francois

Θάνος Μικρούτσικος

99 posts in this topic

Μήπως τυχαίνει να έχει κανείς ή έχει ακούσει το cd του Θάνου Μικρούτσικου "Στον τόπο μου είμαι τέλεια ξένος" ;

Το έχω και το ακούω πιο συχνά απ' ότι περίμενα η ίδια όταν το αγόρασα.

Πρόκειται για συλλογή ποιήματων του Francois Villon, Γάλλος ποιητής του 15ο αιώνα που μου άρεσε πολύ από τότε που τον πρωτοδιάβασα, στο δημοτικό θα ήμουν ακόμη. Πολύ "κακό παιδί" ο Villon, το πιο γνωστό του ποίημα είναι η Balade des pendus (Μπαλάντα γι' αυτούς που εκτελέστηκαν στην κρεμάλα...!).

Ο δίσκος περιέχει 28 από τα ποιήματά του, μεταφρασμένα από τον Σπύρο Σκιαδαρεση. Ενώ γενικά πολύ δύσκολα διαβάζω μεταφράσεις, αυτές μου φαίνονται εξαιρετικές, με την κυριολεκτική έννοια, δηλαδή είναι η εξαίρεση: αντί για μ' εκνευρίζουν και να μου κάνουν να τρέξω στο πρωτότυπο, με κάνουν να θαυμάσω και να τρέξω στο πρωτότυπο. Διπλάσια απόλαυση... πολύ σπάνιο πράγμα. Όμως τα διαβάζω/ακούω σε «ιδιαίτερες» συνθήκες, αφού από την μία έχω υπ' οψην μου τα πρωτότυπα και από την άλλη είναι πολύ περιορισμένα τα ελληνικά μου! ’ρα μην περιμένετε να λάβετε την ίδια εντύπωση όπως εγώ...

3 κομμάτια τραγουδιούνται από τον Γιάννη Χριστόπουλο και δεν μου έκαναν μεγάλη εντύπωση.

2 τραγουδιούνται από τον ίδιο τον Μικρούτσικο, και παρ' όλο που δεν είναι ο καλύτερος τραγουδιστής, σ' αυτά μ' αρέσει πάρα πολύ.

Αριστούργημα θεωρώ το #7, την «Μπαλάντα του ποιητικού διαγωνισμού το Blois» (που πραγματικά έλαβε μέρος στη πόλη του Μπλοά στην Γαλλία, το 1460 περίπου...). Και η μετάφραση, και το πρωτότυπο τραγουδιούνται με την μελωδία που σύνθεσε ο Μικρούτσικους, και θα ήθελα πολύ να μάθω πΩς το κατάφερε, και σε πιο απ' τα δυο την έγραψε, και αν ο μεταφραστής συμμετείχε ενεργά!

Τα υπόλοιπα 23 κομμάτια τα απαγγέλλουν οι: Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Ζούδιαρης (πολύ καλός), Χρήστος Θηβαίος (του πάει αρκετά), Αλκίνοος Ιωαννίδης, Χάρης Κατσιμίχας (του πάει πολύ), Σωκράτης Μάλαμας (τέλειος - αν αυτό δεν ήταν type casting δεν ξέρω τι είναι), Λαυρέντης Μαχαιρίτσας (με φανερή απόλαυση), Μιλτιάδης Πασχαλίδης (κι αυτός πολύ καλός) και Ορφέας Περίδης. Όσο καλές κι αν είναι η μεταφράσεις, αν δεν μου τα διάβαζαν τέτοιες φωνές, δεν θα τα πρόσεχα...

Είναι ένας περίεργος δίσκος, ιδιαίτερος, που μου φαίνεται τέλειος αντιεμπορικός, αλλά προσωπικά (και τελείως υποκειμενικά!!) έχω μόνο καλά πράγματα να πω γι' αυτόν.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το βάζω εδώ για να μην ανοίγω νέο topic.

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Γιάννη Κούτρα σε επιμέλεια Θάνου Μικρούτσικου.

http://www.musical.gr/cddetails.scr?gui_la...de=094637700822

Share this post


Link to post
Share on other sites
Το βάζω εδώ για να μην ανοίγω νέο topic.

