Sign in to follow this  
Followers 0
neck

Συναυλία στο Πεκίνο - Concert in Beijing

13 posts in this topic

Σύφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες,που έχουν διαρρεύσει εδώ και καιρό(και ίσως αρκετοί εξ ημών ήδη γνωρίζουμε),τον Αύγουστο θα βρεθεί στο Πεκίνο,να τραγουδήσει εκ μέρους της Ελλάδος,σε ξεχωριστή δική του συναυλία!!Και δε θα είναι μόνος του...!!Ας βγει βέβαια πρώτα το επίσημο πρόγραμμα για να είμαστε βέβαιοι..! :razz::razz::razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

:razz::razz::razz::razz::razz::razz:

Δεν εχω να πω τιποτ'αλλο!!

(επειδη ομως τιποτα δεν ειναι σιγουρο ακομη,ας μην βιαζομαστε :razz:

και επαναλαμβανω... :wow::razz::razz::razz::razz: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καταρχήν να πω ότι αυτό αποτελεί ύψιστη τιμή για τον Νταλάρα και τη χώρα μας.Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι ο Νταλάρας έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και αποτελεί τον καλύτερο εκπρόσωπο της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό.

Από την άλλη όμως αυτό που θα ήθελα εγώ ως πολίτης από τον Νταλάρα είναι να αρνηθεί αυτήν την πρόσκληση.Εξηγούμαι:

Η βίαιη κατάπνιξη της εξέγερσης των μοναχών στο Θιβέτ που συνέβη λίγους μήνες πριν ήρθε απλώς να μας υπενθυμίσει το τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας που υφίσταται στη χώρα αυτή. Σύμφωνα εξάλλου με τη Διεθνή Αμνηστία η Κίνα κατέχει το ρεκόρ των εκτελέσεων με τις πραγματικές εκτελέσεις να ανέρχονται στις 8000 θανατικές μέσα στο 2007. Την ίδια στιγμή είναι παγκοσμίως η πρώτη χώρα σε παραγωγή ρύπων και μάλιστα σχεδιάζεται το κλείσιμο μεγάλων εργοστασίων για δυο μήνες προκειμένου η εικόνα να φαντάζει καλύτερη κατά την περίοδο των αγώνων.

Θεωρώ λοιπόν ότι η συμμετοχή του Νταλάρα όταν μάλιστα κατέχει την ιδιότητα του Πρεσβευτή Καλής Θέλησης για τους πρόσφυγες (και η Κίνα είναι μια χώρα όπου υφίστανται πολιτικοί πρόσφυγες) δεν ενδείκνυται.Εκτός κι αν αξιοποιησει τη σκηνή για να μεταφέρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα-καταγγελία προς τους κατέχοντες την εξουσία (όπως έκανε στην Αμερική).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νεφέλη, θα διαφωνήσω. Όπως διαφώνησα και με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια της λαμπαδηδρομίας. Χρησιμοποιήθηκε η λαμπαδηδρομία για να προβληθούν -τα δίκαια έστω- αιτήματα των ανθρώπων του Θιβέτ. Προσωπικά, με ενόχλησε. Θα μου πει κάποιος πως έγινε παγκοσμίως γνωστό το πρόβλημα στο Θιβέτ. Ωραία! Αλλά να καταδικάσουμε ολόκληρο τον λαό της Κίνας που αναμένουν την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων δεν το θεωρώ σωστό. Υπάρχουν άλλοι τρόποι.Επιπλέον, οι σχέσεις μας με τον κινεζικό λαό είναι άριστες. Και να μην ξεχνάμε και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μετά από τον σεισμό που έπληξε περιοχή της Κίνας. Έχουν προβλήματα πολλά, έχουν και σπουδαίο πολιτισμό. Δεν μπορεί να πάει ο Νταλάρας στο Πεκίνο ως εκπρόσωπος της ελληνικής μουσικής -κατά την διάρκεια των δικών τους Ολυμπιακών Αγώνων - και να τους τα ψάλλει. Δεν πρόκειται για προσωπική του συναυλία, εκπροσωπεί την χώρα και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Έχει αποδείξει πως έχει τα κότσια -όταν χρειάζεται- αλλά και την σύνεση -όταν χρειάζεται.Αυτή, βέβαια, είναι η άποψή μου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το ζήτημα δεν είναι μόνο τα αιτήματα των ανρθώπων του Θιβέτ.Είναι το σύνολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πλήττονται σε αυτή τη χώρα.Δικαιώματα που για εμάς είναι αυτονόητα για εκεί αποτελούν αιτία για καταδίκη σε θάνατο.Και εν τέλει οι Ολυμπιακοί αγώνες πέραν του αθλητικού γεγονότος (και αυτό κατά πολύ συζητησιμο με τις πολυεθνικές να αλωνίζουν αλλά το προσπερνάω) υποτίθεται ότι συμβολίζουν και το ανθρωπιστικό πνεύμα το οποίο σε αυτή τη χώρα είναι κάτι το ανύπαρκτο.Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια συζητήθηκε από χώρες όπως η Γερμανία το θέμα του πολιτικού μποϊκοταρίσματος των αγώνων.

Αναφορικά με το λαό της Κίνας δεν βλέπω με κανέναν τρόπο πως θα βοηθηθεί από τη συναυλία του Νταλάρα.Αντίθετα, όσο πιο πολλές ενέργειες προς "ξεμασκάρεμα" των ολυμπιακών αγώνων γίνουν τόσο πιο πολύ θα βοηθηθεί επί της ουσίας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχω τρανταχτές αποδείξεις πως ο Θοδωρής ετοιμάζεται για το Πεκίνο αλλά δεν το λέει... :naughty:

Έχει αρχίσει και μελετάει την κινέζικη κουλτούρα και τα κινέζικα ήθη και έθιμα... :lol:

Και για να μη συνεχίσω να είμαι off topic αν θέλετε πείτε του να σας στείλει στο Mail σας τις ανακαλύψεις του.... :naughty::razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι δυνατόν να θέλεις να στείλω τέτοια πράγματα;

Αυτά είναι μόνο για πολυ.........................κινεζόφιλους :razz::naughty::naughty:

Share this post


Link to post
Share on other sites

:music::rolleyes::huh::pity::pity:

Ωραια! Παρα πολυ ωραια! :mad::mad::mad:

:mad::rolleyes::):razz::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγω λεω να περασει κι απο δω να τον δουμε λιγακι...κοντα ειμαστε με την Κινα!!! :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Εγω λεω να περασει κι απο δω να τον δουμε λιγακι...κοντα ειμαστε με την Κινα!!! :)

Συμφωνώ.... :razz::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εμείς είμαστε ακόμη πιό κοντά... (δύο προάστια απόσταση... :confused: )

... αλλά θα μείνουμε με τη χαρά της Κίνας...

:(

Εκτός και αν ακουστούν οι προσευχές και "σκάσει" κάτι μέσα στο κατακαλόκαιρο... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0