Sign in to follow this  
Followers 0
nefeli

Πλατεία Βούλας 19-9-2016

6 posts in this topic

Μια πολύ ωραία συναυλία που διακόπηκε από τη βροχή -κανα μισάωρο υποθέτω- πριν την προγραμματισμένη λήξη της αλλά ολοκληρώθηκε εντυπωσιακά. Το θέμα ήταν γνωστό αλλά ήταν ένα μικρό ερωτηματικό το ρεπερτόριο. Τελικά το ρεπερτόριο που επιλέχτηκε ήταν ένα μείγμα. Είχε πολλά τραγούδια του Κουγιουμτζή (Ένας κόμπος η χαρά μου, Ελεύθεροι κι ωραίοι, Του κάτω κόσμου τα πουλιά, Ήταν πέντε ήταν έξι, Όλα καλά, Που' ναι τα χρόνια, Στα ψηλά τα παραθύρια και κάποια που δεν θυμάμαι), κάποια από τα γνωστά συναυλιακά (Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν, Τα βεγγάλικά σου μάτια, Καράβια βγήκαν στη στεριά, Το Καραντί κλπ) και για το τελευταίο μέρος είχαν αφήσει τα τραγούδια από την Μικρά Ασία και ίσως κάποια από τον Βυζαντινό Εσπερινό ( η Ασπασία Στρατηγού είπε τα Βάρα Νταγερέ και Καμπάνα του Εσπερινού). Η βροχή έπιασε όταν ξεκινούσε το τελευταίο-και πιο ενδιαφέρον νομίζω για μας-μέρος. Πρόλαβαν και είπαν το Προσφυγιά, το Σπίτι μου το Πατρικό και έληξε με τη Γιορτή Ζαεϊμπέκηδων με το κοινό να έχει κατέβει μπροστά στη σκηνή υπό πολλή βροχή. Ήταν μια πολύ ωραία κίνηση, αναγνώριση της προσπάθειας που κατέβαλαν εκείνη την ώρα τραγουδιστές, μουσικοί και τεχνικοί (και αν θυμάμαι καλά δεν το ξεκίνησαν οι γνωστοί-άγνωστοι). Νομίζω ότι ο Νταλάρας αποφάσισε να κατέβει ότι ανέβηκε ο Ζαχόπουλος πάνω. Ήταν τόσο ωραίο το κλίμα που ήταν φανερό ότι δεν ήθελε να τελειώσει η συναυλία. Αλλά πραγματικά ήταν ήδη επικίνδυνο αυτό που έκανε και την κράτησε αυτό το εικοσάλεπτο δεδομένου ότι δεν είχε κανένα σκέπαστρο. Από πλευράς ερμηνειών νομίζω ότι ήταν εξαιρετικός και κατέβαλε πραγματικά μεγάλη προσπάθεια να ικανοποιήσει το κοινό, όπως και η Ασπασία Στρατηγού αλλά και οι μουσικοί που ήταν φανερό κάποια στιγμή ότι είχαν αρχίσει-και απολύτως δικαιολογημένα-να αγχώνονται για το όργανά τους όσο διαρκούσε η βροχή και ο Νταλάρας δεν σταμάταγε.:razz:

Νομίζω ότι το κοινό το κατευχαριστήθηκε και αποχωρώντας μόνο θετικά σχόλια άκουγε κανείς.

Υ.Γ. Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξη αλλά και για σήμερα δυσκολάκι το βλέπω....:pity:

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστούμε για τη μεταφορά Νεφέλη... 

Αυτά πρέπει να τα στείλουμε να τα διαβάσουν οι υπεύθυνοι στα Μουδανιά...

Αλλά είπαμε: Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει... Σε όλα τα επίπεδα...

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστούμε, Νεφέλη! Με αυτές τις βροχές του Σεπτεμβρίου είναι πάντα πρόβλημα και είναι κρίμα για όλους, και για τους μουσικούς και τους τραγουδιστές και τον κόσμο. Ας κάνουν κάτι!!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εάν είναι κάτι που έμεινε από τη συναυλία  ήταν η δύναμη της ερμηνείας και η -για μια ακόμη φορά- αίσθηση του σπουδαίου καλλιτέχνη. Και βέβαια έμεινε 20 λεπτά περίπου στη σκηνή υπό δυνατή βροχή τραγουδώντας Μικρά Ασία. Προφανώς κατάλαβε πως δεν θα πραγματοποιούνταν αλλιώς ο σκοπός της συναυλίας κι επέμεινε κι εκείνος. Η λογική θα έλεγε πως δεν έπρεπε αλλά κυριάρχησε το συναίσθημα και τρέλανε τον κόσμο.

Στα Μουδανιά θεωρώ πως ήταν βιαστική η απόφαση.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πλατεία Ιμίων στη Βούλα στις 10 Σεπτεμβρίου. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0