marochr

Στο Παλαί Ντε Σπορ Για Την " Αμυμώνη " - 2.3.15

15 posts in this topic

Πολλές φορές το topic μιας συναυλίας το κάνουν οι...παραπονεμένοι που μένουν πίσω και δεν έχουν πάει στη συναυλία. Έτσι κι εγώ λοιπόν, αναμεταδίδω το πρόγραμμα του Νταλάρα: 

 

Το πεπρωμένο

Ήλιε μου σε παρακαλώ

Χαροκόπου 1942-1953

Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν

Οι ελεύθεροι κι ωραίοι

Παραπονεμένα λόγια

 

Για τα υπόλοιπα (κλίμα, φωνητικά κλπ) θα μιλήσουν όσοι πήγαν. 

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα Μάρω και λοιποί ;-)

ο Γιώργος βγήκε μετά τη Γλυκερία που είπε 5 τραγούδια ενώ όλοι οι υπόλοιποι από 4 (τον Τζουγανάκη δεν τον άκουσα). Τραγούδησε περισσότερο από όλους όχι μόνο επειδή είπε 6 αλλά επειδή τα τραγούδησε κανονικά σε αντίθεση με τους προηγούμενους που βασικά το άφηναν στον κόσμο. Η Γλυκερία φάνηκε κουρασμένη αν και μας εξέπληξε με έναν ωραίο αμανέ δεδομένου ότι είναι κάπως δύσκολο να ζεσταθεί η φωνή τόσο γρήγορα. Ο κόσμος ήταν θερμός με όλους του τραγουδιστές και συμμετείχε από το 1ο τραγούδι αλλά επειδή το Nick Galis Hall είναι μεγάλο η ατμόσφαιρα θα 'λεγα ότι ήταν κάπως μουδιασμένη. Αν στο γήπεδο χωράνε περίπου 4.500 σήμερα πρέπει να μαζευτήκαμε περίπου 2.500~3.000. Ο ήχος δυστυχώς ήταν απαράδεκτος μέχρι και τον Μαχαιρίτσα όπου απλώς μετά έγινε υποτυπώδης. Προφανώς η γεωμετρία του χώρου δεν επιτρέπει πολλά πράγματα και παρατήρησα πως τόσο στο Μακεδόνα όσο και στον Μαχαιρίτσα όσες φορές προσπάθησαν να ανεβάσουν την ένταση (για να ακούγεται και να λες ναι ήρθα σε συναυλία) ακούγονταν τσιρίγματα και ο τραγουδιστής ήταν μονίμως πιο χαμηλά από αυτό που θα τον έκανε το κεντρικό πρόσωπο της μουσικής.
Ευτυχώς το θέμα της ισορροπίας διορθώθηκε (όχι το θέμα της έντασης) και το άκουσμα στη Γλυκερία και στον Γιώργο ήταν το καλύτερο δυνατό. Εγώ καθόμουν πάνω και σχετικά πλάγια. Ίσως αν κάποιος άλλος καθόταν σε καλύτερη θέση τα πράματα να ήταν πολύ διαφορετικά.

Γενικά το πρόγραμμα ήταν ευχάριστο (εμένα δεν μου άρεσε ο Μουζουράκης) και ακόμα πιο ευχάριστο που μας τίμησαν η Γλυκερία και ο Γιώργος δεδομένου των υποχρεώσεών τους στην ΑΘήνα.

 

;-)

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές ήταν μια ωραία συναυλία για τον σκοπό που έγινε. Είχε αρκετό κόσμο κάθε ηλικίας και αρκετούς όρθιους στην πλατεία μπροστά στη σκηνή. Πολλοί ήρθαν περισσότερο για συμπαράσταση στο έργο της Αμυμώνης και όχι για τη συναυλία αυτή καθεαυτή, κατά συνέπεια πηγαινοερχόταν πολλά hot dogs και τηγανιτές πατάτες. Υπήρχε όμως πολύς ενθουσιασμός, τραγούδι και χειροκρότημα (το πιο δυνατό το εισέπραξε νομίζω ο Γ. Νταλάρας). Ο ήχος είχε όντως προβλήματα μέχρι τον Μακεδόνα, όπως ανέφερε και ο Paparatsi8, στη συνέχεια διορθώθηκαν χάρη, νομίζω, στην επέμβαση του super ηχολήπτη του Γ. Νταλάρα, Αντ. Ζαχόπουλου, που εμφανίσθηκε επί σκηνής πριν να αρχίσει η Γλυκερία.

