anca

Ρεμπέτικo Unplugged Στον Κήπο Του Μεγάρου - 4/7/14

25 posts in this topic


 

Θεός απόψε στην συναυλία, όπως πάντα !!! Συναυλιάρα θα έλεγα :)



 

Share this post


Link to post
Share on other sites

σε λάθος topic γράφουμε, αλλά αν ήταν θεός απόψε στις άλλες συναυλίες τι ήταν?Μάλλον μας την έκανε απόψε άσχημα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο κήπος του Μεγάρου συνορεύει με νοσοκομεία. Υπάρχει όριο στην ώρα και γι αυτό αφιέρωσε στους ασθενείς τραγούδι. Η μη ύπαρξη μπιζαρίσματος μάλλον οφείλεται σε αυτή τη γειτνίαση με τα νοσοκομεία. Χαρακτηριστικό που γύρισε στους μουσικούς και ρώτησε τι ώρα είναι. Προφανώς δεν ήθελε να ενοχλήσει την ξεκούραση των ασθενών. Εντυπώσεις για τη συναυλία αργότερα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιώργος Νταλάρας «Ρεμπέτικο unplugged» στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

 

Γράφτηκε από τον  Θανάσης Γιώγλου

Κυριακή, 06 Ιουλίου 2014

 

http://www.ogdoo.gr/epikairotita/eimastan-ekei/giorgos-dalaras-rempetiko-unplugged-ston-kipo-tou-megarou-mousikis-imastan-ekei

 

Φωτογραφίες: Μάρω Χρυσανθοπούλου. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως 

Video: Θανάσης Γιώγλου

12 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

ευχαριστουμε Θανο, Μαρω... 

πολυ ωραια βραδια, ωραιες στιγμες..... :music_singguitar:  :music_singguitar:

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω ότι η βραδιά συνολικά ήταν πολύ όμορφη. Ο Νταλάρας σε εξαιρετική φόρμα και κέφια και οι Ασπασία Στρατηγού και Αθηνά Λαμπίρη ακολούθησαν σε πολύ ωραίες ερμηνείες. Θα ήθελα κι εγώ ένα πρόγραμμα λίγο διαφορετικό με 3-4 τραγούδια που θα είχαν το "κάτι παραπάνω" και πιο επικεντρωμένο στο ρεμπέτικο παρά το γεγονός ότι τα πιο λαϊκά τραγούδια που επιλέχτηκαν όπως "Του βοτανικού ο μάγκας", το "Σιγανοψιχάλισμα" και το "Πολλά καράβια φεύγουνε" μου αρέσουν πολύ και έκανε και εξαιρετικές ερμηνείες. Συνολικά όμως νομίζω ότι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και στους πιο έξω από τον στενό πυρήνα των ακροατών του. Και η ορχήστρα για μια ακόμη φορά ήταν πολύ δεμένη και με γεμάτο ήχο.

 

Υ.Γ. Μεγάλο τρολ η αφιέρωση σε εργαζόμενους και επισκέπτες του νοσοκομείου του τραγουδιού "Πολλά καράβια φεύγουνε" με το ρεφερν "Καλύτερα ο θάνατος παρά να μένεις μόνος". Το έσωσε μετά την Αχάριστη-ελπίζω.

10 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η βραδιά ωραία. Ο χώρος προσεγμένος, υπέροχος ( οι άνω των 40 πάντως την επόμενη φορά θα πάρουμε μαξιλαράκια). Το φεγγάρι συνοδεία και οι μουσικές με τους πρωταγωνιστές της συναυλίας ξεσήκωσαν τον κόσμο! Ο Θάνος σωστά έγραψε για ακροατές δύο ταχυτήτων. Οι της δεύτερης θα θέλαμε κάποια λιγότερο ακούσμένα αλλά αυτό μάλλον θα αρχίσει να θεωρείται διαστροφή πια για όσους περνάνε μια χαρά με τα άλλα και συνήθη. "Σιγανοψιχάλισμα", "Πολλά καράβια", και "Χατζηκυριάκειο" τα σημεία γλυκιάς αναστάτωσης. Η ορχήστρα υπέροχη με τους μουσικούς χαλαρούς και να γουστάρουν. Ο Β. Κορακάκης ωραίος αλλά δεν τον βλέπουμε. Η Ασπασία εξελίσσεται σε αγαπημένη και σπουδαία φωνή. Ο Νταλάρας είναι ο Νταλάρας. Δεν χρειάζεται πολλά πια. Εκείνος κι αν γούσταρε με αυτά τα τραγούδια!!! Κεφάτος πολύ έδινε τον ρυθμό και στους υπόλοιπους. Μια μικρή διαφοροποίηση από τα υπόλοιπα παιδιά έχει να κάνει με την Αθηνά Λαμπίρη. Ενδιαφέρουσα παρουσία όντως. Μια νέα μουσικός σε τραγούδια άλλης εποχής. Η άρθρωσή της αισθάνθηκα πως θέλει δουλειά όμως. Μπορεί να μην είναι επαγγελματίας τραγουδίστρια και να προβάλλει τη μουσικό αλλά με πείραξε που στο τραγούδι "Γίνομαι άντρας" δεν καταλάβαινα αρκετές φράσεις.Μπορεί να είναι ιδέα μου αλλά αυτό εισέπραξα εγώ. Κατά τα άλλα η βραδιά αποζημίωσε το κοινό που γέμισε το χώρο. Φαντάζομαι και τους επισκέπτες των νοσοκομείων. Μπορεί ο στίχος να ήταν κάπως στο αφιερωματκό τραγούδι αλλά το τραγούδι τα σπάει!