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Γιάννη Κούτρα σε επιμέλεια Θάνου Μικρούτσικου.

http://www.musical.gr/cddetails.scr?gui_la...de=094637700822

http://www.musiccorner.gr/nees_kyklof/06/koutras.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα ήθελα να ρωτήσω ποιούς δίσκους θα προτείνατε σε κάποιον που θέλει να ακούσει το Μικρούτσικο να παίζει ο ίδιος πιάνο, κατά προτίμηση σε έντονα και γρήγορα κομμάτια, στο στυλ της μπαλάντας του ξεσηκωμού (που μόλις κατέβασα και είναι και η αφορμή για αυτή την ερώτηση).

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θυμάμαι έναν δίσκο στον οποίο παίζει πιάνο ο Μικρούτσικος, αλλά δεν έχει και τόσο έντονα κομμάτια όπως περιγράφεις.

Λέγεται "Για πιάνο και φωνή", είναι ζωντανή ηχογράφηση από θέατρο στο εξωτερικό (δε τον έχω αυτή τη στιγμή εδώ και δε θυμάμαι λεπτομέρειες...) Τραγουδά η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μικρούτσικος σε 1 τραγούδι. Μερικά τραγούδια είναι: "Η αχάριστη", "Σ' ακολουθώ", "Νύχτα μαγικιά", "Δρόμοι παλιοί", "Ο Τυμβωρύχος".

Τον αναφέρω γιατί ο Θάνος Μικρούτσικος τραγουδά το "Οι επτά νάνοι στο S/S Cyrenia", μια πολύ δυναμική ερμηνεία κατά τη γνώμη μου.

:razz::D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο παραπάνω δίσκος έχει καταγραφεί στα ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ από τον Κώστα Π. (10ο post)

http://www.dalaras.com/forum/index.php?s=7...5&t=2677&st=280

:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν ξέρω αν κάποιος φίλος άκουσε τη νέα δουλειά του Θάνου Μικρούτσικου που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο Υπέροχα μονάχοι. Εγώ πάντως αγόρασα και άκουσα το δίσκο και έμεινα με πολύ καλές εντυπώσεις. Η μουσική του δίσκου δε διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, σίγουρα όμως διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Τα περισσότερα τραγούδια ερμηνεύει ο Μανώλης Μητσιάς, τα οποία και κινούνται σε λαϊκούς δρόμους. Ο Χρήστος Θηβαίος συμμετέχει ερμηνευτικά με ένα τραγούδι και ο ίδιος ο συνθέτης με τρία, τα οποία θυμίζουν αρκετά το "Σταυρό του Νότου". ’φησα τελευταίους του στίχους του ’λκη Αλκαίου, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί και πραγματικά χρωματίζουν τη μουσική. Το πρώτο τραγούδι του δίσκου με το Μητσιά, την Αργώ το έχω συνεχώς στα αυτιά μου.

Ένας ακόμη όμορφος δίσκος, λίγο πριν κλείσει το 2006, που προσωπικά νομίζω πως αξίζει να ακούσετε. Είναι μία ακόμη απόδειξη πως εξακολουθούν να γράφονται καλά τραγούδια. :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά από μια πρώτη ακρόαση του δίσκου , το συμπέρασμα είναι πως πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά. Ειδικά τα κομμάτια που ερμηνεύει ο Μητσιάς και ειδικότερα κάποια ζειμπέκικα που περιέχονται ανάμεσα σ'αυτά, είναι πολύ όμορφα.

Κάποιες ενστάσεις υπάρχουν μόνο, όσον αφορά τις ερμηνείες του Μικρούτσικου, ο οποίος , όπως και τόσοι άλλοι συνάδελφοί του συνθέτες έχει κολλήσει το "μικρόβιο" του τραγουδιστή κι ερμηνεύει τρία κομμάτια του δίσκου.

Κατά τ'άλλα πρόκειται για ένα δίσκο που κοσμεί το σημερινό ελληνικό τραγούδι.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...Δεν έχω τόπο,εσύ ο τόπος μου κι ο χρόνος

δεν ξέρω τρόπο,ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος...

