petros_petrakis

Ένα δώρο για τον Γ. Νταλάρα...

262 posts in this topic

Είναι ντροπή ένα βήμα έκφρασης αγάπης και εκτίμησης προς το πρόσωπο και το έργο ενός σπουδαίου καλλιτέχνη και γόνιμου διαλόγου για τον ίδιο και την ελληνική μουσική στο σύνολό της, να γίνεται blog έκφρασης των υπαρξιακών και άλλων αναζητήσεων του κάθε μέλους. Πόσο μάλλον να έχει να κάνει και με άλλα μέλη της κοινότητας. Ώριμοι άνθρωποι είμαστε, δεν είναι χώρος εδώ για προσωπικές εκφράσεις και αντιπαραθέσεις που δεν έχουν να κάνουν με το Γιώργο Νταλάρα και τη μουσική. Τα είπαμε, τα ξαναείπαμε, πόσες φορές πια! Κάποιοι δυστυχώς, έχουν οι ίδιοι καταδικάσει τον εαυτό τους σε απομόνωση.

Ελπίζω στην επιστροφή του Θανάση, του οποίου οι γνώσεις και η γραφή αντικειμενικά θα λείψουν από τις συζητήσεις μας αλλά και άλλων μελών στην πιο ενεργή συμμετοχή στις συζητήσεις της κοινότητας, που το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν λίγο αποτραβηχθεί, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου.

Όσο για το θέμα μας, το δώρο που αφορά το Γιώργο, διότι σε αυτό αναφέρεται το εν λόγω topic, νομίζω πως είναι μία όμορφη προσπάθεια, που σίγουρα αποπνέει ευαισθησία και αλληλεγγύη, κάτι που και οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη αλλά και εμείς. Μπράβο, στο Hristaki που ήταν ο αρχικός εμπνευστής. Εγώ προσωπικά, θα συμβάλλω με το μέγιστο που μπορώ στην προσπάθεια αυτή. Νομίζω πως πρέπει μαζί με το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί -και που θεωρώ κι εγώ πως είναι σωστό να παραδοθεί στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας- να δοθεί και ένα βιβλίο, λεύκωμα, ότι θέλετε πέστε το (ήδη ο Hristaki το πρότεινε και αυτό), που να περιέχει ένα μικρό σημείωμα από τον καθένα από εμάς (ενυπόγραφα ή και ανώνυμα), που να έχει να κάνει ακριβώς με το σπουδαίο αυτό σκοπό.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πράγματι είναι πολύ καλή ιδέα αυτή για το λεύκωμα, όπως και ό,τι έχει ειπωθεί μέχρι τώρα σε σχέση με το δώρο για τον Γιώργο.. Κι εγώ όπως είπα και πριν, είμαι μέσα και πρόθυμος να βοηθήσω σε ό,τι χρειάζεται. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόν με αφορμή όλα τα παραπάνω θα ήθελα να προτείνω προς τους διαχειριστές μία πιο σφιχτή αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Δεν εννοώ φυσικά τη δήλωση για το καλη τύχη κλπ. Δεν μπορεί ο κάθε διαχειριστής να γνωρίζει τι υπονοούμενα εκφράζει ο καθένας.

Ομως θα πρέπει να είναι πάντα πιστοποιημένο πως ο χρήστης που γράφει κάθε φορά είναι πραγματικά αυτός που λέει το nickname του και όχι κάποιος φίλος / ξάθερφος / αρραβωνιαστικός / κουμπάρος/ μπατζανάκης/ κουνιάδος και δε ξέρω γω τι άλλο που απλά έχει το password του συγκεκριμένου χρήστη.

Μιλάμε συνεχώς για Δημοκρατία αλλά είναι επίσης διάσημο το ρητό που λέει πως η Δημοκρατία του ενός σταματά εκεί που αρχίζουν να ισχύουν τα δικαιώματα του άλλου, και το δικαίωμα της διαφύλαξης των προσωπικών μας στοιχείων, και της ηθικής μας υπόστασης και αξιοπρέπειας είναι κατοχυρωμένο και αναφαίρετο. Όταν πιστοποιημένα υπάρχει παράβαση των παραπάνω απο κάποιο μέλος (χωρίς μάλιστα να είναι και το μέλος που υπογράφει, αυτό που στην πραγματικότητα κάνει το ποστ, διπλό ατόπημα...) θα πρέπει να λαμβάνονται κάποια -περιοριστικά ίσως- μέτρα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ίσως είναι πια καιρός να μπουν μερικά πράγματα στην θέση τους δεν νομίζετε;;;

