Apostolis

Είπαν για τον Γ.Νταλάρα...

1,091 posts in this topic

ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ

"Είχα την την τιμή να με πάρει δίπλα του και ο Γιώργος Νταλάρας, που ήταν και παραμένει ένα μεγάλο σχολείο για μένα".

* "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", 3-12-2005

Share this post


Link to post
Share on other sites
Συμφωνώ! :razz::) Μια ερώτηση: να βάζαμε και απόψεις που προέρχονται από τηλεοπτικές/ραδιοδωνικές εκπομπές, ή μόνο απ' τον τύπο;

Προτείνω, μόνο από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Ας μας πουν και οι υπόλοιποι την γνώμη τους. :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ

-Είναι γενικώς γνωστό πως κάθε συνθέτης έχει όνειρο να πουν τα τραγούδια του κάποια στιγμή μεγάλοι τραγουδιστές. Ακούσαμε τον Μητροπάνο να ερμηνεύει με επιτυχία τραγούδια σου. Υπάρχει κάποιος άλλος καλλιτέχνης που θα ήθελες να ερμηνεύσει κομμάτια δικά σου ;

-"Δυστυχώς κατάλληλες φωνές για να τραγουδήσουν τα τραγούδια μου δεν υπάρχουν πολλές πια. Πάντως, για να απαντήσω στην ερώτησή σου, ο τραγουδιστής που γουστάρω πολύ είναι ο Νταλάρας".

*"Music Corner", 3-12-2002

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πόλυ Πάνου, Μαρίκα Νίνου, Χαρούλα Αλεξίου, Τζένη Βάνου κάποια περίοδο σαν φωνή, σαν τρόπος μαγευτική, Μαρινέλλα με τη θεατρικότητά της, αυτά τα άκουγα μικρή.

Η Μοσχολιού, η Τάνια Τσανακλίδου, η Αλέκα Κανελλίδου ήρθαν αργότερα προχωρώντας.

Ό,τι έβρισκα να ακούω το μελετούσα. Αλλά από πολύ μικρή, επειδή στο σπίτι η Χαρούλα δεν έλειπε ποτέ, την αγαπούσε πολύ ο πατέρας μου, και την αγαπάει φυσικά, ήταν από τα κύρια ακούσματά μου στα παιδικά μου χρόνια. Μαρινέλλα, Καζαντζίδης, Χαρούλα Αλεξίου, Νταλάρας. Η τετράς

Γιώτα Νέγκα (Musicheaven)

Share this post


Link to post
Share on other sites

S: Να περάσουμε λίγο στο "κεφάλαιο Νταλάρα" μια και αναφέρθηκε το όνομά του πριν λίγο;

Με τον Νταλάρα είχαμε συστηθεί πριν χρόνια, αλλά τώρα τελευταία, εξαιτίας της παραγωγής που ετοιμάζει, όπως σας είπα, μια πολύ ωραία ιδέα που θα συμμετέχουν πολλοί δημιουργοί, βασισμένη πάνω σε παλαιούς και νέους στιχουργούς, γνωριστήκαμε περισσότερο. Μου έχει κάνει εντύπωση η απλότητά του, ο σεβασμός που δείχνει, η τρυφερότητά του, δεν έχει καθόλου αυτό που φαίνεται στην τηλεόραση ο παντογνώστης και παντεπόπτης. Με παίρνει τηλέφωνο να με ρωτήσει για το αν μπορεί να αλλάξει ένα "ν". Είναι ένας άνθρωπος που έχει μια κοινωνική παρουσία και οφείλει να λέει κάποια πράγματα και είναι φυσικό να δημιουργεί εχθρούς. Εγώ πιστεύω ότι αν όλοι αυτοί που τον κατηγορούν, υπήρχε δυνατότητα να συνεργαστούν μαζί του και τους έκανε με το δακτυλάκι "ελάτε", θα τρέχανε πίσω του. Τον θαυμάζω γιατί ό,τι έχει τραγουδήσει, μπορεί να μην ήταν τέλειο, δεν ήταν όμως βλακείες.

S: Εκτός από τον τελευταίο του δίσκο

Συμφωνώ, το έγραψα και στο "Δίφωνο". Δικαιολογούνται και αυτά

S: Τι, για τα λεφτά;

Είναι οι ανασφάλειες τους, θέλουν να ακούγονται στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωναΕγώ θέλω οι καλλιτέχνες, που έχουν δύναμη, να κάνουν δίσκους κι ας μην πουλήσουν. Δεν έχουν ανάγκη τα λεφτά, έχουν την ιστορία τους πίσω.

