Apostolis

Νταλάρας, Βιτάλη, Γλυκερία - Ιερά Οδός 2014

148 posts in this topic

Περάσαμε καλά!!!! Δεν θα το έλεγα ακριβώς πισωγύρισμα, μάλλον μία εικόνα απ´ τα παλιά... Μεγάλος χώρος, με τα καλά του και τα κακά του. Κοσμοσυρροή, άψογο ηχητικό αποτέλεσμα, πολυμελής και καταπληκτική ορχήστρα, καλό σέρβις από τη μία, ατμόσφαιρα στην πλατεία, που παρέπεμπε λίγο σε μπουζούκια, η εμμονή να σε φωτογραφίσουν για να πάρεις φεύγοντας το σχετικό ενθύμιο (λες και αυτό που θυμάσαι θα είναι το επιτηδευμένο χαμόγελο ή το βαθύ ντεκολτέ της διπλανής...), ο "παράγοντας" στην πόρτα που περιμένει την κίνηση σου για να σε βάλει σε ένα τραπέζι από όπου θα έχεις στοιχειωδώς αξιοπρεπή οπτική επαφή με τη σκηνή, από την άλλη... Το θετικότερο στοιχείο της βραδιάς θεωρώ ότι ήταν η άψογη φωνητικά απόδοση του Νταλάρα, γιατί ό,τι άκουσα στην εκπομπή του Παπαδόπουλου και στα βίντεο από το διήμερο της προηγούμενης εβδομάδας, με είχαν κλονίσει! Επιπλέον κεφάτος, αεικίνητος και με καλή χημεία με τις δύο κυρίες, που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Έχω μεγαλύτερη αδυναμία στη φωνή της Βιτάλη αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω την εξαιρετική σε όλα παρουσία της Γλυκερίας! Χάρηκα για κάποια τραγούδια που είχα καιρό να ακούσω, Μάνα δε φυτέψαμε, Στα ψηλά τα παραθύρια, Εγώ θα σου μιλώ, δεν είπε το Κάτι Ελλάδες που το περίμενα... Από τις ερμηνείες που θα θυμάμαι είναι στη Μαχαιριά, Una Moneda le di, Τώρα κλαις, Μέλισσες, Τα κλειδιά, Έρημα χωριά, Με αεροπλάνα και βαπόρια, Λαϊκός τραγουδιστής, Μακριά μου να φύγεις. Λέω να ξαναπάω μετά από μήνα για να δω αν και ποιες αλλαγές θα έχουν κάνει. Το συνολικό πρόσημο είναι σίγουρα θετικό, τώρα τι πού και πώς θέλουμε να ακούσουμε εμείς είναι μεγάλη κουβέντα, που δεν ξέρω κατά πόσο τον αφορά και αν έπρεπε (η απάντηση είναι μάλλον όχι) να τον αφορά στην παρούσα χρονική συγκυρία.

Να είμαστε καλά, να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε!!...

8 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή ήμουν και εγώ χτες αλλά πήγα μετά τις 12:20, να ρωτήσω... το "Με αεροπλάνα και βαπόρια" ποτε το είπε; Το είπε στην αρχή του προγράμματος;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το είπε η Γλυκερία στο τέλος του δικού της μέρους και πριν βγει η Βιτάλη και πουν ντουέτο το Λαϊκό Τραγουδιστή. Ήταν αρκετά αργότερα από τις 12:20, προς στιγμή Αποστόλη με μπλόκαρες και προβληματίστηκα αν άρχισα να ακούω τραγούδια που δεν ειπώθηκαν, αλλά είμαι σίγουρος ότι το είπε η Γλυκερία!....

