Sign in to follow this  
Followers 0
christy

Αίθριο των Μουσών

10 posts in this topic

«Αίθριες Νύχτες στο Αίθριο των Μουσών» από 2 έως 22 Σεπτεμβρίου

Τις μέρες του Ολυμπιακού Σεπτέμβρη, η καρδιά και σημείο αναφοράς όλων των χώρων του Μεγάρου Μουσικής, το «Αίθριο των Μουσών» υποδέχτηκε για πρώτη φορά τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του.

Από τότε, κάθε Σεπτέμβρη ο φιλόξενος και δροσερός χώρος του «Αιθρίου των Μουσών» που αποτελεί την φυσική προέκταση του Μεγάρου προς το ύπαιθρο, δεν έπαψε να προσελκύει το κοινό με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και στόχο την προώθηση της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Φέτος οι «Αίθριες Νύχτες στο Αίθριο των Μουσών» οργανώνονται από τις 2 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε την Τρίτη σε ειδική συνέντευξη Τύπου παρουσία του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Αρη Σπηλιωτόπουλου και του προέδρου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κ. Χρήστου Δ. Λαμπράκη.

Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν κατακτήσει τις καρδιές του κοινού, θα τραγουδήσουν και θα ονειρευτούν μαζί με το κοινό, κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό. Οι Πάνος Κατσιμίχας, Γιάννης Κούτρας και Μάνος Ξυδούς θα ανοίξουν τις εκδηλώσεις με τραγούδια που αγαπήσαμε(2,3/9), ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα παρουσιάσει «δανεικά και καινούρια» τραγούδια (5,6/9), η Γλυκερία με την Εστουδιαντίνα θα μας ταξιδέψουν με τραγούδια «του έρωτα και της ξενιτιάς» (8,9/9), ενώ «κεραυνός εν ... Αιθρίω» θα είναι η εμφάνιση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Φωτεινής Δάρρα στις 11 Σεπτεμβρίου.

Με μοναδικό τρόπο η Σόνια Θεοδωρίδου θα τραγουδήσει αξέχαστα τραγούδια του Ζακ Μπρελ σε μια συναυλία που φέρει τον τίτλο Ne me quitte pas (Μη με εγκαταλείπεις) από το σπαρακτικό τραγούδι του Βέλγου καλλιτέχνη (16,17/9), ο Διονύσης Τσακνής θα απογειώσει τους θαυμαστές του με μια μοναδική εμφάνιση στις 20/9 και ο Μιχάλης Τζουγανάκης θα συναντήσει την Ελένη και την Σουζάννα Βουγιουκλή για να ξεκινήσουν ταξίδι «από τα Βαλκάνια στον Κόσμο», ένα ταξίδι γοητείας που θα ολοκληρώσει τις εκδηλώσεις του Αιθρίου και φέρει την καλλιτεχνική επιμέλεια της Τατιάνας Λύγαρη (22/9).

Την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων υπογράφει και φέτος η Αννα Νταλάρα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με χορηγία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ. Χορηγοί επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Δίεση 101,3 και το MEGA.

Πηγή: in.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αίθριες Νύχτες τον Σεπτέμβρη στο Μέγαρο

Τα τέσσερα χρόνια τους συμπληρώνουν φέτος οι Αίθριες Νύχτες του Μεγάρου Μουσικής, που μετά τη περσινή επιτυχημένη «θεατρική παρένθεση», στρέφουν ξανά το βλέμμα τους στη μουσική χρίζοντας την και πάλι απόλυτο πρωταγωνιστή των φετινών εκδηλώσεων. Από τις 2 έως τις 22 Σεπτεμβρίου ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Γιάννης Κούτρας, ο Μάνος Ξυδούς, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, η Γλυκερία, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, η Φωτεινή Δάρρα, η Σόνια Θεοδωρίδου, ο Διονύσης Τσακνής και ο Μιχάλης Τζουγανάκης μας δίνουν ραντεβού κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό...

