marochr

Τα 100+1 Πιο Επιδραστικά Πρόσωπα Στη Μουσική

8 posts in this topic

Ένα άρθρο για τα 100+1 πιο επιδραστικά πρόσωπα στη μουσική, από την Athens Voice. 

τεύχος: 432 - 16/04/2013, editor: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΝΕΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΚΗΣ ΜΗΛΑΤΟΣ

 

http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/432/%CF%84%CE%B1-1001-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE

 

Πώς είναι δυνατόν να απουσιάζει ο Γιώργος Νταλάρας από μια τέτοια λίστα; Η οποία ενδεχομένως να χωράει πολύ συζήτηση, αλλά αυτή η απορία δε χρήζει μεγάλης ανάλυσης... Πώς είναι δυνατόν;;; Κάτι δεν καταλαβαίνω... 

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

:what:  :what:  :what:  :what:  :what:  :what:  :what:  :what:  :what:  :what:  :what:  :what:  :what:  :what:  :what:  :what:  :what:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν ξέρω με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα παραπάνω πρόσωπα αλλά στα 100 πρόσωπα που επηρεάζουν την μουσική θεωρώ πως είναι σοβαρή παράλειψη το όνομα του Νταλάρα. Με αντικειμενικά κριτήρια. Κι όχι με τι αρέσει στον καθένα μας ή στον καθένα σας. Βάζετε π.χ τις σπουδαίες Αλεξίου και Γαλάνη. Αλλά θεωρείτε πως δεν είναι επιδραστική persona ο Νταλάρας!Νομίζω πως είναι άτοπο. Και πού είναι κι ο Θεοδωράκης; Πού είναι άλλοι στιχουργοί; Χώρεσαν πάντως στα 100 πρόσωπα δύο πρόσωπα της οικογένειας Μάτσα. Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε άλλες επιλογές σας που δείχνουν το παράδοξο. Γιατί όταν κάνετε ένα κείμενο τέτοιο παραμερίζετε τις όποιες δικές σας προτιμήσεις και κοιτάτε την πραγματική επιρροή κάποιων ανθρώπων. Με εκτίμηση πάντως!

 

Αυτό το σχόλιο τους άφησα γιατί πραγματικά ο τίτλος έπρεπε να είναι άλλος. ''Ποια πρόσωπα θεωρούμε πως είναι τα 100+1 επιδραστικά της μουσικής''...Και δεν εκνευρίστηκα μόνο επειδή λείπει ο Νταλάρας. Λείπουν πολλοί και υπάρχουν άλλοι που μάλλον ξώφαλτσα μπήκαν σε αυτή τη  λίστα.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ ότι δε λείπει μόνο ο Νταλάρας. Απλώς στάθηκα εκεί πρώτον λόγω φόρουμ και δεύτερον επειδή είδα πρόσωπα που έχουν μία, κατά κάποιο τρόπο, κοινή πορεία με τον Νταλάρα (βλ. Γαλάνη, Αλεξίου).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ακριβώς!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...