Sign in to follow this  
Followers 0
EKOSTEL

Καλοκαιρινή περιοδεία 2018

47 posts in this topic

Ευχαριστούμε πολύ για τις φωτογραφίες και τις εντυπωσεις φιλη Ιφιλη.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνέχεια από Άνδρο.

http://www.festivalandros.gr/stigmiotypa-apo-tin-synaylia-toy-giorgoy-ntalara/

Της Δήμητρας Μηλαίου και του Δημήτρη Αντωνέλλου οι φωτογραφίες.

http://www.antonellos.gr/festival-androu-2018-ntalaras-kotonias-ikari-180809/

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, EKOSTEL said:

 

Αυτός ήταν έτοιμος να ανεβεί στη σκηνή να τον πλακώσει στα χαστούκια...

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χαχαχαχαχα! Άμα δεν αντέχει τι πάει;

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/8/2018 at 7:12 PM, EKOSTEL said:

Δυσκοιλιότητα και ξινίλα μαζί... 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια αυτο που έγινε στα κάστρα της Περάμου. Ούτε καν με τα βίντεο που είδατε. Σίγουρα η καλύτερη συναυλια της περιοδείας με διαφορά! Ένας χώρος μαγικός που ξετρελανε τον Νταλάρα αφού πηγε απο το μεσημερι εκει και εβγαζε σελφι. Οπως σας ειχα αναφερει ειναι απο τους ωραιοτερους χωρους στην Ελλαδα καθως η ανακτορουπολη ειναι χτισμενη πανω στο βραχο ακριβως πανω στη θάλασσα. Η διάθεση του κοσμου ξεχείλιζε θετική ενέργεια οπως και ο χώρος και οταν οι καλλιτέχνες βγήκαν στη σκηνή το εισέπραξαν κατευθειαν αυτο το κύμα. Εμφανως χαρουμενοι καιβοι δυο χάρισαν καταπληκτικες ερμηνείες σε Σκόνη Διδυμότειχο και ολα τα τραγούδια που ειπαν μαζί αλλα και μονοι. Ο Λαυρέντης σε τρελα κέφια μας απέδειξε ότι ξέρει να κάνει συναυλιες. Ξερει να ξεσηκώνει το κόσμο και να αστειεύεται με καλο χιούμορ σε αντίθεση με το Γιώργο που περιμένει λιγο παθητικά απο το κόσμο να συμμετέχει. Το πρόγραμμα εκπληκτικό για άλλη μια φορά με τραγουδι έκπληξη μπόνους το -παραπονιαρικο μου - με δωρο τη ψιλη κορωνα στο τέλος. Δεν έλλειψε η αναφορά στο Μάνο και το ~μοιρολόι~σε συγκινητικη εκτελεση. Στο τέλος με το τραγούδι ποσο σε θέλω και το κοινό σε απίστευτη ενέργεια να ουρλιάζει και να χορευει, ο ουρανός φωτίστηκε με πυροτεχνήματα κάνοντας αυτη τη βραδιά μια αξέχαστη εμπειρία μια μαγικη αναμνηση, οχι απλά μια τέλεια συναυλια! :)

Υ.Γ.  Πρωτη προσωπικη εκπληξη της βραδιάς οταν βγαινει ο Γιώργος στη σκηνή, παραδοξως κατευθειαν μας εντοπίζει και αρχίζει να γελάει κουνώντας το κεφάλι λεγοντας μας -παλι εδω?

Δευτερη εκπληξη, μετα τη συναυλια  πρεπει να διασχίσει ενα πλήθος για να φυγει που θέλαν να βγουν φωτογραφίες, εγω καθόμουν στην ακρη απλα χαζεύοντας, μας πλησιάζει ο ίδιος μεσα απο το πληθος χωρις καν να του μιλησουμε και μας δίνει τα χέρια του έντυπωσιασμενος λεγοντας με ευγένεια - Πατε καθολου καλα? Δεν είστε καλά πουλάκια μου με αυτή τη τρελα- ... Εννοώντας φυσικα ότι μας είχε παρατηρησει σε όλες τις συναυλιες απο κάτω και του κανε εντυπωση!!! :)

Έτσι έκλεισε μαγικα με αυτήν την όμορφη επιβεβαίωση και δείγμα αγάπης αυτη η νύχτα!!!

Έπονται και άλλες.

