Sign in to follow this  
Followers 0
HARDET

Στην υγειά μας - Πάντα κάτι μένει

46 posts in this topic

Σάββατο βράδυ. Κάποιες φορές η μοναδική μου ευκαιρία να βγω και να συναντήσω φίλους που στη διάρκεια της εβδομάδας χανόμαστε λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων.

Πολύ δύσκολα το θυσιάζω για να μείνω σπίτι. Κι η χθεσινή βραδιά απαιτούσε πράγματι μεγάλη σκέψη αφού μετά από καιρό θα βρισκόμαστε με φίλους από τα παλιά. Είπα λοιπόν να συνδυάσω τα πράγματα. Να ακούσω δηλαδή το μέρος που τραγουδούσε ο Νταλάρας και στη συνέχεια να φύγω για να τους συναντήσω. Και το έκανα. Και δικαιώθηκα. Πλήρως αφού όπως κατάλαβα δεν έχασα και τίποτα σπουδαίο στη συνέχεια!

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό των όσων μας παρουσίασε εχθές το βράδυ, πιστεύω ακράδαντα ότι θα ήταν όντως σημαντική απώλεια το να μην είχα παρακολουθήσει την εκπομπή στο τμήμα που τον αφορούσε.

Κατ αρχήν τα δύο εξαίσια τραγούδια του Μάνου που μας παρουσίασε για πρώτη φορά, σίγουρα δεν θα έχουμε εκ νέου την ευκαιρία να τα ακούσουμε με το συγκεκριμένο, ιδιαίτερο τρόπο. Εννοώ φυσικά με κείνη τη σπάνια βραχνάδα στη φωνή του που υπογράμμιζε γλυκά την προσπάθεια του να ανταποκριθεί στη δέσμευση που είχε αναλάβει απέναντι στη ΝΕΤ και τους συντελεστές της εκπομπής ότι θα παραβρεθεί.

Ίσως κάποιοι σπεύσουν να παρατηρήσουν ότι το κρυολόγημα που τον ταλαιπωρεί μαζί με τη συσσωρευμένη κούραση του, του αφαίρεσαν μεγάλο μέρος των ερμηνευτικών δυνατοτήτων του. Όντως δεν ακούσαμε τις συνηθισμένες φωνητικές του ακροβασίες στα ψηλά σκαλιά της κλίμακας. Όντως ο τονισμός στις καταλήξεις ήταν υποτονικός, έξω από τα στάνταρτ του Γιώργου. Όμως η ανταμοιβή μιας όλως ιδιάζουσας απόδοσης των τραγουδιών, όχι μόνο κάλυψε τις όποιες του αδυναμίες αλλά μας χάρισε μια υπέροχη, σπάνια και όλως ξεχωριστή ερμηνεία.

Εκτός όμως από τους «Σταθμάρχες» και του «Σπιτιού τη σάλα» που μπορούν να ενταχθούν στην προσπάθεια να συστήσει το νέο cd στο κοινό, η έκπληξη ήρθε και με τη μοναδική ερμηνεία του στα «Λόγια και χρόνια τα χαμένα».

Και τι έκπληξη! Τελικά μου είναι δύσκολο να φανταστώ ότι υπάρχει κάποιο από τα γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια που να μην μπορεί να το ερμηνεύσει ο Νταλάρας και μάλιστα με τρόπο που να ξεπερνά την πρώτη εκτέλεση. Γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι οι φωνητικές και ερμηνευτικές του δυνατότητες υπερβαίνουν τα όρια του συμβατού. Προσωπικά με ξενίζει όταν ακούω τραγούδια σε δεύτερη εκτέλεση. Ε, λοιπόν με τον Νταλάρα συμβαίνει το εντελώς αντίθετο! Λες και το μαγικό «άγγιγμα» της φωνής του τα καταξιώνει και τους δίνει νέες διαστάσεις.

Να είναι καλά να μας χαρίζει τη λάμψη της παρουσίας του και τη μαγεία της φωνής του.

