EKOSTEL

Γιάννης Μαρκόπουλος " Εντεύθεν "

19 posts in this topic

Η συνύπαρξη μεγάλων καλλιτεχνών πιο αναγκαία από ποτέ. Μαρκόπουλος και Νταλάρας μαζί ξανά σε δίσκο Ό,τι αλλάζει να τ' αντέξεις.

https://www.facebook.com/yannis.markopoulos/photos/a.10150690611242211.411486.102274157210/10153174972232211/?type=1&theater

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.melodia.gr/neo-tragoudi-apo-ton-gianni-markopoulo-mono-ston-melodia-fm/

 

Ένα τραγούδι - προτροπή για αντοχή κι επιμονή, 

όταν η φυγή μοιάζει μονόδρομος

 

Ό, τι Αλλάζει Να το Αντέξεις: Αυτός είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού που υπογράφει ο Γιάννης Μαρκόπουλος από το άλμπουμ "Εντεύθεν", το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες. 

Το νέο έργο του δημιουργού κυοφορείται εδώ και μία δεκαετία, ενώ σηματοδοτεί ταυτόχρονα μία σημαντική στιγμή στην ελληνική δισκογραφία καθώς με την έκδοση αυτή συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την έκδοση αντίστοιχων έργων. 

Πρόκειται για έναν κύκλο τραγουδιών με μελωδίες που συνέλαβε ο Γιάννης Μαρκόπουλος από τα νεανικά του χρόνια, με άλλες που επεξεργάστηκε για χρόνια και άλλες που ολοκλήρωσε στις αρχές του 2015. 

Το «Ό,τι αλλάζει να τ’ αντέξεις», το πρώτο τραγούδι που ξεχώρισε από τον δίσκο, ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας. 

Το τραγούδι σε στίχους του συνθέτη, αποτελεί και το μήνυμα του δίσκου, σαν μια εσωτερική εντολή παραμονής σε ένα διαμελισμένο, σεισμικό τοπίο. 

Ο Μαρκόπουλος καλεί σε επιμονή και αντοχή, όταν μοιάζει μονόδρομος η φυγή.

 

"Ο, ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΝΑ Τ' ΑΝΤΕΞΕΙΣ"

ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΜΕΛΩΔΙΑ 99,2

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tι ωραια νεα!! αγαπω τον τιτλο!!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ότι αλλάζει να τ'αντέξεις - Δημ. Μητροπάνος

 

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Νταλάρας τραγουδάει Μαρκόπουλο (ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ)

 

Γράφτηκε από  Γιάννης Κέρκης

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015

 

 

 

http://www.ogdoo.gr/diskografia/nees-kyklofories/o-dalaras-tragoudaei-markopoulo-neo-tragoudi

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν μπόρεσα να καταλάβω αν πρόκειται για εκδήλωση, αλλά στη σελίδα του βιβλιοπωλείο "ΙΑΝΟS" υπάρχει αυτή η καταχώρηση:

 

«Ό,τι αλλάζει να τ’ αντέξεις»
Μουσική - Στίχοι: Γιάννης Μαρκόπουλος
Ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας 

 

Το Εντεύθεν που σημαίνει 'από εδώ' είναι ίσως ο πιο προσωπικός δίσκος του συνθέτη, γεμάτο πρωτόγνωρες εικόνες, μνήμες, ονειροπόλους ήρωες. Εξαιρετικά επίκαιρο το έργο χαρτογραφεί την παραμονή και τη φυγή από κοινωνίες δυστοπικές και μιλώντας για την επόμενη μέρα ζωγραφίζει ένα τοπίο γνώριμο και συνάμα νέο όπου πρόσωπα και καταστάσεις μετρούν την αντοχή τους, και εξετάζοντας τις δομές γύρω τους αποδομούν και αναδομούν.

Το έργο κυοφορείται μία εικοσαετία από το Γιάννη Μαρκόπουλο και η έκδοση του σηματοδοτεί και μια εικοσαετία από την έκδοση τέτοιας μορφής έργων στην εγχώρια δισκογραφία. Ένας κύκλος τραγουδιών με μελωδίες που συνέλαβε από τα νεανικά του χρόνια, με άλλες που επεξεργάστηκε για χρόνια και άλλες που ολοκλήρωσε στις αρχές του 2015. Ο συνθέτης αισθάνθηκε ότι το έργο είχε ολοκληρωθεί και επέλεξε τους ερμηνευτές βάση του συνολικού οράματος που είχε για την απόδοση του έργου. 

Το «Ό,τι αλλάζει να τ’ αντέξεις» το πρώτο single του δίσκου, ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας. Το τραγούδι σε στίχους του συνθέτη, αποτελεί και το μήνυμα του δίσκου, σαν μια εσωτερική εντολή παραμονής σε ένα διαμελισμένο, σεισμικό τοπίο. Ο Μαρκόπουλος καλεί σε επιμονή και αντοχή όταν μοιάζει μονόδρομος η φυγή.

Το εντεύθεν είναι μία παραγωγή της People Entertainment Group που εγκαινιάζει με το σημαντικό αυτό έργο την είσοδο της στην Ελληνική δισκογραφία.

