francois

Μίκης Θεοδωράκης

1,388 posts in this topic

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Μουσικές συναντήσεις Σταύρος Κουγιουμτζής" που θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμαριά, η Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" θα πραγματοποιήσει συναυλία τη Δευτέρα 25 Αυγούστου. Σύντομα θα ανακοινωθεί και η ομάδα των τραγουδιστών που θα συμμετέχουν.Ένας απ'αυτούς είναι ο Δημήτρης Μπάσης.

Αυτή θα είναι η εναρκτήρια εκδήλωση.

Δυστυχώς η συγκεκριμένη συναυλία δεν θα πραγματοποιηθεί. :wow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χρόνια πολλά και απο μένα στον Μίκη της ζωής μας.

Τον ογκόλιθο,τον συνθέτη των ονείρων και της ποίησης.

Να είναι καλά αυτός ο αιώνιος έφηβος.

Και να μας δώσει καινούργια τραγούδια.

Με τον Γιώργο Νταλάρα φυσικά.

(Πολιτείες μπορούν να χτιστούν ακόμη...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την περασμένη Κυριακή, μαζί με τον Αποστόλη , είχαμε τη μεγάλη τύχη και τιμή να παραβρεθούμε , στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη και να παρακολουθήσουμε μαζί με το μεγάλο συνθέτη ένα dvd που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Η δισκογραφική εταιρεία Intuition η οποία εκδίδει τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη στη Γερμανία,θα προχωρήσει στην έκδοση του πρώτου της dvd.Πρόκειται για τη ζωντανή ηχογράφηση του έργου του Μίκη "Ο ήλιος και ο χρόνος" όπως παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 1998 στην Εκκλησία των Παθών (Passionkirche) στο Βερολίνο από την Μαρία Φαραντούρη και τον γερμανό συνθέτη και ροκ τραγουδιστή Rainer Kirchmann.

Η συγκεκριμένη ηχογράφηση είχε κυκλοφορήσει και σε cd και μάλιστα σε αρκετές διαφορετικές εκδόσεις.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δελτίο τύπου

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Ο ΣΥΜΦΩΝΙΚΟΣ

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008, ώρα 21.00

Ο Δημήτρης Καβράκος, ο Λουκάς Καρυτινός και η Τατιάνα Παπαγεωργίου ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Εθνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τέσσερις χορωδίες σε έργα Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο.

Παρουσιάζονται τα Eπιφάνια Αβέρωφ για σολίστ, μικτή χορωδία και ορχήστρα σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, το Κονσέρτο για πιάνο αρ. 2 (πρώτη εκτέλεση στην παρούσα μορφή), έξι τραγούδια σε μεταγραφή για βαθύφωνο και ορχήστρα και αποσπάσματα από τη σουίτα μπαλέτου Ζορμπάς.

Πρόκειται για μουσική παραγωγή με 300 συντελεστές επί σκηνής. Συμπράττουν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και οι χορωδίες Εμπορικής Τραπέζης, Δήμου Αθηναίων (διδασκαλία Σταύρου Μπερή), Μετσόβιου Πολυτεχνείου (διδασκαλία Μιχάλη Οικονόμου) και «Ambitus» Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης (διδασκαλία Κατερίνας Βασιλικού).

Ο Δημήτρης Καβράκος έρχεται από τη Νέα Υόρκη, όπου ζει και πρωταγωνιστεί εδώ και 30 χρόνια, για να ερμηνεύσει με το δικό του μοναδικό τρόπο αγαπημένα έργα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Ο διεθνούς φήμης Έλληνας βαθύφωνος διατηρεί βαθιά σχέση με το έργο του κορυφαίου δημιουργού· θα ερμηνεύσει την καντάτα Επιφάνια Αβέρωφ σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη και θα συμμετάσχει σε επιλεγμένες σκηνές από τη σουίτα μπαλέτου Ζορμπάς. Η μεγάλη έκπληξη είναι η ερμηνεία τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη που έχουν μεταγραφεί για βαθύφωνο και συμφωνική ορχήστρα και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά σε αυτή τη μορφή.

Ο Λουκάς Καρυτινός συνεργάζεται με τον Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από είκοσι χρόνια. Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες εκτελέσεις συμφωνικών έργων του στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και παγκόσμιες περιοδείες με τον Ζορμπά και το Canto General. Έχει επίσης διευθύνει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση τις όπερες Κώστας Καρυωτάκης (1987), Μήδεια (1991), Αντιγόνη (1999) και την Τέταρτη Συμφωνία των Χορικών (1987).

Η πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου είναι στενή συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη για δέκα και πλέον χρόνια. Έχει παρουσιάσει έργα του συνθέτη σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση και έχει επιμεληθεί εκδόσεις των. Έχει επίσης ηχογραφήσει άπαντα τα έργα του για πιάνο, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια από το διεθνή τύπο. Θα ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση το Κονσέρτο για πιάνο αρ. 2.

Η συναυλία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και χορηγία της Εμπορικής Τράπεζας.

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για τον εμπλουτισμό της συλλογής του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το οποίο συμμετέχει στη διοργάνωση.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και πραγματοποιείται με τη χορηγία του ΕΟΤ

Παραγωγή: Elisarte Ελισάβετ Παπαγεωργίου.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 9.00 μμ. Τιμές εισιτηρίων 25, 40, 50, 60, 80.