11 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eυχαριστουμε πολυ παιδια!!! Αντε και στα δικα μας!!  :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σαν ακροατής της "δεύτερης" ταχύτητας, δεν περίμενα να ικανοποιηθώ ιδιαίτερα από ένα πρόγραμμα δομημένο για τις ανάγκες ευρωπαϊκής περιοδίας,αναγκαστικά κουτσουρεμένο σε διάρκεια, λόγω στενής γειτνίασης με τρία νοσοκομεία. Γενικά μιλώντας, ευχαριστήθηκα τη ζεστασιά του χώρου, τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου (εγώ πάντως είχα καρεκλάκι παραλίας όσο κι αν αρχικά με ξένισε σαν ιδέα) και τη χαλαρή διάθεση και το κέφι των συντελεστών! Ο Νταλάρας είναι πάντα Νταλάρας, πολύ σωστά το είπε η Ελίνα και αυτός είναι από μόνος του λόγος να είμαστε εκεί. Χάρηκα το Σιγανοψιχάλισμα και το Γλυκοχαράζουν τα βουνά, που είχα καιρό να τα ακούσω. Όπως είμαι σε θέση να ξέρω από μέσα, ευχαριστήθηκε και το προσωπικό των νοσοκομείων, που δούλευε εκείνο το βράδυ. (ατυχής η αφιέρωση των συγκεκριμένων στίχων σε νοσηλευόμενους ασθενείς...) Περάσαμε ωραία!! Πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε, όπως λέει κι ο Νιόνιος!!!...

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μόνο ο Νταλάρας τα κάνει αυτά!!! Τόσο καιρό τραγουδάει με ασύρματο σε συναυλία που λέγεται unplagged τραγούδησε με καλώδιο. Γι'αυτό είναι πάντα μπροστά από την εποχή του :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.tanea.gr/news/culture/article/5138887/athwothta-sygkinhsh-kai-unplugged-rempetika-ston-khpo-toy-megaroy/

 

Αθωότητα, συγκίνηση και unplugged ρεμπέτικα στον Κήπο του Μεγάρου
 
 

Είχε κάτι από πικνίκ. Με κόσμο που είχε φέρει το σεντόνι του, το σκαμπό του ή την πτυσσόμενη καρέκλα του. Είχε κάτι από την αθωότητα των συναυλιών της Μεταπολίτευσης ή των συναυλιών στον Λυκαβηττό. Και είχε την ωραία και συγκινητική εικόνα των νοσηλευομένων των παρακείμενων νοσοκομείων (ΝΙΜΤΣ και Ναυτικού) που είχαν βγει στα μπαλκόνια για να ακούσουν και να δουν. Η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα (φωτογραφία αριστερά), το βράδυ της Παρασκευής, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ήταν η αιτία για όλα τα παραπάνω. Κι ένα δίωρο σετ με ρεμπέτικα (παιγμένα unplugged, αν και με προβλήματα ήχου εκ μέρους της παραγωγής) έκανε τον κόσμο να τραγουδήσει και να χειροκροτήσει τον μεγάλο ερμηνευτή (ντυμένο με μπλε σακάκι και τζιν) και καλλιτέχνες της πιο νέας φρουράς του λαϊκού και παραδοσιακού: την Ασπασία Στρατηγού, την Αθηνά Λαμπίρη (που έπαιξε ανάμεσα σε άλλα σκέτα με την κιθάρα της την «Ελενίτσα») και τον Βασίλη Κορακάκη με το μπουζούκι του (κάπου πίσω από την εξέδρα διακρίναμε τον πατέρα του Βαγγέλη συγκινημένο) πλαισιωμένους από την ορχήστρα του Νταλάρα.

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...