marochr

Ρεμπέτικo Unplugged - Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους 15/9/2014

34 posts in this topic

Δυστυχώς η συναυλία στο Θέατρο Δάσους δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί λόγω βροχής. Περίπου 40 λεπτά έπαιξαν. Τα χρήματα από το εισιτήριο θα επιστραφούν. Κρίμα... Ελπίζω τουλάχιστον αυτός ο χρόνος να ήταν απολαυστικός.

Περιμένουμε εντυπώσεις...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυστυχως μηδεν εντυπωσεις απο μενα. Πολυ μεγαλη απογοητευση.. Απο το γυμνασιο θυμαμαι οτι καθε φορα που ερχοταν ο νταλαρας εβρεχε... Θεωρω οτι απο συμπτωση καταληγει γκαντεμια πλεον. Ο νταλαρας ειπε οτι οσοι θελουν εξαργυρωνουν τα εισιτηρια, αλλιως οι υπολοιποι να τα κρατησουν για να ξαναγινει η συναυλια αφου επιστρεψουν απο κυπρο. Μακαρι..

 

Θεωρω τεραστια ελλειψη την απουσια στεγαστρου. Δεν ξερω ποσο κοστιζει, αλλα πραγματικα ειναι απαραιτητο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα στέγαστρο πάνω από τη σκηνή! Αρκούσε! Ο κόσμος για αυτό όταν θα βλέπει σύννεφα δεν θα πηγαίνει στις συναυλίες. Και σε αυτή τη φοβία βοηθούν οι διοργανωτές. Ένα κοινό έτοιμο για τραγούδι και θερμό από την πρώτη στιγμή.Ένα κοινό προετοιμασμένο και με ανοικτές ομπρέλες να μη φεύγει από τον χώρο. Αλλά το στέγαστρο απέτρεψε τη συνέχεια μιας σίγουρα ωραίας συναυλίας. 

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το στέγαστρο έπρεπε να υπάρχει από καιρό. Κάθε Ιούνιο και Σεπτέμβριο βρέχει στη Θεσσαλονίκη και είναι αναγκαίο. Το κοινό όντως ήταν εννθουσιώδες από την αρχή. Οι καλλιτέχνες και οι μουσικοί έπαιξαν όσο μπορούσαν, πάνω από δέκα λεπτά μέσα στη βροχή και ο κόσμος παρέμενε στις θέσεις του.

Δυστυχώς μετά τη διακοπή της συναυλίας η βροχή σταμάτησε, αλλά τι να το κάνεις; Μια ωραία συναυλία, η τελευταία σ᾽ αυτό τον κύκλο του ρεμπέτικου προγράμματος στην Ελλάδα που τελείωσε πρόωρα.

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η διοργανώτρια εταιρεία ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ. ανακοινώνει πως η χθεσινή (15 Σεπτεμβρίου 2014) συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη διεκόπη για λόγους ασφαλείας λόγω καιρικών συνθηκών - ξαφνικής έντονης βροχής.
Θα ακολουθήσει σύντομα δεύτερη ανακοίνωση σχετικά με την εξαργύρωση των εισιτήριων

 

https://www.facebook.com/#!/events/320222348155764/332792986898700/?notif_t=plan_mall_activity

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με το που μπήκα στο θέατρο χθες κοίταξα αμέσως ψηλά να δω αν έχει σκέπαστρο.  Σε μια τέτοια μέρα που από το πρωί ο καιρός είναι αψυχολόγητος και όλα τα site γράφουν για μικρή βροχή γύρω στις 22.00, θεώρησα αυτονόητο ότι η παραγωγή θα έχει προνοήσει. Πόσο κοστίζει πια μια τέντα; Έπαιξαν ήδη με 10 λεπτά βροχή, άλλα 10 κράτησε και σταμάτησε. Στη Μονή Λαζαριστών η συναυλία σώθηκε με το σκέπαστρο, έβρεξε λίγο, ο κόσμος έβγαλε ομπρέλες και έμεινε. Η εικόνα χθες με τους τεχνικούς να σκαρφαλώνουν να δένουν τους μουσαμάδες μόλις έπιασε ο αέρας και να κόβουν σελοφαν να καλύψουν τα μηχανήματα λες και θα σκέπαζαν το φαγητό να το βάλουν στο ψυγείο δεν μου άρεσε καθόλου.  Άκουσα διάφορες δικαιολογίες μετά από κάποιους, ότι το σκέπαστρο κοστίζει και αν το έβαζαν θα έπρεπε να ανέβει το εισιτήριο, ότι και να είχαν βάλει επειδή έπαιζαν κάτω και όχι πάνω σε σκηνή πάλι θα υπήρχε πρόβλημα με το ρεύμα και άλλα πολλά. 

