Apostolis

Νταλάρας - Πασχαλίδης, Passport

35 posts in this topic

Ενημερώθηκα οτι ο Νταλάρας μόλις είπε το "Μια φυσαρμόνικα που κλαίει" και το "Una Moneda Le Di"!

Edited by Apostolis
4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστούμε για τις εντυπωσιακές φωτογραφίες! Νομίζω ότι το πιο βασικό χαρακτηριστικό της χθεσινής βραδιάς (και υποθέτω και όσων ακολουθήσουν) ήταν η ενέργεια του δυο καλλιτεχνών πάνω στη σκηνή. Ο Νταλάρας ήταν σαν να τον είχαν κάπου φυλακισμένο και τον απελευθέρωσαν. Βρισκόταν σε διαρκή παιχνίδια και "κόντρες" με τους μουσικούς ενώ δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του για τον Πασχαλίδη και τις ερμηνείες του. Μου άρεσε πολύ που είπε ένα τμήμα από τον "Ακροβάτη" που αποτελεί από τα αγαπημένα μου τραγούδια. Γενικά το όλο πρόγραμμα ως επιλογή ρεπερτορίου ήταν εξαιρετικό. Κρατούσε ισορροπίες ανάμεσα σε πολλά πράγματα. Κοινωνικά-πολιτικά-ερωτικά τραγούδια και μπαλάντες-λαϊκά-ρεμπέτικα-έντεχνα. Και όλα αυτά εξαιρετικά δεμένα. 

Ωραία στιγμή το "Μια φυσαρμόνικα που κλαίει" και τα ντουέτα με τον Πασχαλίδη σε αρκετά τραγούδια. Ο Πασχαλίδης έδειχνε επίσης τον θαυμασμό του για τον Νταλάρα επί σκηνής.

Φωνητικά ο Νταλάρας δεν ήταν σε πολύ καλή μέρα, ίσως λόγω του κρυολογήματος που φαίνεται να τον ακολουθεί. Αυτό βέβαια δεν τον πτόησε καθόλου για να μας χαρίσει το Una moneda le di αλλά και το "Αι της αγάπης μαχαιριά", δυο αρκετά απαιτητικά κομμάτια.   

Από τη βραδιά αυτή θα κράταγα επίσης το γεγονός της παντελούς έλλειψης ανταγωνισμού μεταξύ των δυο καλλιτεχνών.  Δεν υπήρξε κάποια στιγμή που να θέλει ο ένας να "καπελώσει" τον άλλο και είναι χαρακτηριστικό ότι κανόνιζαν εκείνη την ώρα ποιος θα μπει σε κάθε τραγούδι και ποιος θα ακολουθήσει και ο ένας έδειχνε τον άλλο. 

Η ορχήστρα ήταν η γνωστή μας "Εστουδιαντίνα" με τους εξαιρετικούς μουσικούς και ήχο αλλά αυτή τη φορά με σύγχρονο ήχο. Ο Νταλάρας μάλιστα έκανε ειδική μνεία στον Μερετάκη Κώστα ως μέλος των ΤΑΚΙΜ (κρουστά)  προτρέποντας το κοινό να πάει να τον ακούσει στο Ωδείο Αθηνών. Τότε έκανε αναφορά και στα συγκροτήματα "Τρίχορδο" και "Ραστ" κάνοντας και μια μίνι έρευνα στο κοινό για να δει αν τους έχουν ακούσει, διαπιστώνοντας με μια μικρή απογοήτευση ότι το πολύ κοινό δεν ξέρει τα συγκροτήματα αυτά που αξίζουν της προσοχής και της στήριξή μας.

Γενικά θα έλεγα ότι είναι ένα υπερπλήρες πρόγραμμα που έχουν πολλά να χάσουν όσοι δεν πάνε.

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κανένα tracklist παίζει για τους "εγκλωβισμένους" της συμπρωτεύουσας;

Δεν προετοιμαστήκαμε να κρατήσουμε σημειώσεις, γιατί θεωρούσαμε ότι θα είσαι εκεί..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eίπε, επίσης, αργά είναι πια αργά,εγώ ποτέ δεν αγαπώ,το πουκάμισο το θαλασσί και τελείωσε με το εφτά νομά σε μια κολασμένη εκτέλεση. 

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eίπε, επίσης, αργά είναι πια αργά

 

:wow:  :wow:  :wow:  :walkman:  :walkman:  :walkman: Μακάρι να το ξαναπεί στις βριαδιές του Φεβρουαρίου!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eίπε, επίσης, αργά είναι πια αργά

 

To "Είναι αργά" είπε.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραίο πρόγραμμα, καλή η χημεία των δύο στη σκηνή. Μπορεί ο καθένας να έχει τις αντιρρήσεις του στην επιλογή των τραγουδιών, να ήθελε να ακούσει κάτι άλλο στη θέση κάποιων, ένα είναι το σίγουρο: τέτοια τραγούδια, παιγμένα με αυτόν τον τρόπο και με αυτόν τον ήχο, σε όλη την Αθήνα μόνο εκεί που τραγουδάει ο Νταλάρας θα τα βρεις.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Αυτό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη: "Σα να παίζουν και να συνεργάζονται χρόνια μαζί, η χημεία τους που περιέγραψα, ήταν πραγματικά απίστευτη. Ενθουσιασμός, αστείρευτη ενέργεια, βαθιές ερμηνείες, «κιθαριστικές» κόντρες, πειράγματα και διαρκή χαμόγελα από δυο φίλους, που μοιάζουν να γίνονται «κολλητοί», λες και καρτερούσαν με εφηβική λαχτάρα, πότε θα ‘ρθει η στιγμή αυτή!" 