Παρότι μερικούς από τους μουσικούς δεν θα πήγαινα να τους ακούσω μόνους τους, το διασκέδασα χθες, μου άρεσε ο Ν. Ζιώγαλας και οι on the road και το κοριτσάκι που τραγούδησε μόνο του πριν από τον Μουζουράκη το Άσπρα καράβια. 

Ο Γ. Νταλάρας με ενδιαφέρουσα επιλογή τραγουδιών (δύσκολο αλήθεια τι να επιλέξει κανείς για μια τέτοια συναυλία), πολύ καλά φωνητικά και με ωραία ορχήστρα!!

 

ΥΓ. Θάνο, σε ευχαριστούμε!

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλά ήταν! Θα μπορούσε ίσως καλύτερα. Ο σκοπός σε τέτοιες συναυλίες έχει την σπουδαιότερη σημασία κι ελπίζω να επετεύχθη. Για μας που θέλουμε κάτι παραπάνω όσον αφορά στο καλλιτεχνικό μέρος μακάρι να υπήρξαν και συμπράξεις καλλιτεχνών επί σκηνής αλλά φαντάζομαι πως αυτό δεν το επέτρεπε ο χρόνος προετοιμασίας. 

Συγχαρητήρια στους οργανωτές, στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες για την ευαισθησία τους κι εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθεια του συλλόγου.

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η γιορτή της «Αμυμώνης» στη Θεσσαλονίκη

 

Γράφτηκε από τον  Θανάσης Γιώγλου

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015

 

http://www.ogdoo.gr/epikairotita/eimastan-ekei/i-giorti-tis-amymonis-sti-thessaloniki

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστούμε εμείς αλλά ευχαριστεί και ο σύλλογος (από την σελίδα της εκδήλωσης). Με τη φωτογραφία της Μάρως.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=826189074095681&set=gm.1553775471552547&type=1&theater

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

H συναυλια χθες ηταν α-πι-στε-υτη!!! (Στο συνολο της). Παντα μου αρεσε να ειμαι μπροστα στην σκηνη σε συναυλιες, δεν μου δινεται ομως συχνα η ευκαιρια. Χθες ομως το καταευχαριστηθηκα. Καταρχας για τα δικα μου γουστα, οι καλλιτεχνες ολοι ηταν πολυ αγαπημενοι!!! Καζουλης θεουλης? Ερωτευμενη με την φωνη του Ζιωγαλα? Απιστευτα εκφραστικος Μουζουρακης? Μακεδονας με φωνη καμπανα? Ογκολιθος Μαχαιριτσας? Ολοι ενας κι ενας, ειπαν τα σουξε τους σε ενα ισομοιρασμενο προγραμμα που τουλαχιστον τους μπροστα μας ξεσηκωσε τοοοοσο πολυ που ο χορος και το τραγουδι δεν ειχαν σταματημο!! Πολυ καλη οργανωση, καθολου προχειροδουλεια, συντονισμενοι οι μουσικοι και οι ηχοληπτες σε εναν οχι και τοσο καταλληλο χωρο για συναυλιες. Αυτο που ειπε ο Μαχαιριτσας νομιζω τα συνοψιζει ολα "Επιτελους νιωθουμε λιγο χρησιμοι σαυτη την σκατοκατασταση". Μακαρι να γινονταν περισσοτερες συναυλιες για τετοιους σκοπους.. Η συμπραξη βεβαια τοσων μεγαλων καλλιτεχνων επι σκηνης αποτελει ΚΑΙ καλλιτεχνικο γεγονος και επιτρεψτε μου να πω οτι ενιωσα να ειμαι στην "Ιερα οδο" πιο πολυ αποτι οταν πηγα στην "Ιερα οδο".

