Alona

Αφιέρωμα Στον Σταύρο Κουγιουμτζή Στην Ακτή Πειραιώς

29 posts in this topic

Ως Encore είπε το "Αυτός ο Κόσμος"

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν ήτανε να απ αρνηθώ και Σαν ραγίσει το ποτήρι!!!! Προβλέπονται δύσκολες στιγμές!!....

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά από διεξοδική συζήτηση έγινε ντουέτο

 

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το είπε αυτό το πράγμα στο αφιέρωμα στον Κουγιουμτζή?  :what:

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα. Ήταν πολύ σωστή η επιλογή του χώρου. Ένα σχετικά μικρό μαγαζί στα πρότυπα του Σταυρού του Νότου το οποίο γέμισε πολύ ικανοποιητικά την πρώτη βραδιά και σχεδόν εντελώς την δεύτερη. Πολύ ωραία η σκέψη να διαβάζονται αποσπάσματα από τα βιβλία. Μπορεί το ρεπερτόριο να ήταν πάνω-κάτω δεδομένο (με κάποιες ωραίες εξαιρέσεις όπως ο Δραπέτης που είχε πολύ ωραία ενορχήστρωση) αλλά είναι αλλιώς να ακούς όλα αυτά τα τραγούδια μαζεμένα και πραγματικά να μην πετάς τίποτα. Η μόνη παρατήρηση που θα έκανα είναι ότι στις επιλογές των υπολοίπων επίσης πολύ καλών τραγουδιστών θα μπορούσε να είχε γίνει μια καλύτερη επιλογή και να έλεγαν περισσότερα μη γνωστά τραγούδια (π.χ. νομίζω ότι από τον δίσκο με τη Μοσχολιού λένε μόνο ένα ενώ έχει εξαιρετικά τραγούδια και οι θα μπορούσαν να τον υποστηρίξουν και η Καρακώστα και η Στρατηγού). Ο Κοτονιάς,ειδικά την δεύτερη βραδιά που μάλλον προσαρμόστηκ, ήταν πολύ θετική παρουσία. Και τα "Κλειδιά" που ειπώθηκαν έτσι όπως παρουσιάστηκε κόλλαγαν και δεν ξένισαν. Είναι τραγούδι απόλυτα στο κλίμα του Κουγιουμτζή.

Από φωνητική άποψη είχα πολύ καιρό να ακούσω τόσο καλό και με ακούραστη φωνή τον Νταλάρα. Ήταν εντυπωσιακός. Επίσης έκανε σε πολλά τραγούδια τα γνωστά παιχνιδάκια και γυρίσματα με κορυφαίο-κατά τη γνώμη μου-το "στα ψηλά τα παραθύρια" τη δεύτερη βραδιά. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως ένα τραγούδι που το έχει πει άπειρες φορές το κάνει κάθε φορά διαφορετικό.Ελπίζω να μην κάνει υπερβολές σε επίπεδο εμφανίσεων και να κρατήσει αυτή η επίδοση. 

Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία και τις επόμενες δύο ή τέσσερις βραδιές.

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έναν ΩΡΛ θα θέλω μετά από τόσο τραγούδι!!!! :music_singguitar:  :whistling2: 

Προγράμματα όνειρο είναι τούτα και δε θα πω τίποτα άλλο... "Παράπονο" από τραγούδια σίγουρα έχω, αλλά και έτσι μια χαρά είμαστε...  :music: 

 

 

Λίγες φωτογραφικές στιγμές από εμένα εδώ: https://www.flickr.com/photos/marochr/sets/72157666668976300 

