Bithidalaras

Παντελής Θαλασσινός

144 posts in this topic

Κοίταξα σε όλες τις σελίδες για τους καλλιτέχνες και δεν είδα να έχετε αναφέρει καθόλου τον Παντελή Θαλασσινό! Κατά την άποψή μου, είναι ένας καταπληκτικός τραγουδιστής ο οποίος τιμά με την παρουσία του την ελληνική μουσική! Κάθε του δισκογραφική δουλειά είναι πολύ αξιόλογη, όπως για παράδειγμα το 'Από την Τήλο ως την Θράκη', ή το '’γιος Έρωτας'... Είναι ένας λιτός και δωρικός ερμηνευτής ενώ όπου χρειάζεται βάζει και τα κατάλληλα γυρίσματα στη φωνή του, η οποία κατά την άποψή μου μπορεί να πει πολλά είδη τραγουδιών! Το πιο σημαντικό όμως σε αυτόν τον καλλιτέχνη είναι το γεγονός ότι ανέκαθεν ήταν σεμνός, ποτέ δεν προσπάθησε να επιδειχθεί, ενώ κάθε του επιλογή, είτε αυτή πρόκειται για δίσκο, είτε για συνεργασία-συναυλία είναι προσεγμένη και πολύ ποιοτική! Προσωπικά τον θεωρώ από τους πιο ποιοτικότερους και καλύτερους καλλιτέχνες στις μέρες μας! Επίσης δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι συνθέτει και τραγούδια, και μάλιστα πολύ ωραία! :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bithidalaras συμφωνώ απολύτως μαζί σου .Τον θεωρώ κι εγώ προσωπικά έναν από τους πιο αξιόλογους τραγουδοποιούς αλλά κι έναν από τους πιο εκφραστικούς τραγουδιστές της γενιάς του.Όλες οι δουλειές του είναι αξιόλογες (μου αρέσει ιδιαιτέρως και η τελευταία με τον τίτλο "ΣΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ Τ'ΑΝΟΙΧΤΑ") ενώ τα τραγούδια του , άλλοτε μελαγχολικά , άλλοτε πιο ευχάριστα , πάντα γεμάτα εικόνες, έχουν ένα τρόπο να ταξιδεύουν τον ακροατή με τον καλύτερο τρόπο.

Πιστεύω ακόμα ότι κάποια τραγούδια του όπως ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ και ο "ύμνος" ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ :)

θα μείνουν διαχρονικά και θα ακούγονται για πολλά χρόνια.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πραγματικά παράληψη που δεν είχε αναφερθεί ο Παντελής Θαλασσινός τόσο καιρό εδώ. Από τους πιο αξιόλογους κ διακριτικούς καλλιτέχνες του χώρου!

Δηλώνει πάντα την παρουσία του με ποιοτικές δουλειές και έχει καταφέρει να "ακούγεται" κ να αναγνωρίζεται χωρίς να "φωνάζει" τι, πιο ωραίο !!!!

