Sign in to follow this  
Followers 0
Irina S.

ΔΡΟΜΟΙ, ET-1, Δευτέρα 02/01/2006, 00:00

31 posts in this topic

ΔΡΟΜΟΙ, ET-1, Δευτέρα 02/01/2006, 00:00

Ο ’ρης Σκιαδόπουλος παρουσιάζει τα πρόσωπα μέσα από τις διαδρομές, που σημάδεψαν τη ζωή και την καριέρα τους.

Δείτε σήμερα: "Γιώργος Νταλάρας"

Σε μια από τις μοναδικές στιγμές εξομολόγησης, πλαισιωμένος από δουλειές που μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσιαστεί στην τηλεόραση ο Γιώργος Νταλάρας φιλοξενείται στην εκπομπή.

Ο Γιώργος Νταλάρας, ένας αδιαμφισβήτητος σταρ, που πολλές φορές έχει γίνει αντικείμενο αμφιλεγόμενης κριτικής όχι για τις ερμηνευτικές του δυνατότητες αλλά για την κοινωνική παρουσία του, μιλάει για όλους και για όλα.

Ο τραγουδιστής που από φτωχόπαιδο της Κοκκινιάς εξελίχθηκε στον πιο σημαντικό λαϊκό ερμηνευτή των τελευταίων δεκαετιών, είναι ο πρώτος που επέβαλε το λαϊκό τραγούδι, μέσα από συναυλιακούς χώρους, στο εξωτερικό. Υπερασπίζεται την καταγωγή του, αναφέρεται στους ανθρώπους που τον ενέπνευσαν και στους οποίους «ακούμπησε», μιλάει για τον Μπιθικώτση, τον Καζατζίδη, τον Τσιτσάνη, τους φίλους και τους εχθρούς που απέκτησε στη διάρκεια της καριέρας του.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yπέροχο νέο. :D;) Ευχαριστούμε.

Και περίμενα πότε επιτέλους θα φιλοξενηθεί σ'αυτή την εξαιρετική εκπομπή.... :D;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η εκπομπή του Σκιαδόπουλου είναι πολύ καλή, δυό τρείς φορές που την έχω δει μου άρεσε πολύ, με εξωτερικά γυρίσματα ο εκάστοτε προσκεκλημένος αφηγείται την διαδρομή του χωρίς τις παρεμβολές των δημοσιογράφων

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επιτέλους!! Το αποφάσισε! :) Μακάρι να επιλέξει και την εκπομπή της Κυριακοπούλου στην ΕΤ1, ''Η ζωή είναι αλλού''. ;) Όσον αφορά στο δελτίο τύπου, επιτρέψτε μου να το αντιμετωπίσω κριτικά. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραια νεα!! Ευχαριστουμε... :);)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την Παρασκευή 6-1-2006 στις 19.00, θα προβληθεί η εκπομπή από την ΕRΤ SAT. :xmas:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πραγματικά πολύ ωραία η εκπομπή. Συγκλοννιστηκά αυτά που είπε για την Νικαράγουα και τη Σερβία. Πολύ καλά και τα αποσπάσματα από το "Και με φως και με θάνατον". Υπάρχει κάποιο topic που να αναφέρεται στην παράσταση αυτή, αν υπάρχει σε DVD και άλλες πληροφορίες;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ ωραία συνέντευξη, πιστεύω απο τις καλύτερες που έχει δώσει.

Και επιτέλους έδειξαν αποσπάσματα και απο άλλες συναυλίες και όχι μια απο τα ίδια...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η εκπομπή ήταν εξαιρετική.

Μου άρεσε ιδιαίτερα που δεν υπήρχε κάποιος δημοσιογράφος να διακόπτει συνέχεια κι έτσι ο Νταλάρας αφέθηκε απερίσπαστος στην "εξομολόγησή" του. :D

Συμπεριλαμβανομένης και της μετάδοσης των αποσπασμάτων της συναυλίας του Σ.Κουγιουμτζή (κι ας μην προβλήθηκε ολόκληρη η συναυλία) νομίζω, ότι καλύτερο ποδαρικό δεν θα μπορούσε να γίνει στην Ελληνική τηλεόραση. :D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και μένα μου άρεσε πάρα πολύ η εκπομπή, τολμώ να πω ότι συγκινήθηκα αρκετά από την αφήγηση του καλλιτέχνη.