Συμφωνώ με τον Θανάση και την στάση που διάλεξε. Πάνω απολα υπάρχει και αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια . Και στο τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί εξακολουθούν κάποια συγκεκριμένα άτομα να ασχολούνται διαρκώς με τον Θανάση την στιγμή μάλιστα που βλέπουν πως δεν υπάρχει η παραμικρή ανταπόκριση. Τέτοιος καημός πια ;;;; Και για όσους ή μάλλον όσες δεν το έχουν καταλάβει το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται αυτή η σελίδα είναι ο Γιώργος Νταλάρας και όχι ο Θανάσης Πολυμήχανος . Μάλλον κάποιοι/ες τα ΄΄μπέρδεψαν λίγο στο μυαλό τους .... :)

αναμφισβήτητα η παρουσία τέτοιων μελών όπως του Θανάση αλλά και άλλων πολύ αξιόλογων (θα μπορούσα να αναφερθώ συγκεκριμένα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα το ήθελαν οι ίδιοι ...) είναι πιστεύω απαραίτητοι σε αυτήν την κοινότητα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο τους αφήνουν χώρο κάποιοι ενοχλητικοί . Ο καθένας είναι φυσικά ελεύθερος να μπει να διαβάσει να γράψει αλλά σε σχέση με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη ή με την αντίστοιχη θεματολογία που υπάρχει στο forum και όχι να ασχολείται με τα υπόλοιπα μέλη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θλίψη... Στενοχώρια... Θυμός...

Πώς είναι δυνατόν άτομα -τουλάχιστον και επιεικώς περίεργα- εισβάλλουν στο forum και γράφουν ό,τι τους έρθει στο μυαλό; Πώς; Πώς γίνεται μια ωραία πρωτοβουλία του Hristaki ή μια πληροφορία για μια συναυλία να αμαυρώνεται από άτομα που ,στην ουσία, δεν έχουν καμία σχέση με το forum και την εγνωσμένης ποιότητας άτομα που το απαρτίζουν; Λυπάμαι γιατί μας αναγκάζουν και ξεφεύγουμε από τον στόχο μας και το αντικείμενο των προσπάθειών μας. Πολλοί στο forum -κυριολεκτικά- κουράζονται πολύ για να προσφέρουν ενημέρωση και πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Γ.Νταλάρα και την ελληνική μουσική. Και χαίρονται πολύ που βοηθούν και συμμετέχουν. Τους ξέρετε όλοι ποιοι είναι αυτοί. Έλληνες και ξένοι. Από τον δημιουργό της σελίδας μέχρι το πιο νεόκοπο μέλος. Τα κίνητρά μας είναι όμορφα. Δυστυχώς, προσωποπιήθηκε η επίθεση σε αυτό το topic στον Θανάση. Και τον αναγκάζει, σήμερα, να αποστασιοποιηθεί. Έστω για λίγο. Αν και κατανοώ τους λόγους (είναι λόγοι σοβαροί) τον παρακαλώ να αναθεωρήσει άμεσα. Όλα τα υγιή μέλη είναι απαραίτητα. Για κάποιους ανθρώπους, όπως εγώ, ο Θανάσης ακόμη πιο πολύ. Συγχωρέστε με! Ξέρετε όμως πως τον γνωρίζω πριν από το forum. Και ένας λόγος που μπήκα κι εγώ στο forum ήταν ο Θάνος και ο Μάκης.Κι αν έχω έχω πολλούς λόγους να τους εκτιμώ, δεν έχω κανέναν λόγο να εκτιμώ και να σέβομαι την άποψη των υβριστών, όπως είναι ο κύριος αρραβωνιαστικός ή τι άλλο είναι. Κι αυτό γιατί θεωρώ πως οι υβριστές δεν εκφράζουν άποψη. Εκφράζουν την κακία τους. Ε, ΟΧΙ! Η κακία δεν είναι ανίκητη! Ας το πάρουν χαμπάρι!