" Ο Μάρτης , Μάρτης μίλησε και είπε πως θ αργήσει

Έχει ακόμα δυο βροχές και μία να χιονίσει

Ένα δεντράκι τ άκουσε και πήγε να λυγίσει

Του είπε να ΄χει υπομονή, το κρύο να νικήσει

Ότι αργεί κι ότι στη γη είναι βαθιά κρυμμένο

Πάλι στο φως θα βαφτιστεί και θα ΄ρθει ευλογημένο"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πράγματι Θανάση, ο δίσκος 'Στης καρδιάς μου τ' ανοιχτά' είναι καταπληκτικός! Γενικά θα χαρακτήριζα τον Θαλασσινό ως μελαγχολικό τραγουδοποιό, όπως πολύ σωστά τον χαρακτήρισες! Από τα τραγούδια του ξεχωρίζω τα προαναφερθέντα, όπως επίσης το '’γιος έρωτας' και το 'Έλα στης καρδιάς μου τ' ανοιχτά'! Επίσης πρέπει να επισημάνουμε και την αγάπη του στο παραδοσιακό τραγούδι, είτε αυτό πρόκειται για νησιώτικο, όπως π.χ στο 'Απ' την Τήλο ως την Θράκη'(έχει μέσα 6 παραδοσιακά τουλάχιστον), είτε για σμυρναίικο! Π.χ ξεχωρίζω την υπέροχη ερμηνεία του στο 'Ερηνάκι'! Είναι ένας καλλιτέχνης για τον οποίο πρέπει να τρέφουμε μεγάλη εκτίμηση! Εγώ σκεφτόμουνα και μια συνύπαρξη με τον Γιώργο κάποια φορά, αν και είναι δύσκολο... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Εγώ σκεφτόμουνα και μια συνύπαρξη με τον Γιώργο κάποια φορά, αν και είναι δύσκολο... :)

Αυτό θα ήταν πραγματικά υπέροχο...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yπέροχο αλλά δύσκολο.. Δεν ξέρω με ποια αφορμή θα μπορούσαν να βρεθούνε στην ίδια σκηνή.. Ίσως με την Εστουδιαντίνα! Πάντως θα ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεργασίες του Γιώργου, γιατί είναι δύο καλλιτέχνες που ο ένας δύσκολα θα τραγουδούσε τα τραγούδια του άλλου... Νομίζω ότι θα μου φαινόταν παράξενο να λέει ο Νταλάρας το ’ναθεμά σε', και ακόμα πιο παράξενο να τραγουδούσε ο Θαλασσινός το 'Παραπονεμένα λόγια'.. Παρόλα αυτά, αν προσέξουμε το ρεπερτόριό τους δεν είναι ιδιαίτερα διαφορετικό...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Νομίζω ότι θα μου φαινόταν παράξενο να λέει ο Νταλάρας το ’ναθεμά σε',

Aυτό θα ήταν "ευχής έργον".Μακάρι...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο νέο cd του Παντελή Θαλασσινού "ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ" συμμετέχει και η Μαριώ, "χαρίζοντας"

τη φωνή της στη μάνα, στο τραγούδι "Της μάνας η καρδιά"!

Πρόκειται για την ιστορία ενός ερωτευμένου παλικαριού, που η αγαπημένη του του ζητάει σαν απόδειξη της αγάπης του να της πάει την καρδιά της μάνας του.

... Δώσε μου μάνα την καρδιά στα πόδια της ν' αφήσω

Αν είναι γιέ μου για καλό εγώ στην εχαρίζω ...

Κι έτσι της πήρε την καρδιά και χάθηκε στο δρόμο. Μα σε μια πέτρα σκόνταψε και δάκρυσε απ' τον πόνο...

... Κτύπησες μήπως γιόκα μου, ψηλό μου κυπαρίσσι

Γυμνή η καρδιά του μίλησε προτού να ξεψυχήσει ...

Κι όταν έδωσε την καρδιά της μάνας του στην αγαπημένη του...

... μα αυτή καν δεν τον κοίταξε κι άρχισε να γελάει

μήπως θα 'ταν καλύτερο να μου τη φέρεις Μάη ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aπό το Musiccorner:

"Ο Παντελής Θαλασσινός επιστρέφει με νέο δίσκο. «Οι άγγελοι του έρωτα» είναι ο τίτλος του νέου του cd, που κυκλοφορεί από την ΜΒΙ.

Ο Παντελής Θαλασσινός μας χαρίζει 13 ερωτικά τραγούδια που θα αγγίξουν τις ψυχές όλων.

Στους «Αγγέλους του έρωτα», ο Παντελής Θαλασσινός - 14 χρόνια μετά την κοινή απόφαση του συγκροτήματος ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους - ξανασυναντά τον Γιάννη Νικολάου, αυτή τη φορά ως συνθέτη των τραγουδιών του νέου του δίσκου.