Όσο για το υποτιθέμενο "κήρυγμα" του Νταλάρα διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως. Το να εκφράζει τις απόψεις του ο συγκεκριμένος άνθρωπος -ο πλέον αρμόδιος άλλωστε- όχι μόνο δεν εντάσσεται στη σφαίρα του κηρύγματος, αλλά δίνει την ευκαιρία να μάθουν ορισμένοι πέντε πράγματα. ’ριστα κάνει να μιλάει και μακάρι να το έκανε συχνότερα! Τώρα αν παρεξηγούνται κάποιοι δικό τους πρόβλημα. Ξυδάκι. Ο καθένας έχει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο και την αξία του και ουδέποτε ο Νταλάρας έσπευσε να τους την αφαιρέσει. Αν μπροστά του υστερούν τι να γίνει; Ένας είναι ο Νταλάρας. Ένας, μοναδικός και αναντικατάστατος! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ο καθένας δίνει το στίγμα του. Κι ο καθένας με τις ''εμμονές'' του, αγαπητέ Odysseas. Επέτρεψέ μου να θεωρώ αυτή την ''εμμονή'' του Νταλάρα άκρως εποικοδομητική για το τραγούδι. Όσον αφορά το άλλο, επέτρεψέ μου -μια ακόμη φορά- να έχω σχηματίσει την παραπάνω συγκεκριμένη άποψη που ανέφερα. Δεν έκρινα την πρόθεση αλλά το αποτέλεσμα.Και -δυστυχώς για τον Μ.Μητσιά- δεν είναι μόνο δική μου άποψη. Δεν κάνω δημοσκόπηση, αλλά ελεύθεροι είμαστε  κι εγώ κι εσύ να αποτυπώνουμε τις απόψεις μας. Εμμένω στη θέση μου, όπως κι εσύ στην δική σου, φαντάζομαι.

Αγαπητή EKOSTEL, εσύ μπορείς να εμμένεις ΟΣΟ θέλεις στο να διερευνάς μικρότητες και να ανίχνεύεις προθέσεις. Εγώ ΔΕΝ πρόκειται να σε ακολουθήσω. Θα προτιμήσω να επικεντρωθώ στην καλλιτεχνική αξία αυτού που παρουσιάσθηκε χθες στα πλαίσια της εκπομπής "Στην Υγειά μας". Μια καλλιτεχνική αξία που προκύπτει από τον τρόπο που εγώ την αντιλαμβάνομαι χωρίς την καθοδήγηση κανενός μέντορα!

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!

ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ???????????? :D :D :music: :music: :music::pity::razz: :razz: :razz:

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!! ΤΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ???

ΘΕΪΚΗ ΕΡΜΗΝΙΑ!!!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ!!!

ΥΓ: Sorry για τα κεφαλαία..... :razz::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να αναφέρουμε και την είδηση ,στο περιθώριο της χτεσινής εκπομπής, της έκδοσης στο μέλλον ενός cd με συγκεντρωμένα όλα τα τραγούδια του Μ.Ελευθερίου που έχει τραγουδήσει ο Γ.Νταλάρας. Ο ίδιος ο κ.Ελευθερίου έδωσε την πληροφορία.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν έχετε παρατηρήσει το σήμα της σειράς,"’ξιος λόγος" έχει ένα καμπανάκι.Και αυτό το καμπανάκι δεν είναι εκεί για πλάκα.Πιστεύω πως ο Νταλάρας και ο Τσακνής αυτό κάνανε στην εκπομπή αυτή για τον Μάνο Ελευθερίου,χτύπησαν την καμπάνα.Και είναι καλό που τα λένε και τα "χώνουν" για να το πούμε λαϊκά γιατί ακόμα τα καψουροτράγουδα της πλάκας και της ατονίας μας ζαλίζουν και μας ενοχλούν.Γιατί πείραξαν κάποιους αυτά που είπε ο Νταλάρας;Τι έπρεπε να γίνει:

Να αφήσει τα σκουπιδοτράγουδα να μας πνίξουν;