Θανάση! Θάνο! Επειδή είμαι κι εγώ οπαδόςτου μαζοχισμού, ''συνέχισε να μας βασανίζεις'', καθημερινά! :) Μην μας χαλάσει την διάθεση των ημερών, η βλακεία και η κακία κάποιων ανεγκέφαλων.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά, καλύτερα τα σχόλια για το θέμα στο σχετικό τόπικ... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Παιδιά, καλύτερα τα σχόλια για το θέμα στο σχετικό τόπικ... ;)

Γιώργο μην αγχώνεσαι υπάρχει διαχειριστής που θα αξιολογήσει που πρέπει να μπουν τα ανάλογα post.

Και εδώ που τα λέμε το όλο εγχείρημα περί δημοπρασίας κλπ δεν έχει να κάνει με το αντίστοιχο topic Ενα δώρο για τον Γ.Νταλάρα . Θέλω να πω πως και τα παραπάνω post στην ουσία off topic είναι.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εντάξει, απλώς το όλο θέμα της δημοπρασίας δημιουργήθηκε με αφορμή την αρχική σκέψη για το δώρο. Για το άλλο θέμα, συγγνώμη, καλύτερα να επέμβουν και να αποφασίσουν οι αρμόδιοι.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ξαναμπαίνοντας στο φόρουμ μετά από μια εβδομάδα απουσίας, είναι ενοχλητικό να διαβάζω μισή συζήτηση επειδή κάποιοι έγραψαν πρωτού να σκέφτουν, και μετά έσβησαν τα ποστ, αφήνοντας στον αέρα τις αντιδράσεις.

Βack on the forum after a week's absence, it's annoying to read a half topic, in which the posts that started the discussion have been deleted, and only the answers are left. Once again, some people have written&posted first, and thougt after. This is the wrong order.

Είναι κουραστικά τα μπερδέματα που δημιουργούν κάποια άτομα που δεν ξέρουν τι να πουν και τι να μην πουν.

Ναι, δημόσιος χώρος είναι το φόρουμ, αλλά όχι, δεν μπορεί ο καθένας να κανει ό,τι θέλει.

Ναι, η μουσική του Νταλάρα μας αγγίζει προσωπικά, άρα και προσωπικές κουβέντες λέμε, αλλά όχι, δεν είμαστε ομάδα στήριξης για άτομα με ψυχολογικά προβλήματα.

Υπάρχουν όρια. Μπορεί να διαφωνήσουμε πού ακριβώς είναι τα όρια, μάλλον αφού μιλάμε για δημοκρατία πρέπει να διαφωνήσουμε, αλλά μην κάνουμε σαν να μην υπάρχουν.

Κι εγώ έχω, κατά καιρούς, γράψει πράγματα που δεν έπρεπε. Κάποιοι έκαναν το κόπο και μου εξήγησαν τι&πώς, και διορθώθηκα. Το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλα μέλη. Φυσικη διαδικασία σε οποιαδήποτε κοινότητα. Πρόβλημα πιο σοβαρό δημιουργεί το άτομο που είναι, ή φαίνεται, αδιόρθωτο. Μέχρι τώρα μόνο μία ή δύο φορές διώχτηκε κάποιος, είναι λίγες και θα ήθελα να μείνουν έτσι. Πάντως υπάρχει μεσαίος δρόμος: το να αποκλείεται από το φόρουμ όχι οριστικά, αλλά για κάποιους μήνες ή χρόνια, μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα και να καταλάβει αν θέλει να ξαναμπει και να σέβεται τους κανόνες και τις προσωπικότητες του φόρουμ, ή να μείνει απέξω.

Since most of the problem and its discussion is in greek, I summarize: in the forum, like all public places, sometime people say things they shouldn't, or take their private troubles and relationships into the public space, where they do not belong. I've done it myself in my time - and some people had the patience and took the trouble to set me right. All this is a normal part of the functionning of any community. The serious problems come with people who are, or seem, incapable of correcting their own behaviour. We' ve had very few bans so far and I'd like to keep it that way. A practical solution might be a temporary ban, for some months or years, to let the situation cool off, and let the person decide wether they want to be a member, respecting the rules and the people of the forum, to wether they remain outside.

As for Hristaki's proposal, I've answered it in the new topic, but I'll repeat myself here: in my opinion, no financial transaction of any kind should take place in the public space of this forum. I can understand the positive answers to a well-meaning, and in its way generous, proposal, but I think it should be re-thougt in the light of the consequences and of the precedent it will set.