Το πλέον πολυαναμενόμενο άλμπουμ της φετινής χρονιάς αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτόν τον Ιούνιο.

 

https://www.ianos.gr/magazine/o-ianos-proteinei-giannis-markopoulos-benaki.html

7 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ίσως η παρουσίαση του δίσκου

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσιάζει τον καινούριο του δίσκο ἐντεῦθεν!

 

Tο Εντεύθεν που σημαίνει “από εδώ” είναι ίσως ο πιο προσωπικός δίσκος του συνθέτη, γεμάτο πρωτόγνωρες εικόνες, μνήμες, ονειροπόλους ήρωες. Εξαιρετικά επίκαιρο το έργο χαρτογραφεί την παραμονή και τη φυγή από κοινωνίες δυστοπικές και μιλώντας για την επόμενη μέρα ζωγραφίζει ένα τοπίο γνώριμο και συνάμα νέο όπου πρόσωπα και καταστάσεις μετρούν την αντοχή τους, και εξετάζοντας τις δομές γύρω τους αποδομούν και αναδομούν.

Στο έργο κυοφορείται μία εικοσαετία από το Γιάννη Μαρκόπουλο και η έκδοση του σηματοδοτεί και μια εικοσαετία από την έκδοση τέτοιας μορφής έργων στην εγχώρια δισκογραφία. Ένας κύκλος τραγουδιών με μελωδίες που συνέλαβε από τα νεανικά του χρόνια, με άλλες που επεξεργάστηκε για χρόνια και άλλες που ολοκλήρωσε στις αρχές του 2015. Ο συνθέτης αισθάνθηκε ότι το έργο είχε ολοκληρωθεί και επέλεξε τους ερμηνευτές βάση του συνολικού οράματος που είχε για την απόδοση του έργου.

markopoulos_afisa_2015_06_001.jpg

Τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου το πλέον πολυαναμενόμενο άλμπουμ της φετινής χρονιάς «Εντεύθεν» παρουσιάζεται σε μία υπέροχη συναυλία στο Μουσείο Μπενάκη, με τη συμμετοχή τριών από τους καλλιτέχνες που ο συνθέτης επέλεξε για την ερμηνεία των καινούριων του τραγουδιών: του Γιώργου Νταλάρα, του Δήμου Αναστασιάδη και της Δάφνης Ζουρνατζή. Μία δυναμική, δημιουργική, ουσιαστική μουσική σύμπραξη, που υπογραμμίζει το διαχρονικό και καθολικό χαρακτήρα της μουσικής του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Μαζί τους θα είναι Χορωδία Fons Musicalis, Παιδική Χορωδία Εκπαιδευτηρίων Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά και η Παλίντονος Αρμονία Ορχήστρα.

Διευθύνει ο συνθέτης.

συμμετέχουν:
Γιώργος Νταλάρας
Δήμος Αναστασιάδης
Δάφνη Ζουρνατζή

σε μία μοναδική συναυλία

Δευτέρα, 29 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς

ΕΝΤΕΥΘΕΝ: ο δίσκος

Από τον Μάιο, κυκλοφορεί ήδη το πρώτο single του δίσκου με τίτλο «Ό,τι αλλάζει να τ’ αντέξεις», σε ερμηνεία Γιώργου Νταλάρα. Το τραγούδι σε στίχους του συνθέτη, αποτελεί και το μήνυμα του δίσκου, σαν μια εσωτερική εντολή παραμονής σε ένα διαμελισμένο, σεισμικό τοπίο. Ο Μαρκόπουλος καλεί σε επιμονή και αντοχή όταν μοιάζει μονόδρομος η φυγή.

 

Στο εισαγωγικό σημείωμα του δίσκου ο συνθέτης γράφει «Στο «εντεύθεν» εκφράζω το τοπίο όπως σήμερα το αντικρίζω, σαν ένα πεδίο αποτελούμενο από ανταγωνιστικές ιδεολογίες, τα διλήμματα των οποίων προκύπτουν από την ίδια την ανθρώπινη φύση. Οι ήρωες μου είναι ονειροπόλοι, μεταξύ φυγής και παραμονής, αναζητούν τον χάρτη για την πατρίδα και εν τέλει για τον ίδιο τους τον εαυτό, κρατώντας μία δύναμη, τον έρωτα, και μία επιλογή: να προχωρήσουν χωρίς προδιαγεγραμμένους όρους. Καλώ τους ακροατές του έργου να εννοήσουν τον θεματικό του άξονα και να συμβάλλουν στη θεμελίωση της ευθύνης ώστε η αγάπη να μην δέχεται προσβολές από την ψευδαίσθηση της ασφάλειας. Και αυτό μου αρκεί.»

 

Το «Εντεύθεν» είναι μία παραγωγή της People Entertainment Group που εγκαινιάζει με το σημαντικό αυτό έργο την είσοδό της στην Ελληνική δισκογραφία.

