ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

'' Θαλασσινά Παλάτια '' Βαγγέλης Κορακάκης - Γιώργος Νταλάρας

25 posts in this topic

Επιτέλους!

Ευχαριστούμε Θανάση!

2 people like this

Ο νέος δίσκος του Γιώργου Νταλάρα με τον Βαγγέλη Κορακάκη

(ΑΚΟΥΣΤΕ) O Γιώργος Νταλάρας συναντά τον Βαγγέλη Κορακάκη στα «Θαλασσινά Παλάτια».

http://www.ogdoo.gr/diskografia/nees-kyklofories/o-neos-diskos-tou-giorgou-dalara-me-ton-vaggeli-korakaki

2 people like this

Είναι ΔΙΣΚΑΡΑ! Ο πρώτος αυθεντικός λαϊκός δίσκος του Νταλάρα μετά από πολύ πολύ καιρό!

4 people like this

Εντός των ημερών θα βρίσκεται στα καταστήματα. 

O άλλος τρόπος είναι με παραγγελία στο 2102819090 και αποστολή ταχυδρομικά με αντικαταβολή. 

3 people like this

Δεν πρόκειται να γράψω μεγάλο κείμενο, όπως στα Άστεγα. Μη με χαρακτηρίσετε και ψώνιο που ζήλεψα τη δόξα ''ειδημόνων''...

Ο δίσκος είναι Κορακάκης. Δηλαδή αγνό, ανεπιτήδευτο, έντιμο υλικό. Με αυτές τις λέξεις ταυτίζω τον συνθέτη τον συγκεκριμένο. Ο δίσκος περιέχει κάποια τραγούδια-διαμαντάκια.Ξεχώρισα όμως ιδιαίτερα και σημείωσα τα: Χαράζει στη στράτα μου, Μαχαιριές,Ήλιε που δεν ξημέρωσες,Καρδιά θλιμμένη, Σιγά σιγά στα χέρια σου. Αυτά μετράνε πάρα πολύ όσον αφορά εμένα.Μπράβο και στο Βασίλη Κορακάκη!

Δεν ξέρω αν ο ξεφτισμένος κόσμος μας μπορεί να κάνει λαϊκή του έκφραση  τραγούδια σαν αυτά. Τραγούδια καθαρά σαν αυτά. Το εύχομαι ολόψυχα! Κι εύχομαι και ο κορυφαίος ερμηνευτής τους (τραγουδιστής-μάστορας και το απέδειξε και σε αυτόν τον δίσκο) τον επόμενο χειμώνα να κάνει μια προώθηση όπως ταιριάζει σε αυτό το υλικό. 

7 people like this

Κατά τη γνώμη μου είναι μακράν ο καλύτερος δίσκος του Νταλάρα της τελευταίας-τουλάχιστον-δεκαετίας. Μετά από κάποιες (άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο) μη πολύ επιτυχημένες απόπειρες "σύγχρονων" δίσκων (με εξαίρεση τα Άστεγα που είναι επίσης πολύ ωραία δουλειά) έρχεται ένας γνήσιος λαϊκός δίσκος με ωραίο και "καθαρό" στίχο και μουσική αντίστοιχα. Ο Κορακάκης παρουσιάζει ένα πολύ ωραίο υλικό και ο Νταλάρας το αναβαθμίζει και το αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενώ ο γιος Κορακάκη επίσης "χρεώνεται" μερικά πολύ ωραία κομμάτια. Μου αρέσει από το πρώτο έως το τελευταίο κομμάτι αλλά αν έπρεπε να διαλέξω κάποιο από τα κομμάτια θα ήταν τα "Καρδιά θλιμμένη", "Δεν προσκύνησα τη γη μου" και τα "Θαλασσινά παλάτια". Αλλά πραγματικά δεν το βρίσκω αναγκαίο :razz: .Μπορεί να παίζει ακατάπαυστα :whistling2:  :walkman: . 

5 people like this

Είναι  ένας  δίσκος  καθαρά  λαϊκός  με  ψηλά  το  κεφάλι  και  τραγούδια  που  ήρθαν  για  να  μείνουν.

Το  προσδοκούσα  και  το  περίμενα  αυτό  το  cd  όπως  και  όλοι  μας.Εδώ  οι  συντελεστές  ο  Βαγγέλης,ο  Γιώργος  και  ο  Βασίλης  ξεδίπλωσαν  τις  ψυχές  τους,γυμνώθηκαν  και  καλά  έκαναν.Εμένα  με  λιώνουν  "οι  μαχαιριές" αλλά  και  όλα  τα  τραγούδια,όπως  αυτό  το  Κουλουριώτικο  χασάπικο  τα "Θαλασσινά  παλάτια" όπως  ωραία  και  ταιριαστά  λέγεται  ο  δίσκος.

Μακάρι  το  χειμώνα  να  τους  δούμε  μαζί  σε  κάποιο  χώρο  για  αρκετές  παραστάσεις.!

Είμαι  ευτυχής  για  αυτά  τα  σπουδαία  τραγούδια!! 

3 people like this

Με κάλυψαν οι προλαλήσαντες... Με απλά λόγια...μου αρέσει πάρα πολύ!!! Και το booklet με το αφισάκι ωραίο. Μπράβο για όλη τη δουλειά!