Μπράβο σε όλους, έχουμε ανάγκη από τέτοιου είδους εκπομπές που σέβονται τον προσκεκλήμένο τους , σε αντίθεση με άλλες....

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ

Αυτό τον τίτλο θα έδινα στη χτεσινή θαυμάσια εκπομπή "ΔΡΟΜΟΙ" - αφιέρωμα στον ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ. Η εκπομπή λειτούργησε ουσιαστικά δημοσιογραφικά κι έτσι αφέθηκε ο καλλιτέχνης να ξετυλίξει μέσα από τα λεγομένα του, την πορεία του, την καριέρα του, την στάση ζωής του, τις ιδέες και τις σκέψεις του που είναι πολύτιμες στον άνυδρο καιρό μας. Σε συνδυασμό με την μεγάλη γκάμα των ερμηνευτικών δυνατοτήτων του και της τεράστιας προσφοράς του στο ελληνικό τραγούδι -όπως παρουσιάστηκαν μέσα από τα πολλά κι ενδεικτικά αποσπάσματα από συναυλίες του- παρουσιάστηκε ένα από τα πιο ολοκληρωμένα πορτρέτα του στην ελληνική τηλεόραση. 'Οποιος, καλοπροαίρετα, παρακολουθησε την εκπομπή αυτή είχε ταυτόχρονα αποκομίσει την πιο πλήρη εικόνα του ανθρώπου και καλλιτέχνη Νταλάρα. Θα τολμούσα να πω ότι κατάφεραν μέσα σε μια δίωρη εκπομπή την καλύτερη επιτομή μιας σχεδόν 40χρονης καριέρας. Το όλο υλικό ήταν παράλληλα και συγκινητικό, τόσο από τα θαυμάσια εξωτερικά γυρίσματα και τα κοντινά πλάνα στο πρόσωπό του και στις εκφράσεις του όσο κι από τον εξομολογητικό χαρακτήρα του ίδιου του καλλιτέχνη. Εν κατακλείδι, τη θεωρώ μια εκπομπή διαμάντι και πραγματικό ντοκουμέντο.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στον ’ρη Σκιαδόπουλο με το επιτελείο του και στην ΕΤ-1 που ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχυ. Ας ανοίξουν τα στραβά τους και τα άλλα κανάλια και οι διάφοροι "μεγαλοδημοσιογράφοι" κι ας παραδειγματιστούν από το ύφος, το ήθος και το περιεχόμενο!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι κάτι τέτοιες συνεντεύξεις που βάζουν τα πράγματα στη θέση τους! Τέτοια πορτραίτα , ΜΑΛΙΣΤΑ! Για αρκετά χρόνια ο Γιώργος , μετά από αυτό, πρέπει να κάνει αποχή! (από συνεντεύξεις-πορτραίτα εννοώ, για να μην παρεξηγηθώ)

Μπράβο στον ’ρη Σκιαδόπουλο!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πραγματικά, είναι ό,τι πιο όμορφο έχω δει τα τελευταία χρόνια...

Το συμπεριλαμβάνω στις καλύτερες συνεντεύξεις του διαχρονικά, δε νομίζω να διαφωνεί κανείς.

Η χρονιά άρχισε, όπως λέει και ο Θανάσης, καταπληκτικά! Καλή συνέχεια!!! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ήδη έγραψα χθες το βράδυ τη γνώμη μου, ήταν μία εξαιρετική εκπομπή. Για όσους δεν είχαν τη δυνατότητα χθες να δουν την εκπομπή, να συμπληρώσω πως ήταν μία αφηγηματικού χαρακτήρα εκπομπή. Τα γυρίσματα ήταν εξωτερικά και έγιναν σε κάποιο όμορφο καφέ, στο θέατρο του Λυκαβηττού, στο εσωτερικό του και στο πάρκινγκ, αλλά και σε κάποιο σημείο με θέα την πόλη της Αθήνας, πιθανότατα πάλι έξω από το θέατρο.