 

Δεν ξέρω πολλά για το τι γίνεται πίσω από μια παραγωγή συναυλίας, δεν είναι η δουλειά μου.  Σαν θεατής αυτό που βλέπω είναι αυτό που έγραψε η Ελίνα παραπάνω, ο κόσμος για αυτό όταν θα βλέπει σύννεφα δεν θα πηγαίνει στις συναυλίες και σε αυτή τη φοβία βοηθούν οι διοργανωτές.  

 

Το κοινό ήταν πολύ ζεστός χθες, τα αγαπάει αυτά τα τραγούδια. 

Λυπάμαι που το πρόγραμμα αυτό δεν θα καταφέρω τελικά να το δω... 

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το θέμα με τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στους ανοιχτούς χώρους, είναι τεράστιο. Δεν είναι λίγες οι φορές που η βροχή έγινε η αιτία για να διακοπούν σημαντικές παραστάσεις, ειδικά από τα μέσα του Σεπτέμβρη και μετά.....Έτσι και χθες....

 

Γιώργος Νταλάρας – Τα ρεμπέτικα της βροχής στη Θεσσαλονίκη (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

 

Γράφτηκε από τον  Θανάσης Γιώγλου

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

 

http://www.ogdoo.gr/epikairotita/eimastan-ekei/giorgos-dalaras-ta-rempetika-tis-vroxis-sti-thessaloniki-imastan-ekei

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα σχόλιο για αρχή,αφού θαρρώ το όλο θέμα θα συζητηθεί εις μακρόν...Δεν είναι σωστό όταν δε γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες μιας διοργάνωσης και παραγωγής,να αφήνουμε αυθαίρετες σκέψεις,που ίσως μάλιστα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα.Οι ισορροπίες είναι λεπτές και καλό θα είναι να σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο,πριν τελικά διατυπώσουμε απόψεις,ή όταν παρουσιάσουμε γεγονότα.Όταν υπάρχει οποιαδήποτε υποψία κινδύνου με τις εκάστοτε διαμορφωθείσες συνθήκες,για όλα τα παρευρισκόμενα μέλη μιας συναυλίας,τότε η συναυλία οφείλει να διακοπεί από τον παραγωγό-διοργανωτή.Το στέγαστρο,τέντα κόκ δεν είναι υποχρέωση του διοργανωτή,αλλά των εκάστοτε αρμοδίων του χώρου,που φιλοξενεί κάθε παράσταση.Όταν βρέχονται καλώδια,μηχανήματα κόκ δεν αρκεί μια τέντα θαρρώ.Δε διακινδυνεύει ο εκάστοτε παραγωγός την πιθανότητα να συμβεί κάτι ανεπανόρθωτο,για χάριν της τέρψις του κοινού.Αυτό που κάνει ανεπιφύλακτα είναι η προστασία όλων των μελών της συναυλίας και η αποζημίωση όσων έχουν υποστεί καθοιοδήποτε τρόπο ζημία...Και η εξεύρεση της σωστής λύσης,ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι διαπλεκόμενες πλευρές.Αυτά προς το παρόν. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στέγαστρο μπορούσε να μπει κι ας λένε ότι θέλουνε για καλώδια και συνδέσεις. Είχε τέντα ο Παντελής, είχε τέντα ο Ζαχόπουλος, αν είχε τέντα και η ορχήστρα τότε ποιες ακριβώς συνδέσεις θα ήταν εκτεθειμένες; Ο κύριος Ζαχόπουλος ανέφερε στο FB ότι 

 

Είναι σοβαρό να παίζεις όταν τα καλώδια που τροφοδοτούν με ηλεκτρικό ρεύμα την σκηνή να βρίσκονται μέσα σε νερό και αυτό γιατί σε περίπτωση που το νερό μπεί μέσα σε αυτά και γίνει βραχυκύκλωμα όλη αυτή η ενέργεια του ρεύματος θα καταλήξει πάνω στα χέρια των μουσικών των τεχνικών αλλά και των τραγουδιστών γιατί όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους με μικρότερα καλώδια.

