Sign in to follow this  
Followers 0
francois

Γλυκερία

377 posts in this topic

Τη Δευτερα 15/9 στα δισκοπωλεια, κατά πάσα πιθανότητα το 2πλο cd της Γλυκερίας με τα τραγούδια του Μίκη!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κυκλοφόρησε σήμερα το πολυαναμενόμενο cd της Γλυκερίας με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη "Τα θεμέλια μου στα βουνά"!!Αύριο στα metropolis!

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://i522.photobucket.com/albums/w350/sa.../untitled-2.jpg

"Με την Γλυκερία στην όμορφη νύχτα"

τώρα μπορειτε να τ'ακουτε όποτε θέλετε!

http://www.clickfm.co.il/english/archive/clickeria.asp

Now,you can listen to Glykeria's special show whenever you want

at:

http://www.clickfm.co.il/english/archive/clickeria.asp

Enjoy

Fadi

:):music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οταν αγόρασα το 2πλο cd της αγαπημένης μου Γλυκερίας και πριν το βάλω να παίξει, διάβασα ένα σημείωμα του σπουδαίου μας Λευτέρη Παπαδόπουλου...πολύ συγκινητικό!Σε κάποιο σημείο ο μεγάλος αυτός ποιητής μας,αναμεσα σε πολλα καλα λογια, γράφει:...... Τι σπουδαια τραγουδιστρια ειναι αυτη η γυναικα.Σε καποιο τραγουδι,δεν θυμαμαι ακριβως,γυρισα και ειπα στον Μικη, οτι ξεπερναει τις καλυτερες,τις οριακες στιγμες της καταπληκτικης Βίκυς Μοσχολιου.......Ξέρεις τι σημαινει να τη συγκρινεις με τον Καζαντζιδη στις ’πονες εξουσίες και να τη βρίσκεις καλυτερη;...........!!!!

Το cd άρχισε να παιζει.......τα λογια περιττα.......Γλυκερια σ'ευχαριστουμε!

Share this post


Link to post
Share on other sites
ΟτανΞέρεις τι σημαινει να τη συγκρινεις με τον Καζαντζιδη στις ’πονες εξουσίες και να τη βρίσκεις καλυτερη;...........!!!!

E! Mην τρελαθούμε κιόλας! Σ' αυτές τις υπερβολές θα γελάει κι η Γλυκερία.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πιστεύω ότι η ερμηνία του Στέλιου στο τραγούδι '’πονες εξουσίες" δεν ξεπερνιέται και ούτε θα ξεπεραστεί.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εννοείται!Δεν συγκρινεται η Γλυκερία ουτε με τον Καζαντζιδη,ουτε με τη Μοσχολιου!Εγω εγραψα απλα τα λογια του Λ.Παπαδόπουλου,που με συγκινησαν ιδιαιτερα και πως ενθουσιαστηκα απο τις ερμηνειες της Γλυκεριας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the inset accompanying the double album, Glykeria writes a few words a.o. she dedicates the song Epitymvio by Giannis Ritsos to her father.

This is what she writes:

"To tragoudi Epitymvio, tou Gianni Ritsou, to afierono sti mnimi tou patera mou Petrou Kotsoula.

Glykeria"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το χειμώνα η Γλυκερία θα συνεργαστεί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου!!!!Σύντομα θα ανακοινωθεί και ο χώρος που θα φιλοξενήσει τις δύο ερμηνεύτριες!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι 2 μοναδικές συναυλίες που έδωσε η Γλυκερία στο "Αίθριο των μουσών" με την Εστουδιαντίνα ηχογραφήθηκαν και θα κυκλοφορήσουν σε cd!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο Polis theater τελικά θα απολαύσουμε από τον ερχόμενο Δεκέμβρη τη Γλυκερία! Μαζί της η Ελένη Τσαλιγοπούλου και το Τρίφωνο! Στην επιμέλεια του προγράμματος η Λίνα Νικολακοπούλου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από το e-orfeas

Γλυκερία: Τα θεμέλιά μου στα βουνά | Legend

κείμενο: Τάσος Π. Καραντής

10.10.2008

Η Γλυκερία τραγουδάει Μίκη Θεοδωράκη. Και, συγκεκριμένα - στο διπλό cd «Τα θεμέλιά μου στα βουνά», που μόλις κυκλοφόρησε από τη LEGEND συγκεντρώνει 37 λαϊκά τραγούδια του (ζεϊμπέκικα, απτάλικα, χασάπικα κι ασίκικα).

