Sign in to follow this  
Followers 0
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Αφιέρωμα Στον Δημήτρη Λάγιο

8 posts in this topic

Λευκωσία,  Μεταλλείο Σκουριώτισσας 
Αφιέρωμα Δημήτρη Λάγιου
 
Συμμετέχουν: Γιώργος Νταλάρας, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δώρος Δημοσθένους, Υακίνθη Λάγιου και η ΔΙΑΣΤΑΣΗ

 

ntal100_zpseqvhy8qp.jpg

 

http://shop.tickethour.com/showEventInfo.html?idEvent=378

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΣΚΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑ
ΝΤΑΛΑΡΑΣ – ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ – «ΔΙΑΣΤΑΣΗ»

Κλείνουν φέτος 25 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου. ‘Όπως γίνεται πάντα, όταν περνούν τα χρόνια λίγοι είναι αυτοί που θυμούνται προσωπικότητες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην κοινωνία, στην τέχνη, στα γράμματα. Κι’ακόμα πιο λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ή διάβασαν για την ύπαρξη αυτών των ανθρώπων.
Μια τέτοια λοιπόν προσωπικότητα είναι ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Λάγιος, ο οποίος μέσα στην σύντομη παραμονή του στην ζωή, πέθανε στα 39 του χρόνια – έγραψε τόσα σημαντικά αριστουργήματα που δικαιολογούν απόλυτα το ότι αυτόν τον σημαντικό άνθρωπο τιμούμε σήμερα με διάφορες εκδηλώσεις. Αλήθεια πόσοι γνωρίζουν ότι τραγούδια όπως «Των Αθανάτων», «Καρτερούμεν», «Όμορφη και παράξενη πατρίδα», «Τι πάθος», «Γενιά με τα φτερά σου τ’ανοιχτά», «Περαστικός κι’αμίλητος», «Τρελλοβάπορο», ανήκουν στο Δημήτρη Λάγιο;
Πόσοι γνωρίζουν ότι τον Δημήτρη Λάγιο επέλεξε ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης για να μελοποιήσει ένα από τα σπουδαιότερα του ποιήματα , «Ο ήλιος ο ηλιάτορας»;
Τον Δημήτρη Λάγιο λοιπόν επέλεξαν οι οργανωτές στο Μεταλλείο της Σκουριώτισσας .