Οι Πάνος Κατσιμίχας, Γιάννης Κούτρας και Μάνος Ξυδούς θα ανοίξουν τις εκδηλώσεις με τραγούδια που αγαπήσαμε (2,3/9), ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα παρουσιάσει «δανεικά και καινούρια» τραγούδια (5,6/9), η Γλυκερία με την Εστουδιαντίνα θα μας ταξιδέψουν με τραγούδια «του έρωτα και της ξενιτιάς» (8,9/9), ενώ «κεραυνός εν... Αιθρίω» θα είναι η εμφάνιση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Φωτεινής Δάρρα στις 11 Σεπτεμβρίου.

Με μοναδικό τρόπο η Σόνια Θεοδωρίδου θα τραγουδήσει αξέχαστα τραγούδια του Ζακ Μπρελ σε μια συναυλία που φέρει τον τίτλο Ne me quitte pas (Μη με εγκαταλείπεις) από το σπαρακτικό τραγούδι του Βέλγου καλλιτέχνη(16,17/9), ο Διονύσης Τσακνής θα απογειώσει τους θαυμαστές του με μια μοναδική εμφάνιση στις 20 Σεπτεμβρίου και ο Μιχάλης Τζουγανάκης θα συναντήσει την Ελένη και την Σουζάννα Βουγιουκλή για να ξεκινήσουν ταξίδι «από τα Βαλκάνια στον Κόσμο», ένα ταξίδι γοητείας που θα ολοκληρώσει τις εκδηλώσεις του Αιθρίου και φέρει την καλλιτεχνική επιμέλεια της Τατιάνας Λύγαρη(22/9).

Ο Αγροτουρισμός

Το επιτυχημένο πείραμα που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1998 από τον Σύλλογο οι Φίλοι της Μουσικής, με τη Στήριξη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης έχει αποδώσει καρπούς στο θέμα της προώθησης του αγροτουρισμού στη χώρα μας. Πρώτος πόλος προσέλκυσης του ενδιαφέροντος του κοινού, το Πανηγύρι του Αγροτουρισμού που ξεκίνησε την ίδια χρονιά και συνεχίζεται κάθε χρόνο με επιτυχία στο λιμανάκι της Παλιάς Επιδαύρου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Μικρού Θεάτρου της Επιδαύρου που ακολουθεί την επιτυχημένη του καλλιτεχνική διαδρομή στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ. Το ενδιαφέρον του Συλλόγου για το θέμα του Αγροτουρισμού παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια αμείωτο.

Έτσι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο Σύλλογος οι Φίλοι της Μουσικής θα ενώσει φέτος τις δυνάμεις του με την Αγροτουριστική Α.Ε. για την προβολή και προώθηση των προϊόντων του Αγροτουρισμού στην Παλαιά Επίδαυρο. Στόχος: η δημιουργία «γέφυρας» που θα συνδέσει τον αγρότη, τον απλό παραγωγό και το βιοτέχνη με τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θέλουν πραγματικά να γνωρίσουν την ελληνική γη και φιλοξενία.

