EKOSTEL

Έρωτας ή τίποτα

34 posts in this topic

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άργησα αλλά για να επανέλθουμε, όπως είπαν και οι προηγούμενοι , όπως γράφαμε στο παρελθόν. Κρατάω τη σειρά του Άγγελου

1. Τρένο παλιό

Είναι από τα καλά του δίσκου. Οι στίχοι του είναι ωραίοι. Συμφωνώ με "απολωλός". Νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει και καλύτερη μουσική (χωρίς να λέω ότι είναι άσχημη).

2. Στα μισά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος

Πρωτότυπο και ωραίο λαϊκό. Σωστό που επιλέχτηκε για να προμοτάρει τον δίσκο. Το μόνο ίσως που μπορεί να μείνει από τον δίσκο σε ευρύτερα ακροατήρια. 

3. Έρωτας ή τίποτα

Είναι από το είδος των τραγουδιών που δεν μου αρέσουν. Προφανώς καλύτερο από κάποια ανάλογα των παρελθόντων ετών. Και να έλειπε από την δισκογραφία του δεν θα έχανε κάτι.

4. Σ’ αγαπώ και γι’αυτό

Αδιάφορο.

5. Από την αρχή

Αυτό που μαζί με το Στα μισά του έρωτα μου αρέσει πιο πολύ από όλα. Ωραίοι στίχοι χωρίς ψαγμενιές και ωραία μουσική. Μαζί το Στα μισά του έρωτα είναι τα δυο τραγούδια που ξεχωρίζουν σε μεγάλη απόσταση από τα άλλα. 

6. Ένα γράμμα

Ωραίο τραγούδι με ωραία ερμηνεία από Βελεσσιώτου. Οι στίχοι όντως φωτογραφίζουν την ζωή του Νταλάρα και αυτό το κάνει πολύ ιδιαίτερο.

7. Περίοπτοι

Οι στίχοι ξενίζουν, ειδικά στην αρχή, (γενικά ο Ελευθερίου τελευταία καταφεύγει σε "προκλητικούς" στίχους που δεν με ενθουσιάζουν) αλλά έχει ωραία μουσική και φυσικά ερμηνεία. 

8. Δίχως φόδρα

Ενώ στην αρχή δεν μου άρεσε όταν άκουσα την "ιστορία" του το είδα με άλλο μάτι. Η ιστορία που αφηγείται τα αισθήματα ενός άντρα που χάνει την γυναίκα του κοιτάζοντας τα ρούχα της είναι όντως πολύ ταιριαστή. Τελικά μάλλον μου αρέσει.

9. Περσεφόνη

Έχει καλούς στίχους με ωραίο θέμα και είναι από τα καλά του δίσκου. Νομίζω ότι είναι ταιριαστή και η μουσική στους στίχους.

10. Δεσμός

Συμπαθητικό.

Είναι δίσκος που χρειάζεται όντως παραπάνω από μια ακροάσεις. Για τα δικά μου μουσικά δεδομένα θα μπορούσα να το πω με μια φράση. Δεν είναι Κορακάκης αλλά σαφώς καλύτερος από τους τελευταίους. Θα ήθελα να είναι πιο λαϊκότροπος και οι στίχοι σε αρκετά σημεία είναι πιο "ψαγμένοι" από αυτό που τους αναλογούν. Ο Νταλάρας χρησιμοποιεί το "έντεχνο" κυρίως στυλ τραγουδίσματος και το κάνει εξαιρετικά. Υπάρχουν και κάποια πολύ ωραία πιο λαϊκά σημεία που είναι φανερές οι νταλαρικές πινελιές. Γενικά είναι πολύ ωραίες οι ερμηνείες. 

Συμπερασματικά, περίμενα κάτι παραπάνω από τον Καζαντζή (θεωρώ ότι ο δίσκος "Τα παιδιά της άλλης όχθης" είναι από τους καλύτερους της δεκαετίας) και να είχε πιο πολλά λαϊκά στοιχεία. Παρ' όλ' αυτά θεωρώ ότι είναι ένας δίσκος που είναι πολύ παραπάνω από αξιοπρεπής. Συγχαρητήρια στους συντελεστές.

Υ.Γ. Να πω το παράπονο. Ο δίσκος με τον Κορακάκη δεν είχε ούτε την μισή προβολή από αυτόν....

 

 

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά από άλλες τόσες κι άλλες τόσες ακροάσεις, σιγά σιγά άρχισε να μου αρέσει και η Περσεφόνη... 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολλές πολλές πολλές ακροάσεις (όχι όπως θα ήθελα τώρα μου δίνεται η δυνατότητα μόνο στο αυτοκίνητο).

Τελικά είναι μια αξιοπρεπής δουλειά. Δεν είναι κάτι εκπληκτικό όμως έχει ωραίες μουσικές και καλούς σχετικά στίχους. Γενικά ακούγεται ευχάριστα αλλά δενομίζω ότι είναι από τους δίσκους που θα βάλω να ακούσω ξανά στο μέλλον.

Δεν έχω να πω πολύ διαφορετικά πράγματα από ότι ο Άγγελοςκαι η Νεφέλη και δε νομίζω ότι αξίζει ειδική αναφοράκάθε τραγούδι...

Καταλήγουμε όλοι ότι η δισκάρα μετον Κορακάκη ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλάστις κριτικές μας σε όλες τις υπόλοιπες δουλειές κα ιεπιπλέον είναι το φάντασμα που θα μας στοιχιώνει γιατί δεν έγινε η προώθηση που άξιζε.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Home sweet home θα μπορούσα αρχικά να πω ως γενική εισαγωγή, καθώς μπαίνοντας μετά από πάρα πολύ καιρό στο φόρουμ ένιωσα αυτή την ανακούφιση που σου δίνει η επιστροφή στο σπίτι σου και στα γνωστά λημέρια. :) 

Σχετικά με το δίσκο, μου άρεσε που διάβασα κριτικές και γνώμες, όπως παλιά, μου άρεσε επίσης που βρήκα συγκεντρωμένο όλο το υλικό που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο σχετικά με την κυκλοφορία αυτού του δίσκου. Πού αλλού άλλωστε μπορείς να το βρεις αυτό τόσο καλά οργανωμένο;

Επί της ουσίας τώρα, η γνώμη μου για το δίσκο είναι αρκετά θετική. Αναγνωρίζω ωστόσο ότι τα τραγούδια είναι ιδιαίτερα και "απαιτούν" μία δεύτερη ακρόαση και ιδιαίτερο τόπο, τρόπο και διάθεση ακρόασης. Ξεχωρίζουν οι συνθέσεις περισσότερο από τους στίχους, ο Καζαντζής είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος, ξεχωρίζω πολύ την πρωτοτυπία του ήχου του και γυρίσματα "δύσκολα" και μη αναμενόμενα που άκουσα. Και φυσικά ο Νταλάρας έχει εντάξει με τέχνη τα πολλά του πρόσωπα σε κάθε ένα από αυτά τα τραγούδια. Προσωπικά χαίρομαι που "συμμετείχα" με τα κλικ μου σε τέτοια δισκογραφική δουλειά. 

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι ωραίο να γράφετε! 

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, EKOSTEL said:

Είναι ωραίο να γράφετε! 

Μάλιστα κυρία μου... B)

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...