Ο δημοσιογράφος κος ’ρης Σκιαδόπουλος έκανε τρεις φορές την εισαγωγή σε κάθε τμήμα της συνέντευξης, μιλώντας μπροστά στο φακό με όμορφα λόγια για το Γιώργο Νταλάρα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης βρισκόταν απέναντι από το Γιώργο Νταλάρα κάνοντας προφανώς τις ερωτήσεις, αλλά ο φακός δεν τον έδειχνε ποτέ, αφήνοντας τον καλλιτέχνη να αφηγείται μόνος του τα βιώματα από τη ζωή του και την καλλιτεχνική του πορεία.

Η εκπομπή ξεκίνησε με το Γιώργο Νταλάρα να φτάνει στο καφέ με τη μηχανή του και να αφηγείται στη συνέχεια την πρώτη επαφή και την αγάπη του για τη μοτοσυκλέτα. Μίλησε για τα παιδικά του χρόνια και την οικογένειά του, για την πρώτη του επαφή με το τραγούδι, για τους ανθρώπους που τον ενέπνευσαν στα πρώτα του βήματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τους Βαμβακάρη, Παγιουμτζή, Τσιτσάνη, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Καζαντζίδη, Μπιθικώτση. Για τα πρώτα χρόνια στο Θεμέλιο και τη Διαγώνιο. Για τις δισκογραφικές εταιρίες και το πως πορεύτηκαν μαζί όλα αυτά τα χρόνια.

Μίλησε ακόμη για το ελληνικό τραγούδι σήμερα αναφέροντας πως υπάρχουν περισσότερα καλά τραγούδια, μα αγωνίζονται να βγουν στην επιφάνεια και για το λόγο αυτό πρέπει να τα προστατεύσουμε "οικολογικά". Περιέγραψε το πως τον κέρδισαν οι συναυλίες της σκεπτόμενης μουσικής απόλαυσης σε σχέση με τα νυχτερινά κέντρα που διατηρούν το χαρακτήρα της απροβλημάτιστης διασκέδασης. Αναφέρθηκε στις συναυλιακές εμπειρίες του εξωτερικού, όπως αυτή της Βιέννης με ενθουσιασμό, πολύ ευχαριστημένος που το λαϊκό τραγούδι ακούγεται σε τέτοιους χώρους.

Μίλησε για εμπειρίες στο εξωτερικό, όπως όταν μαζί με την ’ννα συνελήφθησαν στη Νικαράγουα τις μέρες της επανάστασης και απελευθερώθηκαν με μεσολάβηση του Θεοδωράκη. Μίλησε για τη συναυλία στην Ίμβρο μέσα σε μια μάντρα. Για το ταξίδι του στη Σερβία, όταν βομβαρδίστηκε το Αλέξινατς και περνώντας έβλεπαν νεκρούς και συντρίμμια. Για την αγάπη του για τη θάλασσα που μάλλον θα τον έκανε να ταξιδεύει αν δεν ήταν μουσικός.

Ξεχώρισε το Σταύρο Κουγιουμτζή σαν τον άνθρωπο που του χρωστά κατά πρώτο λόγο την καλλιτεχνική του υπόσταση και η απώλειά του άφησε μεγάλο κενό στη ζωή του. Αλλά και τους Καλδάρα, Λοίζο, Παπαδόπουλο και άλλους.

Πολύ όμορφα τα συναυλιακά στιγμιότυπα σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής από συναυλίες εσωτερικού και εξωτερικού, από τα αφιερώματα σε Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, από την παράσταση "Και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως" και πολλά άλλα. Προς τιμήν των συντελεστών οι ελάχιστου χρόνου διακοπές σε μία εκπομπή διάρκειας περίπου δύο ωρών.

Μου άρεσε πολύ αυτή την εκπομπή. Θερμά συγχαρητήρια στον κο ’ρη Σκιαδόπουλο. Ας ακολουθήσουν το παράδειγμά του και άλλοι μετέχοντες στα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα και δε θα χάσουν. Αυτή την εκπομπή λοιπόν, θα την κρατήσω πρώτη πρώτη στη συλλογή μου, σαν μία κατάθεση ψυχής του Γιώργου Νταλάρα για μία μεγάλη πορεία στη μουσική αλλά και στον πολιτισμό της πατρίδας μας μέχρι σήμερα ή ακόμη και σαν μία εκ βαθέων εξομολόγηση από ένα μακρινό, αλλά πάλι τόσο κοντινό φίλο.