Μια μεγάλη εκδήλωση προς τιμή αυτού του μεγάλου συνθέτη θα γίνει στον υπέροχο συναυλιακό χώρο του Μεταλλείου της Σκουριώτισσας στις 16 Ιουλίου στις 20:30. 
Τίτλος της συναυλίας «Βαπόρι στολισμένο βγαίνει στα βουνά» . Ένα βαπόρι γεμάτο καλλιτέχνες. Ένα βαπόρι γεμάτο με τους ανθρώπους που εκτίμησαν και αγάπησαν αυτόν τον μεγάλο συνθέτη και το κυριότερο ένα βαπόρι γεμάτο με τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, που σήμερα γίνονται ακόμα πιο αληθινοί «κατακαϋμένη πλάση που σε γήτεψαν όλοι οι τρελλοί του κόσμου και στρατήγεψαν» .Μέσα σε αυτό το βαπόρι θα βρούμε το Γιώργο Νταλάρα, φίλο του συνθέτη και ερμηνευτή του μεγαλύτερου μέρους του έργου του Λάγιου, τη Φωτεινή Βελεσιώτου, τον Δώρο Δημοσθένους, την Υακίνθη Λάγιου, κόρη του συνθέτη και το Φωνητικό Σύνολο της «Διάστασης», - υπό την διεύθυνση της Αντριάνας Σεργίδου - που ερμήνευσε το μεγαλύτερο μέρος των τραγουδιών που έγραψε ο Λάγιος για τη Κύπρο. Μέσα στο βαπόρι θα βρούμε 10 εξαίρετους μουσικούς. Θα βρούμε τον Άδμητο Πιτσιλλίδη και τον Βάσο Αργυρίδη που ανέλαβαν την προετοιμασία της ορχήστρας και το κυριότερο θα βρούμε την ψυχή και το σθένος όλων των εθελοντών από το Μεταλλείο και τις Κοινότητες της Σολιάς που θα δουλέψουν κάτω από το ακούραστο μάτι του διευθυντή του Μεταλλείου, Κωνσταντίνου Ξυδά, για την επιτυχία της εκδήλωσης.
Θα ακουσθούν τραγούδια από τα έργα «Ο ήλιος ο ηλιάτορας», «Αη Λαός» που πρωτο ερμήνευσε η Σωτηρία Μπέλου, «Εδώ που γεννηθήκαμε», «Αθανάτων», «Ερωτική Πρόβα». Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όσοι καταφέρουν να βρεθούν στον μαγευτικό χώρο του μεταλλείου θα ζήσουν υπέροχες στιγμές και θα σιγοτραγουδήσουν τα υπέροχα τραγούδια αυτού του μεγάλου συνθέτη.
Ο Δημήτρης Λάγιος αγάπησε τον τόπο μας όσο κανένας άλλος. Ύμνησε τον τόπο μας, το λαό μας, τους αγώνες μας. Για αυτό και ο τόπος θα τον τιμήσει όπως πραγματικά ξέρουμε να τιμούμε τους άξιους ανθρώπους.
Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας & Πολιτισμού κυρίου Κώστα Καδή.
Χορηγοί Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, ΟΠΑΠ Κύπρου, αδελφοί Ιακώβου, Πετρολίνα, T.M.E.C. και Τράπεζα Κύπρου.
Ήδη άρχισε η προπώληση των εισιτηρίων από το «Ταμείο Οδού Ειρήνης 158» στην Λεμεσό ( τηλ: 25 37 28 55 ) ηλεκτρονικά από την TICKETHOUR τηλ 77 77 70 40 και ΑCS couriers. 
Προπωλούνται επίσης εισιτήρια από τα γραφεία του Μεταλλείου της Σκουριώτισσας ( τηλ: 22 583 500 ) και όλα τα Κοινοτικά συμβούλια Σολιάς: 

ΚΑΤΥΔΑΤΩΝ - 22933833
ΛΙΝΟΥ - 22932022
ΦΛΑΣΟΥ - 22933068
EΥΡΥΧΟΥ - 22932228
ΠΕΤΡΑΣ
ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΣ
ΜΑΡΙΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ
PETROL STATION LIMITED
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΡΟΟΔΟΥΣ 2831 ΕΥΡΥΧΟΥ
22933457

http://www.diastasis.org.cy/

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σύμφωνα με συνέντευξη στον ''Φιλελεύθερο'' του Δώρου Δημοσθένους 

''Τον Φεβρουάριο, στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο με Γιώργο Νταλάρα και Φωτεινή Βελεσιώτου''.

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστουμε Ελινα ,ωραια ειδηση :)  

Μια παρασταση φανταστικη !!!!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=3532

 

''Βαπόρι στολισμένο βγαίνει στα βουνά''

22 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα η προπώληση άρχισε. Κι επειδή πάλι οι διοργανωτές δέσμευσαν αρκετό αριθμό εισιτηρίων (όλα τα καλά εισιτήρια δηλαδή) φροντίστε για να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας. Εκτός κι αν τις τελευταίες μέρες τα γυρίσουν στο Μέγαρο οι διοργανωτές για να τα διαθέσουν οι του Μεγάρου. Ελπίζω να μη ζήσουμε μέρες Παλλάς όπου οι διοργανωτές τα κρατούσαν μέχρι σχεδόν πριν την παράσταση ο κόσμος έψαχνε για εισιτήρια και τελευταία στιγμή τα γύρισαν στο Παλλάς αλλά είχε πετάξει το πουλάκι και δεν υπήρχε χρόνος διάθεσης των εισιτηρίων. Κουραστήκαμε πια!

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0