francois

Μίκης Θεοδωράκης

1,387 posts in this topic

Γιατί ρε Θανάση αυτά τα "Πάρτι" στο τέλος με χαλάνε; Όλη η τηλεόραση έχει εξελιχθεί σε ένα πάρτι!... Δεν προσεγγίζεις έναν τεράστιο δημιουργό με..πάρτι. Βαρέθηκα τα ατελείωτα ποτ-πουρί...Νοσταλγώ τις εκπομπές του Γ.Παπαστεφάνου που είχαν ουσία και λόγο ύπαρξης. Καλούμε ένα σωρό κόσμο-πολλές φορές δεν προλαβαίνουν να πουν κουβέντα-όλοι γελάνε, τραγουδάνε και κλείνουν όλα τα τεκτενόμενα γεμάτα στη χαρά!...Ελπίζω η εκπομπή να σταθεί στο ύψος του Θεοδωράκη...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχεις απόλυτο δίκιο . Την ίδια γνώμη περίπου εξέφρασα και σε άλλο topic παλιότερα.Αλλιώς ξεκίνησαν αυτές οι εκπομπές ,αλλά δυστυχώς χάριν τηλεθέασης αλλιώς έχουν καταλήξει.Μπορείς όμως και να μην δεις μια εκπομπή που ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα είναι αφιερωμένη στον ΜΙΚΗ ;Και μόνο το όνομά του αρκεί.Πάντα περιμένεις το καλύτερο, άσχετο απ΄το αν αυτό δεν έρχεται. Τέλως πάντων ας ελπίσουμε ότι η συγκεκριμένη εκπομπή θα προσπαθήσει να σταθεί στο ύψος του ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ κι αυτό το ύψος είναι πραγματικά τεράστιο .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Τέλως πάντων ας ελπίσουμε ότι η συγκεκριμένη εκπομπή θα προσπαθήσει να σταθεί στο ύψος του ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ κι αυτό το ύψος είναι πραγματικά τεράστιο .

Kαι μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά είναι τεράστιο το ύψος του :D:razz::razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα στην ΕΤ1 στις 20.30

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ (M)

Μουσική και Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο.

Αφιέρωμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στον συνθέτη για τα 80 χρόνια του.

Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2005 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το μουσικό θέαμα «Μουσική και Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο», παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2004 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και στη συνέχεια στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Πρόκειται για ανθολόγηση μουσικών θεμάτων και τραγουδιών του συνθέτη που έντυσαν κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.

Στην οθόνη προβάλλονται σκηνές από τις ταινίες αυτές, καθώς και φωτογραφικό υλικό των παραστάσεων, αλλά και σκίτσα του Μποστ που σχολιάζουν το κλίμα της εποχής.

Συγκεκριμένα θα προβληθούν σκηνές και θα ακουστούν τραγούδια από τις κινηματογραφικές ταινίες:

THE BAREFOOT BATTALION (1953, Gregg Tallas), HONEYMOON (1958, Michael Powell), ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ (1961, Αλέκος Αλεξανδράκης), ΦΑΙΔΡΑ (1961, Jules Dassin), ΗΛΕΚΤΡΑ (1962, Μιχάλης Κακογιάννης), ZORBA THE GREEK (1964, Μιχάλης Κακογιάννης), ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ (1964, Χαρίλαος Παπαδόπουλος), ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (1961, Ντίμης Δαδήρας), ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ (1965, ’δωνις Κύρου), ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ (1965, Κώστας Ανδρίτσος), Ζ (1969, Κώστας Γαβράς), SERPICO (1973, Sidney Lumet), ACTAS DE MARUSIA (1975, Miguel Littin) κ.ά.

Επίσης θα παρουσιαστούν αποσπάσματα και θα ακουστούν τραγούδια από τα θεατρικά έργα και τις επιθεωρήσεις:

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ (1961), ΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ (1962), ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ (1962, Μποστ), ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ (1962, Μίκης Θεοδωράκης), ΜΑΓΙΚΗ ΠΟΛΗ (1963, Νότης Περγιάλης, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Μίκης Θεοδωράκης), Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (1963, Ιάκωβος Καμπανέλλης), ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ (1974, Βαγγέλης Γκούφας),

ΕΧΘΡΟΣ ΛΑΟΣ (1975, Ιάκωβος Καμπανέλλης).

Ερμηνεύουν: η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», ο Αντώνης Ρέμος και οι ηθοποιοί Πέτρος Φιλιππίδης, Νατάσσα Μανίσαλη και Γιάννης Σαμσιάρης οι οποίοι σχολιάζουν έμμετρα- σε κείμενα Κάκιας Ιγερινού.

Συντελεστές:

Η καλλιτεχνική επιμέλεια επιμέλεια και σκηνοθεσία οπτικού υλικού ανήκει στην Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

http://www.ert.gr/tv/tvChannels.asp?ch_id=8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η ΕΡΤ είναι απαράδεκτη.

Αυτή τη βδομάδα πήρα ένα τηλεοπτικό περιοδικό την Πέμπτη, τρία το Σάββατο (με τις εφημερίδες )και άλλα τρία την Κυριακή.Πουθενά δεν διάβασα μια καταχώρηση για τη συναυλία..Ενημέρωση μόνο στην ιστοσελίδα δηλαδή.Με αποτέλεσμα να χάσω την πρώτη ώρα της συναυλίας.ΑΙΣΧΟΣ.

ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ; ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΙ!!! :):D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...