Theodore

«Μικρή Πατρίδα» - Χαλκίδα 18/07/2014

14 posts in this topic

Μια εξαιρετική συναυλία. Ήταν η πρώτη φορά που παρακαλούθησα το συγκεκριμένο πρόγραμμα και το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές. Ο Νταλάρας σε εξαιρετική φόρμα στο μεγαλύτερο τμήμα της συναυλίας. Κορυφαίες στιγμής τα: Ξημερώνει, Μικρή Πατρίδα, Ελλοπία και η παθιασμένη ερμηνεία στο "Εφτα Νομά" (ερώτηση στους ειδήμονες: Το μπουζούκι του γιατί ακούγονταν έτσι; ήταν σαν ξεκούρδιστο) αλλά και στο -όχι σπάνιο αλλά απρόσμενο- Καραντί. Παρ' ότι το πρόγραμμα δεν είχε κάτι εξαιρετικά σπάνιο που δεν έχουμε ξανακούσει (όπως τον Δραπέτη στη Θεσσαλονίκη) ήταν πολύ ωραία δομημένο με πολύ καλές επιλογές. Μια μίξη και πολύ γνωστών τραγουδιών (Πεπρωμένο, Όλα καλά, ΄Ηταν 5 ήταν 6 κλπ) αλλά και λιγότερο γνωστών τα οποία όμως ψιλοξέρει ή έχει ακούσει κάποια στιγμή ο κόσμος. 

Πολύ ωραίο ήταν και το αρχικό ορχηστρικό με τα δυο πιάνα. Επίσης πολύ ωραίοι ήταν οι επί σκηνής διάλογοί του με τους μουσικούς που δείχνουν πόσο πολύ απολαμβάνει την επί σκηνής παρουσία ανεξαρτήτως του τραγουδιστικού κομματιού. Διαρκώς γύρναγε κάτι τους έλεγε. Τα κλασικά για εμάς, δηλαδή, αλλά όχι για όλους. Πίσω μου κάθονταν 2 κύριοι που  σχολίαζαν διαρκώς την επί σκηνής κινητικότητά του και την προσοχή που έδινε στους μουσικούς.

Και ο ήχος ήταν πολύ καλός. Ίσως και λίγο πιο δυνατός από ό,τι χρειάζονταν.

Εξαιρετικοί και οι μουσικοί που έδειχναν επίσης να απολαμβάνουν  την βραδιά.

Σας ευχαριστούμε όλους!

 

Υ.Γ. Και η βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Με τσίπουρο και φαγητό δίπλα στη θάλασσα 

Υ.Γ.2 Το πρόγραμμα "επιβάλλεται" να έρθει και στην Αθήνα για 1-2 βραδιές. Επειδή είναι ένα 100% νταλαρικό πρόγραμμα νομίζω ότι με την ανάλογη διαφήμιση  θα έχει αρκετά καλή ανταπόκριση και ίσως και μεγαλύτερη από το πρόγραμμα με τα ρεμπέτικα που είναι χιλιοπαιγμένο.

12 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το μπουζούκι του γιατί ακούγονταν έτσι; ήταν σαν ξεκούρδιστο) 

Nεφέλη, αν θυμάμαι καλά, στο "Χαροκόπου" έπαιξε τζουρά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν θα γράψω πολλά γιατί η κούραση δεν με αφήνει.

Ωραία ήταν αλλά θα σταθώ στο εξής: ''Το καραντί, το καραντί θα μας μπατάρει''. Χρόνια είχα να το ακούσω και ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Κατά τα άλλα η Νεφέλη με κάλυψε.

 

Μιχάλη, συγχαρητήρια!Και στον Σωτήρη και σε όλους τους συντελεστές!

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Η περιοδεία ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη στις 16 Ιουλίου και στο σχήμα προστέθηκε και ο Θανάσης Σοφράς.... Κατά τ'άλλα "like" στη φωτογραφία με τον Γιώργο, την Ευτυχία και τον Μιχάλη, που είναι μες στην ευτυχία.... 

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Βρε τον φιγουρατζή...   :)  :)  :)  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρεπορτάζ, τραγούδια, βίντεο από τον Θανάση Γιώγλου, συνοδεία δικών μου φωτογραφικών στιγμών.

 

Ο Γιώργος Νταλάρας με τη «Μικρή πατρίδα» στη Χαλκίδα (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

 

 

(Θανάση, δεν μπορούσα  να το βάλω με τον τρόπο που συνήθως κάνεις τις αναρτήσεις, αν θες το διορθώνεις...)

 

10 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στιγμές της προετοιμασίας που συνοδεύει μία καλοκαιρινή συναυλία. Και είναι όμορφη όταν αυτή γίνεται από καλλιτέχνες, μουσικούς και συντελεστές που είναι παρόντες ώρες πριν, δοκιμάζοντας τα πάντα, κουρδίζοντας, ψάχνοντας ήχο, θέσεις, τραγούδια, με δουλειά αλλά και μια χαλαρή διάθεση που "απαιτεί" ο χώρος της συναυλίας. Όλη η προετοιμασία, ο κόπος και η χαρά της συνεργασίας είναι, σύμφωνα με τη δική μου ματιά, εδώ: 

 

"...γη, ανάσα, αέρας" - Χαλκίδα 18/7/2014

 

 

15 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

αχ βρε ξαδερφουλα, αχ... σε ευχαριστουμε για ολα!!! :)  :music_singguitar:

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το μόνο που έχω να προσθέσω στις εντυπώσεις σας και στις πολύ ωραίες φωτογραφίες (ευχαριστούμε Μάρω :)  ) είναι αυτή εδώ η στιγμή από την πρόβα ,όπου ο Νταλάρας 'πειραματίζεται' με το μπάσο του Θανάση Σοφρά.

 

DSCN3758.jpg

 

Κάτι αντίστοιχο έκανε και στη συναυλία κατα τη διάρκεια της 'Ελλοπίας' όπου μεταξύ του ρεφραίν και του 2ου κουπλέ,είχε 'μαζέψει' αρκετή ενέργεια μέσα του και επειδή εκείνη τη στιγμή δεν έπαιζε κάποιο όργανο πήγε πίσω στο μπάσο και έπαιζε ταυτόχρονα με το Σοφρά!!  B)  Θέλω να σ ευχαριστήσω και από εδώ ,εσένα Μιχάλη και όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση αυτής της συναυλίας,που μας κάνατε για ακόμα μια φορά να 'τρέχουμε' για ευχάριστους λόγους. Και του χρόνου λοιπόν :whistling2::D

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...