Τα τραγούδια υπογράφουν στιχουργικά εκτός του Γιάννη Νικολάου οι Κώστας Φασουλάς, Βαγγέλης Βελώνιας, Λένα Παππά, Alice Tori και Μιχάλης Χουρδάκης - Νίσπιτας.

«Οι άγγελοι του έρωτα» περιέχουν δύο επανεκτελέσεις, «Τα άγρια πουλιά» που είχε ερμηνεύσει ο Βασίλης Σκουλάς, καθώς και το ντουέτο του Γιάννη Νικολάου με τον Κωστή Χρονάκη «Μαντινάδα του φεγγαριού», που αυτή τη φορά το μοιράζεται ο Παντελής Θαλασσινός μαζί με το Γιάννη Νικολάου.

Στο τραγούδι «Της μάνας η καρδιά» συμμετέχει η Αρχοντούλα Σαββιδάκη και η Μαριώ στο ρόλο της μάνας.

Στο τραγούδι «Του' έρωτα» συμμετέχει το κουαρτέτο εγχόρδων CRESENTO.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πρόκειται για καλλιτέχνη που έχει πείσει και τους πιο δύσπιστους τόσο για την εξαιρετική φωνή του όσο και για τις ψαγμένες δουλειές του. Ο Παντελής Θαλασσινός επιστρέφει έχοντας παρέα τον άνθρωπο με τον οποίο πρωτοέγιναν γνωστοί στη δισκογραφία πριν αρκετά χρόνια, ως "Λαθρεπιβάτες"! Ο Γιάννης Νικολάου συναντά ξανά τον Παντελή και του γράφει τα τραγούδια του νέου του δίσκου. Η εποχή των Λαθρεπιβατών βέβαια έχει περάσει ανεπιστρεπτί και για τους δύο οπότε μη περιμένετε να ακούσετε τραγούδια στο στυλ του "απόψε λέω να μη κοιμηθούμε". Ο Παντελής Θαλασσινός αποτελεί πλέον έναν από τους κυριότερους εκφραστές αυτού που ονομάζουμε έντεχνο λαϊκό τραγούδι και σ' αυτό παραμένει πιστός.

Το cd "οι άγγελοι του έρωτα" έχει μερικά εξαιρετικά κομμάτια, ευαίσθητα, κυρίως μελαγχολικά, αλλά με βάθος τόσο στους στίχους όσο και στις μελωδίες. Η χρήση πολλών φυσικών οργάνων, που χαρακτηρίζει τις περισσότερες δουλειές του Θαλασσινού, προσφέρει για μια ακόμα φορά ένα πλούσιο ήχητικό αποτέλεσμα που ολοκληρώνεται με τη μοναδική φωνητική χροιά του τραγουδιστή... Ιδιαίτερη αίσθηση μας έκανε το κομμάτι "της μάνας η καρδιά" με τη συμμετοχή της Μαριώς και της Αρχοντούλας Σαββιδάκη, ενώ και ο Γιάννης Νικολάου συμμετέχει ερμηνευτικά σε ένα ντουέτο με τον Θαλασσινό (του φεγγαριού). Απίστευτη η μουσική του "ένα μόνο με πειράζει" με τη γκάιντα να δίνει ένα ξεχωριστό τόνο, όχι και τόσο συνηθισμένο στα ελληνικά δεδομένα. Στα καλύτερα του album το "ποτέ μου δε μιλώ γι' αυτή" με το οποίο ξεκινά το cd.

Το cd αποτελεί μια έξοχη πρόταση σε όσους ψάχνουν τη μουσική λίγο περισσότερο και φυσικά σε όσους αγαπούν τις παραδοσιακές μελωδίες.

HIGHLIGHTS:

... Ο πλούσιος ήχος απόρροια των πολλών φυσικών οργάνων ...