 

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπάρχει κάποιο tracklist από τις δυο συναυλίες της περιοδείας, με Μαχαιρίτσα και Εστουδιαντίνα;

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://postimg.cc/image/ygzkz7wyx/

Η φωτογραφία είναι από εχτές, του Παναγιώτη Φτάρα. Δίον (17.8.18). Με πρόβλημα σοβαρό στη μέση εδώ κι αρκετές ημέρες αλλά σηκώθηκα και πήγα εχτές στο Δίον.Κι ας ταλαιπωρήθηκα σωματικά. Οι καλλιτέχνες αναφέρονται συχνά στον μαγικό χώρο του αρχαίου θεάτρου. Δεν ξέρω όμως πόσο το συγκεκριμένο θέατρο δημιουργεί την ζεστασιά ανάμεσα σε κοινό και καλλιτέχνες.Κι αυτό λόγω της απαγόρευσης εισόδου των ακροατών στο κάτω διάζωμα. Σέβομαι τις ενστάσεις -εννοείται- των αρχαιολόγων αλλά έτσι το μαγικό αυτό θέατρο δημιουργεί ψυχρότητα και απόσταση.Ευτυχώς το κοινό ήταν πολύ ζεστό εχτές και την απόσταση αυτή την μίκρυνε. Αλλά δεν μπορώ να μην επισημάνω αυτήν την ιδιαιτερότητα του θεάτρου. Και το κοινό εν γένει την έχει επισημάνει. Ήταν μια ωραία συναυλία, με αναφορές στον απόντα Μάνο Ελευθερίου. Είπε και την πρώτη του Δεκέμβρη. Ο Νταλάρας εξαιρετικός φωνητικά, ο Μαχαιρίτσας χαλαρός και με φανερή αγάπη στον συνεργάτη του και οι υπόλοιποι συντελεστές στο ύψος των περιστάσεων. Τη βραδιά μονοπώλησε το ''κουνούπι-σινούκ'' όπως το αποκάλεσε ο Νταλάρας. Το έπιασε και το περιεργαζόταν έκπληκτος. Προσωπικά χάρηκα που επέλεξε να τραγουδήσει την Μακεδονία του παλιού καιρού ειδικά σε αυτόν τον χώρο που φωνάζει την αλήθεια της ιστορίας...

Μου λείπει πάντως που δεν εντάσσει στο πρόγραμμα τραγούδια από τις τελευταίες δισκογραφικές δουλειές του.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια πολύ μέτρια συναυλια σιγουρα η πιο αδιάφορη όλης του της περιοδείας ισως και η πιο αδιάφορη συναυλια που χω παρακολουθήσει στη ζωή μου και όχι εξαιτίας των καλλιτεχνών αλλα εξαιτίας του χώρου. Οι καλλιτέχνες ηταν εξαιρετικοί και οι δυο. Ο χώρος ομως θύμιζε αρένα Μονομάχου οπως σχολιασε σωστα ο Μαχαιριτσας. Στο θεατρο διον ενα μικρο και σίγουρα οχι επιβλητικό θεατρο στη μεση σκηνης και θεατρου υπαρχει μια ταφρος και πιο μετα ενα λοφακι και πανω στο λοφακι καγκελα με συρματα!!!!! κατι που δημιουργεί μια τεράστια αχανής απόσταση θεατή και καλλιτεχνη. Δεν επιτρεπόταν και από τους αρχαιολόγους να έρθει ο κόσμος μπροστά και να κάτσει κοντά στους καλλιτεχνες. Το γιατί κανεις δεν το χει καταλάβει.. Δεν υπήρχε λοιπόν καμια αμεσότητα στη συναυλία και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες ηταν φανερά απογοητευμένοι από αυτό. Οπως ειπε ο Λαυρεντης σαν να βλεπαμε αρενα με τα λονταρια οχι συναυλια.Στα αρνητικά ακομα προσθέτω τον υπερβάλλοντα ζήλο των εθελοντών-διασωστων οι οποίοι καταχράστηκαν την εξουσία τους κάνοντας συνεχείς εκνευριστικες παρατηρήσεις του τύπου - μην απλώνετε τα πόδια σας τοσο γιατί είναι έξοδος εδω για τους διασώστες σε περιπτωση ατυχήματος. Κατι το οποίο εκνεύρισε πολλους που είδα και μίλησα μαζι τους. Ο Νταλάρας εκπληκτικός σε ερμηνείες με τη φωνή του ομως να χει βαρύνει αρκετά και να βάζει γρεζη σαν να ηταν λιγο κρυωμένος ενα πραγμα κατι το οποίο προσωπικά μου αρέσει. 