Προπώληση: 210-3272000, Στοά Πεσμαζόγλου 39, www.herodeion-events.gr

Πληροφορίες για τον τύπο: 210 7224586, κα. Ελισάβετ Παπαγεωργίου

Χορηγοί επικοινωνίας

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΡΤ, ΣΚΑΪ RADIO, ΜΕΛΩΔΙΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, CITY PRESS.

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha.../image001-1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mια μικρή συγκεντρωση απο εξωφυλλα δισκων του Μικη περίπου 30 τίτλοι (32 για την ακρίβεια..)

(όσα και οπως κατάφερα να βρω απο το Internet) θα ακολουθήσουν και άλλων καλλιτεχνων:

Πιστευω οτι ειναι καλο υλικό για την στηλη των "ξεχασμένων διαμαντιών":

Μίκης Θεοδωράκης-Εξωφυλλα δίσκων

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συγχαρητήρια σε όσους έφτιαξαν την κασετίνα με τα κινηματογραφικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη που διανέμεται κάθε Κυριακή με την "Καθημερινή".

Στο cd της προηγούμενης Κυριακής, ενώ επρόκειτο να δοθεί το cd "Η Ειρήνη Παπά τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη" και επάνω στην ετικέτα του cd έχει αυτό, με την Ειρήνη Παπά δηλαδή, μέσα έχει τη μουσική από το soundtrack της ταινίας "Ηλέκτρα". :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Συγχαρητήρια σε όσους έφτιαξαν την κασετίνα με τα κινηματογραφικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη που διανέμεται κάθε Κυριακή με την "Καθημερινή".

Στο cd της προηγούμενης Κυριακής, ενώ επρόκειτο να δοθεί το cd "Η Ειρήνη Παπά τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη" και επάνω στην ετικέτα του cd έχει αυτό, με την Ειρήνη Παπά δηλαδή, μέσα έχει τη μουσική από το soundtrack της ταινίας "Ηλέκτρα". :)

Ασε που το συγκεκριμένο cd παρουσίζει σε καποιες περιπτώσεις προβληματα (δεν μπορει να παιξει σε στερεοφωνικό παρα μονο με 1000 ζόρια στο pc!!!)

Η θήκη που καθε βδομαδα που μπαινει στην ειδική της υποδοχη το cd της εβδομαδας γεμιζει και νομιζεις οτι δεν ηταν αρχικά σχεδιασμένη για ολα τα cd που στο τελος θα μπουν..(Σημ.στην διαφήμιση της εφημεριδας η προσφορα λεει για 9cd's ενω εγω βλεπω μονο 8 τίτλους-μηπως το canto general θα χει 2 cd;;-)

Τέλος στην συγκεκριμένη συλλογη δεν περιελαμβάνεται η αυθεντική μουσική του ΖΟΡΜΠΑ αλλα μια επανεκτέλεση του εργού των τελών του 80'.

Πια εταιρεία εχει τα πνευματικά δικαιώματα της πρωτης ηχογραφησης και τι εχει παιχτει και ο μεγαλος μας δημιουργος δεν μπορει να εχει το δικαιωμα χρησιμοποιησης της αυθεντικής εκτέλεσης;; :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όντως το "Canto General" θα είναι σε δυο cd's.

Όσο για το "Ζορμπά" η αυθεντική μουσική έχει βγει και από τη Minos-Emi (στα remasters) και από την Fontana (Phonogram) και από την "20th Century box" και δε συμμαζεύεται...

H εκτέλεση της "Καθημερινής" είναι ηχογράφηση του 2004, εκδόθηκε πρώτη φορά από την Fm Records και παίζει η "Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης" με σολίστα τον Κώστα Παπαδόπουλο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστω πολύ Θάνο για την αμεση απαντηση..

Share this post


Link to post
Share on other sites

O Μίκης Θεοδωράκης στα σημερινά "Νέα".

«Η κυβέρνηση κάνει ένα πελώριο βήμα προς το χάος»

«Ευθύνη» είναι το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη απέναντι στην κυριαρχούσα αποσύνθεση, όπως λέει, με αφορμή συναυλία με συμφωνικά του έργα στο Ηρώδειο

«Και μόνο η λέξη "σύνθεση" έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την κυριαρχούσα αποσύνθεση. Όμως ο καλλιτέχνης δημιουργός βρίσκει πάντοτε τον τρόπο να ανακαλύπτει, ακόμα και κάτω απ΄ τα σκουπίδια, το "ωραίο και το αληθινό", γιατί αυτό το έχουμε όλοι μέσα μας», λέει ο Μίκης Θεοδωράκης εκφράζοντας τα συναισθήματα που του προκαλεί η σημερινή πολιτική κατάσταση.

Η χρονική στιγμή κατά την οποία πραγματοποιείται η συναυλία με συμφωνικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη- η Καντάτα «Επιφάνια Αβέρωφ», σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, και επιλεγμένες σκηνές από τη σουίτα μπαλέτου «Ζορμπάς», με ερμηνεία τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη από τον βαθύφωνο Δημήτρη Καβράκο, με τον οποίο ο συνθέτης συμπράττει έξι χρόνια μετά την πρώτη συνεύρεσή τους με την όπερα «Λυσιστράτη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών- στο Ηρώδειο είναι κάτι σύνηθες για τον ίδιο, από τη στιγμή που είναι ακόμη μία, όπως σημειώνει, εκτός Φεστιβάλ Αθηνών.