ΕΝΘΕΤΟ CD:

Τα εξώφυλλα και τα ένθετα των cd του Παντελή Θαλασσινού τείνουν να αποτελέσουν "σχολή"! Τις πολύ όμορφες ζωγραφιές όμως αυτή τη φορά δεν φιλοτέχνησε ο σχεδόν μόνιμος συνεργάτης του Θαλασσινού, Νίκος Γιαλούρης, αλλά η Μίνα Γερασκλή. Στο ένθετο υπάρχουν οι στίχοι των τραγουδιών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:

"Ένα μόνο με πειράζει", "Της μάνας η καρδιά", "Μαράθηκε ο βασιλικός", "Ποτέ μου δε μιλώ γι' αυτή", "Του φεγγαριού" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Όλα μου λένε ο άνθρωπος

μπορεί να τα αντέξει

τον πόνο και τη μοναξιά

αρκεί να το πιστέψει.

Ο χρόνος φέρνει λησμονιά

και τις πληγές μας κλείνει

μα τη δική μου τη πληγή

αγιάτρευτη αφήνει.

Μα εγώ έχω χρόνια να τη δω

χρόνια να της μιλήσω

κι όμως δε μπόρεσα ποτέ

τη σκέψη της να σβήσω"...

(στίχοι: Γιάννης Νικολάου - "Ποτέ μου δε μιλώ γι' αυτή")

Διεύθ. Παραγωγής

Αλέξανδρος Καραμαλίκης

Ενορχήστρωση

Παντελής Θαλασσινός

Γιάννης Νικολάου

Πάρις Περυσινάκης

Τάσος Ζαφειρίου

Σχέδια

Μίνα Γερασκλή

Φωτογραφίες

Κυριάκος Παναγούλης

Artwork

Κώστας Αθανασόπουλος

1 CD 13 Tracks

Διάρκεια CD: 52:28

Τα τραγούδια του cd

01. Ποτέ δε μιλώ γι' αυτή

02. Οι άγγελοι του έρωτα

03. Του έρωτα

04. Ένα μόνο με πειράζει

05. Της μάνας η καρδιά

06. Τ' άγρια πουλιά

07. Του φεγγαριού

08. Παραμύθι

09. Μαράθηκε ο βασιλικός

10. Γλυκοπαραμυθένια

11. Το κρίνο

12. Πικρό τραγούδι

13. Τση πέρδικας

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ήταν καλεσμένοι χθες στο Μελωδία, ο Θαλασινός και ο Νικολάου, όποτε άκουσα αρκετα από τα τραγούδια... με αποτέλεσμα να πάει ο δίσκος ευθίαν στο shopping list μου :music: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Δεκατέσσερα χρόνια μετά τη διάλυση των ιστορικών Λαθρεπιβατών, ο Παντελής Θαλασσινός ξανασυναντά τον Γιάννη Νικολάου και μαζί κάνουν μια δουλειά που δεν θα απογοητεύσει όσους παρακολουθούν την πορεία του, καθώς πρόκειται για μια φροντισμένη κατάθεση η οποία βαδίζει στα γνώριμα μονοπάτια στα οποία έχει στηρίξει όλη τη σόλο πορεία του εδώ και μια δεκαετία.