Έτσι ακριβώς το ένιωσα κι εγώ. 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το χθεσινό πρόγραμμα έκρυβε κάποιες εκπλήξεις: Το "Ιπτάμενο Χαλί" ως ένας φόρος τιμής στον ΄Αλκη Αλκαίο, το "Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου" ως ανταπόκριση σε αίτημα του κοινού ενώ προστέθηκε εκ νέου στο πρόγραμμα το "Una moneda le di" (στο οποίο το χειροκρότημα ήταν πολύ έντονο και αποκόμισε θετικά σχόλια και από -υποθέτω-σκληροπυρηνικούς "πασχαλιδικούς" που ως εκείνη την ώρα δεν χειροκρόταγαν).

Επίσης ο Πασχαλίδης έκανε μια πολύ ωραία γέφυρα για το "Πουκάμισο το Θαλασσί" με τον "Ερωτόκριτο" (για να σχολιάσει ο Νταλάρας στο τέλος ότι δεν τον έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα ως "Αρετούσα :razz: "), όπως είχε και στο Badminton αν θυμάμαι καλά.

Ο κόσμος ήταν πάρα πάρα πολύς, ενθουσιώδης και συμμετοχικός. Έχω την αίσθηση ότι όταν βρουν την ευκαιρία θα ξαναπαίξουν μαζί γιατί φαίνεται να το διασκεδάζουν πραγματικά πάνω στη σκηνή.

 

Το μόνο αρνητικό της βραδιάς είναι η κακή οργάνωση του χώρου. Η αναμονή για την είσοδο ξεπέρασε σε πολλές περιπτώσεις τη μια ώρα ενώ υπήρξαν άνθρωποι που είχαν προπληρώσει τα εισιτήριά τους και μπήκαν στον χώρο το λιγότερο ένα 20λεπτο μετά την έναρξη. Ο Κατσιγιάννης ζήτησε συγγνώμη από το κοινό για αυτό που συνέβη καθώς και την ανοχή του κοινού σε έναν νέο χώρο. Κατανοητό αλλά ελπίζω σήμερα να μην υπάρχει επανάληψη της ανοργανωσιάς.

 

 

 

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

από τη σελίδα του Andreas Katsigiannis

"Σε 4 παραστάσεις 5000 χιλιάδες περίπου μας τίμησαν με την παρουσία τους !!! Στον Κεραμεικο Passport. Σε ενα μήνα το ραντεβού μας στην Θεσσαλονκη !! Τους το χρωστάμε απο καιρό. Σας ευχαριστούμε απο καρδιάς"

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να πω για τη χθεσινή τελευταία βραδιά ότι ήταν ίσως η ωραιότερη βραδιά αυτού του τετραήμερου. Καταρχήν το πρόγραμμα κράτησε κανά 20λεπτο παραπάνω από το σύνηθες αλλά εκτός αυτού ήταν η όλη ατμόσφαιρα που υπήρχαν στιγμές που αποκτούσε χαρακτηριστικά μυσταγωγίας. Από τις πιο γλυκές και όμορφες στιγμές ήταν όταν ο Πασχαλίδης ζήτησε ως προσωπική παραγγελιά τη "Φαντασία" για να απαντήσει ο Νταλάρας κάτι του τύπου "Να και που οι ποιητές έχουν ανάγκη το λαϊκό τραγούδι" ή κάτι τέτοιο και υπενθύμισε τους συντελεστές του τραγουδιού. Ο Παχαλίδης πέταξε σε μια γωνιά το πακέτο και έδειχνε να απολαμβάνει κάθε στιγμή του τραγουδιού

Νομίζω ότι αυτή η συνεργασία έδωσε στον Νταλάρα την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και με ένα κοινό που ήταν ίσως επιφυλακτικό απέναντί του. Σίγουρα τους κέρδισε όπως φάνηκε και τις 4 βραδιές από το χειροκρότημα. Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί και η στήριξη που του παρήσχε διαρκώς ο Πασχαλίδης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνέντευξη στο Hot doc όταν στην ερώτηση "Τι σας θυμώνει" ο Νταλάρας απάντησε "Μόνο ο εαυτός μου", ο Πασχαλίδης πετάχτηκε και είπε κάτι "Τόσα που έχει ακούσει αυτός ο άνθρωπος"...Αυτή, λοιπόν, η αμοιβαία αγάπη βγήκε και με το παραπάνω στη σκηνή και νομίζω ότι ήταν αυτό τελικά καθόρισε αυτές τις βραδιές.

Η εξαιρετική επίσης ορχήστρα κέρδισε και αυτή με τη σειρά της επάξια το χειροκρότημα καθώς συνέβαλε καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Να είναι όλοι τους καλά να μας χαρίζουν τέτοιες βραδιές!

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...