Bithidalaras

Ο Γιώργος Νταλάρας στο ''Όλα 9''

152 posts in this topic

Εγώ πιστεύω πως το μόνο καλό που βγήκε απο αυτήν την εκπομπή είναι οτι δραστηριοποιήθηκαν ξανά πολλά μέλη του φόρουμ!!

Καλό είναι βέβαια, τα μέλη αυτά, να μας λένε την γνώμη τους και στις καλές επιλογές του Γ.Νταλάρα. Όχι μόνο όταν δεν μας αρέσει κάτι. ;)

Τώρα Αποστολη συμφωνώ κι εγώ μαζί σου... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Καλό είναι βέβαια, τα μέλη αυτά, να μας λένε την γνώμη τους και στις καλές επιλογές του Γ.Νταλάρα. Όχι μόνο όταν δεν μας αρέσει κάτι. ;)

Ακριβώς αυτό που ήθελα να πω.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την ίδια σκέψη έκανα.

Μερικοί θυμούνται το forum μόνο όταν πρόκειται να κατηγορήσουν...

Σεβαστές βέβαια όλες οι απόψεις αλλά αυτή η στάση μόνο εμπάθεια δείχνει και τίποτα άλλο...

Ευχαριστούμε κύριοι για τις απόψεις σας...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω ότι καλλιτέχνες, όπως Ήταν ο Γ. Νταλάρας, με μεγάλη συνεισφορά στην τέχνη δεν έχουν ανάγκη ανάγκη από αλλαλάζοντα πλήθη και οπαδούς που σπεύδουν να προκαταλάβουν τις προθέσεις του.

Τέλος οι παρακάτω στίχοι είναι εξαιρετικά αφιερωμένοι στον Γ. Νταλάρα και στους σπεύδοντες να δικαιολογήσουν την στάση του:

Για μένα ο δρόμος είναι δρόμος στον εαυτό σου έτσι λες

τι πα να πει βρωμιά και τρόμος κατήφορος και προσβολές

Για σένα ο δρόμος είναι δρόμος τι πα να πει είναι στραβός

ποιο θα 'ναι το φινάλε όμως δε το μαντεύεις ακριβώς........

Share this post


Link to post
Share on other sites
Την ίδια σκέψη έκανα.

Μερικοί θυμούνται το forum μόνο όταν πρόκειται να κατηγορήσουν...

Σεβαστές βέβαια όλες οι απόψεις αλλά αυτή η στάση μόνο εμπάθεια δείχνει και τίποτα άλλο...

Ευχαριστούμε κύριοι για τις απόψεις σας...

Αφού συμφωνήσω, θα πω πως στην χτεσινή εκπομπή ακούστηκε από τον Γ.Νταλάρα κάτι πολύ σοβαρό. Εξηγεί -ως έναν βαθμό- την παρουσία του στην εκπομπή. Μίλησε σχετικά με τα προβλήματα της δισκογραφίας, την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει και τα σχετικά με την διανομή cd από τις εφημερίδες. Ειλικρινέστατα, ανέφερε πως ο λόγος της παρουσίας του στην εκπομπή ήταν αυτός.

Όσον αφορά στην εκπομπή, προσαρμόστηκε και σεβάστηκε τους καλεσμένους ,φάνηκε όμως πως ο Νταλάρας έκανε χάρη και πήγε στην εκπομπή. Και δεν πιστεύω πως πρόσφερε κάτι παραπάνω στον Νταλάρα. Δεν τον μείωσε κιόλας. Εκείνος που μου έκανε εντύπωση ήταν ο Ελευθερίου. Τέτοια άνεση με τον χώρο! Με εξέπληξε! ;)

Εν κατακλείδι, και σε αναφορά με κάποια άλλα δισκογραφικά δείγματα κι επειδή ο ίδιος ο Γιώργος έχει αναφέρει πως ''όλοι βάλαμε νερό στο κρασί μας λόγω των συνθηκών'', να πω πως με ενδιαφέρει ο κορυφαίος Νταλάρας να μην στέκεται τόσο στην όποια επικαιροποίηση του ονόματός του (καλό κι αυτό βέβαια για να μπορεί να περνάει κι άλλες δουλειές) όσο στην διαχρονικότητα που κουβαλά αυτό το σπουδαίο όνομα και η μεγάλη πορεία που έχει διανύσει. Όμοιά της δεν υπάρχει. Και είμαι κατηγορηματική σε αυτό. Κανένας δεν έχει κάνει όσα ο Νταλάρας. Κανένας! Δεν υπήρξε κι ούτε θα υπάρξει! Κι ας λένε ό,τι θέλουν οι άλλοι.Εγώ νιώθω ανίκανη και ''μικρή'' να κατευθύνω.