Αίθριες Νύχτες - Το Πρόγραμμα

2 & 3 Σεπτεμβρίου

Πάνος Κατσιμίχας - Γιάννης Κούτρας - Μάνος Ξυδούς

«Δε μας ανήκει τίποτα, όλα είναι δανεικά απ τα παιδιά μας!»τραγουδά ο Πάνος Κατσιμίχας, τα φώτα χαμηλώνουν κι η συναυλία αρχίζει! Μία συναυλία -μουσικό ταξίδι με τρεις καλλιτέχνες που ταιριάζουν σε πολλά. Μοιράζονται το ίδιο πάθος και την αγάπη για τη μουσική, διατηρούν σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους χαμηλούς τόνους και συνεχίζουν με επιμονή να εκφράζουν τα μεγάλα κοινωνικά αιτήματα του καιρού μας μέσα από τα τραγούδια τους αδιαφορώντας για την εφήμερη , εύκολη συνταγή της επιτυχίας. Πάνος Κατσιμίχας: Συνδημιουργός όλων των μεγάλων επιτυχιών των αδερφών Κατσιμίχα που σφράγισαν το ελληνικό τραγούδι την τελευταία εικοσαετία. Γιάννης Κούτρας: Ο ανεπανάληπτος και αξεπέραστος ερμηνευτής του θρυλικού έργου του Θάνου Μικρούτσικου «Σταυρός Του Νότου». Μάνος Ξυδούς: Συνδημιουργός όλων των μεγάλων επιτυχιών των «Πύξ Λάξ». Στην παρέα προστίθεται και ο Τόλη Φασόη (Sharp Ties), φίλος από τα παλιά του Πάνου Κατσιμίχα.

5 & 6 Σεπτεμβρίου - «Τα δανεικά και τα καινούρια»

Φίλιππος Πλιάτσικας

Ιδρυτικό μέλος και βασικός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής των Πυξ Λαξ, του εμπορικότερου συγκροτήματος όλων των εποχών στην Ελλάδα, ο Φίλιππος Πλιάτσικας έχει αφήσει το στίγμα του σε μια ολόκληρη μουσική σκηνή. Η προσωπική του πορεία ανάλογη και μόνιμα ανοδική. Και από τους τρεις προσωπικούς του δίσκους που έχουν γίνει χρυσοί δηλαδή τα: «Τι δεν έμαθε ο Θεός», «Ταξιδεύοντας με άλλο ήχο» και «ΟΜΝΙΑ» θα μας ερμηνεύσει μεγάλες του επιτυχίες. Συμμετέχει ο Mc Yinka. Μαζί του δυο νέες ξεχωριστές φωνές, η Λαμπρινή Καρακώστα και η Joanna Drigo.

8 & 9 Σεπτεμβρίου - «Του έρωτα και της ξενιτιάς»

Γλυκερία - Εστουδιαντίνα

Την ξεχωριστή ερμηνεία της Γλυκερίας και τον μοναδικό ήχο της Εστουδιαντίνα, θα απολαύσουμε σε ρεμπέτικα, λαϊκά, σύγχρονα και έντεχνα τραγούδια. Αυτά σε συνδυασμό με την αγάπη της με την βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική συνδυάζει η Γλυκερία στις δυο βραδιές των εμφανίσεων της «Αίθριο των Μουσών». Έχει στο ενεργητικό της πάνω από τριάντα προσωπικούς δίσκους - οι περισσότεροι από τους οποίους έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι. Προσωπικοί της δίσκοι κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται στενά με την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα διπλό άλμπουμ με τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, ο οποίος την θεωρεί ιδανική ερμηνεύτρια των έργων του.

11 Σεπτεμβρίου - «Κεραυνός .... εν Αιθρίω»

Δημήτρης Παπαδημητρίου - Φωτεινή Δάρρα

Ο βραβευμένος αλεξανδρινός συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου με συντροφιά την μούσα του Φωτεινή Δάρρα θα παρουσιάσουν μια μουσική παράσταση ιδιαίτερου ύφους, με έργα των Κώστα Κανελλόπουλου, Τάσου Ρωσόπουλου, Χρυσοστόμου Καραντωνίου και Σοφίας Καμαγιάννη. Συμμετέχουν οι τραγουδιστές Γιώργος Φλωράκης, Αντρέας Σμυρνάκης και Νικόλας Στυλιανού. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει γίνει γνωστός και αγαπητός στο κοινό τόσο από τα μελοποιημένα ποιήματα μεγάλων Ελλήνων και ξένων ποιητών, όσο και από μελωδίες που αγκάλιασαν τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Η Φωτεινή Δάρρα τραγουδίστρια, ηθοποιός και χορεύτρια έκανε αισθητή την παρουσία της σε μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα ανά τον κόσμο. Ερμήνευσε το τραγούδι την τρίλεπτη «Αντίστροφη μέτρηση» της παγκόσμιας μετάδοσης της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