Για τον Μανώλη Μητσιά δεν πήρα χαμπάρι γιατί βιαζόμουν να σκούσω τα τραγούδια και έτρεξα την κασέτα,αλλά ο Μητσιάς είναι ένας καλός και παλιός τραγουδιστής.Όμως είδα μιά "ειρωνία" (ας το πω έτσι) όταν τραγουδούσε ο Γιώργος που δεν έπρεπε.Ο καθένας έχει την ιστορία του και τα τραγούδια του,μα πιστεύω πως ο Νταλάρας βρίσκεται εδώ και χρόνια πολύ μπροστά απο όλους τους άλλους με την εργατικότητα,το πάθος και την αγάπη για όσα κάνει.

Και ευτυχώς για το καλό Ελληνικό τραγούδι που το κάνει και αναπνέει,ευτυχώς για όλους μας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή..όπως λέει ο ιδιαίτερος Κώστας Τριπολίτης,"Λέγε τα πράγματα με τ'όνομά τους και διεπίστωνε αργούς θανάτους",θα θέσω δύο ερωτήματα των οποίων την απάντηση τη γνωρίζω και αφορούν δύο διαφορετικά γεγονότα...:

α) Ποιά ήταν κατά καιρούς-παλαιότερα,κατά τη "θερμή" 4ετία 1991-1994,από πλευράς εκδηλώσεων-τα σχόλια του Μητσιά,για την ενασχόληση του Νταλάρα με το θέμα της Κύπρου και τις συναυλίες,που έδινε;

β) Γιατί δε συμμετείχε τελικά ο Μητσιάς στο αφιέρωμα για το Λευτέρη Παπαδόπουλο στο Μ.Μ.Α,ενώ είχε συμπεριληφθεί εξαρχής στους συμμετέχοντες;Σχόλιο κάνει και ο ίδιος ο "πρόεδρος" στο βιβλίο του "Εν αρχή ην ο Καζαντζίδης",το λόγο όμως της μη συμμετοχής του Μητσιά δε θέλησε να τον αναφέρει...

Δε θέλω να πω τίποτ'άλλο...Όποιος γνωρίζει,καταλαβαίνει... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λόγω υποχρεώσεων χθες βράδυ δεν είδα την εκπομπή αλλά την έγραψα στο βίντεο και την είδα πριν από λίγο.Καταρχήν να πω ότι συμφωνώ πως ήταν μια εξαιρετική εκπομπή από πλευράς ποιότητας.Τόσο τα τραγούδια όσο και οι συνομιλίες μεταξύ των καλλιτεχνών ήταν υψηλού επιπέδου και ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.Απλά εγώ προσωπικά αν ήταν να ξαναδω μια από τις δυο εκπομπές που ήταν αφιερωμένες στον Ελευθαρίου θα επέλεγα αυτήν του 2004.Νομίζω ότι απέπνεε μια μεγαλύτερη ζεστασιά και οικειότητα (ακόμα και ίσως λόγω χωροταξίας των τραπεζιών που δεν ήταν στημένα σαν γάμος αλλά σαν ταβερνάκι) και επιπλέον δεν είχε και τόσους πολλούς καλεσμένους.Αυτά τα λέω χωρίς να σημαίνει ότι δεν μου άρεσε η χθεσινοβραδινή εκπομπή.

Επί της ουσίας τώρα αναφορικά με αυτά που ειπώθηκαν για τον Μητσιά συμφωνώ με ’ρη και Ελίνα.Ο Μητσιάς σχεδόν σε κάθε συνεντευξή του κάνει αρνητική αναφορά στον Νταλάρα είτε άμεσα είτε έμμεσα (και δεν πρόκειται για κυνηγι μαγισσών γιατί είναι εύκολο αν ξέρεις κάποια πράγματα να καταλάβεις τις πιο πολλές φορές ποιον εννοεί ο καθένας).Από την άλλη ο Νταλάρας πολλές φορές τον έχει αναφέρει ως "Μανωλάκη" κτλ και εγώ δεν θυμάμαι συνεντεύξεις του που να τον σιγματίζει με οποιονδήποτε τρόπο.