Δεν με ''χάλασε'' ,λοιπόν, η χτεσινή εκπομπή αλλά δεν μπορώ να πω πως τρελάθηκα κιόλας. Κι επιπλέον δεν θα μιλήσω για ξεφτίλα γιατί δεν ήταν. Ταπεινή μου γνώμη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ αστείο αυτό με τον δικτάτορα :lol:

Όχι και πολιτικό λόγο ο Ομπάμα! Τι ήταν αυτό πάλι; Ολόκληρος Νταλάρας να έχει τέτοια άποψη για κάτι τόσο προφανές; Αυτός ανέλυε την κατάσταση πάντα πιο βαθιά. Τι έπαθε τώρα με τον Ομπάμα; Εκτός κι αν φταίει ο τρόπος που πήραμε οι τηλεθεατές την απάντηση.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χωρίς να θέλω να κάνω πολιτική ανάλυση, πιστεύω οτι ο Obama στις ομιλίες του έχει πιο ουσιαστικό πολικό λόγο από τον προηγούμενο πρόεδρο-κεφτέ. Γενικά συντάσσομαι με την άποψη του Γ.Νταλάρα σε αυτά που ανέφερε!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Πρέπει να ομολογήσω πως τούτη τη στιγμή που συντάσσω αυτό το post είμαι πολυ συγκινημένος. Και η συγκίνησή μου προκύπτει από το γεγονός πως οι πνευματικοί ταγοί αυτής της κοινωνίας, εκείνοι που αντιλαμβάνονται την βαρία ευθύνη που τους αναλογεί γα να πανε μπροστά την κοιινωνία και την τέχνη, αποφάσισαν να εκτεθούν στην δημοσιότητα και να καθοδηγήσουν τον λαό τους! Και μην τους παρεξηγείτε που όλο το προηγούμενο διάστημα που οι νέοι βρίσκονταν στους δρόμους εκείνοι δεν ενεφανίσθησαν. Διότι σε εμένα, είναι απόλυτα αντιληπτό ότι οι καλλιτέχνες αυτού του βεληνεκούς δεν έχουν πάντα τον χρόνο να ασχοληθούν με τέτοια γεγονότα μιας και είναι προσηλωμένοι στο θεάρεστο έργο τους και τον θείο Χρήστο (Λαμπράκη). Επίσης δεν πρέπει να μας διαφεύγει η εν δυνάμει συνεισφορά τους στην πνευματική αφύπνιση της Σασας Μπάστα και της Όλγας Φαρμάκη. Τέλος, θέλω να καθησυχάσω τους προλαλήσαντες που θεώρησαν την εμφάνιση του Νταλάρα στο ΟΛΑ αντιφατική με την προηγούμενη στάση του και να τους επισημάνω ότι η παρουσία του στην προαναφερθείσα εκπομπή συντείνει στην δαμόρφωση ξεκάθαρης άποψης σχετικά με το στήσιμο των μοντέλων και τις ενδυματολογικές τους προτιμήσεις κατά τρόπο ανάλογο που η παρουσία του στην Αρένα του δίδαξε τις δυνατότητες λικνίσματος των νεαρών Ξέκωλων κορασίδων...