Σε γενικές γραμμές  αδιάφορη συναυλια, σε σχέση πάντα με τις υπόλοιπες της σειράς,  ψυχρός κόσμος απόμακρος και αρκετά κακός χώρος για διεξαγωγή συναυλιών. Ίσως για κάποια θεατρική παράσταση να έχει αυτή τη μαγεία που λένε...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σίβηρη, εχτές. Οι φωτογραφίες από το instagram.

https://postimg.cc/image/9cw1pjzm1/

https://postimg.cc/image/wecmvbep5/

Κι από όλη τη συναυλία έκαναν θέμα αυτό...

http://www.metrosport.gr/article/megali-ataka-apo-ntalara-paok-ine

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, EKOSTEL said:

 

Κι από όλη τη συναυλία έκαναν θέμα αυτό...

http://www.metrosport.gr/article/megali-ataka-apo-ntalara-paok-ine

Φοβερό!!!! Και πολύ καλά έκαναν! :laugh::laugh::laugh:

Χωρίς να είμαι ΠΑΟΚΤΣΗΣ, αν ήξερα πως θα συνέβαινε τέτοιο σκηνικό θα κατέβαινα στη Σίβηρη μόνο γι'αυτό. Άραγε υπάρχει κανένα βίντεο;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χαχαχαχα! Δεν ξέρω σε πόσους άλλους άρεσε αλλά ό,τι κι αν έλεγε πάλι θα γράφανε και θα σχολίαζαν ούτως ή άλλως. Βίντεο δεν υπάρχει ακόμη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την επόμενη μέρα λοιπον της συναυλίας του Διον,κινησαμε για το θεατρο Σιβηρης στη Χαλκιδική. Φτασαμε στο θεατρο 8 κ 10 και το αντικρίσαμε ηδη γεμάτο. Μιαμιση ωρα πριν την έναρξη της συναυλίας!!! Ένας κόσμος πολυ ζεστός από το 1 κιολας λεπτο που χειροκροτούσαν δυναμικά. Στο έναυσμα λοιπον του Λαυρέντη μαζεύτηκαμε καμια 200 άρια κοσμος μπροστα στους καλλιτέχνες σε απόσταση αναπνοης μεσα σε δευτερόλεπτα. Η αμεσότητα πλεον υπήρχε! Ό Λαυρέντης μας κέρδισε οπως παντα δίνοντας τη σκυτάλη στο Νταλάρα να ρθει να μας αποτελειώσει. Με επιτόπου προτροπή στην ορχήστρα αλλάζει ολο το πρόγραμμα που είχε μπροστα στο χαρτί του που είχε κολλήσει πριν λίγο η υπεύθυνος διοργάνωσης. Ξεκινάει -καράβια στη στεριά, εφτά νομα, αλάνα,κ.α. Το κοινό απίστευτα θερμό και τρελαμενο σε φαση που κάποιος σηκώθηκε να τραγουδήσει αυθαιρέτως το πεπρωμένο μαζι με τον Γιώργο στη σκηνή και εκείνος κάνοντας αρνητικό νοημα τον έβαλε πισω στη θέση του. Δεν έλλειψε και το σχόλιο για τον ΠΑΟΚ οπως είδατε.. Η θερμοκρασία πολυ ζεστη με τον Λαυρέντη να βγαίνει παλι στη σκηνή αστιευοντας και μιλώντας τοσο τρυφερά για το Νταλάρα με αγάπη και πειράγματα ταυτόχρονα.. Ακούγονται κλασσικά τα κομμάτια του δεύτερου μέρους -παλιος στρατιώτης, στο πα και στο ξαναλέω, νότος, Τούρκος καφενες, φαντασία, ψηλά παραθύρια, με ενα παράπονο, καπου νυχτώνει και τραγουδι έκπληξη παλι εκτος τρακλιστ - παραπονιαρικο μου- σε ακόμη μεγαλύτερη προσωπική έκπληξη να μου το αφιερώνει ο Νταλάρας δειχνόντας με με το δάχτυλο του λέγοντας -για σενα- και με ενα πλατύ χαμογελο :):D τι άλλο να ζητήσει κανείς??? ....

Κλείσιμο προγράμματος με ενα μεγάλο encore και ενα κοινό υπεροχο να χειροκροτήσει τρελαμενο!!! 

Έτσι όφειλε να κλείσει αυτη η συναυλία και αυτή η μοναδικη συνεργασία. Μια συνεργασία που είχε μια απιστευτη χημεία συναυλιακη εκρηξη και αληθινή αγαπη μεταξύ των καλλιτεχνών κατι που δεν ενιωσα τοσο εντονα στις προηγούμενες συνεργασιες(βλ Πασχαλιδη,Γλυκερία, κ.α.) 

Μακάρι να συνεχίσει έτσι...

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0