«Αν θα πρέπει να χαρακτηρίσουμε ειδικά αυτήν τη συναυλία, θα πρέπει να την αποκαλέσουμε πρόσκληση για το κοινό και πρόκληση για εκείνους, οι οποίοι με τις πλάτες της κυβέρνησης και τα χρήματα τα δικά μας (των πολλών) μας προκαλούν, όχι μόνο σβήνοντας από τα προγράμματά τους την έννοια "ελληνικότητα" αλλά ασχημονώντας επιπλέον, χρησιμοποιώντας σαν κουρέλια τα άγια των αγίων της εθνικής πολιτιστικής παράδοσης σε χώρους όπως η Επίδαυρος».

-Αν και το ελληνικό κοινό έχει αποθεώσει τον «λαϊκό» Θεοδωράκη, φαίνεται να στέκεται διστακτικό απέναντι στον «συμφωνικό» Θεοδωράκη. Πού το αποδίδετε;

-Η συμφωνική μουσική προϋποθέτει δύο βασικά στοιχεία: α) Μουσική μόρφωση και β) Πλούσιο ελεύθερο χρόνο, γεγονός που περιορίζει το ποσοστό των φίλων της συμφωνικής μουσικής στη χώρα μας περίπου σε 0,01% του πληθυσμού. Επομένως, εάν στην περίπτωσή μου το κοινό που αγαπά τη λαϊκή μουσική μου εκτιμά και γνωρίζει σε ποσοστό μεγαλύτερο από 10% και το συμφωνικό μου έργο, νομίζω ότι θα πρέπει να είμαι ευχαριστημένος. Κι αυτό χωρίς να διαθέτω τα βασικά μέσα με τα οποία γίνεται γνωστό το συμφωνικό έργο. Δηλαδή συμφωνικές ορχήστρες, χορωδίες και αίθουσες μουσικής. Και, όπως βλέπετε, στο Ηρώδειο δεν συμμετέχω στην α΄ κατηγορία (δηλαδή στο Φεστιβάλ), όπου προβάλλονται κυρίως συμφωνικά έργα, αλλά στη β΄ κατηγορία, όπου ασφυκτιούν για μια θέση στον ήλιο οι «ιθαγενείς» καλλιτέχνες με τα λίγα μέσα που διαθέτουν, μια και ο κρατικός κορβανάς διατίθεται αποκλειστικά για καλλιτέχνες και συγκροτήματα α΄ κατηγορίας.

-Το κοινό που θα την παρακολουθήσει τι θέλετε να αποκομίσει;

-Για να αρκεστώ μόνο σε ένα έργο, το «Επιφάνια Αβέρωφ», θα πω τα εξής:

1ον: Η ποίηση είναι του Γιώργου Σεφέρη, που έχει από καιρό γίνει ένα πολύτιμο κομμάτι του πνεύματος και της ψυχής τους, γιατί εκφράζει την αληθινή, τη γνήσια και τη σύγχρονη Ελλάδα, μέσα στην οποία πλάθονται και διαπλάθουν.

2ον: Η μουσική σύνθεση του ποιήματος έγινε τον Ιανουάριο του 1968 στις Φυλακές Αβέρωφ, τότε που μια χούφτα Έλληνες πατριώτες κρατούσαν αναμμένη τη λαμπάδα της αγάπης για Ελευθερία και Δημοκρατία. Επομένως, η απάντηση στους τυράννους με την απόπειρα μετουσίωσης μιας τέτοιας ποιότητας ποιήματος σε μουσικό έργο εμπνευσμένο από την ελληνική μας παράδοση, και μάλιστα μέσα σ΄ εκείνες τις συνθήκες, αποτελεί- πέρα από την όποια αισθητική του αξία- μια πράξη εμπιστοσύνης στον εαυτό μας, σε μια στιγμή που όλα γύρω μας συνωμοτούν για να μας διαλύσουν.

3ον: Ο Δημήτρης Καβράκος- ο αναμφισβήτητα μεγαλύτερος μπάσος του κόσμου, με 30 χρόνων θητεία στη Μετροπόλιταν Όπεραμας χαρίζει την ανεπανάληπτη ερμηνεία του σε μια στιγμή που, όπως είπα ήδη, το ίδιο το κράτος μας κατατάσσει σε παραστάσεις επιπέδου β΄ κατηγορίας, σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια.

Ένας μεγάλος Έλληνας ερμηνευτής συντάσσεται στο πλευρό μας, σε μια στιγμή πλήρους αποσύνθεσης της επίσημης πολιτιστικής μας πολιτικής, αφού η σημερινή κυβέρνηση πραγματοποιεί ένα πελώριο βήμα προς το χάος ξεχνώντας πόσο ακριβά το πλήρωσαν έως τώρα από τη δεκαετία του ΄50 μέχρι σήμερα όσοι υποτίμησαν την πολιτιστική μας παράδοση, την ελληνική τέχνη και τους Έλληνες δημιουργούς.

«Δεν δικαιολογείται απάθεια και αποχή»

-Πού οφείλεται η αδράνεια των ανθρώπων της Τέχνης στα πολιτικά δρώμενα;

-Νομίζω ότι ο καθένας μας σήμερα γνωρίζει ότι τα πολιτικά δρώμενα έχουν διεθνοποιηθεί όσο ποτέ άλλοτε. Έχει επομένως χάσει την πίστη του όχι μόνο στη δική του δύναμη, αλλά και σ΄ αυτές που αποτελούν τα κόμματα, τη Βουλή, ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση. Η κρίση του πετρελαίου και του χρηματοπιστωτικού συστήματος έφερε τα πάνω κάτω, δείχνοντας πόσο εύθραυστες είναι σήμερα σε διεθνές επίπεδο οι κάθε είδους ισορροπίες που μας επηρεάζουν άμεσα στην καθημερινότητά μας. Από την άλλη μεριά η κρίση στη Γεωργία και η σκλήρυνση της στάσης της Ρωσίας ανοίγουν νέα, άγραφη σελίδα στις διεθνείς ισορροπίες, κ.λπ., κ.λπ. Όλα αυτά μας κάνουν να νιώθουμε πραγματικά πιόνια και, ό,τι κι αν πει κανείς, κινδυνεύει να γελοιοποιηθεί. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την απάθεια και την αποχή. Και άλλοτε ζήσαμε δύσκολες στιγμές και τελικά αποδείχθηκε ότι τον τελευταίο λόγο σε κάθε περίπτωση τον είχαν οι απλοί άνθρωποι. Απλοί αλλά υπεύθυνοι.