--------------------------------------------------------------------------------------t--------------

I have already said that last night's "Dromoi" dedicated to George Dalaras was a beautiful tv program. For those who have not been able to watch the programme, let me note a few things. It was a narrative interview. The programme was filmed into a nice Athens cafe, at Lecabettus theatre (inside and outside at the parking) and somewhere with a panoramic view of Athens at the background, probably outside the theatre.

The reporter Aris Skiadopoulos made three introductions talking about Dalaras. He was probably facing George Dalaras during the interview, posting the questions, but he was never visible. Camera was only taping Dalaras while talking.

He talked about a lot of things. His childhood and family. His first steps in music and singing. The people he has been inspired from, naming Vamvakaris, Tsitsanis, Theodorakis, Hadjidakis, Pagioumtzis, Kazantzidis and Bithikotsis. About his first performance at Plaka's Themelio and Diagonios. About the music companies and how he handled their relationship all those years. About the main difference between concerts and night clubs as a musical speculation in the first case and a plain entertainment in the second.

He talked about greek music these days, pointing out the existence of very good songs but in an effort to keep afloat. He mentioned how much he enjoyed perormances abroad, like Vienna lately. About how much he loves sea, in a way that he would probably travel if he had not been a musician. He especially mentioned Stavros Kougioumtzis as the man he opened the door to good music to him and emptiness due to his loss. Also mentioned Kaldaras, Loizos, Papadopoulos.

He talked about life experiences like his trip to Nikaragoua during revolution, when he and Anna had been arrested and had been released with Theodorakis' intervention. About singing at Imvros. About his trip to Serbia during the american attack, passing outside the recently bombed Alexinats.

A lot of nice video extracts where played during the intreview. From concerts in Greece and abroad, from the performance "Kai me fos kai me thanaton ..." at Athens Concert Hall, from Tsitsanis and Vamvakaris tributes and many more. It was a great programme, I dare to say even my favorite one, the one I am going to keep in my collection as a deep confession from a loved friend.

:D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να πω ακόμη, ότι από χθες έχω έτοιμο dvd με την ολόκληρη την εκπομπή "Δρόμοι" καθώς και τη συναυλία της Κυριακής. Όποιος δεν το έχει γράψει ... :D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω πως θα ακουστούν πολύ κοινότοπα όσα θα πω. Κυρίως, γιατί με καλύψατε απόλυτα με τις εντυπώσεις σας. Πιστεύω πως όποιος καλοπροαίρετος κι νουνεχής άνθρωπος παρακολούθησε την χτεσινή εκπομπή μπόρεσε να αντιληφθεί την ιστορία του καλλιτέχνη, ανθρώπου-πολίτη Νταλάρα. Και μπόρεσε να κατανοήσει κάποιες δραστηριότητες και θέσεις του. Ήταν μια εξαιρετική πολιτική-πολιτιστική εκπομπή. Θεωρώ πως αυτή η συνέντευξη-εξομολόγηση μαζί με αυτήν στην εκπομπή ''Φώτα πορείας'' της Έλενας Ακρίτα, δείχνουν τον δρόμο για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν οι δημοσιογράφοι. Να αφήνουν τον προσκεκλημένο να εκφραστεί κι όχι να φλυαρούν οι ίδιοι οι φιλοξενούντες.