Ο ίδιος ο Θεοδωράκης μιλά με ενθουσιασμό για τις ερμηνείες της Γλυκερίας, γράφει - στο ένθετο της έκδοσης - για την ερμηνεύτρια, πως βρίσκεται: « σε μια στιγμή μεγάλης ωριμότητας, που την τοποθετεί σε ισότιμη θέση πλάι στους δύο μεγάλους λαϊκούς ερμηνευτές(τον Μπιθικώτση και τον Καζαντζίδη), με τους οποίους είχα την τύχη να συνεργαστώ και, μάλιστα, όταν αυτοί βρίσκονταν στην κορυφή των εκφραστικών τους δυνατοτήτων. Αυτή τη σύγκριση την κάνω με πλήρη συναίσθηση της σημασίας και της ευθύνης των λόγων μου. Ας μου επιτραπεί να πιστεύω ότι γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον τη μουσική μου και επομένως μπορώ να κρίνω αν κάποιος ή κάποια έχουν εκείνα τα προσόντα που θα τους κάνουν ικανούς να αναμετρηθούν μαζί της. Τώρα, μάλιστα, που ακούω το αποτέλεσμα, είμαι περισσότερο από βέβαιος ότι στη φωνή και την ερμηνεία της Γλυκερίας αυτά τα τραγούδια, που τα θεωρώ από τα πιο ωραία και τα πιο δύσκολα που έχω γράψει, βρήκαν τον ιδανικό ερμηνευτή τους».

Κι ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ακόμη πιο ενθουσιώδης από τον Μίκη, στο δικό του σημείωμα, γράφει : « ένα μεσημέρι με κάλεσε ο Μίκης στο σπίτι του για να ακούσουμε μαζί ολόκληρο το δίσκο Έμεινα μαγεμένος! Συγκινημένος, ο μέγας Μίκης, αναφωνούσε κάθε τόσο η φωνή της είναι σπαρακτική! Πλειοδοτούσα! Γιατί αυτά τα τραγούδια, με την ερμηνεία της Γλυκερίας, μου έδιναν την αίσθηση του απόλυτου. Τι σπουδαία τραγουδίστρια είναι αυτή η γυναίκα. Σε κάποιο τραγούδι γύρισα κι είπα στον Μίκη, ότι ξεπερνάει τις καλύτερες, τις οριακές στιγμές της καταπληκτικής Βίκυς Μοσχολιού Ξέρεις τι σημαίνει να την συγκρίνεις με τον Καζαντζίδη στις ’πονες εξουσίες και να την βρίσκεις καλύτερη; Ποτέ δεν άκουσα την Γλυκερία τόσο ώριμη, τόσο βαθειά ποτισμένη από την μουσική και το λόγο, τόσο μεγάλη τραγουδίστρια όσο αυτή τη φορά!».

Τέλος, η Γλυκερία, ταπεινά, δηλώνει: «Ο μουσικός μου δρόμος με οδήγησε στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια με βαθιές ρίζες που φτάνουν στο κέντρο της ύπαρξής μας, που τρέφονται από την ουσία της ζωής και ανθίζουν και καρπίζουν, για να ανυψώσουν το πνεύμα, να ευφράνουν την καρδιά και να τέρψουν τις αισθήσεις».

Η συλλογή αυτή της Γλυκερίας περιλαμβάνει τα πιο γνωστά λαϊκά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, που έχουν συνυφανθεί με την ιστορία τούτου του τόπου. Μεγάλα, κυριολεκτικά, τραγούδια, που τα λόγια τους τα υπογράφουν οι σπουδαιότεροι ποιητές και στιχουργοί μας, από το Γιάννη Ρίτσο και τον Τάσο Λειβαδίτη, ως τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και το Μάνο Ελευθερίου. Η Γλυκερία δόθηκε ψυχή και σώματι σ αυτόν το δίσκο κι αυτό φαίνεται, τόσο από τις ανεπανάληπτες ερμηνείες της, όσο κι από την όλη παραγωγή. Και μόνο το γεγονός, ότι αυτή η δουλειά χρειάστηκε ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί, τα λέει όλα!

Περνώντας στα τραγούδια τώρα, έχουμε ένα απάνθισμα υψηλών ερμηνειών. Η Γλυκερία καταθέτει απολαυστικές λαϊκές ερμηνείες σε τραγούδια, όπως τα : «Στράτα τη στράτα», «Τη ζωή μου έχω χάσει», «Και δε μίλησε κανείς», «Είν ο καημός μου ένα πουλί» κ.ά., ενώ, διακρίνει μια απίστευτη φωτεινότητα τη φωνή της σε τραγούδια, όπως τα: «Στην Ανατολή», «Θα ρίξω πέτρα στη ζωή» «Ο ουρανός είναι κλειστός» κ.ά.