-Αν γράφατε σήμερα ένα συμφωνικό έργο σαν το «Επιφάνια Αβέρωφ», τι μήνυμα θα θέλατε να δίνει;

-Την Ευθύνη.

Τραγούδια που θα αγαπηθούν ξανά

Τραγούδια μεταξύ των οποίων τα «’σμα Ασμάτων», «Χάθηκα», «Η Μαρίνα», «Αλλόκοτο φεγγάρι», «Χρυσοπράσινο φύλλο» μεταγραμμένα για συμφωνική ορχήστρα από τον Μίκη θα ερμηνεύσει ο βαθύφωνος της Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης Δημήτρης Καβράκος.

-Πώς ένας λυρικός τραγουδιστής βρίσκει τις ισορροπίες του σ΄ ένα λαϊκό τραγούδι;

-Γεννημένος στα Τρίκαλα, είχα την ευκαιρία να πάρω μέρος στη Χορωδία Τρικάλων με δασκάλα την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, με ακούσματα από έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Μου εντυπώθηκαν και τώρα τα ξαναθυμάμαι. Τι κάνει ξεχωριστό το «Επιφάνια Αβέρωφ»;

Η ποίηση του Σεφέρη είναι καταλυτική και με τη μελοποίηση του Μίκη αποκαλύφθηκε. Τα τραγούδια που αποτελούν κλασικές δημιουργίες του Μίκη, μεταγραμμένα για συμφωνική ορχήστρα, αποκτούν νέα διάσταση και το κοινό θα τα αγαπήσει.

ΙΝFΟ

«Μίκης Θεοδωράκης, ο Συμφωνικός» στις 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Προπώληση εισιτηρίων στο τηλ. 210-

3272.000, στη Στοά Πεσμαζόγλου 39 και στην ηλ. διεύθυνση http://www.herodeionevents.gr

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=84633&ct=4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο ΔΙΦΩΝΟ αυτου του μήνα συνεντευξη "μανιφεστο" του Μίκη

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια βραδιά με τον Συμφωνικό Θεοδωράκη στο Ηρώδειο

Στις 10 Σεπτεμβρίου ο διεθνής Έλληνας βαθύφωνος, Δημήτρης Καβράκος, αποκαλύπτει στο Ηρώδειο τον άλλο... Μίκη Θεοδωράκη. Το συμφωνικό έργο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη πρωταγωνιστεί σε μία συναυλία, στην οποία συμπράττουν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, η σολίστ Τατιάνα Παπαγεωργίου στο πιάνο και οι χορωδίες της Εμπορικής Τραπέζης και του Δήμου Αθηναίων (διδασκαλία Σταύρου Μπερή), η χορωδία Μετσόβιου Πολυτεχνείου (διδασκαλία Μιχάλη Οικονόμου) και η χορωδία «Ambitus» Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης (διδασκαλία Κατερίνας Βασιλικού). Μία μουσική παραγωγή με 300 συντελεστές επί σκηνής...

Ο Δημήτρης Καβράκος έρχεται από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, όπου ζει και πρωταγωνιστεί εδώ και 30 χρόνια, για να ερμηνεύσει με το δικό του μοναδικό τρόπο αγαπημένα έργα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Ο διεθνούς φήμης, ελληνικής καταγωγής βαθύφωνος διατηρεί βαθιά σχέση με το έργο του κορυφαίου δημιουργού για χάρη του οποίου υπερβαίνει το αυστηρό ρεπερτόριο της όπερας και του λυρικού τραγουδιού.

Έτσι θα δώσει τη δική του ερμηνευτική προσέγγιση στην Καντάτα Επιφάνια Αβέρωφ σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη και σε επιλεγμένες σκηνές από τη σουίτα μπαλέτου Ζορμπάς. Η μεγάλη έκπληξη θα έρθει με την ερμηνεία τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη που έχουν μεταγραφεί για βαθύφωνο και συμφωνική ορχήστρα και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά σε αυτή τη μορφή.

Ο Δημήτρης Καβράκος δηλώνει σχετικά: «είμαι ενθουσιασμένος από τη συνεργασία μου με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο εκτιμώ και θαυμάζω από τότε που ήμουν μικρό παιδί και συμμετείχα στην Χορωδία Τρικάλων, από όπου κατάγομαι. ʼκουγα και τραγουδούσα τα τραγούδια του Μίκη. Αργότερα, βρέθηκα στον χώρο της όπερας, ένα διαφορετικό μουσικό κόσμο, όμως ποτέ δεν ξέχασα το μελωδισμό της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, που είχε αφήσει βαθειά αποτυπώματα στην καρδιά μου. Είμαι συγκλονισμένος από το έργο του, τον θεωρώ έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες όχι μόνο στον ελληνικό, αλλά και στο διεθνή μουσικό χώρο. Πιστεύω ότι το κοινό θα απολαύσει τη συναυλία στο Ηρώδειο. Τα Επιφάνια Αβέρωφ, τα οποία ερμηνεύω πρώτη φορά είναι ένα συναρπαστικό έργο, η ποίηση του Γιώργου Σεφέρη είναι καταλυτική και με τη μελοποίηση του Μίκη αποκαλύφθηκε».