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όσοι δεν αποφασίσατε ήδη να έρθετε στην Ακτή Πειραιώς, θεωρώ πως πρέπει να το βάλετε στο πρόγραμμα!Γιατί είναι ευκαιρία να ακούσετε μαζεμένα πολλά από τα σπουδαία τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή. Από άρτια ορχήστρα.Από ωραίες φωνές. Κυρίως από τη φωνή του Νταλάρα που κρατά τον κύριο όγκο του προγράμματος. Και που ο συνθέτης επέλεξε να γίνει η κύρια φωνή της δημιουργικής του έκφρασης. Γιατί για μας ο Νταλάρας να τραγουδά Κουγιουμτζή είναι αξία ανεκτίμητη. Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως επέλεξε να διανθίσει το πρόγραμμα με αφηγήσεις από τα κείμενα του συνθέτη. Αφηγείται ο Νταλάρας κείμενα από τα δύο βιβλιαράκια όπως και το ποίημα της Δημουλά για τον συνθέτη. Αφηγείται με συγκίνηση,αγάπη. Τραγούδησε με συγκίνηση, αγάπη. Ο συνθέτης της ζωής του, όπως είπε. Κι ενώ ακούγονται -κι όχι πάντα αδίκως- φωνές για υπερέκθεση σε πολυσχιδείς εμφανίσεις, όταν πρόκειται για αφιέρωμα στον Κουγιουμτζή κανέναν δεν πειράζει.

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι βραδιές ήταν καταπληκτικές! Πολύ καλύτερες από το αναμενόμενο! Είχα πολύ καιρό να τον ακούσω τόσο καλό φωνητικά.. Είπαμε τα τραγούδια του Κουγιουμτζή είναι μέσα του.. Εξαιρετικές και οι αφηγήσεις.. Μου άρεσε τόσο πολύ αυτό που είπε ότι ο Κουγιουμτζης έλεγε ότι γράφει τραγούδια για την φωνή του αλλά αυτός πάντα πίστευε ότι γράφει για την ψυχή του.. Πολύ όμορφο και το μαγαζί. Οι κοπέλες πολύ καλές. Η Καρακώστα μου άρεσε πολύ και μου φάνηκε πολύ ακομπλεξάριστη. Ήξερε να γεμίζει την σκηνή και να ξεσηκώνει τον κόσμο. Ο Κοτονιάς πολύ αδιάφορος σαν ερμηνευτής. Γενικώς όμως πάρα πολύ θετικές εντυπώσεις.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό:

"Δεν υπάρχει μέτρια στιγμή σε ένα πρόγραμμα που παρέχει ουσιαστική χαρά, ευφορία, συγκίνηση και που ξυπνάει μνήμες αλλά, ταυτόχρονα, σε κρατάει καρφωμένο με τη σκέψη στο σήμερα, δίνοντας ένα μέτρο σύγκρισης και αξίας μιας τέχνης που ξέρεις πως πάντα θα φυλάς ανάμεσα στα ακριβά σου αποκτήματα και πράγματα."

 

«Άσε με πάλι να σου πω…»: τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχει απόλυτο δίκαιο η Ελίνα για όσα λέει σχετικά με το πρόγραμμα. Όντως δεν πρέπει να το χάσει κανείς. Οι συντελεστές του είναι εξαιρετικοί, με κορυφαίο φυσικά τον Γ. Νταλάρα. Υπέροχα τραγούδια, υπέροχες στιγμές. Η αλήθεια είναι ότι έχει πολύ θόρυβο γεινικά, λόγω και πλήθους κόσμου, αλλά αυτό είναι ένα μειονέκτημα αυτών των μουσικών σκηνών.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

26559519356_bbf7875228_z.jpg

 

Φέρτε μου έναν ΩΡΛ, φέρτε μου και νερό να ξεδιψάσω από το πολύ τραγούδι! Θα έλεγα και φέρτε μου έναν ψυχίατρο, αλλά τον δικό μου τον συνάντησα απόψε πάνω στη σκηνή. 
Βάλσαμο... 
Αύριο τελευταία βραδιά. Εύχομαι ν' ακολουθήσουν κι άλλες.

 

ΥΓ: "Το καπηλειόοοοοο"  :whistling2:  :music_singguitar:

ΥΓ2: Εύχομαι κάποιος να έχει τραβήξει τον χαμό στο "Να'τανε το '21"... 

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yπέροχα τραγούδια, υπέροχοι μουσικοί, υπέροχοι τραγουδιστές και ακόμη πιο υπέροχος ο Γ. Νταλάρας! Ο Σταύρος Κουγιουμτζής δεν έγραφε τα τραγούδια του μόνο για τη φωνή του, όπως έλεγε, και για την ψυχή του, όπως πρόσθεσε χθες ο Γ. Νταλάρας, αλλά και για τις δικές μας ψυχές!!

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για τα υπέροχα βράδυα που … ανθίζουν τις δικές μας πασχαλιές!