 

Εφόσον οι συνδέσεις είναι καλυμμένες δεν μπορώ να καταλάβω πως θα γίνει να μπει νερό σε κλειστό καλώδιο.... 

Edited by Theodore
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μόλις έλαβα αυτό το Email απο τη διεύθυνση: Alexandros Aggelis <aaggelis@realize.gr>

---

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η χθεσινή συναυλία της 15ης Σεπτεμβρίου 2014 του Γιώργου Νταλάρα, στο Θέατρο Δάσους διεκόπη λόγω δυνατής βροχής.

Σας ενημερώνουμε ότι η εξαργύρωση των εισιτηρίων θα γίνει ως εξής:

α) για όσους προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας πώλησης Viva.gr με πιστωτική κάρτα, η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει στην πιστωτική τους κάρτα.

β) όσοι προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους με μετρητά από τα καταστήματα Public, Ιανός, Seven Spots,  θα πρέπει να στείλουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού και IBAN καθώς και τον αριθμό παραγγελίας στο e-mail eavramea@otenet.gr της διοργανώτριας εταιρίας προκείμενου να γίνει κατάθεση.

Η συναυλία για το ρεμπέτικο θα επαναληφθεί στη Θεσσαλονίκη σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ευχαριστούμε πολύ το κοινό για την κατανόηση και τη συνεργασία.

Edited by Theodore
2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με συγχωρείς, Άρη, αλλά δεν συμφωνώ. Σαφώς προτεραιότητα η ασφάλεια όλων. Εγώ πρώτη σκέφτηκα πως πρέπει να σταματήσουν γιατί υπάρχει κίνδυνος. Και από πλευράς καλλιτεχνών προσπάθησαν.Εφόσον υπάρχει φέτος θέμα συνεχών ακυρώσεων ο διοργανωτής ας μεριμνούσε για κάτι παραπάνω κι ας έβγαζε το μάτι και των άλλων διοργανωτών. Ξαναλέω πως αυτά αποτρέπουν κόσμο από προπώληση και προσέλευση και μπορεί να μην είμαι παραγωγός αλλά μίλησα με αρκετούς εχτές και είπαν πως πλέον στις αφίσες θα πρέπει να υπάρχει σημείωση ''υπάρχει τέντα πάνω από τη σκηνή''. Για την ασφάλεια των συντελεστών και για την διασφάλιση της ιστορίας των καλοκαιρινών συναυλιών. Προς τιμήν τους που μερίμνησαν για την εξαργύρωση των εισιτηρίων. 

 

ΥΓ: στο κοινό ανήκω κι από αυτή τη σκοπιά τα βλέπω. Καλώς κακώς.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όταν υπάρχει έστω και 1% να συμβεί το οτιδήποτε ανεπανόρθωτο,υπάρχει περίπτωση ο Άρης,ο Καραχάλιος κι ο κάθε Άρης και Καραχάλιος να θέσουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα του Ζαχόπουλου,του Κατσιγιάννη,του Νταλάρα και τους καθενός που είναι στη θέση τους,ή καποιου από το κοινό;;;Κι εγώ από τη μεριά του κοινού είμαι αλλά και του καλλιτέχνη και του διοργανωτή...Κανένας δεν είναι κτήμα κανενός να εκφέρουμε απόψεις σαν ειδικοί και να δημιουργούμε εντυπώσεις.Θεωρώ τα περισσότερα απ'όσα διαβάζω απαράδεκτα,πόσο δε αν έχουν πάρει και τη μορφή επίσημου δημοσιεύματος.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μάλλον δεν ξεκαθάρισα ΑΠΟΛΥΤΩΣ  πως πρώτη προτεραιότητα πρέπει είναι η ασφάλεια των συντελεστών. Πρώτη! Εάν υπήρχε κάποια κάλυψη δεν θα ετίθετο όμως θέμα ασφάλειας. Ειδικός εγώ Άρη μου δεν είμαι. Ούτε ξερόλας.Παρακολουθώ συναυλίες από το 1983 όμως. Κι ακούω. Κι εχτές άκουσα πολλά για το ότι δεν υπήρχε τέντα.Ποιος φταίει γι αυτό (ο διοργανωτής ή ο χώρος) δεν με νοιάζει. Επιπλέον, έχω ''κατηγορηθεί'' πως δικαιολογώ συνεχώς πράγματα. Όταν όμως κάποια πράγματα γυρνούν έστω και λίγο εναντίον του καλλιτέχνη που έχω πάρα πολύ ψηλά δεν δίνω δεκάρα για κανέναν διοργανωτή. Λυπάμαι! Αυτή είμαι, συμπαθάτε με με τα ελαττώματά μου. Και δεν είναι γκρίνια αυτά αλλά ενδιαφέρον. Ευτυχώς που ειπώθηκε εχτές πως θα εξαργυρωθούν τα εισιτήρια. Γιατί ο κόσμος είναι στα κάγκελα.