Από την άλλη,όμως, έχω ξαναδιαφωνήσει με την τακτική του Νταλάρα να αποχωρεί στο μέσο των εκπομπών.Και τώρα αφενός μεν δεν ήταν παρών στα τραγούδια που τραγούδαγε ο Μητσιάς και αφετέρου έφυγε στα μισά.Εσείς και εγώ ξέρουμε ότι δεν τίθεται έλλειψη σεβασμού εκ μέρους του προς τον Ελευθερίου (αφού είναι ο ίδιος που συναναλαμβάνει την παραγωγή-αφιέρωμα σε εκείνον) αλλά στο ευρυ κοινό οι διαρκείς αυτές αποχωρήσεις δημιουργούν αρνητική εικόνα.

Στο θέμα για τα "κηρύγματα" δεν θα πολυασχοληθώ.Αν μια εποχή απαιτεί κηρύγματα είναι η σημερινή και αν δεν τα κάνει ο Νταλάρας με τη δεδομένη ιστορία τότε ποιος θα τα κάνει;

Τέλος, για τις ερμηνείες και όσοι είμασταν στο Μέγαρο είχαμε παρατηρήσει αυτά τα βραχνιάσματα.Δεν νομίζω ότι αυτό λέει κάτι γιατί και στο Παλλάς στην αρχή υπήρχαν αυτά τα θεματάκια και μετά έκανε κάτι ερμηνείες ανώτερες και των αρχικών.Όπως λέει και η Ελίνα να ξεκουραστεί και όλα θα επανέλθουν.Εξάλλου οι ερμηνείες του στα δύο νέα τραγούδια ήταν δυο υπέροχες μπαλαντοειδείς συναισθηματικές ερμηνείες. Η ερμηνεία στα "Λόγια και τα χρόνια" σε κάποια σημεία ήταν εκπληκτική σε κάποια άλλα υπολείπονταν σαφώς του Γαργανουράκη.Οι άλλες δύο ήταν καλές χωρίς κάποια ιδιαίτερη έξαρση.

Γενικά,όμως,νομίζω ότι το ψείρισμα χαλάει το συναίσθημα και οι υπαραναλύσεις των εκπομπών την ουσία.Και αυτή είναι ότι η χθεσινή εκπομπή ήταν εξαιρετική! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αγαπητη nefelii δε νομιζω πως ειναι ψειρισμα το θεμα της φωνης του Νταλαρα.Το προβλημα κανει μπαμ.Και το ειχα διακρινει και στο παλλας και στο μεγαρο με τα ρεμπετικα.Τωρα αν ετυχε να τον ακουσω ολες τις φορες με το βαρος ενος κρυολογηματος...Δεν μπορω ομως να μη σημειωσω οτι στα λογια και τα χρονια χρησιμοποιουσε μολις το 30% των φωνητικων δυνατοτητων του.Αν σας αρεσε τοσο αυτη η ερμηνεια παω πασο.Και τα λεω καλοπροαιρετα αυτα... για να μην παρεξηγηθω.Αλλωστε ολοι τον αγαπαμε.Ειμαι σιγουρος οτι ξερει το προβλημα και θα το διορθωσει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλε albatros δεν έχεις άδικο. Και οι περισσότεροι εδώ ακούνε πολύ καλά, αλλά έτσι δεν είναι και το πιο ευχάριστο θέμα και εύκολα παρεξηγείται, γι' αυτό δεν βλέπεις πολλή κουβέντα :D Στο Παλλάς γενικά ήταν σε καλή κατάσταση πιστεύω (με μερικές εξαιρετικές βραδιές). Παρακολουθώντας τη δραστηριότητά του τον τελευταίο καιρό, αυτές οι περίοδοι φωνητικής κούρασης πάντα αντιστοιχούν σε περιόδους γενικής κόπωσης που έχει γιατί ...τρέχει πολύ (αντίστοιχα, στο πρώτο μισό του 2003) Θα βρει πιστεύω το χρόνο να ανασάνει λιγάκι και να ξεκουραστεί και θα είναι πολύ καλύτερα :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμφωνω.Δε το συζηταω αλλο...Μας περιμενουν συγκλονιστικες ερμηνειες το μαη στο ΜΜΘ.Ειμαι σιγουρος.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι φυσικό, όταν σε ένα αφιέρωμα συμμετέχουν τόσοι καλλιτέχνες, συνθέτες και τραγουδιστές , για να τιμήσουν έναν μεγάλο δημιουργό, όπως ο Μάνος Ελευθερίου, κάποιοι να ευχαριστηθούν περισσότερο, κάποιοι λιγότερο....