Ε,ρε ψυχιατρο που χρειαζονται καποιοι εδω μεσα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ την άποψή μου για την εκπομπή την εξέφρασα παρπάνω.Αφού είδα ένας σημαντικό μέρος της μπορώ να πω ότι εξελίχθηκε όπως την περίμενα.Προφανώς δεν ήρθε ούτε η συντέλεια ούτε η καταστροφή του Νταλάρα.Ήταν μια εκπομπη ακριβώς όπως και οι άλλες του Αναστασιάδη με τη μόνη διαφορά ότι καλεσμένος ήταν ο Νταλάρας.Ούτε το ύφος άλλαξε ούτε το ο,τιδήποτε.Και αναμενόμενο.Ο Αναστασιάδης από τη μεριά του έκανε αυτό που κάνει πάντα και καλά έκανε.Αυτή είναι η δουλειά του.Τώρα αν ο Νταλάρας θα αισθανόταν ικανοποιημένος όταν μιλάει για την εμπειρία του από την πρώτη γνωριμία με τον Καζαντζίδη να πέφτουν καπάκι τα βιντεάκια με ανθρώπους που κάνουν ό,τι να'ναι,αυτό ας το κρίνει ο ίδιος.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Πρέπει να  ομολογήσω πως τούτη τη στιγμή που συντάσσω αυτό το post είμαι πολυ συγκινημένος. Και η συγκίνησή μου προκύπτει από το γεγονός πως οι πνευματικοί ταγοί αυτής της κοινωνίας, εκείνοι που αντιλαμβάνονται την βαρία ευθύνη που τους αναλογεί γα να πανε μπροστά την κοιινωνία και την τέχνη, αποφάσισαν να εκτεθούν στην δημοσιότητα και να καθοδηγήσουν τον λαό τους! Και μην τους παρεξηγείτε που όλο το προηγούμενο διάστημα που οι νέοι βρίσκονταν στους δρόμους εκείνοι δεν ενεφανίσθησαν. Διότι σε εμένα, είναι απόλυτα αντιληπτό ότι οι καλλιτέχνες αυτού του βεληνεκούς δεν έχουν πάντα τον χρόνο να ασχοληθούν με τέτοια γεγονότα μιας και είναι προσηλωμένοι στο θεάρεστο έργο τους και τον θείο Χρήστο (Λαμπράκη). Επίσης δεν πρέπει να μας διαφεύγει η εν δυνάμει συνεισφορά τους στην πνευματική αφύπνιση της Σασας Μπάστα και της Όλγας Φαρμάκη. Τέλος, θέλω να καθησυχάσω τους προλαλήσαντες που θεώρησαν την εμφάνιση του Νταλάρα στο ΟΛΑ αντιφατική με την προηγούμενη στάση του και να τους επισημάνω ότι η παρουσία του στην προαναφερθείσα εκπομπή συντείνει στην δαμόρφωση ξεκάθαρης άποψης σχετικά με το στήσιμο των μοντέλων και τις ενδυματολογικές τους προτιμήσεις κατά τρόπο ανάλογο που η παρουσία του στην Αρένα του δίδαξε τις δυνατότητες λικνίσματος των νεαρών Ξέκωλων κορασίδων...

Ε,ρε ψυχιατρο που χρειαζονται καποιοι εδω μεσα.....

Αγαπητή gogo, θα ήμουν ο τελευταίος που θα πρόβαλε αντιρρήσεις στην επίκληση της επιστημονικής γνώσης για την ερμηνεία των συμπεριφορών. Ωστόσο νομίζω ότι δεν πρέπει να τίθενται περιορισμοί στις ειδικότητες των επιστημόνων που καλούνται να αποφανθούν. Για παράδειγμα εμένα θα με ενδιέφερε η άποψη ενός ειδικού που θα μας διαφώτιζε σχετικά με την επίδραση της προ-κλιμακτηριακής και κλιμακτηριακής περιόδου στην αντιληπτική ικανότητα του ατόμου......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε,ρε ψυχιατρο που χρειαζονται καποιοι εδω μεσα.....

Αγαπητή gogo νομίζω πως το σχόλιό σου που αφορούσε το post του μέλους scientist ήταν εντελώς λανθασμένο και άστοχο. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του είτε σου αρέσει είτε όχι. Εδώ είναι φόρουμ ιδεών, συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τον Γιώργο Νταλάρα αλλά και τη μουσική γενικότερα. ΔΕΝ είναι χώρος ύμνων και διθυράμβων. ΟΛΕΣ οι γνώμες είναι σεβαστές αρκεί να γράφονται με κόσμιο τρόπο και ο Scientist δεν θεωρώ οτι ξέφυγε απο τα όρια του κόσμιου. Απλώς έχει δικό του τρόπο γραψίματος.