16 & 17 Σεπτεμβρίου - ΄΄Ne me quitte pas΄΄

Η Σόνια Θεοδωρίδου τραγουδά Jacques Brel

Η διακεκριμένη Ελληνίδα σοπράνο θα κάνει μαζί μας ένα μεγάλο , γεμάτο λυρισμό ταξίδι, στην ποίηση του Ζακ Μπρελ. Μαζί της ο Θόδωρος Κοτεπάνος υπογράφει την ενορχήστρωση και διευθύνει ένα μικρό μουσικό σύνολο. Ο Νίκος Μαστοράκης έχει τη σκηνοθετική επιμέλεια, ενώ συμμετέχει ο ηθοποιός Γιώργος Γλάστρας. Η Σόνια Θεοδωρίδου έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης. Και βέβαια στην Ελλάδα, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Ως σολίστ έχει δώσει ρεσιτάλ στην Κολωνία, στο Μιλάνο, τη Βουδαπέστη, τη Λισσαβόνα, το Τόκιο, τη Φρανκφούρτη κ.α. και έχει συνεργαστεί με διάσημους αρχιμουσικούς Το 2002 και το 2003 διετέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια του θεσμού «Η Ανθρώπινη Φωνή», που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια από την Επικράτεια Πολιτισμού.

20 Σεπτεμβρίου

Διονύσης Τσακνής

Δημιουργός και εκφραστής των σύγχρονων τραγουδοποιών μας, ο Διονύσης Τσακνής, τη συναυλία που θα παρουσιάσει στο « Αίθριο των Μουσών» τη θεωρεί περισσότερο ένα πάρτι! Μουσικό πάρτι που θα συνδυάζει αγαπημένα δικά του τραγούδια- μεγάλες επιτυχίες και μαζί γνωστών ξένων και Ελλήνων τραγουδοποιών

Φέτος συνεργάζεται με νέους μουσικούς και τραγουδιστές όπως ο Αποστόλης Ψυχράμης και η Ειρήνη Ψυχράμη . Ο Διονύσης Τσακνής έχει εκδώσει 23 δίσκους, έγραψε μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Έχει αποσπάσει τρία βραβεία για τη μουσική του, δύο για το θέατρο και ένα για το τραγούδι.

22 Σεπτεμβρίου - «Από τα Βαλκάνια στον Κόσμο»

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης συναντά τις Ελένη & Σουζάννα Βουγιουκλή

Η Ελένη και η Σουζάννα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να πειραματίζονται με τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές μουσικό όργανο, και το 1977 έδωσαν την πρώτη τους συναυλία ως «Βόρειο Σέλας» με ρεπερτόριο από τραγούδια a cappella, χωρίς όργανα, βασισμένα μόνο στη φωνή. Τραγουδούν σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, τραγούδια ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά αλλά και ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας, πορτογαλέζικα φάδος, ισπανόφωνα, γαλλικά, ιταλικά, ρουμάνικα, τούρκικα, τσιγγάνικα κ.α. Συνοδοιπόρος τους στο μοναδικό αυτό μουσικό οδοιπορικό που θα παρουσιάσουν στο Αίθριο, θα είναι ο Μιχάλης Τζουγανάκης, ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης που μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες και την καλλιτεχνική συνύπαρξη με λυράρηδες μεγάλους όπως ο Κλάδος και ο Μουντάκης, έχει αφήσει τη δική του προσωπική σφραγίδα στη δισκογραφία με εξαιρετικά επιτυχημένες δουλειές αλλά και εμφανίσεις σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων υπογράφει και φέτος η Αννα Νταλάρα.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

Οι τιμές για τις εκδηλώσεις είναι 25 (γενική είσοδος) και 10 (φοιτητικό).