Παρ όλα αυτά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι οι ’γγελοι Του Έρωτα, όπως και προηγούμενες δουλειές του Θαλασσινού, προασπίζονται μια μορφή τραγουδιού η οποία πατάει γερά στην παραδοσιακή ελληνική μουσική επιχειρώντας να επαναφέρει τις θεματικές της (με «έντεχνο» περιτύλιγμα) σε μια σύγχρονη πραγματικότητα, με την οποία φοβάμαι όμως πως δεν υπάρχει άμεση και βιωματική σχέση. Δυσκολεύομαι ας πούμε να φανταστώ γιατί χρειαζόμαστε σήμερα ένα τραγούδι για ένα παλικάρι που αγάπαγε μια όμορφη κυρά και αυτή του ζήτησε ως απόδειξη πόθου την καρδιά της μάνας του (Της Μάνας), όσο ωραία και αν δίνεται αυτό. Όπως δυσκολεύομαι να επικοινωνήσω και με τραγούδια όπου αποκαλούν την ερωμένη «πέρδικα» (Της Πέρδικας) ή όπου ο εραστής χάνεται από μια σαϊτιά προερχόμενη από τις πολεμίστρες ενός κάστρου (Παραμύθι). Όχι γιατί αυτές καθαυτές οι λέξεις και καταστάσεις είναι ενοχλητικές, αλλά γιατί δεν βλέπω τον λόγο να μην αναζητηθούν απευθείας στα δημοτικά τραγούδια αντί για τη δουλειά ενός τραγουδοποιού δραστηριοποιούμενου στο σήμερα.

Οφείλω πάντως να παραδεχτώ ότι ο Παντελής Θαλασσινός υπερασπίζεται τις επιλογές του πετυχημένα - δίνοντας ερμηνείες μεστές από χρώμα και συναίσθημα - όπως και ότι μερικά από τα τραγούδια είναι όντως αξιόλογα και συμπαθή, όπως π.χ. το Ποτέ Μου Δε Μιλώ Γι Αυτή, ή το Του Έρωτα. Πιστεύω όμως γενικά, ασχέτως των παραπάνω ενστάσεών μου οι οποίες σε έναν βαθμό είναι και ζήτημα προσωπικού γούστου, ότι ο νεοπαραδοσιακός ορίζοντας αυτός δοκιμάστηκε και εξαντλήθηκε και είναι ίσως καιρός ένα ταλέντο σαν αυτό του Θαλασσινού να αναζητήσει και άλλες, πιο σύγχρονες διαδρομές. Γιατί, μιας και θυμηθήκαμε τους Λαθρεπιβάτες, χρειαζόμαστε και σήμερα τραγούδια με την προβληματική του Απόψε Λέω Να Μην Κοιμηθούμε, το οποίο ακόμα ακούγεται και αγαπιέται. Ποιο άραγε από τα τραγούδια των Αγγέλων Του Έρωτα θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα ανάλογο status δεκαπέντε-είκοσι χρόνια αργότερα; '' ΠΗΓΗ: www.avopolis.gr!

Η συγκεκριμένη κριτική δε μου άρεσε σε γενικές γραμμές, κυρίως γιατί λέει μια μεγάλη αλήθεια όταν αναφέρει ότι καλά τα παραδοσιακά μεν, αλλά δεν έχουν απήχηση ούτε αγγίζουν τους περισσότερους δε.. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Στο νέο cd του Παντελή Θαλασσινού "ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ" συμμετέχει και η Μαριώ, "χαρίζοντας"

τη φωνή της στη μάνα, στο τραγούδι "Της μάνας η καρδιά"!

Πρόκειται για την ιστορία ενός ερωτευμένου παλικαριού, που η αγαπημένη του του ζητάει σαν απόδειξη της αγάπης του να της πάει την καρδιά της μάνας του.

... Δώσε μου μάνα την καρδιά στα πόδια της ν' αφήσω

Αν είναι γιέ μου για καλό εγώ στην εχαρίζω ...

Κι έτσι της πήρε την καρδιά και χάθηκε στο δρόμο. Μα σε μια πέτρα σκόνταψε και δάκρυσε απ' τον πόνο...

... Κτύπησες μήπως γιόκα μου, ψηλό μου κυπαρίσσι

Γυμνή η καρδιά του μίλησε προτού να ξεψυχήσει ...

Κι όταν έδωσε την καρδιά της μάνας του στην αγαπημένη του...

... μα αυτή καν δεν τον κοίταξε κι άρχισε να γελάει

μήπως θα 'ταν καλύτερο να μου τη φέρεις Μάη ...