Γενικά πιστεύω πως παρακολουθήσαμε μια, υψηλού επιπέδου, εκπομπή, αφιερωμένη σ'ένα δημιουργό, του οποίου τα τραγούδια δεν άφηναν μεγάλο περιθώριο για να γίνει η εκπομπή "πανηγύρι"...Από κει και πέρα κάποιες παρατηρήσεις σίγουρα υπάρχουν...

Ξεκινώντας από το μοντάζ....Δεν καταλαβαίνω γιατί να χρειάζεται τόσο μοντάζ...Εκεί που έβλεπες τον Νταλάρα στο πάνελ, ξαφνικά έπαιζε ένα τραγούδι, στο οποίο είχε φύγει και εξαφανιζόταν...Μόλις τελείωνε το τραγούδι, ξαναεμφανιζόταν στο τραπέζι....Στο επόμενο τραγούδι εμφανιζόταν και η ’ννα Νταλάρα, η οποία στο πρώτο τραγούδι "Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες" φαινόταν στο πάνελ, με το ξεκίνημα της εκπομπής είχε εξαφανιστεί και ως "δια μαγείας" μετά από λίγο εξέφραζε τη γνώμη της για το Μάνο Ελευθερίου....

Από την άλλη πλευρά, προσωπικά, έμεινα ευχαριστημένος από τις ερμηνείες των τραγουδιών γενικά...Ειδικά η νέα γενιά των τραγουδιστριών , νομίζω πως εκπροσωπήθηκε επάξια από την Ασπασία Στρατηγού, την Ελεονώρα Ζουγανέλη αλλά και τη Νατάσα Μποφίλιου...Υπέροχες φωνές αλλά και υπέροχες παρουσίες....

Συγκινητικές και οι "από ψυχής" ερμηνείες του "παλαίμαχου" Γιώργου Μεράντζα, στα δυσκολότερα, ίσως, τραγούδια που ακούστηκαν στο αφιέρωμα...Κάποιες ενστάσεις υπάρχουν για τη Σόνια Θεοδωρίδου και το τραγούδι του Κουγιουμτζή "Χρόνια σαν βροχή" , το οποίο νομίζω πως δεν της "έκατσε" καθόλου....Καλύτερα να το ακούγαμε από κάποια από τις προαναφερθείσες τραγουδίστριες.....Το "Τρένο" και το "Δρόμοι του Βερολίνου" νομίζω πως ήταν πιο κοντά στη φωνή της...Πολύ καλός και ο Γιάννης Κούτρας...

Όπως και ο Μίλτος Πασχαλίδης, τόσο στην "Εκδρομή' του Γκαιφύλια , όσο και στο νέο τραγούδι που τραγούδησε....Το οποίο , παρεπιπτόντως, κατά τη γνώμη μου , ξεχώρισε από τα υπόλοιπα καινούργια, όσον αφορά τη μουσική τους τουλάχιστον....Μια πρώτη γνώμη από το δείγμα που ακούστηκε στην εκπομπή , είναι πως για μια ακόμη φορά έχουμε χαμηλόφωνα και "επίπεδα" τραγούδια...Λαικό τραγούδι δεν ακούω πουθενά....Τώρα βέβαια θα μου πείτε, "τι εννοείς λαικό τραγούδι, επειδή δεν έχουν μπουζούκι;" Όχι βέβαια, δεν είναι μόνο αυτό...Είναι μεγάλη κουβέντα το τι είναι λαικό τραγούδι και τι δεν είναι....Παρασύρθηκα όμως....Δεν θα ήθελα όμως να επεκταθώ σε περαιτέρω σχόλια για τα καινούργια τραγούδια, μόνο με μια ακρόαση...Θεωρώ πως είναι πολύ νωρίς ακόμα....Ας κυκλοφορήσει ο δίσκος να τον ακούσουμε ολοκληρωμένο και μετά....

