Sign in to follow this  
Followers 0
francois

Δήμητρα Γαλάνη

10 posts in this topic

Sorry Francois, I was not a member then, and now I cannot read your article, it's not there any longer, but I would like to know.

As i said in Angela Dimitriu topic, noone cares about Galani here, which says a lot... :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re, kuto, itan mia prospathia na malakoso ton Francois giati me malose xana...

but I cannot get even your link...

anyway, I know WHO AND WHAT Galani is, I would like to see her in her young days.

she is the only woman singer that makes me cry...EVER

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το Music Market , την Κυριακή 30/6 στις 13.00 στον ALPHA φιλοξενεί την Δήμητρα Γαλάνη.

Μεταξύ άλλων σκιαγραφεί την συγγενική σχέση που έχει με τον Νταλάρα και την Αλεξίου.

ΡΕΝΑ :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυστυχώς, η εκπομπή αυτή ήταν σήμερα, Κυριακή 30/5, απ' ότι βλέπω στο site του ALPHA, και την έχασα... :)

Μήπως γνωρίζει κανείς τί είπε ι Δήμητρα Γαλάνη?...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν πειράζει Ρένα!

No Problem :)

Anyway, έπρεπε να το ψάξω και ο ίδιος νωρίτερα :)

Εξάλλου ένα forum είμαστε, θα μάθω και τί είπε :)

:lol: :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ενας δίσκος, θέμα χημείας

Είθισται εδώ και καιρό οι παρουσιάσεις καινούργιων δίσκων να δανείζονται το τυπικό κοσμικών γεγονότων. Ανάμεσα σε κάμερες, φλας, χειραψίες, φιλιά, ανταλλαγή κολακευτικών σχολίων και πόζες, μετά βίας διακρίνει κανείς το νέο δισκογραφικό υλικό που περιορίζεται στο ρόλο του μουσικού «χαλιού» και ελπίζει σε μια προσεκτικότερη κατ' οίκον ακρόαση.

Η Δήμητρα Γαλάνη επέλεξε να απλοποιήσει τα πράγματα: παρουσίασε τον καινούργιο της δίσκο «Το σ' αγαπώ μπορεί» (Sony Music) σε μια πρώτη ακρόαση στο στούντιο, καλώντας κριτικούς, ραδιοφωνικούς παραγωγούς και δημοσιογράφους, κάθησε απέναντί τους όσο εκείνοι άκουγαν τα 11 τραγούδια, απάντησε στις ερωτήσεις και επιβεβαίωσε ότι το αυτονόητο είναι μια ουσιαστική διαδικασία που βάζει τα πράγματα στη θέση τους: ένας δίσκος είναι (συνήθως) για να ακούγεται κι όχι για να... φωτογραφίζεται.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε όλη η παρέα των δημιουργών του δίσκου. Παρέα γυναικεία που, εκτός από τη Δήμητρα Γαλάνη η οποία και έχει γράψει τη μουσική και τραγουδάει, αγκαλιάζει τη Μαριανίνα Κριεζή και τους στίχους της για 7 από τα τραγούδια, τη Μυρτώ Κοντοβά και τα τρία τραγούδια της, αλλά και τη 19χρονη Στεφανία Χαρσούλα και τη στιχογραφική της σύσταση με το τραγούδι «Προφίλ».

Με ένα τραγούδι της Κριεζή έγινε και η αρχή αυτού του δίσκου: οι στίχοι για το «Γυαλί-Ντουνιάς» παραδόθηκαν στη Γαλάνη, έγιναν αιτία να γνωριστούν οι δυο τους και να ξεκινήσει από το Φεβρουάριο του 2002 μια συνεργασία που υποδέχτηκε στην πορεία και τις άλλες δύο στιχουργούς και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από την κυκλοφορία του δίσκου με ένα εορταστικό κυριακάτικο τραπέζι. «Μαζευτήκαμε, στρώσαμε ένα λευκό τραπεζομάντιλο, φάγαμε και βάλαμε το δίσκο», έλεγε χθες η Γαλάνη, εξηγώντας πως στην παρέα της Κυριακής παρών ήταν και ο Σταύρος Αραπίδης, υπεύθυνος για τη διεύθυνση και την επιμέλεια της παραγωγής, αλλά και μαζί με τον Γιώργο Ζαχαρίου και για τις ενορχηστρώσεις.

Ολοι αυτοί και όλα αυτά εξασφάλισαν στη Δήμητρα Γαλάνη τις απαραίτητες «συνθήκες ηρεμίας που χρειάζεται ένας καλλιτέχνης για να δημιουργήσει: εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε λίγο σαν παιδιά. Εύκολα έχουμε ένα αίσθημα απόρριψης, ενώ όταν αισθανόμαστε αποδοχή μπορούμε να κάνουμε πολύ ωραία πράγματα».

Υστερα τα ωραία πράγματα είναι και «θέμα χημείας» και αυτήν βεβαιώνει πως είχε η Γαλάνη και με τις τρεις στιχουργούς αλλά και με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη, με την οποία την Παρασκευή ξεκινούν τις εμφανίσεις τους στο VOX. Εκεί η Γαλάνη θα ερμηνεύει και ζωντανά κάποια από τα τραγούδια του καινούργιου της δίσκου, τραγούδια ερωτικά με «γυναικείο άρωμα αλλά και σκέψη που μας αφορά όλους», μπαλάντες κυρίως, που δεν αποκλείουν τη συνύπαρξή τους με ένα λαϊκό («Μια νύχτα μόνο» με τη συμμετοχή του συγκροτήματος ΡΑΣΤ) ή με το χορευτικό «Combo-Combo». Σε ένα από τα τραγούδια («Μια ζωή») συμμετέχει και το ντουέτο κλασικής κιθάρας των Στέλιου Γκόλγκαρη και Βασίλη Μαστοράκη. Καλή ακρόαση, λοιπόν.

Ν.ΧΑΤΖ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/10/2004

http://www.enet.gr/online/online_hprint.js...&a=&id=96562324

post-6-1098875149.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0