Αυτό όμως ή το ότι διαφωνούμε δεν είναι λόγος για να γράφουμε τέτοια πραγματα που μειώνουν άλλα άτομα. :confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 σχόλια από blog, τα βάζω με την απαραίτητη για μένα διευκρίνιση ότι δεν εκφράζουν τη γνώμη μου, ειδικά το 3ο. :confused:

http://ourgreektv.blogspot.com/2009/01/blo...g-post_706.html

http://periousios.blogspot.com/2009/01/blo...-post_6558.html

http://prezatv.blogspot.com/2009/01/star.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όχι, Θοδωρή, είναι ΚΑΙ χώρος ύμνων και διθυράμβων! Κι εγώ θεωρώ πως κάποιοι ξέφυγαν από την θεμιτή κριτική.Μπορεί η Γωγώ να έπρεπε να αποφύγει κάτι τόσο αιχμηρό, βέβαια. Ίσως...Ο Νταλάρας εδώ και 40 χρόνια μάτωσε κυριολεκτικά, εργάστηκε όσο κανείς άλλος συνάδελφός του και προσέφερε τα μέγιστα στον χώρο του!! Τα μέγιστα!Το forum είναι χώρος εποικοδομητικής συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων, κριτικής αλλά είναι και χώρος διθυράμβων. Όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί του πρέπουν. Κι αν ακούστηκαν κριτικές για το τελευταίο δισκογραφικό του πόνημα, αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει κάνει υπέροχα πράγματα ακόμα και φέτος. Χρειάζεται να τα απαριθμήσουμε; Είναι πολλά και δισκογραφικά και συναυλιακά.Και δεν μπορεί κανείς μας ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ εδώ μέσα να του κουνά το δάχτυλο για να τον επαναφέρει στην τάξη (όπως την εννοεί ο καθείς). Εδώ δόθηκε από όλους μας-κατά την γνώμη μου- μεγαλύτερη σημασία από ό,τι έπρεπε. Τρεις σελίδες πριν καν προβληθεί η εκπομπή. Λες κι έκανε το μεγαλύτερο αμάρτημα. Λες και ξεπούλησε τα ιερά και τα όσια του τραγουδιού. Συγχωροχάρτι δεν δίνει κανείς στον Νταλάρα, τον περιμένουν πολλοί στην γωνία εδώ και τριάντα πέντε χρόνια. Εγώ διαχωρίζω την θέση μου από τις κριτικές ''σταυρώστε τον'' για μια εκπομπή. Την κριτική υπάρχουν πολλοί τρόποι να την ασκήσει κανείς και πολλοί την ασκούν με κόσμιο τρόπο (και σε αυτό το topic) αλλά δεν δέχομαι αφορισμούς. Δεν δέχομαι πως από μια εκπομπή που δέχτηκε να πάει αυτοαναιρείται.Κι αν φαίνομαι εγώ πολλές φορές ''σκληροπυρηνική οπαδός του Νταλάρα'', εγώ την ίδια στιγμή μπορώ να του ασκώ κριτική για θέματα πολύ σοβαρότερα από μία εκπομπή. Ακόμα κι αν συναισθηματικά αυτό με γονατίζει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και κάτι ακόμα: γιατί δεν κάνουμε μια δημοσκόπηση για το ποια εκπομπή και σε ποιο δημοσιογράφο θέλουμε να πάει; Σας πληροφορώ πως άκρη δεν θα βγάλουμε! Είμαστε Έλληνες κι ο κάθε Έλληνας έχει και μια εμπεριστατωμένη άποψη. Δεν κάνω πλάκα. Σε ποια εκπομπή θα μπορούσε να πάει και θα θέλατε; Εγώ -αυτή την περίοδο-σε όλες θα ήθελα. Θα ήθελα να ακούσω τον πολιτικό του λόγο, την μουσική του θέση τώρα, τις σκέψεις του. Έχω ανάγκη να τον ακούσω να καταθέτει την γνώμη του.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διαφωνώ και το ξέρεις. Αλλά δεν εννούσα οτι απαγορεύονται οι διθύραμβοι.