Σε άλλα πάλι τραγούδια, είναι τόσο εκπληκτική που η φωνή της γίνεται αγέρας! Ακούστε την για παράδειγμα στα : «’γγελος δραπέτης», «Μια φυλακή», «’πονες εξουσίες», «Μέσα σε κήπο κάθισα», «Μάνα το μάννα του ουρανού».

Επίσης, μας παραδίδει, έτσι απλόχερα, επικές, στιβαρές, αλλά και σπαραχτικές, ερμηνείες στα συγκλονιστικά τραγούδια: «Που πέταξε τ αγόρι μου», «Τα παραθύρια ορθάνοιχτα», «Επιτύμβιο» και «Βογγά το κάστρο τ Αναπλιού». Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και για την ερμηνεία της σε δυο μυθικά τραγούδια του Θεοδωράκη, στο «Σαββατόβραδο» και το «Βραδιάζει», όπου τα τραγουδάει με μια γυναικεία άποψη και, κυρίως, άψογα κι αψεγάδιαστα, με πολύ όμορφα γυρίσματα φωνής. Τέλος, εντελώς πρωτότυπες είναι κι οι λιτές(πιάνο φωνή), μα ψυχωμένες κι αγέρωχες, ερμηνείες της στο «Κάποτε θα ρθουν» και το «Μέρα Μαγιού», όπου αποδίδει συγκλονιστικά το θρήνο της γυναίκας μάνας.

Στο δίσκο συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Πασχάλης Τερζής κι ο Δημήτρης Μπάσης.

Ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με τη Γλυκερία αποτελούν ένα μαγικό ντουέτο, όπου οι δυο μεγάλες αυτές φωνές γίνονται μία και σφραγίζουν το πασίγνωστο κομμάτι του Μίκη «Έχω μια αγάπη», το οποίο, σ αυτή του την ενορχηστρωτική του εκδοχή έχει ένα πολύ λαμπερό, αισιόδοξο φινάλε.

Ο Πασχάλης Τερζής τραγουδά εκφραστικότατα, αναβαπτίζοντάς τα κυριολεκτικά, τα «Περβόλια» και τη «Δραπετσώνα», ενώ είναι συγκλονιστικός και σπαραχτικός, δίνοντας μία εμβληματική ερμηνεία, στη «Βροχή». Ο Μίκης Θεοδωράκης στο σημείωμά του γράφει για τον Τερζή, ότι « εύχομαι να έρθει η μέρα που θα ολοκληρωθεί μια συνεργασία που την ονειρευόμαστε και την σχεδιάζουμε εδώ και πολλά χρόνια». Νομίζω ότι αυτή η συνεργασία επιβάλλεται είναι χρέος προς το λαϊκό τραγούδι - να γίνει, ώστε να συνδέσει κι ο μεγάλος αυτός τραγουδιστής, την πλατιά φωνή του με τα πιο σπουδαία λαϊκά τραγούδια του Θεοδωράκη.

Ο Δημήτρης Μπάσης τραγουδά το «Μπήκε ο Χάρος στο κελί» και το «Όνειρο» κι αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, μια ευέλικτη φωνή, η οποία είναι ταιριαστή για τα απαιτητικά τραγούδια του Μίκη. Σε όλο το δίσκο παίζει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και θα πρέπει να επισημανθεί ότι όλα τα τραγούδια δεν ακούγονται ως ρετρό, αλλά σημερινά, σύγχρονα, με ενδιαφέρουσες και πλούσιες ενορχηστρώσεις.

Η αξία της Γλυκερίας είναι γνωστή και, φυσικά, δεν περίμενε κανείς αυτή τη δουλειά για να την κρίνει, είναι μια μεγάλη τραγουδίστρια. Όμως, εδώ δίνει τον καλύτερό της εαυτό, η φωνή της είναι γεμάτη και μας ξετυλίγει μια πλούσια, λεπτών αποχρώσεων, ερμηνευτική γκάμα. Αφουγκραστείτε την στις λεπτομέρειες. Ίσως να φταίνε και τα τραγούδια, αφού, αυτά τα λαϊκά του Μίκη, απαιτούν από τον ερμηνευτή, όχι μόνο όλη του τη φωνή, αλλά κι όλη του την ψυχή! Όσο για το λόγια αυτών των τραγουδιών(υπάρχουν όλα στο ένθετο), τι να πει κανείς; Ακούγοντάς τα, έτσι μαζεμένα, όλα αυτά τα τραγούδια, τα συγκρίνει με τη σημερινή στιχουργική ευτέλεια και διαπιστώνει πόσο χαμηλά έχουμε σκύψει το κεφάλι

