Sign in to follow this  
Followers 0
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Ο Γιώργος Καζαντζής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - 6/11/19

3 posts in this topic

Δεν θα μπορούσα να λείπω από τη συναυλία του Γιώργου Καζαντζή στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που συμμετείχαν οι συγκεκριμένοι ερμηνευτές αλλά και μουσικοί όπως οι αγαπημένοι μου φίλοι Γιώργος Καραμφίλλης και Κώστας Ματσίγκος...

 

 

Ο Γιώργος Καζαντζής στο Μέγαρο με Νταλάρα, Πασχαλίδη, Καλημέρη, Βελεσιώτου

 

08/11/2019
 

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

 Θανάσης Γιώγλου

https://www.ogdoo.gr/epikairotita/eimastan-ekei/o-giorgos-kazantzis-sto-megaro-me-dalara-pasxalidi-kalimeri-velesiotou

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://www.zougla.gr/politismos/mousiki-politismos/article/se-mia-epitiximeni-sinavlia-ef-olis-tis-ilis--o-giorgos-kazantzis-sto-megaro-mousikis

Μέσα σε μια ειδική ατμόσφαιρα και ένα ύφος που ταιριάζει απόλυτα στο ταλέντο και την προσωπικότητα του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή – ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες της γενιάς του – πραγματοποιήθηκε η συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής.

 


Ανάμεσα σε αγαπημένους φίλους, τραγουδιστές και ηθοποιούς, σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο  Γιώργος Καζαντζής επί σκηνής  καθισμένος στο πιάνο προσέφερε ένα απάνθισμα των τραγουδιών που έχει γράψει, τα οποία ερμήνευσαν άρτια  ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Φωτεινή Βελεσιώτου και η Λιζέτα Καλημέρη.

 

image.ashx?fid=2765792

Με τις «Μέλισσες», ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια, το οποίο ερμήνευσε μοναδικά η Φωτεινή Βελεσιώτου σε στίχους Ελένης Φωτάκη, να πρωταγωνιστούν, αλλά και  άλλες μεγάλες επιτυχίες  όπως «Ήτανε αέρας», «Μυστικό», «Χειμωνανθός», «Το πέταγμά σου», «Φωτιά κι αλμύρα», «Σαν καταιγίδα», «Κατάρτι κι ατμός», «Στα μισά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος», η συναυλία  έφερε μια αύρα ποιότητας η οποία εμπλουτίστηκε μελωδικά με την οργανική του σύνθεση «Βαλς της ουτοπίας».

image.ashx?fid=2765794

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την Κική Δημουλά, η οποία ήταν παρούσα μαζί με την κόρη της στο Μέγαρο, να διαβάζει από βίντεο τα ποιήματά της  «Μαύρη γραβάτα», «Χαίρε ποτέ» και την ορχήστρα να τη συνοδεύει με το οργανικό κομμάτι «Ναντίν» από τη δισκογραφική τους δουλειά Μικρή σουίτα. Ενδιαφέρον είχε το αφιέρωμα του συνθέτη στους  Μάνο Ελευθερίου και Σταύρο Κουγιουμτζή,  με τους οποίους ο Γιώργος Καζαντζής υπήρξε συνεργάτης και στενός φίλος.

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://www.huffingtonpost.gr/entry/ena-exairetiko-taxidi-sta-trayoedia-kai-ten-moesike-toe-yioryoe-kazantze_gr_5dcbcf1de4b03a7e02924a73?fbclid=IwAR2RiJlJp5Yzs74737sGkHr-wsv-2djW2mnagISDYRMzstN9ZKAjcN4nKAk

... Το encore δεν θα μπορούσε βέβαια να είναι άλλο από μιαν επανάληψη του «Μέλισσες», αυτή τη φορά όμως από τέσσερις και όχι μόνο μια φωνή. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σημειώσω κάτι (μετά από πολλά χρόνια κρίσης της ελληνικής δισκογραφίας αλλά και συνολικής πτώσης του επιπέδου του μουσικού γίγνεσθαι και αφού πολλά και διάφορα, υπέρ και περισσότερο κατά, έχουν ειπωθεί και γραφτεί) για το τεράστιο ερμηνευτικό κεφάλαιο της χώρας μας που ονομάζεται Γιώργος Νταλάρας. Δεν είναι μόνον το ότι, αντίθετα με τους/τις περισσότερους/ες συνομηλίκους/ες ομοτέχνους του, η φωνή του έχει σχεδόν μηδαμινές απώλειες, ούτε η πραγματικά τέλεια πια τεχνική του. Είναι και ο υποδειγματικός τρόπος που λειτουργεί όταν τραγουδά μαζί με άλλους/ες, η σπάνια συναδελφικότητα, ήθος και σεβασμός προς τα εκάστοτε τραγούδι, το πως δεν διστάζει να υποχωρήσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ώστε να κάνει σωστά φωνητικά σε όποιον/α είναι ο κύριος/α ερμηνευτής/ια την δεδομένη στιγμή, καθοδηγώντας επιπλέον, με βαθιά γνώση αλλά ως και ταπεινότητα, τους/τις υπόλοιπους/ες σε ένα άρτιο χορωδιακό μέρος. Πέραν πάσης αμφιβολίας, επιφύλαξης και σχολίου ο κορυφαίος Έλληνας ερμηνευτής, όχι μόνο της γενεάς του αλλά και συνολικά αυτή την στιγμή!

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0