Η ανακοίνωση πολύ καλή κι έτσι δεν θα χρειαστεί κάποιοι που χρόνια μας επιτίθενται ακόμα και προσωπικά για τους ανθρώπους που αγαπάμε να εξηγούμε.Λυπάμαι που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό το ύφος και το κίνητρό μας και γιατί φτάσαμε στο σημείο να πούμε δημόσια κάποια πράγματα.

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι προσωπικές απόψεις σίγουρα δεν μπορούν να είναι απόψεις "ειδικών", είναι όμως απόψεις μιας "άλλης πλευράς", πολλές φορές και λογικές, που ίσως δε γνωρίζουν πολλά "εκ των έσω" (δεν είναι άλλωστε υποχρεωμένοι) και καλό είναι να αντιμετωπίζονται πιο καλοπροαίρετα. Κι όλα αυτά τα γράφω χωρίς να ανήκω και σε αυτούς που είναι ενοχλημένοι από τη χθεσινή τροπή των πραγμάτων.

 

Η δική μου άποψη λοιπόν είναι ότι ζούμε σε μια χώρα που οι βροχές τους καλοκαιρινούς μήνες δεν είναι συχνές γενικά. Δυστυχώς έτυχε φέτος να το ζήσουμε πολύ έντονα αυτό... Το να φροντίσουν ένα-δυο μεγάλα θέατρα να έχουν μόνιμη υποδομή το καταλαβαίνω, το να έχουν όμως υποδομή τα περισσότερα θέατρα στην Ελλάδα (όπου φέτος το καλοκαίρι είδαμε να ακυρώνονται πολλές συναυλίες λόγω καιρού), δεν είναι πιστεύω απαραίτητο. Όσον αφορά τις εταιρείες παραγωγής, προσωπικά θα ήθελα να μεριμνούν γι' αυτό μόνο σε πολύ μεγάλες συναυλίες και τεράστιους χώρους και σε συναυλίες που είναι δύσκολο να επαναληφθούν (όπως για παράδειγμα τότε με τον Καζαντζίδη στο Καλλιμάρμαρο). Σε τέτοιες παραγωγές σαν τη χθεσινή, όπως και σε άλλες συναυλίες στα πλαίσια περιοδείας καλλιτεχνών, δεν χρειάζεται. 

Στη συγκεκριμένη συναυλία επισημαίνω στα θετικά ότι παρά τα 40 λεπτά διάρκειας, δίνεται η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από όσο γνωρίζω πρέπει να έχει παίξει 50 λεπτά για να είναι καλυμμένος στο θέμα επιστροφής χρημάτων.  Και 50 λεπτά δεν έπαιξαν χθες, οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναλύσουμε το αυτονόητο.

 