Σχετικά με τα μεταγραμμένα για συμφωνική ορχήστρα τραγούδια που θα ερμηνεύσει -κάτι εντελώς ασυνήθιστο για έναν βαθύφωνο- ο Δημήτρης Καβράκος δηλώνει: «Πρόκειται για τραγούδια που αγαπώ βαθιά. Ανάμεσα τους το Ασμα Ασμάτων, το Χάθηκα, η Μαρίνα, το Αλλόκοτο φεγγάρι, οι Δρόμοι παλιοί, το Μάνα μου και Παναγιά, το Χρυσοπράσινο φύλλο. Τραγούδια που αποτελούν κλασικές δημιουργίες του Μίκη, τις οποίες έχει αγαπήσει το κοινό και τώρα θα ακούσει σε εντελώς νέα διάσταση».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Καβράκος συνεργάζεται με τον Μίκη Θεοδωράκη. Έξι χρόνια πριν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις με τον κύκλο Μαουτχάουζεν όπου, ενθουσιασμένος από την ερμηνεία του και αιφνιδιάζοντας το κοινό ο συνθέτης σηκώθηκε και διηύθυνε ο ίδιος. Πρωταγωνίστησε επίσης στην πρεμιέρα της όπερας Λυσιστράτη του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2002.

ΗΡΩΔΕΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Τιμές εισιτηρίων 25, 40, 50, 60, 80. Ωδείο Ηρώδου Αττικού 9.00 μ.μ.

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για τον εμπλουτισμό της συλλογής του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το οποίο συμμετέχει στη διοργάνωση.

Η συναυλία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και χορηγία της Εμπορικής Τράπεζας.

Η παραγωγή της συναυλίας είναι της εταιρείας Elisarte της Ελισάβετ Παπαγεωργίου, η οποία μας έχει συνηθίσει σε μεγαλοπρεπείς παραγωγές τα τελευταία χρόνια.

Προπώληση στο 210-3272000, στη Στοά Πεσμαζόγλου 39, και στο herodeion-events.gr

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και πραγματοποιείται με τη χορηγία του ΕΟΤ.

http://entertainment.flash.gr/music/releas...08/9/1/24916id/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Στο cd της προηγούμενης Κυριακής, ενώ επρόκειτο να δοθεί το cd "Η Ειρήνη Παπά τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη" και επάνω στην ετικέτα του cd έχει αυτό, με την Ειρήνη Παπά δηλαδή, μέσα έχει τη μουσική από το soundtrack της ταινίας "Ηλέκτρα". :razz:

Σήμερα, κυκλοφόρησε μαζί με το Canto General 2, και το 6ο cd της σειράς με τα τραγούδια της Ε. Παππά, σωστά τυπωμένο αυτή τη φορά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επανακυκλοφορία γίνεται "λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε σε ορισμένα αντίτυπα".

Share this post


Link to post
Share on other sites
Για τον αποκλεισμό του Μίκη Θεοδωράκη

Με επιστολή διαμαρτυρίας της η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επιτίθεται στο υπουργείο Πολιτισμού σ' ό,τι αφορά τον παραγκωνισμό της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» από τις επιχορηγήσεις που δεν διευκολύνουν το έργο της, δηλαδή την προβολή του καλλιτεχνικού έργου του συνθέτη. «Είναι σίγουρο πια πως απώτερος σκοπός του υπουργείου είναι να φιμώσουν τον Μίκη Θεοδωράκη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στην επιστολή της αναφέρεται λεπτομερώς σε μια σειρά από ενδείξεις που ενισχύουν τα λεγόμενά της: κόψιμο της επιχορήγησης για το τρέχον έτος, αναίρεση της υπουργικής απόφασης (σ.σ.: Γιώργου Βουλγαράκη) για χρηματοδότηση και συμπαραγωγή παραστάσεων της ορχήστρας με το Μουσείο Μπενάκη, ακύρωση ανακοίνωσης για παρουσίαση του μπαλέτου Zorbas-ballet στο πλαίσιο του Ετους Καζαντζάκη, μη πρόσκληση για το Φεστιβάλ Σμύρνης (παράσταση στη βιβλιοθήκη της Εφέσου), μη καταβολή ποσού συμμετοχής στην παρουσίαση του Canto General στην Οπερα του Μοντεβιδέο.

Κι ακόμη, στη συνολική αρνητική διάθεση του ΥΠΠΟ επισημαίνει τα εξής: «Φαίνεται ότι στην τέχνη το θέμα είναι καθαρά ποσοτικό και δεν λαμβάνουν υπόψη τους την αξία του δημιουργού. Ετσι κι αλλιώς κατάλαβα ότι ήδη από φέτος μάς ειδοποιούν ότι θα είμαστε αποκλεισμένοι, μαζί και όλο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, από την Ολυμπιάδα του 2008 στο Πεκίνο...».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 14/05/2007

http://www.enet.gr/online/online_text/c=11...113,id=41170924

Εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής", 3/6/2007.

