afroditaki

Ηρώδειο, Nταλάρας-Dulce Pontes-Noa, 29/9/2014

57 posts in this topic

Τελικά ποιός δεν θέλει να ακούσει την άποψη των άλλων είναι προφανές, και η εμμονή δείχνει εμπάθεια. Προσωπικά ούτε φώναζα ούτε φωνάζω ούτε θα φωνάξω ποτέ «Μπράβο Γιώργαρε», γιατί δεν είναι το στυλ μου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να καταλαβαίνω και τα γραφόμενα των άλλων και να έχω το δικαίωμα να διαφωνώ μαζί τους, χωρίς αυτό να με κάνει φερέφωνο κανενός.

2 people like this

Αφού διάβασα όλα τα σχόλια θα ήθελα να πω ότι ο Kapetanios δεν έχει άδικο σε όλα όσα έγραψε, και δεν νομίζω ότι είναι εμπαθής. Έχω την εντύπωση ότι μάλλον ενόχλησε ο τρόπος που τα γράφει και όχι το τι γράφει.  Αν ήταν εμπαθής δεν θα έτρεχε στις συναυλίες... Από την άλλη καταλαβαίνω γιατί κάποιοι ενοχλήθηκαν. Όταν αγαπάμε κάποιον έχουμε μάθει να τον δικαιολογούμε και να τον αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη κατανόηση. 

Δεν πιστεύω κανένας από εμάς εδώ να περίμενε πως θα ακούσει κάτι καινούριο στο Ηρώδειο ή ονειρευόταν κάτι ανάλογο με την πρώτη Μεσόγειο . Εγώ τουλάχιστον δεν περίμενα. Και πέρσι στο ΜΜΑ «Μεσόγειος» λεγόταν το πρόγραμμα και πάλι μετά τη συναυλία τα λέγαμε όλοι ότι το θέμα ήταν άσχετο με το Playlist.  Αυτό που σίγουρα δεν περίμενα ήταν να πουν από τόσα τραγούδια οι καλεσμένες, ήταν πολλά και κούρασαν. Όταν βγήκε ο Νταλάρας στη σκηνή άκουγες από παντού “Επιτέλους”.

Κι εγώ βλέπω ότι τα τελευταία δυο χρόνια να κάνει πολλά πράγματα μαζί και κουράζεται.  Θα μου πεις δεν χαίρεσαι που εμφανίζεται συχνά και έχεις την ευκαιρία να τον βλέπεις πιο συχνά; Ναι, χαίρομαι αλλά προβληματίζομαι κιόλας.  Βλέπω και περιττές κινήσεις. Τον χειμώνα ήρθε στην Θεσσαλονίκη με τα πιάνα 3 φορές, η Μονή Λαζαριστών το καλοκαίρι ήταν περιττή (ίδιο πρόγραμμα στην ίδια πόλη με διαφορά μηνών). Το καλοκαίρι έτρεχε σε περιοδεία ενώ θα μπορούσε να ξεκουραστεί ενόψει Αμερικής και Ιεράς Οδού.  

Για την εργατικότητα που σχολιάστηκε  νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο επιεικείς kapetanie. Δεν είναι ούτε 30 ούτε 40 πια, οι εποχές έχουν αλλάξει και οικονομικά δεν σηκώνουν τις πρόβες που γίνονταν παλιά. Δηλαδή και να ήθελεο ίδιος να κάνει  15 ώρες την ημέρα πρόβα δεν ξέρω αν θα ακολουθούσαν οι μουσικοί. 

Είμαστε τυχεροί που στα 65 του μπορεί και τραγουδάει έτσι, όταν άλλοι της γενιάς του σέρνονται στη σκηνή. Προσωπικά πλέον δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το αν θα ακούσω ένα σπάνιο τραγούδι ή κάτι που δεν έχει ξαναπεί. Σίγουρα θα το γουστάρω αν συμβεί αλλά δεν θα με ενοχλήσει αν δεν γίνει. Μου αρέσει αυτό το φυσιολογικό “χαλάρωμα” που έρχεται με την πάροδο των χρόνων, είναι μια απόδειξη ότι είναι φυσιολογικός άνθρωπος.  Και να σου πω κάτι ρε συ kapetanie? Μακάρι κι εμείς στην ηλικία του να έχουμε θέληση να κάνουμε πράγματα και να τα καταφέρνουμε τόσο καλά.  Άσε που αυτό το "σε λίγα χρόνια θα αποσυρθώ" πολύ μου κακοφάνηκε...  :)

3 people like this

I completely subscribe to what Kate and Elpida wrote here.

I read, re-read and had it all read by impartial and neutral friends to make sure I did not miss anything in the translation and I do not see any harm in Kapetanios' criticism.

In fact, I believe that George himself would not mind to read different opinions other than those "stroking his ears".

It is obvious that all of us love George terribly otherwise why bother to cross lands and seas to hear him sing for two hours.

Kapetanios did not say anything different than quite a few of us said after the concert: we simply do not understand the choice of the playlist.

And yes, some of the songs were repetitive and yes George could find many songs "in his drawer" that would suit the title "Songs of the Mediterranean".

Memorable concert? Xalkida!! Free style, George in his element, giving his best of the best. It can be done!

As to the people leaving during the concert, I happen to hear the same story from a reliable friend who sat in the upper tier. It happened during

the performance of Dulce Pontes, One of those to leave was Eleni Vitali but there were quite a few others who left in the same wave.

Apart from the playlist, my criticism is that the fantastic musicians of George sat almost entirely in the dark while the guest musicians took the front stage.

I had also hoped that Dulce would sing "Lagrima" accompanied by George on the Bouzouki. But it was not meant to be. 

For the rest, George was unbelievable and I loved every moment listening to him. 5,000 people wishing him happy birthday in one voice was unforgettable.

Oh, and by the way, if any of the ταξιθέτριες from the Irodeio reading this, I'd say: Get a life!

3 people like this

Τελευταία παρέμβαση από μένα, επειδή ρωτήθηκα και σχολιάστηκε και εκτός forum: απέδωσα τη λέξη "εμπάθεια" στον καπετάνιο, ως προς μέλη του forum και όχι προς τον Νταλάρα φυσικά.

Τελευταία παρέμβαση από μένα, επειδή ρωτήθηκα και σχολιάστηκε και εκτός forum: απέδωσα τη λέξη "εμπάθεια" στον καπετάνιο, ως προς μέλη του forum και όχι προς τον Νταλάρα φυσικά.

Αυτό ακριβώς εννοούσα και εγώ!

Και να πεις δεν έχει τραγούδια να ταιριάξουν στο θέμα της συναυλίας;;;; Έτοιμα είναι....    :razz:  :razz:

4 people like this

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...