Sign in to follow this  
Followers 0
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

«Το έπος του '40 εμπνέει τους λειτουργούς του Λόγου και της Τέχνης»

1 post in this topic

Μια βιντεοσκοπημένη εκδήλωση αφιερωμένη στο Έπος του '40, που ετοίμασε πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Καλαμαριάς, στην οποία είχα τη χαρά και την τιμή να συμμετάσχω - μαζί με εκλεκτούς συνοδοιπόρους- προλογίζοντας τρία από τα θρυλικά τραγούδια που ερμήνευσε η Σοφία Βέμπο και επιλέγοντας (και προλογίζοντας) τέσσερα ρεμπέτικα που ηχογραφήθηκαν στην περίοδο του Ελληνοϊταλικού πολέμου.
«Το έπος του '40 εμπνέει τους λειτουργούς του Λόγου και της Τέχνης».
Η Διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς θέλοντας να τονίσει την αξία της αυριανής εθνικής επετείου και να υπενθυμίσει τους αγώνες των Ελλήνων για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό, ετοίμασε ως ελάχιστο φόρο τιμής μια ωριαία βιντεοσκοπημένη εκδήλωση, η οποία έχει ανέβει στην ιστοσελίδα του Δήμου, αλλά και στο σύνδεσμο του youtube και μπορεί να παρακολουθήσει κάθε πολίτης.
Η παρουσίαση εικαστικών και μουσικών δημιουργιών με τίτλο «Το έπος του ΄40 εμπνέει τους λειτουργούς του Λόγου και της τέχνης», ως φόρος ελάχιστης τιμής, βιντεοσκοπήθηκε στη σκηνή του δημοτικού θεάτρου Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη" και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ανθρώπων του πολιτισμού που ανήκουν στο δυναμικό του Δήμου Καλαμαριάς.
Περιλαμβάνει αποσπάσματα από πεζά ποιήματα τα οποία αναφέρονται στο Έπος του΄40, φωτογραφίες και ζωγραφικούς πίνακες αλλά και τραγούδια που έχουν γραφτεί, αποτυπώνοντας το έπος της Αλβανίας και έγιναν σύμβολο σφραγίζοντας την αντίσταση ενάντια στον κατακτητή.
Συμμετέχουν με τη σειρά που εμφανίζονται:
Ο Γιάννης Κούκας, Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής και μαέστρος της Μικτής Χορωδίας του Δήμου
Ο Θανάσης Γιώγλου, υπάλληλος του Δήμου Καλαμαριάς και ερευνητής της ελληνικής μουσικής.
Η Ελιόνα Σινιάρη, καθηγήτρια πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς και η Θάλεια Μαυρίδου, καθηγήτρια φωνητικής, επίσης στο Δημοτικό Ωδείο.
Θερμές ευχαριστίες και στους Παναγιώτη Κλωνή, μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου για την τεχνική υποστήριξη και Λεωνίδα Μπεϊλή για την ηχοληψία.

 

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0