ΑΠΟΨΕΙΣ -

ΠΕΡΙ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ: ΟΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

γράφει ο Νικόλαος Λ. Μόττας

Πριν από κάτι μήνες, η γαλλική Δημοκρατία, μέσω του γαλλικού υπουργείου Πολιτισμού, τίμησε τον κορυφαίο έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ο τότε γάλλος υπουργός Πολιτισμού είχε δηλώσει, πολύ εύστοχα, πως ο Μίκης "ενσαρκώνει στα μάτια του κόσμου τη μακρά πορεία της μεταπολεμικής Ελλάδας προς την κατάκτηση της ελευθερίας της και της αξιοπρέπειάς της". Εδώ και καιρό, με λύπη, έχω διαπιστώσει πως ο Θεοδωράκης (και άλλοι σπουδαίοι Έλληνες) έχει τιμηθεί περισσότερο από ξένα κράτη παρά από την ίδια του τη χώρα. Η άρνηση του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού, πριν από περίπου έξι μήνες, να χρηματοδοτήσει μέρος των συναυλιών του Μ. Θεοδωράκη, ήταν κατά τη γνώμη μου μια λάθος απόφαση. Μα γιατί να πληρώνει το κράτος επιχορηγήσεις για συναυλίες, διαμαρτύρονται πολλοί; Η ερώτηση τούτη όμως είναι αφελής, αν όχι υποκριτική. Μέρος του κρατικού προϋπολογισμού δαπανάται σε υπερκοστολογήσεις δημοσίων έργων, κάλυψη βουλευτικών προνομίων, υπουργικές εκδηλώσεις, κομματικές επιχορηγήσεις, διαφόρων ειδών καλλιτεχνικού τύπου εκδηλώσεις (βλ. Γιουροβίζιον, επιχορηγήσεις συναυλιών φιλοκυβερνητικών συνθετών) και βεβαίως, κάθε είδους μίζες, οικονομικά σκάνδαλα κτλ. Δηλαδή, απ' όλα αυτά, ο Μ. Θεοδωράκης και οι συναυλίες του μας πείραξαν; Προφανώς όμως, στη σημερινή Ελλάδα της ανύψωσης της ασημαντότητας και του μετρίου, τόσο το έργο όσο και η προσωπικότητα του Θεοδωράκη είναι μάλλον δύσκολο να εκτιμηθούν στο βαθμό που θα έπρεπε. Όχι μόνο από το ελληνικό κράτος και το υπουργείο πολιτισμού, αλλά και από ορισμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας της δύναμη της πένας τους, ασκούν, κατά καιρούς, άδικη κριτική στο μεγάλο συνθέτη. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό κάποιοι ενοχλούνται για τις θέσεις που εκφράζει κατά καιρούς ο Θεοδωράκης. Κάποιοι δήθεν υπέρμαχοι του φιλελευθερισμού και της ελευθερίας της έκφρασης, του "διανοουμενίστικου ψευτο-προοδευτικού" χώρου όπως γράφει και ο Μίκης*, ενοχλούνται όταν ο Θεοδωράκης εκφράζει άποψη για διάφορα ζητήματα, από τα εθνικά θέματα και την Αριστερά μέχρι την παιδεία και τον πολιτισμό μας. Ορισμένοι μάλιστα προτρέπουν τον Μ. Θεοδωράκη να μην ασχολείται με τα κοινά, να μην εκφράζει άποψη, έτσι γιατί δεν τους αρέσει. Γιατί; Επιτάσσουν οι φιλελεύθερες ιδέες τη φίμωση των απόψεων;

Ουδείς προφήτης στον τόπο του, θα μπορούσε να πει κάποιος. Και πόσο μάλλον στην Ελλάδα, σε μια χώρα με ασθενή μνήμη -όπως αποδεικνύει η ιστορία- που δεν συνηθίζει να τιμά εγκαίρως αυτούς που της προσέφεραν πολλά. Σπουδαίες προσωπικότητες της χώρας μας, όπως ο Μίκης, αντιμετωπίζονται σε άλλες χώρες με δέος, τιμές και σεβασμό. Το ελληνικό κράτος όμως, συνήθως κατώτερο των περιστάσεων και της πολιτιστικής του κληρονομιάς, αντιμετωπίζει τέτοιες προσωπικότητες με κόμπλεξ, φοβία και εξοργιστικό οχαδερφισμό του τύπου "αποτελεί παρελθόν αυτός". Κάνει λάθος όμως. Και αυτό γιατί, στη σημερινή εποχή της γενικότερης έκπτωσης των αξιών και της ανάδειξης μιας ευτελούς υποκουλτούρας, η προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη αποτελεί φάρο πολιτισμού, αξιοσύνης και δημιουργικότητας.

* άρθρο στην "Καθημερινή", 18/3/2007.

----------------------------------------------------

το βρήκα και το προσυπογράφω! (κ πολλοί άλλοι πιστεύω)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο συμφωνικός Θεοδωράκης στο Μέγαρο

Εκατοντάδες τραγούδια, λαϊκά και έντεχνα, μελωδίες γραμμένες για το θέατρο, το αρχαίο δράμα ή τον κινηματογράφο έρχονται στο μυαλό, στο άκουσμα του ονόματος του Μίκη Θεοδωράκη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες πτυχές του συνθετικού του έργου που είναι λιγότερο γνωστές στο ευρύτερο κοινό, καθώς πρόκειται για δημιουργίες που χαρακτηρίζονται από ένα λογιότερο ύφος: ορατόρια, μπαλέτα, μουσική δωματίου, όπερες ή συμφωνικές συνθέσεις. Αυτή ακριβώς η πλευρά, η συμφωνική, θα φωτιστεί με την παρουσίαση του Κοντσέρτου για πιάνο αρ. 1 με σολίστ την Έλενα Μουζάλα και της Πρώτης Συμφωνίας του Μίκη Θεοδωράκη την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.) στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής.

Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.

Το Αφιέρωμα στον συμφωνιστή Θεοδωράκη αποτελεί συμπαραγωγή με την Ε.Ρ.Τ. και εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου «Μουσικές του 20ού και 21ου αιώνα», που στοχεύει στην ανάδειξη της νεότερης και σύγχρονης μουσικής εργογραφίας.

Το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1 γράφτηκε στο Παρίσι τη διετία 1957-8 και ερμηνεύθηκε για πρώτη φορά από τον Κυπριανό Κατσαρή, στενό συνεργάτη του Μίκη εκείνη την περίοδο. Τέσσερις δεκαετίες μετά, το έργο θα ερμηνεύσει στην Αίθουσα των Φίλων της Μουσικής, η Έλενα Μουζάλα.

Η Πρώτη Συμφωνία που θα ακουστεί στο πλαίσιο της συναυλίας-αφιερώματος στον συμφωνιστή Θεοδωράκη είναι ένα τριμερές έργο. Γράφτηκε κατά την επταετία 1948-1954, η οποία ανήκει στην πρώιμη περίοδο του συνθέτη, όταν ο τελευταίος ήταν εξόριστος στην Ικαρία και τη Μακρόνησο. Η πρώτη παγκόσμια της συμφωνίας δόθηκε στην Αθήνα στις 13 Ιανουαρίου 1955 με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον μαέστρο Ανδρέα Παρίδη. Μάλιστα, η ηχογράφησή της έχει κυκλοφορήσει και σε ψηφιακό δίσκο.

Ενδιαφέρουσα είναι η συγκινησιακά φορτισμένη μαρτυρία που καταθέτει ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης σε κυκλαδική ειδησεογραφική ιστοσελίδα σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέθεσε τη συμφωνία αυτή: «Κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει τo νησί... Κάθε προσπάθεια επικοινωνίας ήταν αδύνατη. Ο κόσμος μάθαινε μόνο όσα η διοίκηση και ο υπουργός φρόντιζαν να μάθει. Στις εξορίες, ο κανόνας μερικές φορές παραβιαζόταν. Και χαρτιά είχαμε και μολύβια. Εγώ πάντα είχα μαζί μου μουσικά βιβλία. Μελετούσα κι έγραφα. [...] Μάλιστα στη Μακρόνησο είχα πάρει μαζί μου ένα μεγάλο έργο. ΄΄Ελεγεία και θρήνος στον Βασίλη Ζάνο΄΄ το ονόμαζα. Ο Βασίλης ήταν σύντροφος και φίλος της Εθνικής Αντίστασης που εκτελέστηκε το 1948. Το έργο ήταν η μαγιά για την Πρώτη Συμφωνία που έγραψα και προς τιμήν ενός [άλλου] φίλου του Εθνικού Στρατού που σκοτώθηκε. Έσμιξα, δηλαδή, σε ένα έργο και τους δύο. Είχα συγκλονιστεί. Ο πόνος μου είχε προσωποποιηθεί. Ήταν φίλοι μου αγαπημένοι. Μου έμεινε για πάντα ένα μεγάλο γιατί για το χαμό τους. Το έργο, το δούλευα με σχέδια. Όταν με πήραν από την Ικαρία, είχα ένα μπαούλο με τα σχέδια αυτά. Όταν φτάσαμε εκεί, μας είπαν να τα ακουμπήσουμε στην παραλία για να τα ελέγξουν. Μόλις βάλαμε τη σκηνή, πιάνει μια θύελλα και παίρνει τις σκηνές, παίρνει και το μπαουλάκι μου. Τότε είδα τις νότες καρφωμένες στα συρματοπλέγματα. Σταυρώθηκαν οι νότες της Πρώτης Συμφωνίας, σκέφτηκα».

Τα δύο έργα θα ερμηνεύσει ένα από τα παλαιότερα και αρτιότερα ελληνικά μουσικά σύνολα, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., που απαρτίζεται από 95 μουσικούς.

Μίκης Θεοδωράκης

Με διαφορετική ματιά ένα αφιέρωμα στο συμφωνικό του έργο

Στο πλαίσιο του Κύκλου Μουσικές του 20ου και 21ου αιώνα

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου - Αίθουσα Φίλων της Μουσικής

http://www.dalaras.com/forum/index.php?s=4...DE=02&f=6&t=629

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την 9η Οκτωβρίου

Αφιέρωμα στο συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη από το ΜΜΑ

Έργα του Μίκη Θεοδωράκη, που είναι λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό, περιλαμβάνει το αφιέρωμα στο συμφωνικό έργο του συνθέτη, που φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 9η Οκτωβρίου (ώρα 20:30) στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής.

Θα παρουσιαστούν το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1 με σολίστ την Έλενα Μουζάλα και η Πρώτη Συμφωνία.

Το αφιέρωμα στον συμφωνιστή Θεοδωράκη αποτελεί συμπαραγωγή με την ΕΡΤ και εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου «Μουσικές του 20ού και 21ου αιώνα», που στοχεύει στην ανάδειξη της νεότερης και σύγχρονης μουσικής εργογραφίας. Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.

