Sign in to follow this  
Followers 0
nefeli

Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας "Μη μου γράφεις γράμματα" (Καλοκαίρι 2018)

2 posts in this topic

Να γράψω δυο λόγια μερικές μέρες μετά. Το ρεπερτόριο κινήθηκε στα ίδια πλαίσια με την σειρά των συναυλιών αυτών. Ως επιλογή ρεπερτορίου είναι πολύ καλή γιατί συνδυάζει την μαζικότητα της αποδοχής με τους προβληματισμούς που συνδέονται τα περισσότερα από αυτά. Θα μπορούσε, βέβαια, να παρεμβάλει και μερικά άλλα κομμάτια που συνδέονται με τη θεματική αυτή και δεν ακούγονται πια.  Η αφήγηση του Νούσια συνοδεύει εξαιρετικά το όλο σύνολο με πολύ ωραία γραπτά αποσπάσματα. Το σύνολο του οποίου ηγείται η Σάτι επίσης εντυπωσιάζει. Ο Νταλάρας στη συναυλία αυτή ήταν σε γενικές γραμμές πολύ καλός φωνητικά με μερικές πραγματικά πολύ δυνατές στιγμές, όπως στο Άσπρο Γαλανό χορτάρι ενώ σε λίγες στιγμές φάνηκε και η κόπωση των συνεχόμενων συναυλιών. Μου αρέσει όλο και περισσότερο η ερμηνεία στο Θεός αν είναι. Επίσης, για κάποιο λόγο κάνει μόνιμα λάθος στη Φάμπρικα ενώ το λέει τόσο ωραία. Καλό θα ήταν πριν την μεθαυριανή παρουσία στο φεστιβάλ της ΚΝΕ να το κάνει πρόβα. :razz:

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολυπληθής και εντυπωσιακή. Ο χώρος αυτός είναι γενικά πολύ όμορφος και ιδανικός για καλοκαιρινές συναυλίες. Συγχαρητήρια αξίζουν φυσικά και στην Εστουδιαντίνα που αποδεικνύει κάθε φορά πόσο σπουδαία ορχήστρα είναι.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!

Το πιο πλήρες βιντεάκι που βρήκα με ωραίο ήχο: 

 

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

23 χρόνια μετά τη δημιουργία της Εστουδαντίνας Νέας Ιωνίας, ξεκίνησε η δημοσίευση σπάνιου υλικού από την διαδρομή της ορχήστρας, με συναυλίες, εκπομπές, ακυκλοφόρητα ή και δισκογραφημένα τραγούδια, που βρίσκονται εκτός κυκλοφορίας.
Η επίσημη πρεμιέρα του καναλιού στο youtube έγινε χθες το βράδυ με μια συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια της ξενιτιάς, της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το 2018.
Η καλλιτεχνική διεύθυνση ήταν του Ανδρέα Κατσιγιάννη και συμμετείχαν ο Γιώργος Νταλάρας, o Θοδωρής Κοτονιάς, o Χρήστος Καλιοντζίδης, η Ρία Ελληνίδου, η χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας...

Με μια μεγάλη συναυλία η έναρξη του καναλιού της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας

19/03/2020
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

https://www.ogdoo.gr/epikairotita/media/me-mia-megali-synavlia-i-enarksi-tou-kanalioy-tis-estoudiantinas-neas-ionias

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0