’κουσα σήμερα τον δίσκο.Είναι εξαιρετικός.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο τραγούδι είναι ότι πιο συγκλονιστικό έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια.Πραγματικά τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν τα συναισθήματα....

Ακούστε το...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Παντελής Θαλασσινός είναι ένας από τους λίγους νεότερους τραγουδοποιούς που έχω τοποθετήσει μόνιμα στην παρέα των πολύ άξιων καλλιτεχνών. Πριν από λίγες ημέρες αγόρασα τον τελευταίο του δίσκο Οι άγγελοι του έρωτα σε τραγούδια του Γιάννη Νικολάου, μαζί με τα δύο cd του Μίκη Θεοδωράκη (Η ερημιά, Δες τι λαμπρό φεγγάρι). Με εξαίρεση το τελευταίο, το οποίο πρόλαβα και άκουσα και ήδη περιέγραψα, τα άλλα δύο λόγω προβλημάτων, δεν τα είχα ακούσει μέχρι πριν από λίγο. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρόκειται για μία εξαιρετική μουσική δημιουργία. Ο Θανάσης ήδη το σημείωσε και συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Έχουμε να κάνουμε με ένα κράμα όμορφης μουσικής με εξαιρετικό στίχο που και τα δύο μαζί φτιάχνουν πολύ όμορφα τραγούδια. Τραγούδια που με τη φωνή του Θαλασσινού μπορούν να μας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές.

Διάβασα σην παρουσίαση του avopolis.gr που μεταφέρθηκε εδώ,

ο νεοπαραδοσιακός ορίζοντας αυτός δοκιμάστηκε και εξαντλήθηκε και είναι ίσως καιρός ένα ταλέντο σαν αυτό του Θαλασσινού να αναζητήσει και άλλες, πιο σύγχρονες διαδρομές
περί "δημοτικίστικων" τραγουδιών στη δουλειά αυτή ή περί στιχουργικών ιστοριών που δεν ταιριάζουν στο σύγχρονο της εποχής μας και άλλα τέτοια. Εδώ θα με βρει αντίθετη ο συντάκτης του άρθρου και θα πω ότι τα νοήματα και τα συναισθήματα μέσα από τη μουσική και την ποίηση δεν έχουν εποχές. Αν κάποιος δει π.χ. μέσα στην ... "καρδιά της μάνας" θα βρει και τη δική μας εποχή. Όσον αφορά το παραδοσιακό τραγούδι, κι αυτό πέρασε από την κάθε εποχή και εμπλουτίστηκε. Κάποια τραγούδια της δημοτικής μας παράδοσης κάποτε υπήρξαν κι αυτά "νεοπαραδοσιακά" κι όμως ζουν ακόμη.

Για να επιστρέψουμε στο δίσκο, τη μουσική των τραγουδιών έχει γράψει ο Γιάννης Νικολάου. Στους δύο "λαθρεπιβάτες" ανήκει η ενορχήστρωση, ενώ και οι δύο μετέχουν και στη μουσική παίζοντας κιθάρες. Οι στίχοι εκτός από το Γιάννη Νικολάου ανήκουν και στους Λένα Παππά, Βαγγέλη Βελώνια, Alice Tori, Κώστα Φασουλά, Μιχάλη Νίστιτα Χουρδάκη. Συμμετέχουν ακόμη η Μαριώ, η Αρχοντούλα Σαββιδάκη και ο Γιάννης Νικολάου.

Συγκλονιστικό το τραγούδι Η καρδιά της μάνας με τη Μαριώ στο ρόλο της μάνας. Πολύ όμορφη και η επανεκτέλεση της μαντινάδας του φεγγαριού που σ΄εμένα αρέσει πολύ. Με ένα πρώτο άκουσμα ξεχώρισα τα τραγούδια Οι άγγελοι του έρωτα, Του έρωτα, Γλυκοπαραμυθένια. Πολύ όμορφο επίσης και το εξώφυλλο, όπως και το φυλλάδιο που εσωκλείεται στη συσκευασία, με τους στίχους των τραγουδιών.