1 person likes this

Ο Κορακάκης και τα «Θαλασσινά Παλάτια» του στο Β’ Πρόγραμμα

08/06/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

http://www.ogdoo.gr/epikairotita/media/o-korakakis-kai-ta-thalassina-palatia-tou-sto-v-programma

Στην εκπομπή του Γιάννη Τζουανόπουλου στο Δεύτερο Πρόγραμμα, ο Βαγγέλης Κορακάκης παρουσίασε ολόκληρο τον καινούργιο του δίσκο με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Βασίλη Κορακάκη, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και σε παλαιότερες συνεργασίες του με ερμηνευτές όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος...

Ο Βαγγέλης Κορακάκης στο Δεύτερο Πρόγραμμα με τα «Θαλασσινά παλάτια»

19/06/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

http://www.ogdoo.gr/epikairotita/media/o-vaggelis-korakakis-sto-deytero-programma-me-ta-thalassina-palatia

2 people like this

Ακούγοντας την εκπομπή σκεφτόμουν δυο πράγματα. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν εκπομπές που να αναδεικνύουν έναν δίσκο ολοκληρωμένα αλλά ταυτόχρονα πόσο σημαντικό είναι ο δημοσιογράφος να μπορεί να επιτελέσει δημιουργικά τον ρόλο, πράγμα που κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να κάνει ο Τζουανόπουλος. Μπορεί να έχει όλη την καλή θέληση, και σημαντικές γνώση στο λαϊκό τραγούδι, αλλά θα μπορούσε να πάρει πολλά περισσότερα από έναν πηγαίο λαϊκό συνθέτη, όπως τον Κορακάκη αφήνοντάς τον να μιλήσει...Ευχαριστούμε για τη μεταφορά!

2 people like this

Εχτες καταφερα κι αγορασα το cd. Δεν έχω να προσθεσω κατι ως προς την ουσία αφου εγραψα παραπανω για τα τραγουδια.

Πολυ καλό που υπαρχουν οι στιχοι.

Δεν ενθουσιάστηκα με την ιδεα της αφίσας ως ενθετο.Καθόλου ευχρηστο.

Just heard some of the sound tracks on here.  Great CD compare to his latest one that came out earlier in the year. 

I'll be sure to add this on my shopping list when I arrive in Athens early this fall.

Happy Listening folks :walkman::music:

Τόσο ο λαϊκός συνθέτης, όσο και ο ερμηνευτής μίλησαν με πολλή αγάπη γι’ αυτή τη συνεργασία, αναφέρθηκαν στη βιωματική τους σχέση με το λαϊκό τραγούδι, ενώ ο Βαγγέλης Κορακάκης παρουσίασε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που σχετίζεται με το τραγούδι «Τα παιδιά της ερημιάς»… 
Στην εκπομπή του Νίκου Θρασυβούλου στον "Bήμα fm"...

Νταλάρας & Κορακάκης στον «Βήμα fm» 99,5

05/07/2016

1 person likes this

Κερδίστε 3 αντίτυπα του CD «Θαλασσινά Παλάτια» του Β. Κορακάκη με το Γ. Νταλάρα

http://www.ogdoo.gr/diafora/diagonismoi-kliroseis/kerdiste-3-antitypa-tou-cd-thalassina-palatia-tou-v-korakaki-me-to-g-dalara

Άκουγα πάλι το δίσκο σήμερα και σκεφτόμουν να ξαναγράψω ότιείναι απίστευτη δουλειά....και συνειδητοποίησα ότι δεν είχα γράψει ώστε να ξαναγράψω :wow::wow::wow:

Απίθανος δίσκος! Πιστεύω ότι αν είχε βγει μερικές δεκαετίες νωρίτερα θα τον τραγουδούσε όλη η Ελλάδα!

Είναι κρίμα που τον τραγούδησε ο Νταλάρας μόνο τόσο λίγο όταν κυκλοφόρησε. Δε μπορώ ναβρω έναν τρόπο να ακουστούν περισσότερο αυτά τα τραγούδια αλλά νομίζω ότι θα μείνουν στην αφάνεια για το ευρύ κοινό και είναι πραγματικά κρίμα!

Δισκάρα, δισκάρα, δισκάρα :walkman::walkman::walkman::walkman::walkman::walkman:

2 people like this

Έχεις δίκιο σε όλα!

1 person likes this

Και τι φταίει τελικά που τέτοια δισκάρα απλά πέρασε και δεν ακούμπησε;; Η κρίση της δισκογραφίας; Η κατάσταση στο ραδιόφωνο; Κι όμως υπάρχουν αξιόλογοι σταθμοί με ωραίες επιλογές, στις οποίες όμως δεν έχω ακούσει τα θαλασσινά παλάτια. Το γεγονός ότι ο ίδιος, με εξαίρεση τα δυο live στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, δεν τον υποστήριξε πουθενά αλλού;;

2 people like this

Τα «Θαλασσινά παλάτια» του Βαγγέλη Κορακάκη με τον Γιώργο Νταλάρα

25/08/2020
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

https://www.ogdoo.gr/diskografia/diskoi-pou-den-ksexasa/ta-thalassina-palatia-tou-vaggeli-korakaki-me-ton-giorgo-dalara

Εδώ και πάρα πολύ καιρό ήθελα να γράψω για αυτό το δίσκο, που τον θεωρώ έναν από τους σημαντικότερους της δεκαετίας (και όχι μόνο).Πήρα αφορμή σήμερα, που ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο φίλος μου ο Βαγγέλης, κλείνει τα 59...

Χρόνια πολλά Βαγγέλη! Πάντα τέτοια!!!

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...