Ηλίας Κατσούλης (Musicheaven)

Share this post


Link to post
Share on other sites

εσύ, που πάλιωσες, να έρθει ο άλλος ο πιο καινούργιος. Όλα αυτά τα παιδιά όσο καλές φωνές κι αν έχουν δεν διδάσκονται ότι πρέπει να μελετάνε συνεχώς ή να δουλεύουν πολύ. Μαθαίνουν στα εύκολα. Δεν αρκεί να μπορείς να λες δυο τρία εύκολα τραγουδάκια. Πρέπει να ξέρεις να τραγουδήσεις τα πάντα! Όσο περισσότερη γκάμα έχεις τόσο καλύτερα. Η Αλεξίου τραγουδά τα πάντα. Ο Νταλάρας επίσης. Χωρίς δουλειά και χωρίς μελέτη δεν καταφέρνεις τίποτα.

Μπ.Τσέρτος (Music Corner).

Share this post


Link to post
Share on other sites

M.C.: Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές;

Π.Ρ.: Mainstream έντεχνο ελληνικό. Δηλαδή Αλεξίου, Νταλάρας, Πάριος, παλιό λαϊκό, Καζαντζίδης αλλά και Γαλάνη, Πρωτοψάλτη... Αυτά άκουγα, αυτά επέλεγα, αυτή τη μουσική αγόραζα πάντα αλλά ποτέ δεν μου ξέφευγε κάτι. Δηλαδή και τη ξένη σκηνή παρακολουθούσα πάντα, έστω και πιο ερασιτεχνικά, και την ποπ - ροκ ελληνική σκηνή αλλά και το "σκυλάδικο"!

Παν.Ραφαηλίδης (Music Corner).

Share this post


Link to post
Share on other sites

MC: Έλληνες τραγουδιστές που σου αρέσουν;

Μ.Χ.: Χαρούλα Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Μανώλης Λιδάκης, Ελένη Τσαλιγοπούλου... Πολλοί...

Μιχ.Χατζηγιάννης (Music Corner 2001)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιάννης Βακαρέλης (Πιανίστας)

Ερ: Από το 1992 είστε καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ναυπλίου. Μιλήστε μας για την προσπάθειά σας αυτή. Έχετε κατορθώσει να συγκεράσετε Λιστ, Μπραμς και Σοστακόβιτς, αλλά και Γιώργο Νταλάρα κ.ά. Τελικά, η μουσική είναι μία; Τι άλλο σχεδιάζετε στο Ναύπλιο;

Απ: «Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτά που έχουμε καταφέρει επί σειρά ετών στο Ναύπλιο μαζί με τους συνεργάτες μου. Μας παίρνει πολύ χρόνο η οργάνωσή του και κυρίως η εξεύρεση χορηγών, αλλά η απήχηση που έχει στον κόσμο ανταμείβει τις δυσκολίες. Έχει πια καθιερωθεί ως θεσμός, παραμένει καθαρά κλασικός, τολμώντας ποιοτικά ανοίγματα όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, καλλιτέχνες που εκτιμώ ιδιαίτερα. Η μουσική σ' αυτά τα επίπεδα σαφώς και είναι μία.»

Εφημερίδα "Η Ναυτεμπορική"

23/02/2007

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Κατερίνα Στανίση στην εφημερίδα "Κόσμος του Επενδυτή" (Σάββατο 17-3-2007).

"Με τον Γιώργο Νταλάρα συνεργάστηκα το '83 στον "Ορφέα". Ήταν πολύ όμορφες εκείνες οι συναυλίες, πέρασε πλήθος και πλήθος.Με είχε μαζί του και στο Ολυμπιακό Στάδιο.Ο Νταλάρας είναι ξεχωριστός άνθρωπος και καλλιτέχνης.Γνωρίζει μουσική και έμαθα πολλά κοντά του.Τον ακούω και σήμερα.Είναι για μένα αδερφός, ακόμα κι αν δεν του το έχω πει.Και δεν με κοίταξε ποτέ αφ'υψηλού, ακόμα κι αν ήμουν πρωτόφερτη τότε".

