Sign in to follow this  
Followers 0
EKOSTEL

Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στην Θεσσαλονίκη 24-6-2017

6 posts in this topic

Στην Α' Προβλήτα του λιμανιού στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί το αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή (24 Ιουνίου). Συμμετέχουν: Γ.Νταλάρας, Λ.Καλημέρη, Α.Καρακότας,Μ.Κουγιουμτζή.

 http://www.typosthes.gr/gr/politismos/article/131527/thessaloniki-me-dalara-i-anoihti-sunaulia-gia-ton-stauro-kougioumtzi-/

Μια «Βραδιά τιμής στον Σταύρο Κουγιουμτζή» με ελεύθερη είσοδο θα απολαύσει το κοινό της πόλης μας το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, στις 21.30, στον χώρο της Προβλήτας Α’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Κουγιουμτζή, Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας θα μας θυμίσουν τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, την ίδια ώρα που με φόντο τον Θερμαϊκό θα προβάλλονται σε μεγάλη οθόνη στιγμιότυπα, συνεντεύξεις και άγνωστο υλικό από τη ζωή και το έργο του συνθέτη.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση των «Βραδιών Τιμής», ενός νέου θεσμού που θέλει να συστήσει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Κάθε χρόνο η Βραδιά Τιμής θα είναι κάθε χρόνο αφιερωμένη σ’ έναν άνθρωπο του χώρου της μουσικής από την Κεντρική Μακεδονία, που μπορεί να είναι συνθέτης, στιχουργός ή ερμηνευτής», ανέφερε χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Άννα Μυκωνίου Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είπε πως ο νέος αυτός θεσμός, που θα επεκταθεί στα επόμενα χρόνια και με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και δρώμενα, στόχο έχει την αναγνώρισης και ανάδειξης του διαχρονικού πολιτιστικού αποθέματος του τόπου, καθώς και των εμβληματικών καλλιτεχνών, που άφησαν το ξεχωριστό στίγμα τους.

politismos_kougioumtzis.jpg

Αναφερόμενος στον Σταύρο Κουγιουμτζή, είπε πως ήταν «ένας μουσικός, που μέσω των τραγουδιών του, πέρασε στον κόσμο την αγωνία του για τη ζωή και τα προβλήματα των ανθρώπων».

Εξάλλου ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την Αιμιλία Κουγιουμτζή, που αγκάλιασε τη βραδιά – αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή και τον Γιώργο Νταλάρα για την πολύτιμη συμβολή του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης τιμής στον μεγάλο καλλιτέχνη και δημιουργό. Παράλληλα πρότεινε η επόμενη «Βραδιά Τιμής» να είναι αφιερωμένη στον Δημήτρη Μητροπάνο.

«Αν ο Σταύρος (σημ. Κουγιουμτζής) ζούσε θα ήταν πολύ αμήχανος. Ήταν ταπεινός άνθρωπος και δεν νομίζω ότι μπορούσε να φανταστεί την απήχηση που θα εξακολουθούσαν να έχουν τα τραγούδια του», σχολίασε από την πλευρά της η Αιμιλία Κουγιουμτζή, προσθέτοντας πως ο ίδιος ήταν ερωτευμένος με τη Θεσσαλονίκη και πως τα χρόνια που έζησε εδώ ήταν πραγματικά ευτυχισμένος.

politismos_kougimoutzi_dalaras.jpg

Στις προσπάθειες που έγιναν για να συγκροτηθεί μια Καλλιτεχνική Επιτροπή Στήριξης της Βραδιάς (απαρτίζεται από 24 άτομα) αναφέρθηκε ο Στάθης Παχίδης, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος μίλησε για την πλούσια γκάμα εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ποιοτικός πολιτισμός και ανοιχτός για όλους

Στο ότι για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στόχος είναι να προσφέρει ποιοτικό πολιτισμό και ανοιχτό για όλους, εστίασε ο κ. Τζιτζικώστας, αλλά και στην πλήρη αναμόρφωση του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ που άρχισε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. «Για εμάς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο πολιτισμός είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για τους πολίτες, όχι ένα προνόμιο κάποιον λίγων και εκλεκτών. Η Περιφέρεια και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε βήμα έκφρασης στο διαχρονικό, αλλά και χώρο ελεύθερης δημιουργίας στο νέο. Φέρνουμε την τέχνη και τον πολιτισμό κοντά στον πολίτη, τους δημιουργούς κοντά στο κοινό. Με ελεύθερη είσοδο ή με πολύ χαμηλό κόστος εισιτήριου», ανέφερε.

politismosafisa_kougioumtzis.jpg

 

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στις 24 Ιουνίου το Πολιτιστικό Κέντρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τιμά, με μια μεγάλη συναυλία στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τον Σταύρο Κουγιουμτζή…
Έχω ένα λόγο παραπάνω να είμαι χαρούμενος (και ικανοποιημένος) γι’ αυτή τη συναυλία, αφού μου ζητήθηκε να συνεισφέρω το ελάχιστο, επιλέγοντας μια σειρά από οπτικοακουστικά αποσπάσματα από το αρχείο,που θα προβάλλονται ανάμεσα στα τραγούδια, σε μια μεγάλη οθόνη και λέγοντας δυο λόγια για τη διαδρομή του Σταύρου Κουγιουμτζή… 
Ευχαριστώ κι από εδώ για την τιμή…

Σας περιμένουμε…
 

(Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη χθεσινή συνέντευξη τύπου. Όσον αφορά τις «εκπλήξεις» που αναφέρει η κυρία Αιμιλία Κουγιουμτζή στην ομιλία της, θα ενημερωθείτε σύντομα).

Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά Σταύρο Κουγιουμτζή στη Σαλονίκη

 

http://www.ogdoo.gr/epikairotita/eimastan-ekei/o-giorgos-dalaras-tragouda-stayro-kougioumtzi-sti-saloniki

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με την Λιζέτα Καλημέρη συνεχίστηκαν χθες το βράδυ οι πρόβες της ορχήστρας, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ματσίγκου, εν όψει της μεγάλης συναυλίας αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή...

Στις πρόβες για το αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή

23/06/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

http://www.ogdoo.gr/epikairotita/eimastan-ekei/stis-proves-gia-to-afieroma-ston-stayro-kougioumtzi

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ μου αρέσει η ιδέα Νταλάρας και Καλημέρα στην ίδια συναυλία!  :walkman::walkman:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Γιώργος Νταλάρας στην πρόβα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες (στο studio "Polytropon" του Γιώργου Καζαντζή), για το αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 9:30 το βράδυ στην Προβλήτα Α' του λιμανιού της Θεσσαλονίκης...

 

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0