http://entertainment.flash.gr/music/releas...08/7/1/24537id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για πέμπτη χρονιά

«Αίθριες Νύχτες στο Αίθριο των Μουσών» από 2 έως 22 Σεπτεμβρίου

Σχετικό αρθρο για τις συναυλίες στο "Αιθριο"του Μεγαρου Αθηνων που ξεκινούν την ερχομενη Τρίτη:

ΙΝ-GR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για έκτη χρονιά

Από 8 ώς 22 Σεπτεμβρίου οι «Αίθριες Νύχτες» στο «Αίθριο των Μουσών»

Και αυτόν τον Σεπτέμβρη για έκτη χρονιά, ο φιλόξενος και δροσερός χώρος του «Αιθρίου των Μουσών» που αποτελεί την φυσική προέκταση του Μεγάρου προς το ύπαιθρο, φιλοδοξεί να προσελκύσει το κοινό με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και στόχο την προώθηση της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Οι «Αίθριες Νύχτες» κάτω από μία στέγη «από ουρανό» θα διαρκέσουν από τις 8 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνουν συναυλίες των Μπάμπη Στόκα (8-9/9), Raining Pleasure (11-12/9), Ελεονώρα Ζουγανέλη-Imam Baildi (14-15/9), Αθηνά Ανδρεάδη (17/9) και Μάρθα Φριντζήλα & friends (21-22/9).

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την χορηγία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής με το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με στόχο την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων υπογράφει και φέτος η Αννα Νταλάρα.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 9 το βράδυ. Οι τιμές για τις εκδηλώσεις είναι 25 ευρώ (γενική είσοδος) και 10 ευρώ (φοιτητικό). Η προπώληση αρχίζει την Τρίτη 18 Αυγούστου από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...36&lngDtrID=253

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έρχονται... Αίθριες Νύχτες

Έρχονται... Αίθριες Νύχτες

ΑΘΗΝΑ 27/07/2009

Οι ''Αίθριες Νύχτες'' επιστρέφουν κι αυτόν τον Σεπτέμβρη στο Αίθριο των Μουσών του Μεγάρου Μουσικής. Από τις 8 έως τις 22 του Σεπτέμβρη ο Μπάμπης Στόκας, οι Raining Pleasure, η Ελεονώρα Ζουγανέλη με τους Imam Baildi, η Αθηνά Ανδρεάδη και η Μάρθα Φριντζήλα μας δίνουν ραντεβού κάτω απ' τ' αστέρια...

Το Αίθριο

Και αυτόν τον Σεπτέμβρη για έκτη χρονιά, ο φιλόξενος και δροσερός χώρος του «Αιθρίου των Μουσών» που αποτελεί την φυσική προέκταση του Μεγάρου προς το ύπαιθρο, φιλοδοξεί να προσελκύσει το κοινό με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και στόχο την προώθηση της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Με την πολύτιμη χορηγία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού οργανώνεται και φέτος σειρά εκδηλώσεων στον εντυπωσιακό χώρο του Αιθρίου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων υπογράφει και φέτος η ’ννα Νταλάρα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8 & 9 Σεπτεμβρίου

Μπάμπης Στόκας

«Τραγουδήστε μη ντρέπεστε»

11 & 12 Σεπτεμβρίου

Raining Pleasure

14 & 15 Σεπτεμβρίου

Ελεωνόρα Ζουγανέλη Imam Baildi

«Ethnic Fusion στο Αίθριο από τη Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι την Rambla και πάλι πίσω»

17 Σεπτεμβρίου

Αθηνά Ανδρεάδη

21 & 22 Σεπτεμβρίου

Μάρθα Φριντζήλα & Friends

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

Οι τιμές για τις εκδηλώσεις είναι 25(γενική είσοδος) και 10(φοιτητικό).

Η προπώληση αρχίζει την Τρίτη 18 Αυγούστου από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=309683&cid=153

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0