Share this post


Link to post
Share on other sites
Συμφωνώ!  :music:  :razz: Μια ερώτηση: να βάζαμε και απόψεις που προέρχονται από τηλεοπτικές/ραδιοδωνικές εκπομπές, ή μόνο απ' τον τύπο;

Προτείνω, μόνο από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Ας μας πουν και οι υπόλοιποι την γνώμη τους. :music:

Εμένα δε θα με πείραζε να έχουμε και απόψεις απο τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Καλά κάνει βέβαια ο Αποστόλης και είναι διστακτικός γιατί προφανώς φοβάται μήν γεμίσουμε αβέβαιες και ατεκμηρίωτες δηλώσεις...ε;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κυρίως γιατί στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις κυριαρχεί η συζήτηση και όχι η αυστηρή δομή της ερώτησης-απάντησης όπως είναι στις έντυπες συνεντεύξεις. Όταν λοιπόν θα χρειαστεί να καταγράψουμε σε κείμενο μία τηλεοπτική/ραδιοφωνική "συζήτηση" ίσος κάπου να χαθεί το νόημα. Αν καταγράφουμε τις δηλώσεις αυτές θα πρέπει να το κάνουμε με προσοχή, να καταγράφουμε μόνο το ουσιώδες απόσπασμα και (το σημαντικότερο) να καταγράφουμε λέξη-λέξη ακριβώς όπως ειπώθηκαν τα λόγια.

Επίσης, επειδή είναι δύσκολο να ανατρέξει κάποιος σε μία εκπομπή, θα πρέπει, μαζί με το κείμενο της δήλωσης να δίνουμε και τα ακριβή στοιχεία της εκπομπής (ημερομηνία προβολής, κανάλι / σταθμός, παρουσιαστής κλπ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Παντελής Θεοχαρίδης στο νέο Δίφωνο:

Ερ:Είχατε την τύχη να ερμηνεύσετε σε πρώτη εκτέλεση τη "Μικρή Πατρίδα" του Παρασκευά Καρασούλου και του Γιώργου Ανδρέου.Νιώσατε κάπου δέσμιος του βάρους μιας τέτοιας ερμηνείας εκ μέρους σας; Κι ακόμη , με το χέρι στην καρδιά, περιμένατε να γίνει τόσο μεγάλη επιτυχία όχι με τη δική σας φωνή;

Π.Θ.: Μέχρι ενός σημείου ναι.Αισθάνθηκα δέσμιος του βάρους , κυρίως ενός τόσο μεγάλου τραγουδιού.Την επιτυχία όμως που γνώρισε , τη γνώρισε μέσω των επανεκτελέσεων και των βιντεοκλίπ που ακολούθησαν , μιας και εγώ δεν είχα προβεί σε κάτι τέτοιο, θεωρώντας ότι πρόκειται για αυτοδύναμο τραγούδι.Οπότε, σκεπτόμενος αυτά , μετριάζεται το βάρος.Παρότι συνηθίζεται τραγούδια να γίνονται ευρέως γνωστά μέσα από δεύτερες εκτελέσεις και με πιο καταξιωμένες φωνές, ομολογώ πως δεν το φανταζόμουν αυτό για τη "Μικρή Πατρίδα".Οι τραγουδιστές πάντως που ξαναείπαν το τραγούδι έχουν μεγαλύτερο έρεισμα στο κοινό, απευθύνονται σε περισσότερο κόσμο κι ήταν λογική η πορεία του.Όπως λογικό ήταν να χαίρομαι που στο δισκογραφικό μου βάπτισμα , τη "Μικρή Πατρίδα" πάλι, συναντήθηκα καλλιτεχνικά με τον Γιώργο Νταλάρα, τον οποίο άκουγα από μικρός στα τραγούδια του Κουγιουμτζή και του Λοίζου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:

«Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ο σημαντικότερος Έλληνας τραγουδιστής. Η φωνή του διαπερνά τον στίχο και φορτισμένη με λαϊκότητα και δραματικότητα μπορεί να εκφράσει όλες τις αποχρώσεις του ποιητή ή του στιχουργού. Σαν άνθρωπος και καλλιτέχνης έχει πολλές ανησυχίες, που άλλοτε βοηθούν τη δουλειά του και άλλοτε τη δυσκολεύουν. Η φωνή του στα ρεμπέτικα τραγούδια είναι αποκαλυπτική. Μπορεί να εκφράσει το τραγούδι της ταβέρνας, της φυλακής, της προδομένης αγάπης. Νομίζω ότι η εξέλιξή του θα μας δώσει στο μέλλον έναν πιο πλατύτερο ερμηνευτή».