Τι να πω για αυτό το τραγούδι("Blues on the road")...;;;Ειδικά όταν μπαίνει το σαξόφωνο,ανταμώνει τις καλύτερες στιγμές του Σταυρού του Νότου...Μπράβο στο Θάνο Μικρούτσικο,μπράβο στον ’λκη Αλκαίο,που αποδεικνύουν ότι το καλό ελληνικό τραγούδι,δε χρειάζεται να "χαριεντίζεται" με πολλά φτιασίδια για να είναι αληθινά καλό...Ούτως ή άλλως τις περισσότερες φορές το απλό είναι και το δυσκολότερο... ;):rolleyes:

Σημ:Πολύ καλές ερμηνείες τόσο από το Μητσιά,όσο και από το Θηβαίο.Συμφωνώ απόλυτα με το Θάνο,στα σχόλια όσον αφορά τις ερμηνείες του Μικρούτσικου...’λλωστε τον ξέρουμε!Σπάνια δε δημιουργεί "ελλείψεις" και σκέψεις "γιατί να μην το είχε πει κάποιος άλλος";;!...

Υ.Γ: Δώρα σ' ευχαριστώ... ;):confused: Ο αποψινός μου "νυχτερινός δρόμος" έγινε πιο ευαίσθητος με τον...μόνο τρόπο να είναι ο "δρόμος"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Θάνος Μικρούτσικος είναι ένας από τους αγαπημένους μου συνθέτες.

Ο ’λκης Αλκαίος πάλι μου έχει "κολλήσει", όλα αυτά τα χρόνια, όχι τόσο από την πασίγνωστη "Πιρόγα", όσο από ένα ευαίσθητο τραγουδάκι-το "Είπαμε να μη χαθούμε"(από το δίσκο "Η αγάπη είναι ζάλη"), που το ερμηνεύει η Αλεξίου και της κάνει δεύτερη φωνή ο Νταλάρας.

Όταν λοιπόν πληροφορήθηκα την κυκλοφορία της νέας δουλειάς των Μικρούτσικου - Αλκαίου("Υπέροχα μονάχοι") με τους Μητσιά και Θηβαίο, απ' τη μια χάρηκα, αλλά, παράλληλα, είχα και μια καχυποψία, λόγω του γενικότερου κλίματος στο τοπίο του ελληνικού τραγουδιού...

Ξεκινώντας την ακρόαση του δίσκου τα δυο πρώτα τραγούδια("Αργώ" - "Τής θάλασσας τα μάγια") ενώ ήταν καλά-απ' αυτά που σέβονται και τον "εαυτό" τους και τον ακροατή- δεν με ενθουσίασαν! Σκέφτηκα πως έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα, απλά, καλή-μέσα σ' ένα ζοφερό τοπίο- δουλειά.

Όταν όμως άκουσα το "Κούκος μονός σ' ένα ταμπλό", στάθηκα και το ξανανάκουσα και ξανά! Αυτός είναι ο Θάνος Μικρούτσικος που περίμενα, το έκανε το "θαύμα" του!

Η συνέχεια, όλων σχεδόν των τραγουδιών, με ενθουσίασε και με απογείωσε!

Πρόκειται για έναν πάρα πολύ καλό δίσκο-τον βάζω δίπλα από τη δουλειά της Εστουδιαντίνας("Δάκρυ στο γυαλί"), μαζί, στην πρώτη θέση, ως τους καλύτερους δίσκους του 2006.

Όλα είναι υπέροχα : ο στίχος του Αλκαίου εμπεριέχει -στις σωστές δόσεις τους-λαϊκότητα, αυθεντικότητα, αμεσότητα, πρωτοτυπία και ποητικότητα. Είχε δηλαδή , εξ' αρχής, ο Μικρούτσικος ένα άριστο υλικό, αληθινό διαμάντι. Γι' αυτό κι έγραψε πολύ όμορφες μουσικές με δυναμικότητα, μελωδικότητα, αλλά και ευαισθησία. Πανέμορφα τα περισότερα τραγούδια και οι ερμηνευτές, ο Μανόλης Μητσιάς κι ο Χρήστος Θηβαίος, έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους. Παίρνουν άριστα στην ερμηνεία! Ακόμα κι ο ίδιος ο Μικρούτσικος-που κάποιοι φίλοι εδώ είχαν ενστάσεις για τις ερμηνείες του- εμένα μου άρεσε πολύ. Ειδικά στο τραγούδι "Στης γοργόνας το φτερό", εμένα με τίναξε από τη θέση μου!

