Sign in to follow this  
Followers 0
EKOSTEL

''Στη χώρα των αθώων'', Μίλτος Πασχαλίδης

6 posts in this topic

https://www.ogdoo.gr/epikairotita/mousika-nea/sti-xora-ton-athoon-erxetai-o-neos-diskos-tou-miltou-pasxalidi

«Στη χώρα των αθώων» - Έρχεται ο νέος δίσκος του Μίλτου Πασχαλίδη!

Θα κυκλοφορήσει τέλος Φεβρουαρίου από το Ogdoo Μusic Group
 
«Στη χώρα των αθώων» - Έρχεται ο νέος δίσκος του Μίλτου Πασχαλίδη!
 
facebook.svg 478
twitter.svg
pinterest.svg
email.svg
sharethis.svg
 
Ο Μίλτος Πασχαλίδης βρίσκεται στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσης του νέου του δίσκου με τίτλο «Στη χώρα των αθώων».

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το album του καταξιωμένου τραγουδοποιού με τίτλο «Περσείδες» και ο νέος δίσκος του θα κυκλοφορήσει από το Ogdoo Music Group στα τέλη Φλεβάρη.

Η κυκλοφορία του θα συνοδεύεται από πολυσέλιδο βιβλίο που θα περιέχει κείμενα του Μίλτου Πασχαλίδη σχετικά με το ιστορικό της δημιουργίας όλων των τραγουδιών, τους στίχους καθώς και φωτογραφικό υλικό από το στούντιο.
STI CHORA ESO 1 small
Η αίσθησή μας από την αποσπασματική ακρόαση κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης είναι ότι ο δίσκος «Στη χώρα των αθώων» έρχεται για να προσθέσει έναν ιδιαίτερα σημαντικό σταθμό στην ευδόκιμη καλλιτεχνική διαδρομή του Μίλτου Πασχαλίδη.

Ο πιο κατάλληλος όμως για να μιλήσει για το νέο αυτό έργο είναι ο ίδιος ο δημιουργός του. Τον συναντήσαμε εν μέσω της ηχογράφησης των τραγουδιών στο στούντιο «Στέντωρ» και μας αφηγήθηκε εν συντομία το ιστορικό της δημιουργίας του δίσκου «Στη χώρα των αθώων».

«Ο δίσκος ξεκίνησε με ένα τραγούδι, το ομώνυμο τραγούδι Στη χώρα των αθώων, που είχα στο μυαλό μου να είναι ένα τραγούδι, είναι το ποίημα του Μάνου Ελευθερίου για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το μελοποίησα αρχές Σεπτέμβρη με σκοπό να το πούμε παρέα με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Λαυρέντη.

Όταν έφυγε ο Λαυρέντης το σοκ που υπέστην ήταν τόσο μεγάλο που αποφάσισα για να ξεφύγω από αυτή τη μαύρη τρύπα που μπήκα, να φτιάξω μια ολόκληρη εργασία που να στηρίζεται στην ιδέα της χώρας των αθώων.

Κι έτσι φτιάχνεται μια εργασία ολόκληρη, που έχει μέσα 10 τραγούδια, έχει μέσα στίχους του Μάνου Ελευθερίου, του Άλκη Αλκαίου, του Οδυσσέα Ιωάννου και δικούς μου. Σε δύο τραγούδια η μουσική είναι του Θάνου Μικρούτσικου και ένα από αυτά το τραγουδάμε ντουέτο με το Θάνο. Έχουμε ένα ντουέτο με τον Γιώργο Νταλάρα, ένα ντουέτο με τον Φοίβο Δεληβοριά και ο Γιώργος λέει ένα τραγούδι ακόμα.

Ο τίτλος του δίσκου θα είναι «Στη χώρα των αθώων», είναι μια φράση του Ελευθερίου μέσα στο ποίημα (σ.σ για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη). Το ποίημα ήταν άτιτλο, το τραγούδι το ονόμασα «Στη χώρα των αθώων» και ομοίως τον δίσκο.

Ο δίσκος θα συνοδεύεται από κείμενα δικά μου, από όλους τους στίχους, από φωτογραφικό υλικό από το στούντιο. Τα κείμενα θα είναι ουσιαστικά το ιστορικό της δημιουργίας όλων των τραγουδιών. Γιατί δεν είναι όλα τωρινά, το κάθε τραγούδι έχει μια ιστορία .

Υπάρχουν φορές που βρίσκω ενδιαφέρον αυτή η ιστορία να μένει μυστήριο, είναι και κάποιες φορές που νομίζω ότι η ιστορία των τραγουδιών, πρέπει να αποτυπώνεται, πρέπει να τη λέμε, γιατί έχει μια σημασία για κάποιον που τελικά μπορεί να αγαπήσει κάποιο τραγούδι, να ξέρει πως αυτό ξεκίνησε να φτιάχνεται και πως ολοκληρώθηκε.

Τα τραγούδια έχουν μια ευθεία σύνδεση μεταξύ τους. Είναι ο πιο πολιτικός δίσκος που έχω κάνει μέχρι τώρα. Γιατί ως γνωστόν σ’ αυτή τη χώρα δε φταίει κανείς για τίποτα.

Ο δίσκος εκφράζει αυτό που νιώθω για ότι συμβαίνει σήμερα γύρω μου.»

STI CHORA ESO 2 small

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είστε σε πρόβες κ. Πασχαλίδη. Ηχογραφείτε κάτι καινούργιο; 

Ηχογραφώ έναν καινούργιο δίσκο, με μουσικές δικές μου και του Θάνου Μικρούτσικου, λόγια Μάνου Ελευθερίου, Άλκη Αλκαίου και Οδυσσέα Ιωάννου, και με συμμετέχοντες τον Γιώργο Νταλάρα, τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Φοίβο Δεληβοριά. Παράλληλα, κάθε Σάββατο εμφανίζομαι στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου.

miltos

Από τις μέχρι τώρα συνεργασίες σας, νιώθετε ότι κάποια πρόσωπα σάς επηρέασαν καθοριστικά;

Με οποιονδήποτε συνεργάστηκα επί σκηνής με επηρέασε. Είτε μουσικός, είτε τραγουδιστής, είτε συνθέτης. Αν πρέπει να πω ποιοι από αυτούς έγιναν και φίλοι και τους νιώθω ως μέλη της οικογένειάς μου, θα έλεγα σίγουρα ο Θάνος, ο Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Θηβαίος και ο Λαυρέντης. Και φυσικά η ορχήστρα μου, που παραμένει σχεδόν σταθερή τα τελευταία 15-20 χρόνια.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0