Από εκεί και πέρα ο λόγος που το σχολιάζουμε και ενοχληθήκαμε όσοι ήμασταν εκεί, είναι γιατί μιλάμε για μια βροχή που κράτησε λίγο και θα μπορούσε να σωθεί η συναυλία. Δεν μιλάμε για βροχή σαν αυτή πέρσι στα Μουδανιά που μας πήρε και μας σήκωσε. 15-18 λεπτά κράτησε και ήδη τα 8-10 παίξανε.  Ήταν μια μέρα που από το πρωί ο καιρός ήταν περίεργος. Σε 5 site μπήκα και όλα έδιναν λίγη βροχή γύρω στις 22.00.  Με ποια λογική λοιπόν με τέτοιο καιρό στήθηκε μια συναυλία χωρίς σκηνή και χωρίς σκέπαστρο για την ορχήστρα; Αν θέλεις Άρη εξήγησε το μου σε παρακαλώ, μια και είσαι πλέον μέσα στα πράγματα. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επισης θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο. Αν ξαναγινει συναυλια, η παραγωγη δεν μπαινει μεσα ενω δεν θα κοπουν νεα εισιτηρια?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καταρχάς επειδή διαβάζω συνέχεια για την "υποστήριξη και την προστασία του καλλιτέχνη από τα διάφορα αρνητικά σχόλια"...μα εδώ εμείς-εσείς οι ίδιοι,ανοίγουμε θέμα!Θεωρείτε πως έτσι διαφυλάσσεται το "καλό του καλλιτέχνη";;Να θυμηθούμε τί έγινε στη Σάνη πριν αρκετά χρόνια με τη διακοπή ρεύματος;;Για τον Καραχάλιο έλεγε ο κάθε ειδήμων μετά τα σχολιανά του ή για τον Νταλάρα και τον Καραχάλιο;;Αν έβρεξε λίγο ή πολύ είναι θέμα,ή αν μπορεί να διαπεράσει η βροχή τα "κωλυμμένα καλώδια";;Η ακεραιότητα των μελών μιας παράστασης ξαναλέω είναι πρώτα και πάνω απ'όλα,από κάθε άποψη,εδώ δεν υπάρχει "εναλλακτική"!Δεν παίζουμε με πιθανότητες!Εσέις θεωρείτε ότι το στέγαστρο θα έλυνε το πρόβλημα...Ο Ζαχόπουλος κι ο Καραχάλιος δεν γνωρίζουν τη δουλειά τους;;Δεν ανήκουν στο team του Γιώργου Νταλάρα;;Όταν βάλλονται ο συνεργάτες του,βάλλεται και ο ίδιος!Τί δεν καταλαβαίνουμε;;Τόσα χρόνια αυτά δε συμβαίνουν από τους χιλιάδες ειδήμονες του χώρου;;Αυτοί όμως είναι συνήθως κακοπροαίρετοι και γνωστής τακτικής και αντίληψης...Πρέπει και εμείς οι ίδιοι,άθελα μας ή μη,να προστιθέμεθα στον μακρύ κατάλογο;;Αύριο θα διαβάζουμε για το "τί παράξενο συνέβη πάλι σε συναυλία του Νταλάρα"...Ακυρώθηκε και της Χαρούλας στο ίδιο θέατρο,μπορεί να έβρεξε πολύ περισσότερο,αλλά βγήκε κάτι προς τα έξω από τους "ημέτερους" της;;Αν αύριο διαβάσουν τα γραφόμενα μας-σας εκπρόσωποι τη ασφαλιστικής εταιρείας κι-αλλο που δε θέλουν-δημιουργήσουν θέμα στην αποζημίωση της παραγωγής,άρα και στην πληρωμή μουσικών,τεχνικών κόκ,τί θα γίνει;;;;Εγείρονται πολλά θέματα τα οποία ίσως να μην έχουν γίνει αντιληπτά...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άρη, δεν θα το συνεχίσω από πλευράς μου.Λυπάμαι για όσα έγραψες.Πραγματικά λυπάμαι. Υποτίθεται πως γνωριζόμαστε.Και ξέρεις καλά πως εγώ δεν συνηθίζω να ανοίγω θέματα, μόνο κλείνω. Επιλέγω να είμαι ακόμα από την πλευρά των ακροατών. Άποψη έχουμε και μέσα στον κόσμο ζούμε.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι τα καλώδια είναι το θέμα γιατί γιαυτά υποτίθεται διεκόπη η συναυλία. Είπα λοιπόν πως σύμφωνα με την γνώμη μου (ηλεκτρολόγος μηχανικός δεν είμαι αλλά ασχολούμαι με τα ρεύματα και τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις απο 10 χρονών) αν όλες οι κονσόλες και η σκηνή ήταν σκεπασμένες θα υπήρχε ένα επαρκέστατο επίπεδο ασφάλειας το οποίο θα επέτρεπε την συνέχιση της συναυλίας.

 

Επίσης όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές, εδώ μέσα είμαστε ένα φόρουμ θεατών του Νταλάρα. Δεν είμαστε το νομικό του συμβούλιο για να μας ενδιαφέρει τι θα πει η ασφαλιστική εταιρεία ούτε και όψιμη εταιρεία παραγωγής για να θέλουμε να κερδίσουμε την εύνοιά του. 