Τώρα απ' τα τραγούδια, όπως έγραψα, είναι όλα πολύ καλά και τα (8) στα (13), είναι, απλά, ΥΠΕΡΟΧΑ!

Ξεχωρίζω και τα δύο του Θηβαίου("Ωροσκόπιο" & " Blues on the road"), τα "Στης γοργόνας το φτερό" & "Σιντάρτα" με τον Μικρούτσικο, ενώ απο του Μητσιά τα :"Κούκος μονός σ' ένα ταμπλό", "Πυραμίδες", "Το ραβδί και το κλειδί" και στου "Αδάμ την εξορία".

Αν θα μου έλεγε κάποιος να πω ποιο θεωρώ το καλύτερο του δίσκου, πραγματικά θα βρισκόμουν σε δύσκολη θέση. Δεν μπορώ, ακόμα, να ξεχωρίσω ένα από τα τρία διαμάντια : "Κούκος μονός σ' ένα ταμπλό", "Το ραβδί και το κλειδί", "Στου Αδάμ την εξορία"! Ενώ, τι να πω για το "Ωροσκόπιο"(ο Θηβαίος βγάζει μια μοναδική θεατρικότητα στην ερμηνεία του). Τέλος, το τραγούδι "Στης γοργόνας το φτερό" είναι-για το δικό μου ταμπεραμέντο- το πιο ξεχωριστό του δίσκου!

Παιδιά -για να το πω με τον "κώδικά" μας-πάρτε αυτόν το δίσκο με "κλειστά μάτια", σα να παίρνατε ένα δίσκο του Νταλάρα!

Υ.Γ.

Ακούγοντας και ξανακούγοντας τη δουλειά "Υπέροχα μονάχοι", αναρωτήθηκα τι είναι αυτό που την κάνει υπέροχη σε, σχέση με το "Σπάει το ρόδι", όπου ενώ, κι εκεί, υπάρχουν πολύ καλά κομμάτια κι εξαιρετικά ερμηνευτικά διαμάντια στις λεπτομέρειες, στο τελικό αποτέλεσμα όμως θα την χαρακτήριζα, απλά, καλή. Αυτό που, κατά γνώμη μου, ξεχωρίζει τη δουλειά του Μικρούτσικου είναι-πέρα από τον εξαιρετικό στίχο(ο Αλκαίος είναι στις καλύτερές του στιγμές) και τις ερμηνείες που απέσπασε ο Μικρούτσικος από τους ερμηνευτές - η μελωδικότητα στη μουσική σε συνδυασμό όμως με το νεύρο και την ψυχή. Τα τραγούδια του δίσκου "Υπέροχα μονάχοι", όχι μόνο τραγουδιούνται, αλλά και σε απογειώνουν, εμπεριέχοντας συναίσθημα και δυναμισμό! Και βέβαια σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα έπαιξαν και οι δυναμικές και σφριγηλές-κατά τη γνώμη μου-ενορχηστρώσεις τους!

Τι να πω ρε παιδιά, το ζήλεψα αυτό το cd! Ενώ ο Μητσιάς κι ο Θηβαίος τα λένε άψογα τα τραγούδια, εγώ τα φαντάστηκα με τον Νταλάρα και τον Παπακωνσταντίνου αντίστοιχα! Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα στο όνειρο... και νομίζω ότι πρέπει ξανά ο Νταλάρας, ως ερμηνευτής, να "αφεθεί στην υπεύθυνη αγκαλιά" ενός μεγάλου συνθέτη! Γιατί όχι και στου Θάνου Μικρούτσικου ;

Share this post


Link to post
Share on other sites
Παιδιά -για να το πω με τον "κώδικά" μας-πάρτε αυτόν το δίσκο με "κλειστά μάτια", σα να παίρνατε ένα δίσκο του Νταλάρα!
Έτσι ακριβώς, παιδιά! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν και ακόμα δεν έχω προλάβει να τον ακούσω ολόκληρο αν και τον έχω ήδη στα χέρια μου,όσα έχω ακούσει είναι πάρα πολύ καλά!

Μια πολύ ελπιδοφόρα δουλειά επιτέλους!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ακουσα τον καινούριο δίσκο των Μικρούτσικου-Αλκαίου σήμερα το πρωί και ενθουσιάστηκα.

