Δείτε ακόμη:
dalaras.com ©2001 

 
ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ, 1996-1997

 

Το πρόγραμμα

Ο χαιρετισμός του Νταλάρα στον κόσμο στη συναυλία αυτή

Απόσπασμα video από τη συναυλία

Φωτογραφίες από τη συναυλία

Είσαστε σε αυτή τη συναυλία;

 

Πριν ακόμα ξεκινήσει το πρόγραμμα, εισέρχεται στο χώρο του μπαρ, εκεί που είναι ο κόσμος δηλαδή, μια τσιγγάνικη μπάντα παίζοντας διάφορους διονυσιακούς σκοπούς ξαφνιάζοντας ευχάριστα το κοινό. Πολύ καλή ιδέα!

Το πρόγραμμα ξεκινά.

Το κοινό υποδέχονται ο Γιώργος Νταλάρας και οι Πυξ Λαξ με ένα ξεχασμένο τραγούδι του Σταύρου Κουγιουμτζή από τη δεκαετία του 70. "Ένας κόμπος η χαρά μου", σε διασκευή του Γιώργου Νταλάρα. Στη συνέχεια ο Νταλάρας μένει μόνος στη σκηνή και παρουσιάζει τσιγγάνικα τραγούδια με έντονο χρώμα. Ακολούθως μεταβαίνει στο πρόσφατο έντεχνο παρελθόν του και επίσης παρουσιάζει τραγούδια των αδερφών Κατσιμίχα, Ορφέα Περίδη, Χειμερινών Κολυμβητών.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι Πυξ Λαξ που μας παρουσιάζουν τα πιο σημαντικά από τα τραγούδια που τους έχουν καταξιώσει στη συνείδηση του κοινού. Πριν αποχωρήσουν, καλούν το Γιώργο Νταλάρα στη σκηνή όπου και λένε μαζί μερικά τραγούδια. (Ανόητες αγάπες, Τι 'ναι αυτό που μας ενώνει) και ολοκληρώνουν το μέρος αυτό με ένα "παιδικό παιχνίδι", ένα καταιγισμό κρουστών και μια πανδαισία παράξενων ήχων, τη μια βραδιά στο Λεβερκούζεν.

Μετά από αυτά, αυτό που λείπει είναι το λαϊκό μέρος. Γι αυτό φροντίζει ο Γιώργος Νταλάρας με τη συνοδεία της Γιώτας Δρακιά.

Έτσι οδηγούμαστε σιγά σιγά προς το τέλος όπου ο Νταλάρας επιλέγει το σωστό κομμάτι. Στο 'πα και στο ξαναλέω, το τραγούδι είναι η ψυχή μας, στο 'πα και στο ξαναλέω, το τραγούδι είναι η ζωή μας...