Κάτι ακόμα που μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν η ορχήστρα με τον ακουστικό ήχο και τα ακουστικά μπουζούκια...Δεν ξέρω αν ήταν μόνο για το συγκεκριμένο αφιέρωμα ή αν έχει γίνει κάποια ανανέωση αλλά χθες η ορχήστρα ήταν υπέροχη...Ιδιαίτερα σημαντική τόσο η συμμετοχή του Γιάννη Σινάνη στο μπουζούκι όσο και του Ανδρέα Κατσιγιάννη με το σαντούρι του...

Και φτάνουμε στα "Λόγια και τα χρόνια τα χαμένα"....Νομίζω πως και μόνο το ότι ακούστηκε αυτό το τραγούδι απ'αυτή τη φωνή ήταν ένα μοναδικό και ξεχωριστό γεγονός....Προσωπικά μου άρεσε τόσο η ενορχήστρωση όσο και η ερμηνεία του Νταλάρα...Από τις πιο ξεχωριστές μουσικές στιγμές που παρακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια....

Κάτι που δεν είχα προσέξει τόσα χρόνια και , πραγματικά, μου έκανε φοβερή εντύπωση χθες που το άκουσα , είναι αυτό που είπε ο Μανώλης Μητσιάς σχετικά με την παραγωγή της "Πολιτείας Γ'" του Μίκη Θεοδωράκη...Κανένας παραγωγός, είπε, δεν ενδιαφέρονταν γι'αυτά τα τραγούδια και τελικά την παραγωγή την έκανε ο ίδιος και μπράβο του....

Σχετικά με τα υπόλοιπα,νομίζω πως , αν υπάρχει κάτι "στον αέρα" και καταλαβαίνετε πολύ καλά τι θέλω να πω, πολύ λογικό είναι να υπάρχει....Σ'αυτόν το χώρο , είναι πολύ λογικό να υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις....Προσωπικά μου άρεσε η τραγουδιστική παρουσία του Μητσιά και τα μεγάλα τραγούδια που ερμήνευσε....

Όσο για τα υπόλοιπα που γράφτηκαν,επειδή έχει άμεση σχέση, καταχωρώ κάτι στη συνέχεια που αξίζει να ακούσετε και αποδεικνύει περίτρανα τα όσα έγραψα παραπάνω...

http://rapidshare.com/files/105496636/Ayta..._heria.mp3.html

(Ο Γιώργος Νταλάρας στις 15-1-05, αφιερώνει από σκηνής το τραγούδι "Αυτά τα χέρια" στο Μανώλη Μητσιά που ήταν παρών εκείνο το βράδυ στο "Αθηνών Αρένα"...)

Για τον Μάνο Ελευθερίου τι να πω....Χθες παρακολούθησα τρεις εκπομπές συνεχόμενα....Το "Στην υγειά μας" , το "Έχει γούστο" (1-4-08) και το χθεσινό "Κυριακάτικο τραπέζι" και πραγματικά το καταευχαριστήθηκα....Μεγάλος δημιουργός και ξεχωριστός άνθρωπος.....

"’νθρωπος ΜΜΕ" , όπως αποκάλεσε και ο ίδιος τον εαυτό του στο "Έχει γούστο" , αφού τα αρχικά του ονόματός του είναι Μάνος του Μιχαήλ Ελευθερίου.... :D:D:blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εξαιρετική εκπομπή!