"Επίκαιρα" - Νο.211 - Παρασκευή 18/8/1972

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aπό συνέντευξη της Ελένης Τσαλιγοπούλου στη νέα Ραδιοτηλεόραση:

Ερ: "Ποιες συναυλιακές συνεργασίες σας έχετε απολαύσει περισσότερο και για ποιους λόγους;"

Ε.Τσ.: "Aυτήν που θυμάμαι ιδιαίτερα , είναι η συναυλιακή μου συνεργασία με το Γιώργο Νταλάρα, γιατί ως τότε έπαιζα σε κοινό εκατό, το πολύ εκατό πενήντα , ατόμων και ξαφνικά βρέθηκα σε ένα μεγάλης κλίμακας κοινό, έπαιξα μπροστά σε χιλιάδες κόσμου, αναμετρήθηκα μ'εμένα.Επίσης , με τη Δήμητρα Γαλάνη στο Χάραμα, τη Μελίνα Κανά, το Μανώλη Λιδάκη στη Σφεντόνα, τον Γιάννη Κότσιρα στην ’νοδο Πειραιώς και φυσικά, τον αγαπημένο μου Νίκο Πορτοκάλογλου".

Share this post


Link to post
Share on other sites

To συγκεκριμένo post έχει και το χαρακτήρα δημοψηφίσματος.

Στο νέο βιβλίο του Μανώλη Ρασούλη με τίτλο "Εδώ είναι του Ρασούλη" των εκδόσεων Ιανός, εμπεριέχονται πολλές αναφορές και απόψεις για το Γιώργο Νταλάρα.

Όπως καταλαβαίνετε , οι απόψεις αυτές κάθε άλλο παρά θετικές είναι.

Επειδή δε θέλω να τις γράψω και μετά ν'αρχίσουν από κάτω οι γκρίνιες και τα σχετικά, "γιατί τά'γραψες" κι "εδώ είναι Forum του Νταλάρα" ή "τι δουλειά έχουν αυτά εδώ" και διάφορα τέτοια, γράψτε αν θέλετε να τα βάλω ή όχι.

Πάντως προετοιμαστείτε για σχόλια που χρειάζονται γερά νεύρα, εκτός αν τα πάρετε στην πλάκα, όπως έκανα κι εγώ χθες το απόγευμα κι ακόμα γελάω....

Share this post


Link to post
Share on other sites
To συγκεκριμένo post έχει και το χαρακτήρα δημοψηφίσματος.

Στο νέο βιβλίο του Μανώλη Ρασούλη  με τίτλο "Εδώ είναι του Ρασούλη"  των εκδόσεων Ιανός, εμπεριέχονται πολλές αναφορές και απόψεις για το Γιώργο Νταλάρα.

Όπως καταλαβαίνετε , οι απόψεις αυτές κάθε άλλο παρά θετικές είναι.

Επειδή δε θέλω να τις γράψω και μετά ν'αρχίσουν από κάτω οι γκρίνιες και τα σχετικά, "γιατί τά'γραψες" κι  "εδώ είναι Forum του Νταλάρα" ή "τι δουλειά έχουν αυτά εδώ" και διάφορα τέτοια, γράψτε αν θέλετε να τα βάλω ή όχι.

Πάντως προετοιμαστείτε για σχόλια που χρειάζονται γερά νεύρα, εκτός αν τα πάρετε στην πλάκα, όπως έκανα κι εγώ χθες το απόγευμα κι ακόμα γελάω....

Ασυζητητί! :huh:

Εμείς τις έννοιες της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου τις έχουμε βαθειά ριζωμένες μέσα μας!!!

Και επειδή δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο δις να αγοράσουμε

το βιβλίο:confused: του λίγη λαθρανάγνωση δε βλάπτει!

:razz::rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

εννοείται ότι θα τα βάλεις......

