EKOSTEL

Ιερά Οδός, 15 και 16 Ιανουαρίου 2018

13 posts in this topic

Ορχήστρα 14 ατόμων με την εγνωσμένη εμπειρία κι αξία της Εστουδιαντίνας. Έδειξε για μια ακόμη φορά το εύρος της και την αναγκαιότητά της.Ιδιαίτερη μνεία στον Κυριάκο Γκουβέντα.

Η Ρία Ελληνίδου μια αξιόλογη και γλυκιά παρουσία.

Ο Γονίδης απών. Δεν μου έλειψε πάντως ειδικά επειδή τα τραγούδια που θα έλεγε τα ανέλαβε ο Νταλάρας. Από τα πιο δεμένα και ωραία το τελικό κομμάτι της παράστασης.

Ο Θ.Κοτονιάς για τα Κλειδιά του.

Ο μουσικός Χρήστος Καλιοντζίδης ,γιος του Μιχάλη Καλιοντζίδη που πριν από 20 (23 για την ακρίβεια) χρόνια όπως είπε ο Νταλάρας τον συνόδευσε με την λύρα του στο Μέγαρο στις παραστάσεις με τον Γαβρά. Και τώρα ο ταλαντούχος γιος.Η αλυσίδα που δεν σπάει.

Ο Eddy Napoli ξεχωριστός καλεσμένος και ιδιαίτερη παρουσία. Τον θυμάμαι πριν 13 χρόνια στις πρώτες κι ανεπανάληπτες νομίζω συναυλίες της Μεσογείου στο Ηρώδειο και είναι σαν χθες...

Η εμπλουτισμένη (από 20 περίπου νέες κοπέλες) χορωδία Fones την οποία διηύθηνε η Μαρίνα Σάττι. Φρέσκα πρόσωπα ομόρφυναν τη σκηνή.

Πολύ ωραίες εικόνες έντυσαν ως πλάνα τη σκηνή πίσω από τους συντελεστές σε επιμέλεια του Ν.Σούλη.

Ο Τάσος Νούσιας που φαίνεται να απολαμβάνει τη συμμετοχή του.

Επειδή είδα την παράσταση του Ηρωδείου λέω ξανά πως θα ήθελα ξανά και μακάρι να ήταν μαζί κι ο Μπαλάφας.

Ο Νταλάρας που μπορεί να είχε οξεία τραχειοβρογχίτιδα αλλά όξυνε απολύτως την αίσθηση της ακοής μας και μας έκανε να αναρωτιόμαστε πώς θα τραγουδούσε δηλαδή αν δεν ήταν άρρωστος. Ειδικά σε κάποια τραγούδια χάρισε  φοβερές ερμηνείες.

Ο φυσικός χώρος μιας τέτοιας παράστασης είναι σίγουρα το θέατρο και πιστεύω πως θα ταίριαζε καλύτερα σε θεατρικό χώρο αλλά τουλάχιστον εκεί που καθόμουν δεν είχε τη συνήθη βαβούρα και ο κόσμος έδειξε πως ήξερε τι πήγαινε να ακούσει. Να σημειώσω πως μπορεί να έγινε σεισμός στην Αθήνα εχτές αλλά εγώ τον μόνο σεισμό που αντιλήφθηκα ήταν αυτός από τα χειροκροτήματα του κόσμου όταν εμφανίστηκε στη σκηνή ο Νταλάρας...

Ήταν πολύ ωραία  ειδικά για όσους δεν είχαν την τύχη να δουν τις παραστάσεις του Ηρωδείου 2004 και 2017. Ήταν ωραία για όσους είχαμε την τύχη να δούμε τις εν λόγω παραστάσεις.

3,5 ώρες γεμάτες καλή μουσική. Αυτό μένει.

Παρών στο κοινό ο σπουδαίος Λευτέρης Ζέρβας.