Δεν θέλω να επεκταθώ - καλύφθηκα απο τους "απο πάνω".

Μια μικρή επισήμανση: ο Νταλάρας, αναφερόμενος στις επόμενες δουλειές του "’ξιου λόγου", είπε οτι θα συμπεριληφθούν και άνθρωποι, "σχεδόν αταίριαστοι" με το ύφος των δίσκων. Τραγουδιστές, των οποίων η πορεία είναι διαφορετική, απο αυτήν που πρεσβεύει η σειρά του "'Αξιου λόγου". Λέτε να έχουμε εκπλήξεις στο μέλλον;;;

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μια μικρή επισήμανση: ο Νταλάρας, αναφερόμενος στις επόμενες δουλειές του "’ξιου λόγου", είπε οτι θα συμπεριληφθούν και άνθρωποι, "σχεδόν αταίριαστοι" με το ύφος των δίσκων. Τραγουδιστές, των οποίων η πορεία είναι διαφορετική, απο αυτήν που πρεσβεύει η σειρά του "'Αξιου λόγου". Λέτε να έχουμε εκπλήξεις στο μέλλον;;;

Που ξέρεις; Μπορεί... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος αυτό που είπε, αφορούσε και τους δίσκους που προηγήθηκαν.Πάντως πιστεύω και γω πως θα δούμε πολλά και ενδιαφέροντα πρόσωπα στις επόμενες δουλειές της σειράς αυτής.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μια μικρή επισήμανση: ο Νταλάρας, αναφερόμενος στις επόμενες δουλειές του "’ξιου λόγου", είπε οτι θα συμπεριληφθούν και άνθρωποι, "σχεδόν αταίριαστοι" με το ύφος των δίσκων. Τραγουδιστές, των οποίων η πορεία είναι διαφορετική, απο αυτήν που πρεσβεύει η σειρά του "'Αξιου λόγου". Λέτε να έχουμε εκπλήξεις στο μέλλον;;;

Αρκεί να μην είναι τόσο ''αταίριαστοι'' που -πιθανόν- να δημιουργούσε πρόβλημα στην σειρά του ''Αξιου λόγου''. Οι εντυπωσιασμοί δεν κάνουν καλό πάντα. Αλλά ας βγει το cd για τον Ελευθερίου και βλέπουμε για τα επόμενα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα σκάσει μύτη κανένας Βέρτης δηλαδή? :D:D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιατί όχι; μετά τα βιολιά ο ’ξιος Λόγος.... Ε Πέτρο;;;; :D:music::D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή πολύς λόγος έγινε για το μοντάζ, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το φαινόμενο των αλλοπρόσαλλων αλλαγών στο πάνελ είναι όχι απλά συχνό, αλλά μάλλον σήμα κατατεθέν στις εκπομπές του Σ. Παπαδόπουλου (μαζί με τα εκνευριστικότατα «Μπράβο ρε τάδε» που συνοδεύουν 99% το τέλος κάθε τραγουδιού αλλά και τις προσωπικές του ερμηνείες που καταδικάζουν κατ΄ επανάληψη τα συλλεκτικά μου mp3).

Όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ορισμένες παραμέτρους:

Α) ούτε η συγκεκριμένη, ούτε οιαδήποτε άλλη εκπομπή του Παπαδόπουλου γράφεται με τον τρόπο που παρουσιάζεται. Δηλαδή, ουδέποτε συζητάνε οι καλεσμένοι και αιφνιδίως σηκώνεται κάποιος και πάει στο μικρόφωνο να τραγουδήσει. Αντίθετα, ανάμεσα στη συζήτηση και τις ερμηνείες, συχνά μεσολαβεί ικανό χρονικό διάστημα, ενώ υπάρχουν φορές όπου τα τραγούδια γράφονται εντελώς ξεχωριστά από την υπόλοιπη εκπομπή. Αν αναλογισθεί κανείς ότι υπάρχουν γυρίσματα που ξεκινούν στις 10 το πρωί και τελειώνουν τα μαύρα μεσάνυχτα ή την επόμενη ημέρα, είναι φυσικό όχι μόνο να γίνεται αλαλούμ στα πλάνα αλλά να χάνει ο θεατής το μπούσουλα αφού τα τραγούδια μπαίνουν ένθετα όπου και όπως κρίνει ο σκηνοθέτης και ο παραγωγός.