 

 

Υ.Γ: Τα χρήματα επεστράφησαν ταχύτατα:

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152680996982482&l=a1b433c027

Edited by Theodore
4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι το αντίτιμο των εισιτηρίων επιστράφηκε άμεσα … αν και θα προτιμούσα να είχε γίνει η συναυλία με στέγαστρο! 

 

Από πλευράς μου πάντως θεωρώ ότι το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης είναι από τα μεγάλα θέατρα που δεν δικαιολογείται να μην έχει μια υποδομή που να καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις. Κατανοώ ότι είναι δύσκολο να καλυφθούν περιπτώσεις όπως παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας κλπ. που χρησιμοποιείται ολόκληρη η σκηνή, αλλά για συναυλίες μπορεί κάλλιστα να υπάρχει πρόβλεψη για να μην διακόπτονται έτσι άδοξα. Εκτός των άλλων δεν πιστεύω ότι κάποιος από τους μουσικούς ή τους καλλιτέχνες (και όχι μόνο της χθεσινής συναυλίας) είναι χαρούμενος γιατί έρχεται να παίξει και αφού βραχεί για 10 λεπτά μετά πάει στο σπίτι του, αφήνοντας το κοινό απογοητευμένο. Άρα κάτι θα πρέπει να γίνει.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θεωρώ τα περισσότερα απ'όσα διαβάζω απαράδεκτα,πόσο δε αν έχουν πάρει και τη μορφή επίσημου δημοσιεύματος.

 

Άρη, μπορείς να το αποσαφηνίσεις αυτό λιγάκι σε παρακαλώ;

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θάνο,θεωρώ προβληματικό οτιδήποτε εγείρει εντυπώσεις αρνητικές για τους οιουσδήποτε εμπλέκονται στη συγκεκριμένη συναυλία!Είδες τί σχόλιο σου έκανε τώρα ένας(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΑΚΑΣ)στο facebook,που θεώρησε πως προσέδωσες ευθύνη στον παραγωγό-διοργανωτή της παράστασης,αν κι εσύ δε γράφεις κάτι τέτοιο στο άρθρο σου!Επί του συγκεκριμένου,όχι θετικές εντυπώσεις στους αναγνώστες(στους οποίους υπάρχουν και οι "καλοθελητές"),δημιουργεί σίγουρα η ανάρτηση των σχόλιων των δικών μας μελών του forum,που ήταν αρνητικότατα αν και φυσικά δεν ήταν αυτή η πρόθεση σου!
Μια απάντηση μόνο σε όσα γράφτηκαν κάτω από το τελευταίο μου σχόλιο:Νόμιζα πως δεν είμαστε forum "θεατών" του Γιώργου Νταλάρα,αλλά forum υποστηρικτών του.Γι'αυτό άλλωστε την άποψη μου την εξέφρασα εδώ μέσα,αφού πολλά απ'όσα διάβασα είναι πολλαπλώς δυσφημιστικά,για το team του Γιώργου Νταλάρα κι όχι εκτός forum,όπου καιροφυλακτούν οι γνωστοί επιτήδιοι...Εξού και το πρώτο μου σχόλιο μιλούσε για την ανάγκη μεγάλης προσοχής σε όσα γράφουμε δημοσίως.
Υ.Γ: Για τα "νομικά συμβούλια" τις "όψιμες εταιρείες παραγωγής" και την "εύνοια"...ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άρη την άποψή μου την έγραψα, νομίζω, ξεκάθαρα...Για το αν ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει, δεν ευθύνομαι εγώ.Ούτε μπορώ να μάθω ελληνικά σε κανέναν. Ας την ξαναγράψω λοιπόν για δέκατη φορά...

 

Το θέμα κατά τη γνώμη μου, ξεπερνά την όποια εταιρεία παραγωγής, μικρή ή μεγάλη... Το καλοκαίρι του 2002 βρέθηκα με τη Φιλαρμονική της Καλαμαριάς στη Στουτγκάρδη για κάποιες συναυλίες. Παίξαμε λοιπόν (κάπου υπάρχει και το βίντεο), σε μια μεγάλη πλατεία, όπου υπήρχε εγκατεστημένη μια μόνιμη σκηνή κλειστή από πάνω και από το πλάι, για τη διοργάνωση συναυλιών, εκδηλώσεων κλπ... Κάποια στιγμή άρχισε να βρέχει.... Αλλά δεν επηρέασε σε τίποτα την εκδήλωση... 