Ο δικος μας ηταν κυριος και πολυ καλος φωνητικα αν και με χαλασε λιγο που δεν ειπε 2 λογια για την αμυμωνη. Μου αρεσε και η επιλογη των τραγουδιων αν και θα προτιμουσα κανα 2 να ειχαν αντικατασταθει με λιγο πιο χαρουμενα η λιγο πιο γρηγορα απο το ρεπερτοριο του. Highlight της βραδιας ηταν το "Πως να σωπασω" που ο Τζουγανακης το εκανε καθαρη ροκια και το ερμηνευσε μοναδικα. 

Εν κατακλειδι, ηταν μια θαυμασια βραδια που τα ειχε ολα! Συγκινηση, χαρα, ενθουσιασμο, χορο, τραγουδι, διαρκεια, ασταματητο ενδιαφερον και απαιχτα hot dog!  :music:  :music:

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπορώ να πώ ότι πέρασα πολύ ωραία! Ενώ γενικά δε μου αρέσουν αυτές οι πολυσυμμετοχικές συναυλίες, η χθεσινή κύλησε αρκετά ευχάριστα!

 

Ο Καζούλης αναμενόμενα καλός, ο Ζιώγαλας πάρα πολύ καλός, η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς για μένα. Εντελώς αδιάφορο βρήκα τον Μουζουράκη (περίμενα χειρότερα με βάση τα γούστα μου, οπότε το "αδιάφορος" είναι σχεδόν κομπλιμέντο από εμένα), όπως κάτω του μετρίου ήταν και η συμμετοχή του Μαχαιρίτσα. Ένοιωθα λες και ήρθε με το ζόρι σερνόμενος, σαν να μας εκανε και χάρη. Ο Μακεδόνας πολύ καλός όπως περιμέναμε, η Γλυκερία πολύ κουρασμένη φωνητικά αλλά παρ' όλα αυτά καταπληκτική. Ο Νταλάρας ήταν σε καλή φόρμα και είπε τα τραγούδια που θα ήθελε το μη μυημένο κοινό. Η χαρά που είδα παιδιά δέκα χρόνια μικρότερά μου να τραγουδούν ξεπέρασε την μικρή δυσαρέσκειά μου που δεν ακούσαμε κάτι πιο ιδιαίτερο. Θα ήθελα ίσως να ήταν πιο ...χαλαρός, με βάση και το ύφος της βραδιάς και της "αίθουσας". Ο Τζουγανάκης κλασσικά απαράδεκτος και για μπουνιές  :razz:.

 

Να 'μαστε όλοι καλά να ξανανταμώσουμε... :)

 

Α, επειδή είδα παράπονα για τον ήχο, να σημειώσω πως ο ήχος ήταν κατά τη γνώμη μου πάρα πολύ καλός. Και αυτό γιατί ο χώρος είναι ένα διάσημο τερατούργημα ακουστικής, που όμοιό του ούτε επίτηδες δεν γίνεται να φτιάξεις! Οπότε με αυτό το δεδομένο, και συγκρίνοντας με άλλες συναυλίες, ο ήχος ήταν πολύ καλύτερος, εν μέρει χάρη στον καλό εξοπλισμό. Εννοείται πως στα πλάγια δεν ακουγόταν σχεδόν τίποτα, πράγμα αναπόφευκτο για αυτό το ...πράγμα που λέγεται Παλαι ντε Σπορ  :laugh:

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

To ιδιο ρεπορταζ απο την ΝΕΡΙΤ που ανεβασε κι ο Makis παραπανω (μονο που εδω το βρηκα συνολικα καπου 19 λεπτα διαρκεια)

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...