώσεις για να έχω άποψη, αλλά ούτε και θα συνδέσω την περίοδο των δυσλειτουργιών του φόρουμ αποκλειστικά με δική του ευθύνη, ούτε όμως και κανενός άλλου.

 

2. Έχω πολύ σημαντικότερα πράγματα να κάνω από το να κάθομαι να γράφω το "εγχειρίδιο του καλού διαχειριστή". Άλλωστε, όπως έχω ήδη γράψει, με κάλυψε παραπάνω ο Άγγελος. Αν όμως έγραφα κάτι τέτοιο, σίγουρα ΔΕ θα είχα συμπεριλάβει το ότι απαγορεύονται οι βολές ενάντια σε κοινωνικές ομάδες και αντίπαλα κόμματα. Πιστεύω ότι είναι δικαίωμα του καθενός να στρέφεται, με τη δική του επιχειρηματολογία και συμπεριφορά, εναντίον όποιου θέλει. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι των υπολοίπων, να αναπτύξουν τα δικά τους επιχειρήματα με σκοπό να τον ενημερώσουν, να τον διορθώσουν αν είναι κάπου λάθος, να τον συνετίσουν αν νομίζουν, να τον απομονώσουν στη χειρότερη περίπτωση, αλλά ΟΧΙ να τον εξορίσουν. Τα "Μακρονήσια" έχουν κλείσει. Αρκετά με τους έχοντες τάσεις "κομμουνιστοφαγίας" από τη μια και με τους έχοντες μανία καταδίωξης από την άλλη.

 

Από εμένα αυτά.

 

ΥΓ. Μου αρέσει ότι ήθελα να είμαι και λακωνικός.

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρώτα απ΄όλα να πω πως βρίσκομαι σε λίγο δύσκολη θέση με όσα διάβασα, παρ' όλα αυτά θα πω και την δική μου άποψη.
 
Μπορώ να διαβεβαιώσω πως τα τεχνικά προβλήματα του forum δεν έχουν καμία σχέση με τεχνική ανεπάρκεια του Theodore. Το θέμα αυτό με το malware θα μπορούσε να είχε συμβεί στον οποιονδήποτε. Επίσης να θυμίσω πως εγώ ήμουν αυτός που είχε κάνει ένα τραγικό λάθος τον Σεπτέμβριο του 2010 και χάθηκαν posts 1 ολόκληρης ημέρας. Προσωπικά δεν θεωρώ επ' ουδενί πως ο Theodore δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις τεχνικές απαιτήσεις της θέσης του administrator/moderator. 
 
Χωρίς να έχω πρόθεση να γράψω το "εγχειρίδιο του καλού διαχειριστή" οφείλω να πω όμως την άποψή μου. Πιστεύω πως είτε είσαι μέλος, είτε moderator, είτε administrator, μπορείς να λες τις απόψεις σου ελευθερα χωρίς να πρέπει να αυτολογοκρίνεσαι λόγω της θέσης σου. Αυτό που όμως θεωρώ πως πρέπει να κάνει ενας moderator/administrator είναι να μην προκαλεί και να μην ειρωνεύεται τα άλλα μέλη. Λόγω θέσης, οφείλει, πάντα κατά την γνώμη μου, να κρατάει τις ισορροπίες στην κοινότητα. Στο σημείο αυτό δεν θεωρώ πολύ σωστή τη στάση του Theodore μερικές φορές. Δεν είναι όμως λόγος "καθαιρεσης" του. Για παράδειγμα, η κοπέλα που έφυγε από το forum επειδή ο Theodore της την είπε για τα ζώδια και τους πλανήτες, δεν έφυγε επειδή ο Theodore είναι moderator. Έφυγε γιατί αισθάνθηκε οτι προσβλήθηκε γενικά.
 
Προσωπικά δεν με προβληματίζει όταν ο Theodore προκαλεί με τις απόψεις και τον τρόπο του για την πολιτική, κοινωνία, ζώδια, κλπ. Περισσότερο με προβληματίζει το οτι πολύ συχνά κράζει τον Γ.Νταλάρα, είτε σοβαρά, είτε μεταξύ-σοβαρού και αστείου, είτε για πλάκα. Είναι άσχημο και προκλητικό να βλέπεις τον διαχειριστή να κράζει και να την λέει στον καλλιτέχνη για τον οποίο είναι αφιερωμένη αυτή η σελίδα. Προσωπικά δεν μου αρέσει και πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Αμφιβάλω αν αυτό γίνεται και αλλού, ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό που λέω δεν είναι κάτι νέο, καθώς το έχω πει και στον ίδιο.
 
Έχοντας πει αυτά, να πω πως ο τίτλος του topic μάλλον θα έπρεπε να ήταν Θέμα Theodore και όχι Θέμα Διαχειριστή, καθώς μόνο για τον Theodore μιλάμε. Οπότε, οσον αφορά το "Θέμα Theodore" να πω πως διαφωνώ με την όποια "καθαίρεση" του παρόλο που διαφωνώ με την στάση του καμιά φορα. Το θεωρώ πολύ υπερβολικό ακόμα και ως θέμα προς συζήτηση.
 
Τώρα, όσον αφορά το "Θέμα Διαχειριστή" γενικότερα, όποιος θέλει να προτείνει κάποιον άλλον για διαχειριστή της σελίδα, μπορεί να το κάνει ελεύθερα. Επίσης, αν θέλετε να ορίσουμε κάποιους κανόνες για το forum, μπορούμε να συνεχίσουμε την συζήτηση που είχα ανοίξει το 2007, όταν ανέλαβα την διαχείριση της σελίδας. http://www.dalaras.com/forum/index.php?/topic/3734-κανόνες-και-όροι-χρήσης-του-forum/

Edited by Apostolis
3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ έθεσα το ζήτημα που ήθελα να θέσω, έπρεπε να γίνει αυτή η κουβέντα και να καταλάβει πως σχεδόν όλοι οι τσακωμοί εδώ μέσα έχουν επίκεντρο αυτόν. Άρα κάτι τρέχει. Καλό θα ήταν να το κοιτάξει.

Επιμένω στο ζήτημα της δημοκρατικής ευαισθησίας, στο οποίο ο άνθρωπος αυτός υστερεί και ταυτόχρονα διευθύνει ένα φόρουμ, ένα πεδίο διαλόγου (και ο διάλογος κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι το φόρτε του). Αυτό για μένα είναι πολύ μεγάλο θέμα.

Δικαίωμα και του καθενός να μην το θεωρεί μεγάλο θέμα. Να μην απορούμε όμως μετά για φαινόμενα της εποχής όπως ο Άδωνις. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θοδωρή  φίλε  μου,θα  διαφωνήσω  σε  κάτι.Ο  Theodore  δεν  διευθυνει  το  φόρουμ.είμαστε  μιά  παρέα  όπως  έχω  γράψει  και  πριν  εδώ  και  θελουμε  να  την  διατηρήσουμε.Διαχειρίζεται  όμως  τεχνικά  θέματα,που  πολλοι  από  εμάς  δεν  έχουν  τις  γνώσεις(όπως  η  αφεντιά  μου).

Διάλογος  θα  γίνεται  είτε  με  εντάσεις  είτε  με  χαρές,και  λάθη  θα  γίνουν.

Η  ανεξαρτησία  του  λόγου  και  η  αξιοπρέπεια  ισχύουν.Να  είμαστε  καλά  λοιπόν  και  ας  επικρατήσει  Άπνοια!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...