Β) επίσης σε αρκετές περιπτώσεις οι καλεσμένοι δεν προσέρχονται όλοι μαζί για να γράψουν την εκπομπή αλλά έρχονται σταδιακά, ενώ όταν κρίνουν ότι η παρουσία τους δεν είναι απαραίτητη αποχωρούν. Θεμιτό από την πλευρά τους.

Ως εκ τούτου, η ευθύνη για τις μαγικές εμφανίσεις και εξαφανίσεις καλεσμένων, ανήκει αποκλειστικά στην παραγωγή της εκπομπής και κατά κύριο λόγο στον σκηνοθέτη που είναι αρμόδιος για την ομαλή ροή στα πλάνα μαζί με τον μοντέρ και κατά δεύτερο λόγο στον ίδιο τον Παπαδόπουλο ο οποίος υποτίθεται ότι ελέγξει την τελική επεξεργασία του υλικού. Επειδή δε οι λήψεις γίνονται συνήθως με 4 κάμερες, θα έχετε παρατηρήσει το άθλιο φαινόμενο να ακούγεται ένα σοβαρό τραγούδι και ο σκηνοθέτης να μοστράρει πλάνα καλεσμένων που χασκογελάνε επειδή του άρεσε η εικόνα! Και επειδή το θέμα μας είναι ο Νταλάρας, για να μη βγω εκτός να θυμίσω στους επαΐοντες την εκπομπή για τη Μεσόγειο στην οποία μιλούσε με μεγάλη σοβαρότητα για το Νταλάρα ο Φασουλής, και ο σκηνοθέτης έδειχνε το Γιώργο που έτρωγε το σουτζούκ λουκούμ που του είχε φέρει από την Κομοτηνή ο Χαλίμ Μουσταφά, γυρίζοντας κυριολεκτικά την πλάτη στο Φασουλή που μιλούσε γι αυτόν (!!!)

Γενικά επικρατεί η άποψη ότι οι τηλεθεατές, δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εναλλαγή των πλάνων και δεν ενοχλούνται από τις όποιες προσχωρήσεις ή αποχωρήσεις. Οπότε μπαίνουμε στο μοντάζ και κάνουμε όπως-όπως μια παραγωγή αφού τα λεφτά μας θα τα πάρουμε βρέξει χιονίσει και ουδείς θα μας επιπλήξει.

Αυτά. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γενικά επικρατεί η άποψη ότι οι τηλεθεατές, δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εναλλαγή των πλάνων και δεν ενοχλούνται από τις όποιες προσχωρήσεις ή αποχωρήσεις. Οπότε μπαίνουμε στο μοντάζ και κάνουμε όπως-όπως μια παραγωγή αφού τα λεφτά μας θα τα πάρουμε βρέξει χιονίσει και ουδείς θα μας επιπλήξει.

Καλό είναι να αποτανθούμε και στον ίδιο τον Σπύρο, στέλνοντας email. Για να καταλάβουν πως κάποιοι παρατηρούν ακόμα κι αυτές τις λεπτομέρειες.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλό είναι να αποτανθούμε και στον ίδιο τον Σπύρο, στέλνοντας email. Για να καταλάβουν πως κάποιοι παρατηρούν ακόμα κι αυτές τις λεπτομέρειες.

Δεν είναι άσχημη η ιδέα σου. Καθόλου μάλιστα. Ίσως όντως ξυπνήσουν ορισμένοι που παροικούν μακαρίως την Ιερουσαλήμ της Μεσογείων και αντιληφθούν ότι απευθύνονται σε νοήμον κοινό. Ας το κάνουμε. Δεν χάνουμε και τίποτα. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0