Θερμά συγχαρητήρια στον ’ρη Σκιαδόπουλο και γι αυτήν αλλά και για τις άλλες ωραίες εκπομπές του! Θερμές ευχαριστίες στον Γ.Νταλάρα για την ουσιαστική εξομολόγησή του και για την στάση του! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η εκπομή ήταν ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. Μίλησε για όλα , μ`ένα λόγο εξαιρετικό που θα τον ζήλευαν πολλοί !Συγκλονίστηκα, συγκινήθηκα , ένιωσα περήφανη και πολλές φορές σκεφτόμουν κάποιους-ονόματα δεν λέμε- ,να τους είχα λέει δίπλα μου να τους έλεγα κανά δυό φωνήεντα . :razz

EKOSTEL, συμφωνώ απόλυτα πως μαζί με τα ΦΩΤΑ ΠΟΡΕΙΑΣ είναι μακράν οι καλύτερες συνεντεύξεις-εξομολογήσεις που έδωσε ποτέ.

Τάσο, με κάλυψες σε όλα.Να προσθέσω μόνο το πόσο μου άρεσε που τα τραγούδια είχαν πάντα σχέση με το θέμα που μόλις είχαμε ακούσει.

Μπορεί κάποιος μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες να ξεδιπλώσει 40 χρόνια πορείας, καριέρας, προσωπικής ζωής;Να που μπορεί. ¨Οταν ο δημ. είναι ο κ. Σκιαδόπουλος και καλλιτέχνης ο Γιώργος Νταλάρας

Καλώ λοιπόν όλους τους μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφους και όλους τους <συναδέλφους> του -τύπου Κότσιρα, Ρέμου- να κάτσουν αναπαυτικά και να δουν την συνέντευξη ξανά και ξανά, μπας και μάθουν οι μεν πως γίνεται μία συνέντευξη και οι δε πως πρέπει να ντρέπονται όταν ανοίγουν το στόμα τους και μιλούν αυθαίρετα για κείνον η γενικώς να ντρέπονται για τα Ελληνικά που μιλούν. Το παιδί απ`την Κοκκινιά τους έχει βάλει τα γυαλιά!

Ειλικρινά πιστεύω πως αν ήταν να γράψει κάποιος τη βιογραφία του αύριο, το μόνο που θα είχε να κάνει, είναι να πάρει κάθε θέμα στο οποίο αναφέρθηκε και απλά να το εμπλουτήσει με λίγες ακόμα λεπτομέρειες.

Κύριε Σκιαδόπουλε συγχαρητήρια και ευχαριστούμε πολύ.

Κύριε Νταλάρα για άλλη μια φορά να πω ,πως είμαστε πάρα πολύ τυχεροί όλοι όσοι τόσα χρόνια σας θαυμάζουμε και σας αγαπάμε. Αποδεικνύετε συνεχώς πόσο πολύ το αξίζετε. Νάστε πάντα καλά!

ΡΕΝΑ :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατάφερα και την είδα ως το τέλος, αν και λίγο πριν ανοίξω την TV τα μάτια μου κλείνανε... Απίθανη συνέντευξη, σίγουρα ο Γιώργος θα "κέρδισε" πολλούς.

Βέβαια αυτό που είπε στο τέλος, το "Είναι πιο δύσκολο να φεύγεις από το να εμφανίζεσαι για πρώτη φορά" (ή κάπως έτσι) με έκανε να παγώσω, αλλά και να σκεφτώ πόσο τυχερός θα νιώθω μεθαύριο που θα έχω ζήσει τόσες και τόσες στιγμές μπροστά από τη σκηνή, μπροστά σε αυτόν τον τεράστιο άνθρωπο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυστυχώς, λόγω δουλειάς, δεν είδα την εκπομπή... :(:(:(:( Hardet, κάνε τα μαγικά σου!!! :blush::rolleyes:;);):blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η εκπομπή ήταν πάρα πολύ καλή! Κι εμένα μου άρεσε πολύ που δε τον διέκποπτε ο δημοσιογράφος και ήταν σαν εξομολόγηση! Εδώ ταιριάζει ακριβώς το "Θέλω να τα πω χωρίς να με ρωτήσεις"!

Εύγε! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Τα ασπρόμαυρα αποσπάσματα που έδειχνε και που έμοιαζαν να είναι από την παράσταση με το Γαβρά από πού ήταν τελικά;Το ρωτάω γιατί ο ήχος ακούγονταν πολύ καθαρά σε αντίθεση με όσα έχουν ακουστεί για την κακή ποιοότητα ήχου της βιντεοκασσέττας και προσφάτως και του dvd.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0