Αυτό που εννοούσα είναι οτι εκτός που τους διθυράμβους, θα πρέπει να δεχόμαστε και την κριτική. Τέλος. Δεν το συζητάω αυτό. Δεν το διαπραγματεύομαι.

Στην τελική δε με νοιάζει που θα πάει, αλλά όχι και όποιος λεει κάτι που μας ενοχλεί να του λέμε οτι θέλει ψυχίατρο... :confused::music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θεωρείς δηλαδή πως ανήκουν στο πεδίο της κριτικής κάποια πράγματα που γράφτηκαν εδώ; Λυπάμαι αλλά μόνο κριτική δεν είναι. Κι αυτό δεν το διαπραγματεύομαι εγώ!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κριτική είναι Ελίνα. Τίποτα περισσότερο. Δημόσιο πρόσωπο είναι και μπορεί όποιος θέλει να τον κριτικάρει...

Εγώ το διαπραγματεύομαι κι ας μην θέλεις να το διαπραγματεύεσαι. Θα το διαπραγματευθείς με το ζόρι :confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τότε, Θοδωρή μου, έχουμε διαφορετική θεώρηση όσον αφορά στην έννοια της κριτικής. Π.χ. όταν το 1989 βάζαν κάποιες εφημερίδες την γυμνόστηθη Λιάνη -αργότερα Παπανδρέου, βγαίναν αργότερα τα ανδρείκελα της δημοσιογραφίας και λέγαν κριτική ήταν.

Και για να καταλήξω, γιατί δεν σκοπεύω να επανέλθω εδώ: θεωρώ πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να προσέχουμε τον δημόσιο λόγο μας. Επιπλέον, με το πρόσχημα της ανωνυμίας δεν μπορούμε να βρίζουμε έναν άνθρωπο εγνωσμένου κύρους και προσφοράς.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Π.χ. όταν το 1989 βάζαν κάποιες εφημερίδες την γυμνόστηθη Λιάνη -αργότερα Παπανδρέου, βγαίναν αργότερα τα ανδρείκελα της δημοσιογραφίας και λέγαν κριτική ήταν.

Σε αυτό συμφωνώ κι εγώ. Δεν μπορείς τον εξευτελισμό κάποιου να τον ονομάζεις κριτική. Αλλά δε νομίζω οτι έγινε κάτι παρόμοιο σε αυτό το topic...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά ηρεμήστε..... και να τα βλέπουμε απο την άλλη όλα καλώς καμωμένα και με έτοιμη πάντα μια δικαιολογία στο τέλος θα καταντήσουμε γραφικοί.... :confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ποιος τα βλέπει όλα καλώς καμωμένα; Και τον δικαιολογώ εγώ ή κάποιοι άλλοι; Είμαστε σε ένα forum που είναι αφιερωμένο στον Νταλάρα. Θα συζητήσουμε, θα διαφωνήσουμε ,θα συμφωνήσουμε. Θα κριτικάρουμε αλλά όχι κι έτσι. Πολύ κακό για το τίποτα.Ρασουλιάζουμε εμείς. Μετεγγραφή forum.

Θα παραπέμψω σε άλλα topic για να αντικρούσω την οπτική του καλώς καμωμένα. Και είναι συζητήσεις με λόγο και ουσία. Και σας πληροφορώ πως είναι από τις σελίδες που η κριτική περισσεύει. Που μπαίνουν links που τον βρίζουν (και καλά κάνουν και μπαίνουν).

Κι επειδή κουράστηκα κι έχω κι ένα ραντεβού (αυτός θα την πληρώσει τώρα) σταματώ και δεν επανέρχομαι. Γιατί δεν σκοπεύω να το φτάσω το topic στις 10 σελίδες. :confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites
(αυτός θα την πληρώσει τώρα)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Τον καημένο!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...