 

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ελίνα, σε ευχαριστούμε θερμά για τις εντυπώσεις και τις κρίσεις. Χαίρομαι που παρά την τραχειοβρογχίτιδα όλα πήγαν εξαιρετικά και απολαύσατε εξαίρετες ερμηνείες. Μακάρι να επαναληφθεί και σε άλλο χώρο!!!

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ακόμα και όταν όλα καταρρέουν γύρω, η μουσική, όπως εκφράζεται από το μεράκι και το ταλέντο μιας τέτοιας ορχήστρας και τη φωνή που μας σημαδεύει από μικρά παιδιά ως σήμερα, μας κρατάει όρθιους και νιώθουμε σα να γυρίζουμε στο σπίτι μας το πατρικό... Εξαιρετικές όλες οι παρουσίες και όλα τα τραγούδια, για λόγους συναισθηματικούς μόνο, που έχουν να κάνουν με παλιές εικόνες και αναμνήσεις, θα σταθώ στα εμβληματικά για την ξενιτιά τραγούδια του Καζαντζίδη, Στις φάμπρικες της Γερμανίας και Το ψωμί της ξενιτιάς, στην μοναδική Φάμπρικα και στο Τσάμικο, με το Νούσια να χαρίζει μια εξαιρετική θεατρικού τύπου ερμηνεία στο αφηγηματικό κομμάτι του Σαββόπουλου! Φεύγοντας αναρωτήθηκα ποιος άλλος θα τολμούσε στην Ελλάδα και στην Αθήνα του 2018, στον καλλιτεχνικό χάρτη της οποίας κυριαρχεί η τάση "ο σώσων εαυτόν σωθήτω", να παρουσιάσει μια τέτοια δύσκολη θεματική πρόταση, με το ίδιο κέφι που το έκανε το 1980... Και αισθάνθηκα για μια ακόμη φορά τυχερός που τον ακολουθώ πίστα για πάνω από 35 χρόνια πια....

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως μπορεί να είναι δύσκολα τα Δευτερότριτα αλλά έρχεται κόσμος όχι του χαβαλέ. 

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΡΑΔΥΑ ,ΣΑΦΩΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ! Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ, ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΑΚΟΜΗ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΣΤΗΝ "ΚΤΥΠΗΜΕΝΗ" ΦΩΝΗ ΤΟΥ!!!Η "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" ΤΟΥ ,ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΟΥ!! Ε. ΒΙΤΑΛΗ, ΓΛΥΚΕΡΙΑ,Μ.ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ, Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΩ.. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΡΑΔΥΑΣ  ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ,ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΝ,Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ,ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ,ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΑ! ΕΙΘΕ!!

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και Θεοδωρίδου και Κορακάκης. Και μακάρι να τους δούμε ξανά μαζί. Με τον Κορακάκη εννοώ.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

 

Κάποια βίντεο από την πρώτη βραδιά. Για το τελευταίο έκανα ένα σχόλιο στην ομήγυρη αλλά λέω να μην το δημοσιοποιήσω...

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυο πολύ πολύ όμορφες βραδιές. Ο Νταλάρας ταλαιπωρημένος μεν από την κάτι...βροχίτιδα (μόνο η Ελίνα θα το θυμόταν:razz:) αλλά  μας χάρισε  δυνατές ερμηνείες. Συμφωνώ ότι τη δεύτερη βραδιά ήταν ακόμα καλύτερος φωνητικά και θα μπορούσα να πηγαίνω σε όλες τις βραδιές (αν όντως ακολουθήσουν όπως ειπώθηκε) για να ακούω "Το ψωμί της ξενητιάς" για παράδειγμα. Η ερμηνεία την δεύτερη βραδιά ήταν ακόμα καλύτερη από την πρώτη. Πραγματικά θα έκανε "θαύματα" αν δεν ήταν και άρρωστος. Καλή η Ρία Ελληνίδου (αλλά όχι καλύτερη από την Ασπασία Στρατηγού), στα αναμενόμενα ο Κοτονιάς ενώ ο Νούσιας ήταν πολύ δυνατός ειδικά σε ορισμένες αφηγήσεις, όπως στην πρώτη. Η χορωδία νομίζω έδωσε κάτι το διαφορετικό και οι σύγχρονες διασκευές ακούγονταν πολύ ευχάριστα. Αξίζουν να σημειωθούν και οι εικόνες που προβάλλονταν (συγχαρητήρια και στον Σούλη) που αν και ορισμένες σκληρές ήταν απόλυτα ταιριαστές με το μουσικό μέρος (μόνο εκεί προς το τέλος που έχει σκηνές από τη σύλληψη ομήρων από τους Βρετανούς στα Δεκεμβριανά δεν κατάλαβα αλλά μάλλον ούτε κι αυτοί που τις έβαλαν).