Αξίζει να αγοράσει κανείς και να στηρίξει αν θέλετε, το συγκεκριμένο δίσκο. Νομίζω πως θα μαγευτεί ... :razz:;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παράταση για Θαλασσινό - Νικολάου...

Παράταση πήραν οι εμφανίσεις του Παντελή Θαλασσινού στην Χ έδρα, ύστερα από παράκληση των θαυμαστών του, που δεν κατάφεραν να τον ακούσουν, αφού ...δεν "χώρεσαν" στην κατάμεστη μουσική σκηνή!

Έτσι, ο Παντελής Θαλασσινός θα συγκατοικεί και θα μοιράζεται το "ενοίκιο" στην Χ ΕΔΡΑ με τον πρώην "Λαθρεπιβάτη" και συνεργάτη του Γιάννη Νικολάου, για μερικές ακόμα εμφανίσεις, στις 7, 8, 14 και 15 Φεβρουαρίου...

Ο αγαπητός τραγουδοποιός ανανεώνει το ραντεβού με τους φίλους του, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και νέα από την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο "Οι άγγελοι του Έρωτα".

14 χρόνια, μετά την κοινή απόφαση του συγκροτήματος "ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ" να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους, ο Παντελής Θαλασσινός συναντά ξανά τον Γιάννη Νικολάου επί σκηνής, αλλά και ως συνθέτη των τραγουδιών του νέου του δίσκου.

Στην Χ ΕΔΡΑ, σε ένα κλίμα όπου κοινό και μουσικοί γίνονται ένα, ερμηνεύουν τραγούδια που εντάσσονται μέσα στην κοινή τους αισθητική και άποψη, πέρα από προκατασκευασμένες συνταγές καθώς και τραγούδια από την εποχή των "Λαθρεπιβατών".

Παίζουν οι μουσικοί : Πάρις Περισυνάκης (λύρα, κιθάρα, μπουζούκι, λαούτο), Τάσος Ζαφειρίου (κιθάρα, τζουρά), Δημήτρης Εμμανουήλ (κρουστά) και Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο).

Χ ΕΔΡΑ : Ελευθερίου Βενιζέλου 235/ Ν. Σμύρνη

Τηλ. : 210 - 9849101

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα στο ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ ήταν καλεσμένοι όλοι οι παραπάνω καλλιτέχνες...

:D Μια ερώτηση θέλω να κάνω. Είπε ο Θαλασσινός ένα τραγούδι του Περισυνάκη (σύνθεση) σε στίχους του Κ. Φασουλα, αν δεν κάνω λάθος, το οποίο είπαν ότι πρώτη εκτέλεση έχει κάνει ο Κραουνάκης. Εξαιρετική μελωδία με τρομερά γυρίσματα που θα ταίριαζαν τόσο πολύ στον Νταλάρα!

Ξέρει κανείς ποιο είναι και από πού??? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυστυχώς Μάρω δεν είδα την εκπομπή λόγω μαθημάτων... Αυτό που λες επαληθεύει την άποψή μου ότι μια συνεργασία Νταλάρα-Θαλασσινού θα ήταν καταπληκτική!! Οι δυο αγαπημένοι μου να τραγουδάνε τα Σμυρναίικα τραγούδια και το 'Ανάθεμά σε'... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν άκουγες και αυτό που λέω, θα συμπεριλαμβανόταν σίγουρα στα 2 παραπάνω τραγούδια που ονειρεύεσαι!