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το "Μ'αεροπλάνα και βαπόρια" με τη Γλυκερία από τη χθεσινή βραδιά υπάρχει και σε βίντεο λίγο παραπάνω.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alona, δεν κράτησα playlist. Τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν τα γνωστά. Οι διαφορές που θυμάμαι ηταν οτι ειπε το "Ασε με στο μεθοκοπι" αντί για το "Κάτι Ελλάδες", το "Χαροκόπου" αντί για το "Ήλιε μου σε παρακαλώ", το "Εχω ενα καφενέ" αντί για το "Καποια κάπου κάποτε και τέλος κάνανε encore όλοι μαζί με το "Καλή τύχη".

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
Σου χρωστώ κάποια τραγούδια (Τρίο)
Ίσως φταίνε τα φεγγάρια (Τρίο)
Πάρε με απόψε πάρε με (Τρίο)
Του κάτω κόσμου τα πουλιά (Τρίο)

Μάνα δε φυτέψαμε (Γιώργος Νταλάρας)

 



2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα μας χάρισε το "Στην Ανατολή στη Δύση"!!!!  :wow:  :wow:  :wow:  :music:  :music:  :music_singguitar:  :music_singguitar: 

 

Αμέσως μετά είπε το "Πρώτη του Δεκέμβρη"!!  :music:  :music:  :music:

 

 

Γενικα είχε πολλά κέφια απόψε!  :music_singguitar:



Το Ήλιε μου σε παρακαλώ το είπε.

 

 

Τελικά ειμαι τελείως αναξιόπιστος οταν δεν κρατάω σημειώσεις!!  :laugh:  :razz:

7 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι εκπλήξεις ήταν αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω από τον Αποστόλη. 

 

Οι 4 συνεχόμενες βραδιές που παρακολούθησα πηγαίνουν με αύξουσα πορεία προς τα πάνω όσον αφορά και το σύνολο αλλά και την απόδοση του Νταλάρα. Κι όταν λέω απόδοση, αναφέρομαι στη φωνή και τη διάθεση. Ήταν πολύ όμορφα!!! 

 

 

Επίσης, η κατάσταση με τα βίντεο είναι πλέον τραγική. Είχα γράψει κάτι σχετικό και στο facebook πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα, συνεχίζω να το υποστηρίζω. Για την ώρα δεν μπορώ να το αναλύσω περισσότερο... 

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Πρέπει να υπάρχει κ μας ξέφυγε Σιδερή... Ευχαριστούμε! (προς το παρόν δεν μπαίνει ή έχω εγώ πρόβλημα με όλο το Musicpaper που δεν μπαίνει)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θεωρώ πως είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις στη σημερινή εποχή, που ένα τραγούδι, από τον «έντεχνο» χώρο, κατάφερε να γνωρίσει επιτυχία αντίστοιχη, με την επιτυχία που γνώριζαν τα καλά τραγούδια 20 και 30 χρόνια πριν…

 
Οι «Μέλισσες» με Βιτάλη και Νταλάρα και η «ιστορία» τους!
 
Γράφτηκε από τον  Θανάσης Γιώγλου
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014
 
 
6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Apostolis!!!

 

 

Μπράβο Αποστόλη....Ευχαριστώ πολύ... 

 

Εξαιρετικό τραγούδι και πολύ ωραία εκτέλεση...

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θάνο, θυμάσαι μήπως ποτε το είπε ξανά live τελευταία φορά;;

Share this post


Link to post
Share on other sites

25 Φεβρουαρίου 2012 στο Ηράκλειο...(Ίσως και σε κάποια από τις επόμενες της "Ελεύθερης Εισόδου"). 

Δεν θυμάμαι αν το είχε πει και στο Gazarte, αλλά νομίζω πως δεν το είπε.

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά από την παρακολούθηση τεσσάρων εμφανίσεων μπορώ να γράψω με ασφάλεια κάποιες εντυπώσεις. 