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να ξεκινήσω με ένα "αξίωμα": Όταν ο Νταλάρας τραγουδάει Κουγιουμτζή αποτελεί από μόνο του είδηση, στην οποία δε χωρούν παρατηρήσεις για την επιλογή των τραγουδιών, τους επί σκηνής συνεργάτες, το χώρο ή οτιδήποτε άλλο. Ο Νταλάρας τραγουδάει Κουγιουμτζή και όλοι σιωπούν!! Για την ακρίβεια δε σιωπούν, ενθουσιάζονται και σηκώνουν ένα μαγαζί στο πόδι, με αντιδράσεις που παραπέμπουν σε περασμένες δεκαετίες! Για να δανειστώ την κουβέντα διπλανής μου κυρίας, μόνο αυτός μπορεί να κάνει έξαλλους μεγάλους ανθρώπους!! Και είναι αλήθεια ότι όλοι εμείς οι "μεγάλοι άνθρωποι" χάνουμε την ψυχραιμία μας και ο λόγος είναι προφανής: ο Νταλάρας τραγουδάει Κουγιουμτζή και όλοι μας πλημμυριζόμαστε από εικόνες και στιγμές από χρόνια αθωότητας, τότε που ανακαλύπταμε τους εαυτούς μας και τα τραγούδια. Όταν άκουσα, για πρώτη φορά ζωντανά και δεν έχω πάει και σε λίγα, το καπηλειό και το αν ήτανε να σ αρνηθώ, δε γινόταν διαφορετικά, έζησα ξανά την εποχή που έφηβος, με ένα γουόκμαν κολλημένο στα αυτιά, είχα λιώσει στο μπρος πίσω όλες τις κασέτες, εικοσιένα, πασχαλιές, μικρές πολιτείες, παραθύρια, για να μάθω κάθε τραγούδι, κάθε εισαγωγή και μουσική φράση, κάθε γύρισμα της φωνής του!! Αυτό είναι ένα μεγάλο δώρο, που μου προσφέρει ο Νταλάρας όταν τραγουδάει Κουγιουμτζή! Δεν έχω διάθεση για καμία άλλη παρατήρηση ή σχόλια, παρά μόνο να σταθώ στην εξαιρετική φωνητική του κατάσταση και την ανεξάντλητη επί σκηνής όρεξη! Μακάρι να παίξουν και μετά το Πάσχα, να ξαναπάμε και να έρθει να δει το πρόγραμμα περισσότερος κόσμος, γιατί ο Νταλάρας τραγουδάει Κουγιουμτζή κι αυτό δε χάνεται!!!...

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η χθεσινή βραδιά ήταν απλά μαγική. Το μαγαζί ήταν υπερπλήρες. Δεν έπεφτε καρφίτσα. Ο Νταλάρας σε αδιανόητα κέφια. Είπε το "Μ΄έκοψαν με χώρισαν" και το "Χασάπικο" επιπλέον των όσων λέει (χωρίς να κόψει το "Καπηλειό"). Φωνητικά ήταν ακούραστος καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς και έκανε ό,τι ήθελε με τη φωνή του. Ανακοίνωσε από το μικρόφωνο ότι οι παραστάσεις θα συνεχιστούν και μετά το Πάσχα χωρίς να πει ημερομηνίες. Θα ανακοινωθούν προσεχώς :D  :D  :D

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ήμασταν στην τελευταία παράσταση του αφιερώματος του Γιώργου Νταλάρα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στην Αθήνα...

Θα ήταν «ευχής έργον» αν αυτή η παράσταση ταξίδευε τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας…

 

«Άσε με πάλι να σου πω… τι σημαίνει αγάπη…»

25/04/2016

 

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

 

 

http://www.ogdoo.gr/epikairotita/eimastan-ekei/ase-me-pali-na-sou-po-ti-simainei-agapi

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάποιες φωτογραφίες και από μένα :) ήταν μαγεία !!! Καλό Πάσχα σε όλους! 

 
 
 
13086811_10154080603132270_3427965828078
 
13041372_10154080619322270_6705682418015
 
13041329_10154080630247270_6573688715189
 
13029708_10154080641222270_5196184439766
 
13048063_10154080644732270_7856180784284


13064685_10154080652982270_5767208943766

8 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...