Sign in to follow this  
Followers 0
Agnie

Αφιέρωμα Στη Μικρά Ασία - Σύρος 17/07/2004

55 posts in this topic

Μια φανταστική συναυλία στην πλατεία Μιαούλη...... Μετά από 3 ώρες πρόβα η συναυλία αρχίζει...........Τραγούδια από τα cd Smyrne, Μικρά Ασία και Βυζαντινός Εσπερινός........

Όλοι τους καταπληκτικοί........ Και ακόμα πιο καταπληκτική ήταν η ατμόσφαιρα............Πίσω από την σκηνή...... το Δημαρχείο της Σύρου...........

Η συναυλία έκλεισε με 3 τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη......

Όλοι οι ρεμπέτες του Ντουνιά

Θα 'ρθω να σε ξυπνήσω

Φραγκοσυριανή

Όπως είπε και ο ίδιος.....το χρωστούσε.......επειδή η συναυλία - αφιέρωμα στον Μ. Βαμβακάρη που ήταν να γίνει στηνν πλατεία, λόγω της βροχής έγινε στο Θέατρο Απόλλων με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να μείνει απ' έξω!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν είναι πολύ καθαρές γιατί δεν ήμουν κοντά!!! :(:( Είχε πολλούς επισημους λόγω του Ράλι Αιγαίου

:(

post-3-1090344634.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στης Σύρου τα όμορφα

Συνδυασμός ιστιοπλοϊκών αγώνων και συναυλίας, προχθές στη Σύρο. Ηταν το 41ο Ράλι Αιγαίου, στο οποίο φέτος συμμετείχαν 47 σκάφη (τα 42 ελληνικά), οι νικητές του οποίου (της διαδρομής Πάτμος - Σύρος) βραβεύτηκαν στη μεγάλη σύναξη της πλατείας Μιαούλη, μπροστά στο δημαρχείο Ερμούπολης. Μεταξύ των νικητών κι ένα σκάφος με πλήρωμα γυναίκες.

Η σύναξη, βέβαια, αφορούσε τη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα που ακολούθησε, με θεατές (όχι μόνο από τη Σύρο, αλλά και από τα γύρω νησιά) που κατέκλυσαν όχι μόνο την πλατεία αλλά και τους γύρω χώρους (όρθιοι οι περισσότεροι), πολύ πιο νωρίς. Η παρακολούθηση, ελεύθερη. Χορηγός του ράλι και της συναυλίας, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ΤΙΜ.

Είχε προηγηθεί συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης, όπου ο δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας, όσο και εκπρόσωποι του ράλι (Γιάννης Μαραγκουδάκης) και της χορηγού εταιρείας (Γιώργος Τσαπρούνης) αναφέρθηκαν στα δύο γεγονότα με έμφαση στη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα και την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι και στο νησί (με έσοδα από συναυλίες του αναπαλαιώθηκε το περίφημο θέατρο «Απόλλων»).

Με τη σειρά του, ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε στη συναυλία, μια συναυλία αφιερωμένη στη Μικρά Ασία -επανάληψη εκείνης που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι στο Ηρώδειο (πάλι με χορηγό την ΤΙΜ), που αποκτούσε ιδιαίτερη σημασία για τη Σύρο, μια κι ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της έχουν τις ρίζες τους στη Μικρά Ασία. Εξ ου και ο χαρακτηρισμός της συναυλίας από τον δήμαρχο ως μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος.

Μπορεί τα τραγούδια που ακούστηκαν να μην είναι από αυτά που προβάλλει η τηλεόραση, όπως αναφέρθηκε, οι θεατές πάντως, μ' αυτή τη θαυμαστή επικοινωνία που αποκτά ο Νταλάρας με το κοινό του, τα καταχάρηκαν και τα σιγοτραγούδησαν. Τον συνόδευαν η παραδοσιακή ορχήστρα Εστουδιαντίνα της Νέας Ιωνίας, η Σοφία Παπάζογλου, ο Παναγιώτης Λάλεζας και η μικρή Αρετή Κετιμέ.

Ηταν παλιά παραδοσιακά αλλά και νεότερων συνθετών: Φέρτε μου νερό, Εστειλα δυο πουλιά, Μέσ' στου Βοσπόρου τα νερά, Η Σμύρνη μάνα καίγεται, Χίλια μύρια κύματα, Δημητρούλα μου γεια σου, Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, Βαποράκι του Μπουρνόβα κ.ά. Τελειώνοντας ο Γιώργος Νταλάρας δεν χάλασε το χατήρι του κοινού και τραγούδησε μαζί του δυο-τρία απ' τα αθάνατα του Συριανού Μάρκου Βαμβακάρη. «Για να κοιτάμε το μέλλον πρέπει να γνωρίζουμε το παρελθόν», είπε κάποια στιγμή.

Και η Σύρος διαθέτει ένα λαμπρό ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν. Τον καιρό άλλωστε αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη τα «Ερμοπούλεια 2004», μ' ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που θα διαρκέσει ώς τα μέσα Αυγούστου. Οπότε οι επισκέπτες, εκτός από τις χάρες του νησιού, μπορούν να περάσουν τα βράδια τους και με πολιτιστικά συμβάντα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/07/2004

Copyright © 2001 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

http://www.enet.gr/online/online_hprint.js...&a=&id=55815028

Share this post


Link to post
Share on other sites

Agnie gia mia akomi fora maw esteiles yperoxes foto. Alla thelo na sou kano mia erotisi. To epediokses na eisai kai sthn Athina stis 20/7 kai sti Syro 3 meres prin. Pantws sygarhtiria kai makari na eixa thn tyxi sou. Elpizo na teleioso ta frontistira tou xronou kai na mporo na to kano kai ego. Pantos sygxarhthria gia ola!! :razz::):music::razz::razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alla thelo na sou kano mia erotisi. To epediokses na eisai kai sthn Athina stis 20/7 kai sti Syro 3 meres prin.

Νefeli, ήμουν στη Σύρο για μια εβδομάδα (έχω καταγωγή από εκεί)...... Είχα πάει για την Λαμπαδηδρομία και με την ευκαιρία έμεινα και στην συναυλία!!!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
..but after this short intervall he's going on to work

^_^ me too

the Platia Miaouli, Ermoupolis, late afternoon

...and all the white chairs reserved........

anyway, the concert was for free :D

post-3-1092251240.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0