Δεν ξέρω για τις προσδοκίες μερικών κι αν επαληθεύτηκαν. Αυτό που ξέρω και μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως πρόκειται για το σχήμα της χρονιάς. Χωρίς υπερβολή!Σωστά γράφτηκε πριν αρχίσουν κι επιβεβαιώθηκε τώρα. Τρία ονόματα ογκόλιθοι μαζί που υπηρετούν το ήθος του λαικού τραγουδιού(ποιον θεωρούμε σπουδαιότερο ο καθένας δεν έχει καμία σημασία). Οι τρεις αυτοί καλλιτέχνες μαζί! Στα ντουέτα Νταλάρα και Βιτάλη δεν έχω νιώσει άλλη φορά τέτοια συγκίνηση. Η έκφρασή των τριών, η αγάπη τους και η εκτίμηση του ενός για τον άλλο εμφανέστατη. Πρώτο κέρδος. Να βρίσκονται μαζί να τραγουδούν, να εκτιμώνται.Να μην φοβούνται να το δείξουν, βρε αδερφέ!Και να μην τσιγκουνεύονται να το δείξουν! Πολύ σπάνιο πράγμα στον χώρο αλλά καθώς φαίνεται διόλου ακατόρθωτο.Το πρόγραμμα ειδικά την τρέχουσα βδομάδα κυλά υπέροχα.Να τους βλέπεις και τους τρεις σε ένα παιχνίδι μαεστρίας και να γλυκαίνεσαι. Ειδικά το τελευταίο Σάββατο.Και το μεγαλύτερο κέρδος και στο οποίο εγώ δίνω βάση; Ο κόσμος. Τον κερδίζουν! Δεν αναφέρομαι στους αμιγώς νταλαρικούς, βιταλικούς,γλυκερικούς. Καλό είναι να πηγαίνουμε άλλωστε  εκεί για να ακούσουμε και τους τρεις.Τους υπόλοιπους και όλους κερδίζουν. Εμείς μπορούμε να υποχωρήσουμε ένα βηματάκι πίσω στα θέλω μας σε τραγούδια. Αν και θα βρεθεί χρόνος για κάποια ξεχασμένα. Προτεραιότητα ίσως  όπως έγραψε κάποιος φίλος είναι οι άλλοι. Κι όχι επειδή εμείς θεωρούμαστε δεδομένοι. Αλλά επειδή στη δεδομένη χρονική στιγμή χρειάζεται αυτό. Τα τραγούδια και τον χρόνο τον μοιράζονται ίσα και βέβαια το ανεξάντλητο ρεπερτόριο του Νταλάρα δεν μπορεί να χωρέσει και αδικείται (στο ρεπερτόριο ειδικά ο Νταλάρας είπε την άμμο της θάλασσας). Και υπάρχουν τραγούδια που μυρίζουν Ελλάδα και πιάνουν τον Έλληνα. Γλέντι, παράδοση, πίκρες, αγωνίες όλα εκεί. Τέσσερις ώρες πλήρεις.Με μια ορχήστρα επίσης πλήρη κι έτοιμη!Προσωπικά χάρηκα και συγκινήθηκα μαζί. Κι έφυγα με ανάλαφρη ψυχή. Εύχομαι το ίδιο και για εσάς!Εκεί δεν πας να κρίνεις. Εκεί πας να νιώσεις. Ή του ύψους ή του βάθους. 

 

ΥΓ Είχα την χαρά να δω την Ελένη Βιτάλη από κοντά. Ένας άνθρωπος που τον πόνο που βίωσε τον μετέτρεψε σε ζεστασιά. Πραγματικά με συγκλόνισαν τα δυο λεπτά που είχα μαζί της.Της μιλούσα δακρυσμένη.Ανεπιτήδευτη και ψυχάρα!Και πιο δυνατή από ποτέ. Ίσως γιατί κοντά της έχει ανθρώπους που την νοιάζονται και την αγαπούν πραγματικά. Τον Γιώργο και τη Γλυκερία!

Τα σέβη μου! Σας χρωστάμε χειροκρότημα!Σας χρωστάμε αξιοσύνη!

9 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστούμε πολύ και για τα βίντεο και για τις εντυπώσεις. Ας έχει μια-δυο τέτοιες εκπλήξεις κάθε βραδιά και μια χαρά θα είμαστε :)  

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...