δεν θα γίνεται λογοκρισία στο τι θα μπει κ τι όχι..... δεν θα μπαίνουν μόνο τα θετικά γιατί έτσι μας συμφέρει ή γιατι έτσι θέλουμε

το τόπικ λέγεται "είπαν για τον Νταλαρα...." και όχι "είπαν θετικά πράγματα για τον Νταλαρα..."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σαν δημιουργός αυτού του topic αποφασίζω ... και διατάζω να μπουν οι απόψεις του ...Ρασούλη, αν και εδώ δεν είναι του Ρασούλη..!! :rolleyes::razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το αν είναι θέτικες οι αρνιτικές οι απόψεις του κυρίου Ρασούλη δεν μου φαίνεται λόγο να μπούνε ή μην εδώ μέσα - το αν έχει να πει κάτι ενδιαφέρον θα ήταν το δικό μου κριτήριο. Μόνο αν είναι βαρετός να μην μπει, αυτό δεν είναι λογοκρισία, είναι αυτοάμυνα :razz: .

Share this post


Link to post
Share on other sites
αποφασίζω ... και διατάζω

Αποστόλη αυτές οι εποχές του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" έχουν περάσει ανεπιστρεπτί... :confused::razz::rolleyes::huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Σαν δημιουργός αυτού του topic αποφασίζω ... και διατάζω να μπουν οι απόψεις του ...Ρασούλη, αν και εδώ δεν είναι του Ρασούλη..!! :rolleyes::razz:

Τι ειναι εδω, ''του Αποστολη''; :lol: :huh:

Κι εγω θα ηθελα να δω τι λεει πια κι αυτος ο Ρασσουλης :blink:

Ας το παρουμε λιγο στην πλακα....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να βάλουμε και την άποψη της Χαρούλας από το "Ρομάντσο", τεύχος 2143 (01/05/1984). Σ'ευχαριστούμε και πάλι Χρύσα! :razz:

«...Ο Γιώργος (Νταλάρας) είναι ένας καλλιτέχνης που έχει τολμήσει στη ζωή του πάρα πολλά πράγματα. Προσωπικά τον εκτιμώ και τον θαυμάζω. Το να είσαι δίπλα σ'ένα τραγουδιστή σαν τον Νταλάρα, χαίρεσαι διπλά την δουλειά σου.»

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σαφώς και δεν τίθεται θέμα δημοκρατίας κι ελευθερίας, αλλά, νομίζω, πως πρέπει να τίθεται θέμα "αυτοάμυνας" της κοινότητάς μας απέναντι στο φαιδρό.

Δεν αποτελεί λογοκρισία, αν υπάρχει ένα κριτήριο σοβαρότητας.

Γιατί,αλλιώς, μια και δεν μπορούμε να έχουμε "δυο μέτρα και δυο σταθμά", θα πρέπει να καταχωρήσουμε εδώ - ως απόψεις περί Νταλάρα - και τις χυδαιότητες, που λέει σε διάφορες συνεντεύξεις του, ο Π..., ή, τα όσα λένε για τον Νταλάρα κάποιοι "δημοσιογράφοι" της μεσημεριανής ζώνης της τηλεοπτικής υποκουλτούρας και βλακείας...

Υ.Γ.

Έχω κάνει κι εγώ, παλιότερα, το λάθος να αναφερθώ στα όσα έχουν πει κάποιοι χυδαίοι και γελοίοι περί Νταλάρα και το έχω μετανιώσει. Ας είμαστε πιο φειδωλοί...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Προσωπικά διαφωνώ να μπουν απόψεις ανθρώπων σαν του Ρασούλη. Κι έχω επιχειρήματα προς υποστήριξη της θέσης μου. Δεν τίθεται θέμα λογοκρισίας εδώ. Απλώς, όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που κυριεύονται από εμμονές κι όχι από λόγο, καταντούν έως και φαιδροί και -κυρίως- θεωρούν τους εαυτούς τους ΜΟΝΟ ως αυθεντικούς εκφραστές του λαϊκού αισθήματος και θεωρούν πως έχουν το αλάθητο των επιλογών , τι να συζητήσουμε. Πολύ περισσότερο όταν στα δικά τους sites δεν υπάρχουν καν οι δηλώσεις ή οι απόψεις του Νταλάρα αλλά ΜΟΝΟ οι δικές τους υβριστικές και χλευαστικές θέσεις. Να ανοίξουμε δηλαδή ένα παράθυρο εμείς -από εδώ- στην αμετροέπεια, στην κακοήθεια και στην γελοιότητα; Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Αυτό δεν σημαίνει -εννοείται-πως πρέπει να ενστερνιστείτε την δική μου προσωπική άποψη.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...