Sign in to follow this  
Followers 0
Theokakoulidis

Rembetiko Unplugged Montreal - 26.11.2014

11 posts in this topic

Πολύ ωραίο βίντεο!Ευχαριστούμε,Θεοδόση!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

27 Νοεμβρίου 201418:35

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Ρούλα Κοτσέτα                            
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕΑΛ

Με τραγούδια και δώρα αγάπης υποδέχτηκαν οι μαθητές του σχολείου «Σωκράτης- Δημοσθένης» στο Λαβάλ, χθες, τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος βρέθηκε στο Μόντρεαλ για τη συναυλία με τα ρεμπέτικα τραγούδια.

«Τα παιδιά με γέμισαν τρυφερότητα, συγκίνηση και αγάπη. Δεν είναι πρώτη φορά που αυτός ο τόπος, το Μόντρεαλ, με εκπλήσσει θετικά για τις προτεραιότητές του στην εκπαίδευση. Με καλωσόρισαν παιδάκια από διαφορετικές εθνικότητες που μιλάνε ολόσωστα και τις τρεις γλώσσες, γαλλικά, αγγλικά και ελληνικά, σε ένα σχολείο με όλες τις τάξεις, όπου δάσκαλοι και γονείς δίνουν την ψυχή τους, τη δύναμή τους και το κουράγιο τους να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο στη μόρφωση των παιδιών» είπε στο ΑΠΕ.

«Το να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθειά τους είναι αυτονόητο και είναι τιμή για εμάς. Στη σημερινή εποχή της απομόνωσης, η έννοια της αλληλεγγύης και της συμμετοχής αποκτά ξεχωριστή σημασία σε αυτό το σχολείο, γιατί έτσι ενισχύεται η πραγματική πολιτιστική αξία του διεθνισμού. Εμείς είμαστε κοντά τους μέσα από τη μουσική και το τραγούδι, ιδιαίτερα το τραγούδι αυτών των συναυλιών, το ρεμπέτικο, το οποίο μας κάνει περήφανους» πρόσθεσε.

Η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο κατάμεστο θέατρο «Ριάλτο» γέμισε με παλμό το ακροατήριο, το οποίο συνεχώς χειροκροτούσε. Επιλέγοντας μία σειρά από τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη και του Βασίλη Τσιτσάνη, μεγάλων συνθετών από τη Σμύρνη, όπως ο Βαγγέλης Παπάζογλου και άλλων, όπως ο Απόστολος Καλδάρας και ο Απόστολος Χατζηχρήστος, έδωσε το στίγμα της συνέχειας της ελληνικής λαϊκής μουσικής.

Ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάστηκε στη σκηνή ως τραγουδιστής και μουσικός (κιθάρα, μπουζούκι, ούτι) με μία εξαιρετική ορχήστρα και δύο πολύ καλές τραγουδίστριες, την Ασπασία Στρατηγού και τη σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενη Αθηνά Λαμπίρη, η οποία έχει εντρυφήσει στο ρεμπέτικο όχι μόνο ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως μουσικός.

Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του Έλληνα καλλιτέχνη είναι η Βοστόνη και το Τορόντο.



Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/omogeneia/story/526750/o-giorgos-ntalaras-se-elliniko-sxoleio-toy-montreal#ixzz3KN2Fz3IE

 

8 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://socdem.org/george-dalaras-a-lecole-demosthene/

C’est avec fierté que les élèves de l’École Démosthène ainsi que tout le personnel ont reçu le populaire chanteur grec, George Dalaras. Ce dernier, qui offrait une prestation le soir-même au Théâtre Rialto de Montréal, a profité de son passage pour venir saluer les jeunes et leur dire à quel point ils avaient de la chance de fréquenter une école trilingue, n’ayant lui-même pas eu cette chance.

Monsieur Dalaras a ensuite reçu quelques présents et souvenirs de la part des élèves et du personnel: une de ses chansons interprétée par les élèves de 5e année, fleurs, livre du centenaire de l’École ainsi qu’une carte de voeux de la part de tous les campus.

Ce fut un grand moment pour petits et grands!

 

DSC_0302.jpg

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0