 

Κάποτε, θα πρέπει επιτέλους, τουλάχιστον σε μια σειρά θεάτρων που φιλοξενούν πολλές εκδηλώσεις, όπως το Θέατρο Δάσους, να γίνουν τέτοιες μόνιμες εγκαταστάσεις και να τελειώνουμε με τις αναβολές, ακυρώσεις εκδηλώσεων, επιστροφές εισιτηρίων κλπ...Κάποια στιγμή πρέπει να πάψουμε να θυμίζουμε τριτοκοσμική χώρα. Eσύ σαν παραγωγός, αλλά και όλοι οι παραγωγοί και οι καλλιτέχνες ακόμα, νομίζω πως θα πρέπει να πιέσετε προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Τα σχόλια των μελών του forum για τη δημοσίευση των οποίων έχεις ενστάσεις, συμπληρώνουν το ρεπορτάζ, φανερώνουν το σκεπτικό του απλού θεατή και δημοσιεύθηκαν για πληρέστερη ενημέρωση.... Αν είχα τη δυνατότητα να ρωτήσω περισσότερους χθες το βράδυ στο θέατρο, θα το έκανα... Ας μην απαξιώνουμε λοιπόν, κατά περίπτωση και ας μη γινόμαστε αφοριστικοί... 

 

Προσωπικά και κλείνω εδώ, με κάλυψε το σχόλιο του Αντώνη Ζαχόπουλου κάτω από την ανάρτησή μου στο facebook, το οποίο μεταφέρω και εδώ. Κατά τη γνώμη μου, αφού οι ηλεκτρολόγοι έκριναν πως δεν μπορούσε να συνεχιστεί η συναυλία, όλα τ'άλλα είναι περιττά... 

 

Καλημέρα σε όλους.
Νομίζω οτι πρέπει να αντιδράσω με όλα αυτά που διαβάζω.
Εύκολο είναι να λέμε οτι έπρεπε να υπάρχει "τέντα" αλλά αυτή δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα γιατί ωραίο είναι να κάθεσαι να βλέπεις μέσα στην βροχή τον καλλιτέχνη που αγα
πάς αλλά σε περίπτωση που πάθει ατύχημα ο καλλιτέχνης θα γράφονται άλλα μετά.
Είναι σοβαρό να παίζεις όταν τα καλώδια που τροφοδοτούν με ηλεκτρικό ρεύμα την σκηνή να βρίσκονται μέσα σε νερό και αυτό γιατί σε περίπτωση που το νερό μπεί μέσα σε αυτά και γίνει βραχυκύκλωμα όλη αυτή η ενέργεια του ρεύματος θα καταλήξει πάνω στα χέρια των μουσικών των τεχνικών αλλά και των τραγουδιστών γιατί όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους με μικρότερα καλώδια.
Τέλος υπεύθυνος για όλα αυτά είναι κάποιος ηλεκτρολόγος και φυσικά και ο υπεύθυνος παραγωγής που υπογράφει για την ασφαλή και σωστή λειτουργία του συστήματος που σε περίπτωση ατυχήματος αυτοί πληρώνουν τα δέοντα.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ελπίζω να είμαστε πάντα, όπως ξεκινήσαμε άλλωστε, forum ακροατών του Γ.Νταλάρα και όχι forum υποστηρικτών. Αυτό είναι πιο υγιές και αληθινό.

 

Σίγουρα γίνεται να παίζεις με βροχή, όπως σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού άλλωστε, που παίζουν με βροχή σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν ξέρω όμως αν μπορεί το αυξημένο κόστος της εγκατάστασης να καλυφθεί από την παραγωγή, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται ότι θα έρθουν περισσότεροι θεατές.

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλοι μου πιστεύω πως πρέπει να κλείσει το θέμα και να δούμε τις επόμενες μέρες τι θα γίνει γιατί νομίζω ότι η συναυλία θα επαναληφθεί,βέβαια δεν είναι εύκολο να γίνει αλλά εφικτό.Όσον αφορά το Φόρουμ και εμάς εδώ πάντα λέω ότι είμαστε φίλοι του Γιώργου και όχι ακροατές η υποστηρικτές.Φίλοι και το εννοώ,πολλοί από εμάς θα ακολουθούμε παραστάσεις όπυ κι αν γίνονται.Οπότε το "φίλοι" μας καλύπτει απόλυτα,η λέξη αυτή εμπεριέχει και μεγάλη αλήθεια.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...