Μπράβο στον Περισυνάκη που το έγραψε, ο οποίος, να σημειίωσω, ότι είναι πολύ καλός οργανοπαίχτης. Τον είδα φέτος με τον Πασχαλίδη και τον Σκουλά... Είναι τόσο ωραίο να βλέπεις νέα παιδιά με ταλέντο...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόν, το τραγούδι που άκουσες πρέπει να είναι στο cd 'Στου ονείρου την αυλή'. Σε αυτό συμμετέχουν οι: Σταμάτης Κραουνάκης, Παντελής Θαλασσινός, Μελίνα Κανά, Παντελής Θεοχαρίδης, Παναγιώτης Λαλέζας, Νανά Μπινοπούλου, Κώστας Παυλίδης, Haig Yazdjian! Όλα τα τραγούδια είναι σε μουσική Περυσινάκη, ενώ τους στίχους υπογράφει μεταξύ άλλων και ο Κ. Φασουλάς!!

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Σήμερα στο ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ ήταν καλεσμένοι όλοι οι παραπάνω καλλιτέχνες...

Υπέροχο αφιέρωμα.

Και τα τραγούδια που ακούστηκαν:

1)Ποτέ μου δε μιλώ γι'αυτήν

2) Η καρδιά της μάνας

3)Τ'άγρια πουλιά

4)Τα Σμυρνέικα τραγούδια

5)Τυφλές ελπίδες

6)Του φεγγαριού (μαζί με τον Γ.Νικολάου)

7)Δε φταίω εγώ που μεγαλώνω

8)Του Αυγούστου η φωτιά (Γ.Νικολάου)

9)Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε

10)Ανησυχώ (Γ.Νικολάου)

11)Ανάθεμά σε

12)Ένα μόνο με πειράζει

13)Εισητήριο στην τσέπη σου

14)Τραγούδι από το cd του Π.Περυσινάκη

15)Ίχνος (Γ.Νικολάου)

16)Δυο μαύρα βότσαλα

17)Μενεξέδες και ζουμπούλια (Τάσος Ζαφειρίου)

18)Ανέκδοτο τραγούδι Π.Θαλασσινού

("Σταλαγματιές τα μάτια σου που στάξαν οι Αγγέλοι...")

19)Καράβια Χιώτικα

20)Κράτα για το τέλος

Share this post


Link to post
Share on other sites
14)Τραγούδι από το cd του Π.Περυσινάκη

...δε με βοηθάς Θανάση... δε με βοηθάς!! :D Με βλέπω στο Μετρόπολις τελικά...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Λοιπόν, το τραγούδι που άκουσες πρέπει να είναι στο cd 'Στου ονείρου την αυλή'. Σε αυτό συμμετέχουν οι: Σταμάτης Κραουνάκης, Παντελής Θαλασσινός, Μελίνα Κανά, Παντελής Θεοχαρίδης, Παναγιώτης Λαλέζας, Νανά Μπινοπούλου, Κώστας Παυλίδης, Haig Yazdjian! Όλα τα τραγούδια είναι σε μουσική Περυσινάκη, ενώ τους στίχους υπογράφει μεταξύ άλλων και ο Κ. Φασουλάς!!

:D

Γιατί δεν σε βοηθάω;Αυτό είναι το cd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να μια φορά(μάλλον και η τελευταία...) που σε πρόλαβα Θανάση... :D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Λοιπόν, το τραγούδι που άκουσες πρέπει να είναι στο cd 'Στου ονείρου την αυλή'. Σε αυτό συμμετέχουν οι: Σταμάτης Κραουνάκης, Παντελής Θαλασσινός, Μελίνα Κανά, Παντελής Θεοχαρίδης, Παναγιώτης Λαλέζας, Νανά Μπινοπούλου, Κώστας Παυλίδης, Haig Yazdjian! Όλα τα τραγούδια είναι σε μουσική Περυσινάκη, ενώ τους στίχους υπογράφει μεταξύ άλλων και ο Κ. Φασουλάς!!

:D

Γιατί δεν σε βοηθάω;Αυτό είναι το cd.

:blush::blush::blush: Sorry..... :D:blush:

Η συγνώμη δεν είναι για σένα λατρεία μου, αλλά για τον Bithidalara που δεν είδα τη δημοσίευσή του.... :blush:;) Ευχαριστώ!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...