Δεν ξέρω αν θα ήταν υπερβολικό να πω ότι είναι ο καλύτερος δίσκος της Γλυκερίας, αλλά, σίγουρα, είναι ο καλύτερος των τελευταίων χρόνων. Η ερμηνεύτρια νομίζω πως, όντως, εδώ βρίσκεται στην καλύτερή της φόρμα, στην πιο μεγάλη της ωριμότητα. Και επέλεξε τα μεγάλα τραγούδια του Μίκη για να την καταθέσει. Μπράβο Γλυκερία! Θα πω κι εγώ το κλασικό : ένας δίσκος που δεν πρέπει να λείπει από μια καμιά δισκοθήκη.

τα τραγούδια

CD #1

1. Κάποτε θα ρθουν (Λευτέρης Παπαδόπουλος)

2. Κοίτα με στα μάτια (Μιχάλης Γκανάς)

3. Σαββατόβραδο (Τάσος Λειβαδίτης)

4. Σε ποιο βουνό (Χρήστος Κολοκοτρώνης)

5. Στην Ανατολή

(Μίκης Θεοδωράκης)

6. Στα περβόλια (Μίκης Θεοδωράκης) Πασχάλης Τερζής

7. Στράτα τη στράτα (Νίκος Γκάτσος)

8. ’γγελος δραπέτης (Λευτέρης Παπαδόπουλος) 9. Η πόρτα μου ανοιχτή (Μάνος Ελευθερίου)

10. Μπήκε ο Χάρος στο κελί (Λευτέρης Παπαδόπουλος) Δημήτρης Μπάσης

11. Μια φυλακή (Μίκης Θεοδωράκης)

12. Βραδιάζει (Δημήτρης Χριστοδούλου)

13. Χωρίς φεγγάρια (Κώστας Τριπολίτης)

14. Έχω μια αγάπη (Τάσος Λειβαδίτης) Γλυκερία, Γιώργος Νταλάρας

15. Μες στην ταβέρνα(Μίκης Θεοδωράκης)

16. Βροχή (Λευτέρης Παπαδόπουλος) Πασχάλης Τερζής

17. ’πονες εξουσίες (Μιχάλης Κακογιάννης)

CD #2

1. Μέρα Μαγιού (Γιάννης Ρίτσος)

2. Το γεράκι (Λευτέρης Παπαδόπουλος)

3. Αγάπη δίχως άκρη (Νίκος Γκάτσος)

4. Βάρδια (Λευτέρης Παπαδόπουλος)

5. Θα ρίξω πέτρα στη ζωή (Νίκος Γκάτσος)

6. Το ταξίδι (Μίκης Θεοδωράκης)

7. Δραπετσώνα (Τάσος Λειβαδίτης) Πασχάλης Τερζής

8. Μια νυχτερίδα στη σκεπή (Μάνος Ελευθερίου)

9. Στο έρημο λιμάνι (Χρήστος Κολοκοτρώνης)

10. Ο ουρανός είναι κλειστός (Ερρίκος Θαλασσινός)

11. Μέσα σε κήπο κάθισα (Μάνος Ελευθερίου)

12. Τα παραθύρια ορθάνοιχτα (Μιχάλης Κακογιάννης)

13. Τη ζωή μου έχω χάσει (Κώστας Τριπολίτης)

14. Και δε μίλησε κανείς (Γιάννης Καλαμίτσης)

15. Μάνα, το μάννα τ ουρανού (Μάνος Ελευθερίου)

16. Επιτύμβιο (Γιάννης Ρίτσος)

17. Βογγά το κάστρο τ Αναπλιού (Βαγγέλης Γκούφας)

18. Το όνειρο (Μίκης Θεοδωράκης) Δημήτρης Μπάσης

19. Είν ο καημός μου ένα πουλί (Ερρίκος Θαλασσινός)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια πολύ όμορφη βραδιά μας χάρισε σήμερα το βράδυ η Γλυκερία με τη συνοδεία της Εστουδιαντίνας στο χωριό Ράχη Πιερίας.

Το πρόγραμμα ήταν παρόμοιο με αυτό του Μεγάρου Μουσικής (Αίθριο) με κάποιες προσθήκες...:music::music::music:

Μαζί με τη Γλυκερία τραγούδησαν ο Θοδωρής Μέρμυγκας και ο Ziad Rajab που έπαιξε και ούτι.