Το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1 γράφτηκε στο Παρίσι τη διετία 1957-8 και ερμηνεύθηκε για πρώτη φορά από τον Κυπριανό Κατσαρή, στενό συνεργάτη του Μίκη εκείνη την περίοδο. Τέσσερις δεκαετίες μετά, το έργο θα ερμηνεύσει στην Αίθουσα των Φίλων της Μουσικής, η Ελληνοκύπρια πιανίστα Έλενα Μουζάλα.

Η Έλενα Μουζάλα έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε συμφωνικές αίθουσες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής και έχει συμπράξει με διακεκριμένες ορχήστρες της Γαλλίας, του Βελγίου, της Αυστρίας, της Ελβετίας, του Καναδά, της Γερμανίας, της Βρετανίας και άλλων χωρών. Βραβεύθηκε πρόσφατα από την οργάνωση F.E.M. (Γαλλία-Ευρώπη-Μεσόγειος) της γαλλικής Γερουσίας για το σύνολο της καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής δράσης της.

Το βιογραφικό της περιλαμβάνει επίσης δισκογραφικές και ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές και αξιόλογη παιδαγωγική δραστηριότητα (αναπληρώτρια καθηγήτρια πιάνου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστήμιου και τακτικό μέλος της Διοικούσας Επιτροπής των Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων). Δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς συμμετέχει στο Δ.Σ. του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι και είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης» που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στη Σάμο.

Η Πρώτη Συμφωνία είναι ένα τριμερές έργο. Γράφτηκε κατά την επταετία 1948-1954, η οποία ανήκει στην πρώιμη περίοδο του συνθέτη, όταν ο τελευταίος ήταν εξόριστος στην Ικαρία και τη Μακρόνησο. Η πρώτη παγκόσμια της συμφωνίας δόθηκε στην Αθήνα στις 13 Ιανουαρίου 1955 με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον μαέστρο Ανδρέα Παρίδη. Μάλιστα, η ηχογράφησή της έχει κυκλοφορήσει και σε ψηφιακό δίσκο.

Ενδιαφέρουσα είναι η συγκινησιακά φορτισμένη μαρτυρία που καταθέτει ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης σε κυκλαδική ειδησεογραφική ιστοσελίδα σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέθεσε τη συμφωνία αυτή:

«Κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει τo νησί... Κάθε προσπάθεια επικοινωνίας ήταν αδύνατη. Ο κόσμος μάθαινε μόνο όσα η διοίκηση και ο υπουργός φρόντιζαν να μάθει. Στις εξορίες, ο κανόνας μερικές φορές παραβιαζόταν. Και χαρτιά είχαμε και μολύβια. Εγώ πάντα είχα μαζί μου μουσικά βιβλία. Μελετούσα κι έγραφα. [...] Μάλιστα στη Μακρόνησο είχα πάρει μαζί μου ένα μεγάλο έργο. 'Ελεγεία και θρήνος στον Βασίλη Ζάνο' το ονόμαζα. Ο Βασίλης ήταν σύντροφος και φίλος της Εθνικής Αντίστασης που εκτελέστηκε το 1948. Το έργο ήταν η μαγιά για την Πρώτη Συμφωνία που έγραψα και προς τιμήν ενός [άλλου] φίλου του Εθνικού Στρατού που σκοτώθηκε. Έσμιξα, δηλαδή, σε ένα έργο και τους δύο. Είχα συγκλονιστεί. Ο πόνος μου είχε προσωποποιηθεί. Ήταν φίλοι μου αγαπημένοι. Μου έμεινε για πάντα ένα μεγάλο γιατί για το χαμό τους.

» Το έργο, το δούλευα με σχέδια. Όταν με πήραν από την Ικαρία, είχα ένα μπαούλο με τα σχέδια αυτά. Όταν φτάσαμε εκεί, μας είπαν να τα ακουμπήσουμε στην παραλία για να τα ελέγξουν. Μόλις βάλαμε τη σκηνή, πιάνει μια θύελλα και παίρνει τις σκηνές, παίρνει και το μπαουλάκι μου. Τότε είδα τις νότες καρφωμένες στα συρματοπλέγματα. Σταυρώθηκαν οι νότες της Πρώτης Συμφωνίας, σκέφτηκα».

* Τη συναυλία μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν οι κάτοχοι της Κάρτας Πολιτισμού.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...97&lngDtrID=253

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα και την άλλη Πέμπτη στην εκπομπή "Εξιστορείν και ιστορείν" με το Γιάννη Τζανετάκο στην ΕΤ1 στις 7μμ, καλεσμένος είναι ο Μίκης Θεοδωράκης.

Πρόκειται για νέες εκπομπές και όχι για επανάληψη αυτών που προβλήθηκαν τον Μάιο που μας πέρασε. Η εξιστόρηση του Μίκη συνεχίζεται από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες εκπομπές, από την επιβλή της δικτατορίας στη χώρα μας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά το τέλος της κασετίνας του Τσιτσάνη, το ΒΗΜΑ της Κυριακής αρχίζει κασετινα με 8 cd με τραγούδια του Θεοδωράκη, από τις 9 / 11. Από τον Επιτάφιο ως τις Σερενάτες!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μετά το τέλος της κασετίνας του Τσιτσάνη, το ΒΗΜΑ της Κυριακής αρχίζει κασετινα με 8 cd με τραγούδια του Θεοδωράκη, από τις 9 / 11.

Σε επιμέλεια Γιώργου Τσάμπρα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φαντάζομαι...

’νθρωποι σαν τον Τσάμπρα,ότι κάνουν το κάνουν με μεράκι και αγάπη,και όχι άιντε,άιντε.

Όπως ένας φίλος μας,Πολυμήχανος!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...