Η ορχήστρα αυτή με όλες της τις εκδοχές θα εντυπωσιάζει και θα μας γεμίζει συναισθήματα και υπέροχες μουσικές. Μπράβο σε όλους τους μουσικούς και ιδιαίτερα στον Κατσιγιάννη.

Το μόνο αρνητικό βρήκα είναι ότι θα μπορούσε το ρεπερτόριο να διανθιστεί με ακόμα περισσότερα κομμάτια σχετικά με το θέμα των παραστάσεων. Τα τραγούδια του Μπρέγκοβιτς (Νύχτα, Θεός αν είναι) ή το Μικρή Πατρίδα θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από άλλα που να παραπέμπουν σαφέστερα στο συγκεκριμένο θέμα. Λεπτομέρειες μεν αλλά είναι ωραίο όταν μια παράσταση είναι θεματική να μην υπάρχουν αποκλίσεις από αυτό. 

Και πάλι συγχαρητήρια σε όσους είχαν την ιδέα και σε όσους την έκαναν πράξη. Μακάρι όντως να συνεχιστεί και σε επόμενες παραστάσεις.

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άκουσα τον γιατρό από κάτω που του φώναξε, Νεφέλη. Χαχαχα!

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ελπίζω να θυμηθώ όλους τους μουσικούς: Ανδρέας Κατσιγιάννης, Κυριάκος Γκουβέντας, Νίκος Σαμαράς, Μάνος Γρυμπολάκης, Φίλιππος Ρέτσιος, Θέμης Συμβουλόπουλος, Απόστόλης Βαλαρούτσος, Αποστόλης Βαγγελάκης, Γιώργος Παπαχριστούδης, Γιώργος Μάτσικας, Νίκος Μέρμηγκας, Μιχάλης Μπακάλης, Κώστας Κωνσταντίνου και κάποιον ξεχνάω.  

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είδα τα βιντεάκια στο YouTube και ενθουσιάστηκα! Τι κρίμα που δε μπόρεσα να 'μαι!!

Από τα καλύτερα προγράμματα των τελευταίων αρκετών ετών από πλευράς ρεπερτορίου!! Μακάρι να επαναληφθεί πολλές φορές!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φωτορεπορτάζ σχετικό με τις εμφανίσεις στην Ιερά Οδό. Οι φωτογραφίες της Αγγελικής Παπαϊωάννου.

http://www.ogdoo.gr/epikairotita/eimastan-ekei/mi-mou-grafeis-grammata-mesa-apo-10-fotografies

Κι εδώ οι φωτογραφίες του Νίκου Περίσιου

http://www.musiccorner.gr/idame-ena-synarpastiko-mousiko-odiporiko-odi-sti-metanastefsi-sti-xenitia-sti-chara-ke-ston-erota-me-brostari-ton-giorgo-ntalara-146169/

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εξαιρερική παράσταση! Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα γραφόμενα της Νεφέλης αν και ήμουν εκεί μόνο την πρώτη βραδιά δυστυχώς.

Ο Νταλάρας εξαιρετικός παρά την ασθένειά του!

Ωραίο θα ήταν να συνεχιστεί αν ο Νταλάρας δεν έχει προγραμματίσει να κάνει κάτι άλλο!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...