Μπαίνω να γράψω τις εντυπώσεις μου, χωρίς να έχω δει νωρίτερα τα παραπάνω σχόλια, και διαπιστώνω πως και κάποιοι άλλοι φίλοι ένιωσαν τα ίδια συναισθήματα στην ακρόαση.Σύμπτωση; δε νομίζω.

Ο δίσκος είναι καταπληκτικός, ότι καλύτερο έχει να μας παρουσιάσει η ελληνική δισκογραφία μέσα στο 2006 που μας αποχαιρετά σιγά σιγά, και αποδυκνύει πως και στις μέρες γράφονται όμορφα τραγούδια αλλά χάνονται στη λαίλαπα της αηδίας που κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Ενας Αλκης Αλκαίος άμεσος, αισθαντικός και ποιητικός συναντά τον Θάνο Μικρούτσικο σε μια από τις καλύτερες δημιουργικές στιγμές του και φτιάχνουν ένα άρτιο αποτέλεσμα συνεπικουρουμενοι από τις στοιβαρές ερμηνείες του Μανώλη Μητσιά.

Ακόμη και η μετριών δυνατοτήτων ερμηνευτική ικανότητα(κατά την προσωπική μου άποψη) του Χρήστου Θηβαίου αναδυκνύεται υπέροχα στα δύο από τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου το "Ωροσκόπϊο" και το "Blues on the road".

Η κορυφαια, για μένα, στιγμή του δίσκου είναι το "Στης γοργόνας το φτερό".Υπέροχο!! Με τίναξε και μένα, όπως γράφει χαρακτηριστικά και ο Τάσος.

Τόσο πολύ που συγχώρεσα τον Θάνο Μικρούτσικο για την επιμονή του να κάνει και τον τραγουδιστή.Είναι ίσως το μόνο τραγούδι του που δικαιωματικά ερμηνεύει ο ίδιος, ως έναν φόρο τιμής στην ποιηση του Νικου Καββαδία που τόσο ιδανικά τον προσέγγισε, πετυχημένα τον μελοποιήσε και τον σύστησε σε όλους μας.

Από τα υπόλοιπα ξεχωρίζω το "Κούκος μόνος σε ένα ταμπλό" , με τη σημειωση πως όλα κινούνται σε πολύ ψηλά επίπεδα.

Ενα σχόλιο και για τον Μανώλη Μητσιά.

Τραγούδησε μέσα στην ίδια χρονιά δύο από τους καλύτερους δίσκους.

ΕΡΗΜΙΑ

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ:ΞΑΡΧΑΚΟΣ)

και

ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΟΝΑΧΟΙ

ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ-ΑΛΚΑΙΟΣ

Δεν είναι τύχη, είναι αναγνώριση ενός ερμηνευτή που δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα για να πουλήσει.Αξιος!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" (13.12.2006): http://www.enet.gr/online/online_text/c=11...113,id=50724132

Προσωπικό σχόλιο: Δε μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι αυτοί που γράφουν κριτικές για δισκογραφικές δουλειές (ή και άλλου είδους καλλιτεχνικές προσπάθειες) απέχουν πάντοτε τόσο πολύ από το αισθητήριο του απλού ακροατή. Είναι σκόπιμο άραγε; :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την Κυριακή 31.12.2006 στις 3 το μεσημέρι και για τρεις ώρες, ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ (100.3 FM, www.skai.gr) με τίτλο: "’γιε μου Βασίλη θα μου κάνεις μια χάρη;".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 8.30 αολι το Ωδείο του Φίλιπου Νάκα θα μεταδοθεί η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου με τίτλο "Κονσέρτο για φωνή και πιάνο". Με τον ίδιο τον συνθέτη στο πιάνο, τραγούδια του θα ερμηνεύσει ο Κώστας Θωμαίδης.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αύριο Κυριακή(28/1) στην ΕΤ-1(στην εκπομπή "LOFT" της Ρίκας Βαγιάννη-στις 12 τα μεσάνυχτα) είναι καλεσμένοι οι : Θάνος Μικρούτσικος, Μανόλης Μητσιάς και Χρήστος Θηβαίος.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνέντευξη Θάνος Μικρούτσικος - Μανώλης Μητσιάς

Περιοδικό "Ραδιοτηλεόραση"