Περισσότερα το πρωί απο εμένα ή απο το Θανάση...όποιος τα γράψει πρώτος!! :):):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εξαιρετική η χθεσινή βραδιά στη Ράχη της Πιερίας...Η Εστουδιαντίνα της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, μαζί με την Γλυκερία , το Θοδωρή Μέρμηγκα και τον Ziad Rajab και με τη συμμετοχή του Μάνου Αχαλινωτόπουλου στο κλαρίνο και του Γιώργου Ρόκα στο μπουζούκι, μάγεψαν όσους είχαν την τύχη να παραβρεθούν στον αυλόγυρο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού, ο οποίος για τις ανάγκες τις βραδιάς είχε κλειστεί με ειδικό σκέπαστρο. Η Εστουδιαντίνα παρουσίασε το πρόγραμμα που πριν από λίγες μέρες ακούστηκε στο Αίθριο των Μουσών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών αλλά με την προσθήκη περισσότερων τραγουδιών.

Έτσι στη χθεσινή βραδιά ακούστηκαν:

1)Τρία καράβια πάνε

2)Έχε γεια Παναγιά

3)Φεγγάρι

4)Μιλώ για τα παιδιά μου

5)Γκρεμός

6)Έχω μια αγάπη (Γλυκερία-Θ.Μέρμηγκας)

7)’πονες εξουσίες

8)Για πού τό'βαλες καρδιά μου

9)Πριγκηπέσσα

10)Η ζωή μου κύκλους κάνει (Γλυκερία-Ziad Rajab)

11)Μέρα Μαγιού μου μίσεψες

12)Σουίτα Αρμενίας (Ορχηστρικό)

13)Οι γλάροι (Θοδωρής Μέρμηγκας)

14)Βρέχει στη φτωχογειτονιά (Θοδωρής Μέρμηγκας)

15)Θάλασσα λυπήσου

16)Μπρατσέρα

17)Βάλε με στην αγκαλιά σου

18)Κουκλάκι (Φίλα με στο στόμα)

19)Σάλα σάλα (Γλυκερία-Ziad Rajab)

20)Tι σε μέλει εσένανε

21)Μες στου Αιγαίου τα νησιά

22)Ανάθεμά σε

23)Τα σμυρνέικα τραγούδια

24)Τα λερωμένα τ'άπλυτα

25)Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι

26)’νοιξε γιατί δεν αντέχω

27)Γυφτοπούλα στο χαμάμ

28)Ελενίτσα (Θοδωρής Μέρμηγκας)

29)Χαρικλάκι

30)Τα παιδιά της άμυνας

31)Μη μου θυμώνεις μάτια μου

32)Βαριά είναι τα ξένα (Γλυκερία-Όλοι-Μόνο με δυο νταούλια)

33)Τα Σμυρνέικα τραγούδια (Μια στροφή)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone,

I'll write in English since I don't have Greek characters on this P.C., hope you don't mind. I found some nice youtube videos with Glykeria singing in Hebrew, from "Matanah" ("Gift"), her latest double-CD for the Israeli market.

Here she performs a Hebrew-language version of "Ta smirneika tragoudia" together with one of Israel's most beloved singers in the "Mediterranean" style, Shlomi Shabat (of Sephardi Turkish origin):

http://www.youtube.com/watch?v=_O6CQ3N9DkI

And the Algerian (?) song "Ya Rayah" in Hebrew and Arabic. The Arab-language parts are sung by Emil Zrihan, a Morrocan-born synagogue "hazan" (something akin to "psaltis") and performer of classic Arab-andalusian music.

http://www.youtube.com/watch?v=cfjh91KHMns

Finally, Glykeria's electrifying performance of an Israeli "anthem", "Shabechi Yerushalayim":

Best, Eva

Share this post


Link to post
Share on other sites
Στο Polis theater τελικά θα απολαύσουμε από τον ερχόμενο Δεκέμβρη τη Γλυκερία! Μαζί της η Ελένη Τσαλιγοπούλου και το Τρίφωνο! Στην επιμέλεια του προγράμματος η Λίνα Νικολακοπούλου.

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php...6946&gotolast=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου η Γλυκερία θα παρουσιάσει το νέο της cd με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στην εκπομπή "Έχει γούστο"!

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί η πρώτη προσωπικη δουλειά του Νίκου Τερζή με 10 τραγούδια, 7 ορχηστρικά θέματα καθώς και με τη συμμετοχή πολλών αξιόλογων τραγουδιστών. Μεταξύ άλλων και η Γλυκερία! Τίτλος του cd "Μέσα από τον δικό μου κόσμο".

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0