Αναλυτικά τα τραγούδια του δίσκου έχουν ως εξής:

 1. Ότι αλλάζει να τ’αντέξεις
 2. Ο χορός της Λοταρίας
 3. Εθνολύσεως Αποδημία
 4. Πλάι στη θάλασσα
 5. Από μεγάλον Έρωταν
 6. Η Θαλπωρή
 7. Αχ, Πλάτανέ μου
 8. Θυμάμαι εσένα
 9. Σ’ένα στενό δρομάκι
 10. Εκ βαθέων
 11. Θα ήθελα να γνώριζα
 12. Ορχηστρικό της Εθνολύσεως
 13. Η λυπημένη

Στα 13 τραγούδια του δίσκου, τους στίχους και την ενορχήστρωση έχει κάνει ο ίδιος ο συνθέτης, εκτός από τα τραγούδια Εθνολύσεως Αποδημία/ Σ’ένα στενό δρομάκι / Εκ βαθέων (ποίηση Γιώργου Βολουδάκη), Από Μεγάλον Έρωταν (στίχοι Πόλυς Κυριακού) και Η Λυπημένη (ποίηση Γιώργου Σεφέρη).

Τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύουν οι Γιώργος Νταλάρας, Δήμος Αναστασιάδης, Vassilikos, Athena Andreadis, Δάφνη Ζουρνατζή.

 

Συμμετέχουν η Χορωδία Fons Musicalis, Παιδική Χορωδία Εκπαιδευτηρίων Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά και η Παλίντονος Αρμονία Ορχήστρα.

 

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου.

 

Πηγή: http://www.musiccorner.gr/o-giannis-markopoulos-parousiazi-ton-kenourio-tou-disko-%E1%BC%90nte%E1%BF%A6then-121051/Ξέρουμε πόσα και ποια από τα 13 τραγούδια του δίσκου ερμηνεύει ο Γ.Νταλάρας;

Edited by Apostolis
4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσιάζει το δίσκο «Εντεύθεν»

 

Γράφτηκε από τον  Ogdoo.gr

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015

 

 http://www.ogdoo.gr/diaskedasi/synavlies/o-giannis-markopoulos-parousiazei-to-disko-enteythen

 

http://www.ogdoo.gr/diskografia/nees-kyklofories/giannis-markopoulos-enteythen

 

Έκανα συγχώνευση των δυο σχετικών topics για να μη μπερδευόμαστε.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πριν λίγο μου ήρθε ενημερωτικό e-mail που έλεγε ότι η συναυλία αναβάλλεται...

 

Και πιο συγκεκριμένα, το μήνυμα ήταν το παρακάτω:

 

Καλησπέρα
από το
Viva.gr,


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου αναβάλλεται. Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία μέσα στις επόμενες ημέρες και θα ενημερωθείτε εκ νέου.

 

Αν ωστόσο επιθυμείτε ακύρωση των εισιτηρίων σας και επιστροφή χρημάτων, η διαδικασία είναι η εξής:


Για όσους έχουν πληρώσει με πιστωτική κάρτα, η επιστροφή γίνεται στην κάρτα τους αφού επικοινωνήσουν μαζί μας τηλεφωνικώς στο 13855 (εντός Ελλάδας) και +30 2117700 000 (από το εξωτερικό) ώστε να μας ενημερώσουν σχετικά.


Για όσους έχουν πληρώσει με μετρητά σε κάποιο φυσικό σημείο, παρακαλούμε όπως αποστείλετε με email στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (Αρ. Λογαριασμού σε μορφή IBANΤράπεζα και Ονοματεπώνυμο Δικαιούχου) στο info@people.gr για να

γίνει τραπεζική κατάθεση.


Ευχαριστούμε πολύ,


Viva.gr Back Office Dept. Agent


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κρίμα! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όντως κρίμα... Ήταν το πιο ενδιαφέρον αυτού του 3ημέρου. Ελπίζουμε να γίνει σύντομα η παρουσίαση! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσιάζει τον καινούριο του δίσκο ἐντεῦθεν!

 

Ξέρουμε πόσα και ποια από τα 13 τραγούδια του δίσκου ερμηνεύει ο Γ.Νταλάρας;

 

 

dalaras1.jpg

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γενικώς  το  cd  δεν  το  έχω  πάρει  ακόμα,δεν  υπάρχει  πουθενά  δεν  το  έχουν  το  ξέρουν  αλλά  δεν  ξέρουν  πότε  θα...

Εχτες  μου  είπε  ένας  φίλος  ότι  μόνο  στα  Πάμπλικ  θα  πωλείται....

Αναμένομεν...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το πιθανότερο είναι πως "κόλλησαν" οι παραγγελίες και οι αποστολές, λόγω των γεγονότων.

 

Στις 8 Ιουλίου έστειλα κι ένα μήνυμα στην εταιρεία παραγωγής και τους ρώτησα σχετικά,  αλλά με γράψανε στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Ακόμα δεν απάντησαν...

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κρίμα... Θα τους ρωτήσω τώρα κι εγώ. 

 

 

Update: Μου είπαν ότι είχαν κάποιο θέμα με την εταιρία που έκανε την παραγωγή του cd, αλλά από Δευτέρα μάλλον θα τακτοποιηθεί. Είπαμε να επικοινωνήσουμε ξανά.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...