Τεύχος 1937

31/3 - 6/4 / 2007

http://i66.photobucket.com/albums/h257/agn...gnie-14/8-3.jpg

http://i66.photobucket.com/albums/h257/agn...gnie-14/9-2.jpg

http://i66.photobucket.com/albums/h257/agnie-14/10.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το Σάββατο 14/4 η εκπομπή "Στην υγειά μας" θα είναι αφιερωμένη στο Θάνο Μικρούτσικο.Τραγουδούν οι Μανώλης Μητσιάς,Γιάννης Κούτρας, Διονύσης Τσακνής, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Χαρούλης, Ρίτα Αντωνοπούλου και Γεωργία Νταγάκη.

Συμμετέχουν επίσης οι Πέμυ Ζούνη, Βούλα Πατουλίδου, Κάτια Γέρου, Φίλιππος Συρίγος, Κώστας Παταβούκας, Νίκος Παπαδογιάννης, Σταύρος Λυγερός.

Share this post


Link to post
Share on other sites

O Θάνος Μικρούτσικος σήμερα στις 11.30μμ στην "Buat Aλ Γκάιντα" του Λ.Λαζόπουλου στον Alpha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tη Δευτέρα 24/12 στις 00.30 το βράδυ στην ΕΤ-3 θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένη παράσταση από το Μύλο της Θεσσαλονίκης , με το Θάνο Μικρούτσικο , τον Μανώλη Μητσιά, το Γιάννη Κούτρα και τη Ρίτα Αντωνοπούλου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια συλλογή με τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο "Ανθολόγιο" από την Sony-Bmg.Η συλλογή, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει και δυο τραγούδια με τη Χάρις Αλεξίου,αρκετά δυσεύρετα σε cd, τα οποία είχαν πρωτοκυκλοφορήσει στο δίσκο "Ελλάς κατόπιν αορτής"

Από το musical.gr

Από τη σειρά ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ της δισκογραφικής εταιριρίας Sony-Bmg που συγκεντρώνει τα καλύτερα και πιο πολυτραγουδισμένα τραγούδια σπουδαίων ερμηνευτών και συνθετών.

Μια «ανθολογία» των καλύτερων στιγμών τους!

Τύπος: Μουσικό CD

ΤΙΤΛΟΣ: ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορία: ΕΝΤΕΧΝΟ - ΕΛΛ. ΣΥΝΘΕΤΕΣ

Ερμηνευτής: ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ

Συνθέτης: ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ

Στιχουργός: ΑΛΚΗΣ ΑΛΚΑΙΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ, ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΑΦΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ

Συμμετοχές: ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΛΗΣ, ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΑΝΤΖΑΣ, ΒΛΑΣΣΗΣ ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ, JULIE MASSINO

Εταιρεία: SONY MUSIC - BMG

Κυκλοφορία: 01/04/2008

A/A ΤΙΤΛΟΣ

1 ΤΟ ΚΑΚΟΗΘΕΣ ΜΕΛΑΝΩΜΑ - Θάνος Μικρούτσικος

2 ΕΡΩΤΙΚΟ (ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ) - Μανώλης Μητσιάς

3 ΜΕΣ ΣΤΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΓΙΟΥ - Μαρία Δημητριάδη

4 ΠΡΩΙΝΗ Η ΒΡΑΔΙΝΗ ΣΕΡΕΝΑΤΑ - Κώστας Κάραλης

5 ΣΚΑΝΤΖΑ - Βλάσης Μπονάτσος

6 ΨΑΞΕ ΣΤ' ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ - Χάρις Αλεξίου

7 ΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ - Χάρις Αλεξίου

8 ΕΝΑΣ ΝΕΓΡΟΣ ΘΕΡΜΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΤΙ - Βλάσης Μπονάτσος

9 ΓΕΝΑΡΗΣ 1904 - Γιώργος Μεράντζας

10 ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ - Κώστας Θωμαϊδης

11 Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΕΝΟΣ ΦΙΛΗΣΥΧΟΥ - Μαρία Δημητριάδη

12 ΑΣΑΝΣΕΡ - Μαρία Δημητριάδη

13 WOMEN IN POWER (ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ) - Julie Massino

http://www.musical.gr/cddetails.php?gui_la...de=886972692227

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...