Όσον αφορά την πρόταση του Hristaki, απάντησα στο καινούργιο τόπικ αλλά επαναλαμβάνω εδώ και στα ελληνικά: θεωρώ ότι στο δημόσιο χώρο αυτού του φόρουμ, πρέπει να μην γίνει καμία οικονομική συναλλαγή.

Καταλαβαίνω ότι αντιδράτε θετικά σε μια πρόταση καλοπροαίρετη και, μ'εναν τρόπο, γενναιόδωρη, αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να το ξανασκεφτείτε, και να σκεφτείτε και τις συνέπειες, το προηγούμενo που δημιουργεί.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πράγματι Hristaki... Η ιδέα του λευκώματος είναι πολύ καλή, κι είναι κρίμα να μείνει στη θεωρία..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όντως είναι πολύ καλή ιδέα! To λεύκωμα είναι στα χέρια μου αυτή τη στιγμή. Στις επόμενες ημέρες θα τελειώσω το κείμενό μου και θα το δώσω στον επόμενο που θα συναντήσω!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Όντως είναι πολύ καλή ιδέα! To λεύκωμα είναι στα χέρια μου αυτή τη στιγμή. Στις επόμενες ημέρες θα τελειώσω το κείμενό μου και θα το δώσω στον επόμενο που θα συναντήσω!

Ωραία λοιπόν...

Συνεχίζουμε...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γειάάάάά!!!!!

Πολύ ωραία ιδέα :music:

Είμαι και εγώ μέσα

Δε λείπει ο Μάρτης :music::music:

Πότε θα έρθει η σειρά μου;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanaki, we MISS you... and I do too!!!! :music::rolleyes:

Τώρα ποιός θα μας βασανίζει;;;;;

Ο Θανάσης ήταν μιά κάποια λύσις...

Volver :music:

Σορρυ αν είμαι εκτός topic. :music: Δεν προλαβαίνω να ψάξω

να το βρω :rolleyes::rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hristaki. Of course you have your reasons for withdrawing your suggestion, and equally I don't know what they are. But even though (because I'm not much of a 'joiner' ) I hadn't volunteered to participate in your suggestion, I'm sorry it was withdrawn. For two reasons. First because it was a very good one. You only have to read the interview with Dalaras before the London concert to see how desperate the situation is for so many refugees and how passionately he feels about it. Also I think that the, genuinely held, concerns expressed by Geeske, Annette and Irina should be looked at in more detail, particularly as there is now some discussion about the 'rules of conduct' for the forum.

Geeske was worried about the precedent that would be set, and consequnces of, a financial transation in forum. I've thought very hard about this, but really can't see what the problem is. 'Precedents' are usually difificult in situations where an exception wouldn't make much difference but the consequential creation of a rule would. So, for example, if someone has six children and one wants to borrow a thousand pounds (which s/he could afford) it wouldn't be a problem saying 'yes' to that one child, but it would create difficulties because it would 'set a precedent' for all the others and create an obligation that was impossible to meet. However I don't see this problem in relation to collecting money through the forum. In each case members would read an appeal and decide for themselves how they responded. There would be no pressure - that I can see anyway - simply because previously others had responded positively (or come to that negatively). Equally I dont' see what the (presumably negative) consequences would be. The immediate consequences of this collection would be that money would be collected from forum members and donated for the benefit of refugees, who sorely need it. I'm not sure what other consequences would follow.

However, since I respect the views of my fellow forum members, I suspect there's something here that I've missed. So it would be really helpful to have some more details about their concerns.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know a separate topic was opened on this subject, but I can't find it now, so I'll answer here - if only my name was mentionned.

I am certain that no one on this forum has any objection to donations being made to UNHCR. I know some members that have been doing so, both before Dalaras became ambassador and since then, and I'm sure there are more of them that I don't know about. Considering the general level of sensitivity and consciousness of this forum, an appeal to generosity for refugees or any other cause is sure to be heard (as it was, for example, in the case of the Christmas Tsunami some years back).

But I strongly agree with Annette that

charity should be exercised with as much generosity as discretion
(quoting from memory).

And I strongly agree with Nikolas that financial transactions have no place in the public space of this forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...